Bu onu yağmurda bas bas bağırırken eve getirdiğim zamanlardan bir fotoğraf. kediler gaz çıkarırmı?Hastalanmasın diye dayanamadım ciyak ciyak ötüyordu gecenin bir yarısı. İlacını aşısını mamasını kumunu ne gerekiyorsa yaptım. Ama hayvanda nasıl bir popo var anlamıyorum gün geçtikçe daha fena osurmaya başladı. Bu foto geçen aydan bir kare. Hatta 1 buçuk ay öncesi. Şimdi kendisi biraz daha büyüdü ve özellikle tavuk haşlayıp yedirdiğimde dayanılmaz derecede kötü kokuyor osuruğu. Göğsümde uyumaya bayılıyor ve beni de bayıltıyor. Kıçını bana dönüp yattığında sitede takılıyorum fısss diye bir ses geliyor ve alttan boynuma boynuma esiyor sıcak koku. Artık dayanamıyorum. Kedi osuruğu neden oluyor? Bunun bir çaresi var mı? İlacı falan var mı? Yataktan kalktıgımda ilk adımı yemin ediyorum cennet bahçelerine atıyorum. Sonra ordan bir fil geliyor ona tutunuyorum ve birlikte aya yükseliyoruz. Bu sabah da ölmüş dedem koluma girmiş askerlik anılarını anlatıyordu. Arkadaşlar acayip kafa yapıyor lütfen çaresini bilen varsa yardım edin.
Gaz çıkarmak sadece bizlere özel değil, kediler dahil birçok canlı da gaz çıkarabiliyor. Ayrıca kedilerde sıradan bir olay gibi gözükse de çeşitli sorunlara işaret edebiliyor. Kediniz gaz çıkardığında hemen bir problem olduğunu düşünmemek lazım ama gaz çıkarmasına neden olan şeyleri de bilmek gerek.
Kediler neden gaz çıkarır?
Sürekli yiyecek değişiklikleri
Bozuk yiyecekler tüketme
Yüksek lif içeren yiyecekler
Süt
Tüy yumakları
Aşırı hızlı yemek yeme ve bu sırada hava yutma
Kediniz eğer ara sıra gaz çıkarırsa üstte belirttiğim nedenler sebep oluyor olabilir, endişelenmeye gerek olmaz ama eğer gaz çıkarma ile birlikte aşağıdaki belirtiler de varsa hiç zaman kaybetmeden bir veterinere gözükmek gerekir.
Kuru mama verin ev yemekleri ağır geliyor olabilir. Daha yavru çünkü. Benim kedimin de ağzı çok fena kokuyordu veteriner kuru yavru maması verince bir süre sonra düzelir dedi. Nasıl beslediginizi bilmediğim için pek birsey diyemiyorum malesef.
Yavru maması alıyorum ama ben hep et yemeği yaparım evde deliriyor bacaklarımdan sırtıma tırmanıyor ve çok canım yanıyor. Mecbur biraz et veriyorum. O şekilde alıştı artık doğru dürüst mama yemiyor. Sürekli beni mutfağa götürmeye çalışıyor. Süt hiç içirmiyorum parazit yapar diye. bir de kakası çok kalın oluyor. Acaba gece kalkıp ben mi buraya yaptım diye düşünüyorum o derece kalın hocam.
Et yemeğini alıştırman çok fena olmuş. Sadece kuru mamaya yavaşça geçiş yapın. Taviz verirseniz yani her istediğini yaptırıyorsa zamanla bikarsiniz haberiniz olsun. Kuru mamaya geçiş yapın ve haftada 1 yaş mama verin. Zamanla daha sağlıklı büyüdüğünü göreceksiniz. Sindirim sisteminde sıkıntı var şu an büyük ihtimalle.
Yaş mama konserve şeklinde satılıyor büyük marketlerde. Balıklı, tavuklu ve kırmızı etli diye 3 çeşidi var. 3-5 lira birşey. 3 u nu de alıp hangisini daha çok sevdiğine bakın ki sonraki sefer de sadece ondan alıp devam edin. Dedigim gibi sizin bizim yedigimiz yemekler onların sindirim sistemine ağır geliyor. Veteriner yavru Kedilere kuru mama öneriyor vardır bildikleri. Yaş mamayı haftada 1 vermelisiniz mutlaka.
Pizza siparişi verdiğimde tut ki kuryeye kapıyı bu açacak. Deliriyor ya. Onu nasıl halledicez? Yemek yemesin diyosun ama mümkün değil ki yemekten başka hiç bir şeye konsantre olmuyor.
