Bugun sokakta bi kedi gördüm saldırgan değildi kucağıma aldım bi an elimi ısırdı bıraktım bende 3-4 sene önce bi kuduz aşısı olmustum. Sizce kuduz gibi mi saldırgan değildi salya vs yoktu
Hayvan korktuğu ya da rahatsız olduğu için ısırmış olabilir ancak bu şansa bırakılabilecek bir konu değil. İlk yapmanız gereken ısırılan yeri sabunlu suyla yıkamak, sonra da acile gidip kuduz aşısı, kuduz immünglobülini ve tetanoz aşısı yaptırmak. Kedi eğer aşısız ise kediden kuduz dışında hastalıklar da bulaşabilir (örnek: Bartonella Henselae (Kedi Tırmığı Hastalığı) ya da Toxoplasma gibi..) Yalnız bunların tedavisi var, geç kalmış Kuduz'un ise tedavisi yok. Şimdi bulaşıp 2 sene sonra bile kudurtabilir, bir garantisi yok. O yüzden mutlaka aşı yaptırın. Bir de imkanınız varsa ve kedi tanıdık ise kediyi en az 10 gün takip etmeniz lazım. Yaşıyor mu? Hastalandı mı? diye kontrol etmeniz lazım.. Eğer ısıran hayvan bir fare ya da başka bir kemirgen olsaydı, kuduzdan korkmanıza gerek olmayacaktı. Çünkü fareden her hastalık geçer ama ne ilginçtir ki fare gibi kemirgenlerin ısırıklarıyla kuduz bulaşmıyor.. Geçmiş olsun..
Bu arada birisi yorum yapmış, kediden kuduz bulaşmaz demiş ama ne yazık ki kediden kuduz bulaşabilir. Siz kudurmuş kediye denk gelmemişsiniz o ayrı. İnek, sığır gibi hayvanlardan bile kuduz bulaşabilir. Ancak kemirgenlerden kuduz geçmiyor. Siz televizyonda hiç kuduz ile ilgili haber duydunuz mu da demiş. Bu tür haberler televizyonlarda çıkmaz, çünkü kuduz gibi hastalıklar ülkelerin itibarını da etkilediği için genellikle yayınlamazlar. Ama biz sağlık sektöründe olduğumuz için duyuyoruz, hatta bundan 4-5 sene önce ismini burada zikretmek istemediğim bir yerde hayvanlar arasında salgın şeklinde bile olmuştu. Tabi hızlı önlem alındığı için kısa sürede riskler ortadan kaldırıldı. Devletimiz bu konuda gerçekten çok dikkatli.. Bunun dışında Avrupa'da bir profesör kuduzdan ölmüştü. Google a yazın çıkar. Ama o kuduzu yarasa mağarasından kapmış.. Çünkü kuduz mikrobu insanları öldürmesine rağmen yarasaları etkilemiyor ve hatta bu mağaralarda kuduz mikrobu havadan ve solunum yoluyla bile bulaşabiliyor..
Abu kedinin gotunu isiririm ben korkma kediler asildir oyle ellemenden rahatsiz olursa isirir. Benim kedim her gun isiriyo beni 10 yildir benle kuduzluktan degil o
Yani benimde var kedim oda beni isiriyor çok seviyorum gördüğüm her kediyi sever kucağıma alırım işte bi an ısırınca aniden bıraktım korktum kuduzluktan