Aynı şeyden bende muzdariptim kapı çalar çalmaz dışarıdan biri elinde poşetle eve girmeye hak getire. Hemen saldırıyordu. Kapı caldiginda hazirda tuttuğum pelus oyuncağı evin en uzak yerine firlatiyordum doğal olarak peşinden gidiyordu ve hemen kapıyı açıyorum. Baya beni ugrastirdi anlayacağın. Aç kalmasına tahammül edemiyor insan biliyorum ama sağlıklı büyümesi için malesef biraz katı kurallar koymalisiniz. Yoksa çok sıkıntı çekerseniz. Evin içini pelus oyuncaklarla doldurun. Günün 17 saati uyuyorlar zaten. Birde dişleri kasiniyordur zaten. onun için de ayrıca petshop dan birseyler alın ki evinizdeki eşyalarınız sağlam kalsın 😀
Köpekler de osuruyo. Öncelikle onlara ev yemeği degil sadece mamalarini yedirmekle kokulari önleniyo ama kediler için bilemedim onlara da belki sadece mamalari yedirilmeli veterinere sor
arkadaşlar sağolsunlar et yedirdiğin için öyle diye uyardılar beni. kuru mama yedirmek lazımmış haftada bir de yaş mama. denicez bakalım zor olacak ama hayırlısı artık.
bencil bir adamım ben. neyi istediğim ve neyi istemediğim gayet nettir. bu kedinin nemli havada harika bir armoniye kavuşan o baş döndürücü osuruğunu ne kadar istemiyorsam, benim çektiğimi herkesin çekmesini de o kadar istiyorum. beni hiç alakadar etmez. birer nefes çeksinler, sonra öğrensinler bilgiyi.
Kuru mama ver bro, bir kedim bir köpeğim var. Bağırsakları direk düzenliyo. Başlarda belki burun kıvırır ama elbet yer. Hem daha ucuza gelir, hem daha dengeli beslenir, hem daha kolay hemde osuruk mosuruk kalmaz
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
10
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Seni bu sitenin en kaliteli troll'u ilan ediyorum. Benim de lahmacun küreği ile alakalı takıntım var. böyle lahmacun küreğini alıp sokakta geleni geçeni şap şap dövmek istiorum bide ne zaman şişko birilerini görsem böyle lahmacun küreğini alıp götüne vura vura öldürmek istiorum ama şap şap yapıcak böle ŞAPIRT ŞIBADAK sesleri çıkması lazım o darbeyi böle sapında hissetmeliyim rüyalarıma bile girio lahmacun küreği böyle hüsamettin adında bir lahmacun küreğim olsun istiorum inanır mısınız sırf kontrolümü kaybedip pideciyi döverim diye 10 yıldır pide yemiom ya 10 MADIRFAKİNG YIL YA !
Valla söyledim ama abi. Bu görüşünü görsem söylemezdim. Diğer eig seçtiğim kız sordu. Ulan ne dedikoducu çıktım bende be. Adam gizliye almış kendini ama ağzımda bakla ıslanmıyor :)
Götürdüm ya. Fena osuruyor diyorum kediniz sağlıklı diyor gülüyor. Ya diyorum fena osuruyor. Cidden diyor bir sorun yok kediniz taş gibi diyor. Ya ben dayanamıyorum ben. Kedi sağlıklı da ya ben? Benim psikolojim?
Ya bu çok küçük hali deli yemek yiyor şimdi bunun 2 katı büyüklüğünde. Ama burnunda et var nefes alamıyor pek. Acaba kalan nefesi başka yerden mi alıyor? Anlıyor musun hocam kedilerden?
Göbeğini öpmek mi? Burnunu parçalar ya öyle bişi yapsam. Ellerim kollarım ayaklarım hep çizik yara bere benim. Savaş makinesi gibi bişi bu. Müdür ensende bişi var dedi geçen gün. Elimi bir attım kanamış bir de pıhtılaşmış. Sonraki gecelerde orayı yalayarak hiç yara izi bırakmadı bir nevi özür diledi ama göbek öpmek falan imkansız bizde :)
Benim kız da öyle her yerimi çiziyor kanatiyor 😀 ama sevince umursamiyosun yaaa bazen geliyolar ısırıyorum bile 😂😂 kız halimden çıkıyorum onun açtığı yara izleri yüzünden 😂😂 öpüyorum valla hiç de umrumda değil 😂😂😂
kedin çok güzel yahu. benim kedimde küçükken böyle bir sorun vardı. veterinere götürüp dert yandığımda adam gülmemek için kendini zor tuttu asjddf iğne yapmıştı diye hatırlıyorum baya oldu verdiğin yemeklere de biraz dikkat et
ben de götürdüm. veteriner kediniz sağlıklı diyip durdu sürekli. yahu diyorum osuruğu feci kokuyor diyorum hala kediniz sağlıklı diyip sırıtıyor gülüyor. en son sinirlendim ya dedim kedi sağlıklı ama ben 160 promil alkollü uyanıyorum her sabah dedim. osuruğu keselim dedim. beslenmesine dikkat edin cart curt deyince sinirlendim çıktım.
Ne biçim dua ya o öyle ayrıca yurdumun 500m ilerisinde tüm şehrin foseptik atığından oluşan bir göl var yaz kış rüzgar sıcak demeden kokuyu tüm kampüs ve yurtta alıyoruz millet yagmur yaginca toprak koklar biz b*k kokluyoruz. bence sen gel de kediye şükür dersin yani
Benim kedim de bu ara fena gaz çıkarıyo ve iğrenç kokuyı kusmamak için zor tutuyorum kendimi bağışıklık güçlendirici ilaç kullanıyorum ondan kaynaklı mı acaba diye düşünüyorum sende ilaç kullanıyor musun?
En İyi Cevaplar