Merhaba! Delirmemek elde değil gün geçmiyor ki insanımız aklını yitirmesin 😏 Türkiye anksiyete ve depresyonda Avrupa birincisi oldu. Sağlıklı bir kişiliğe sahip olduğunu düşünüyor musun?
Türkiye anksiyete ve depresyonda Avrupa birincisi oldu. Sağlıklı bir kişiliğe sahip olduğunu düşünüyor musun?
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cok normal. Hatta bugune kadar birinci olamadıysak yuh bize. Bizim milletin insani zor. Mukemmeliyetcidir ve kendisine bakmadan diger insanlara cok karışır. Kendi derdi yetmez baskasinin derdine de canini sıkar.
Ya da elalem ne der diye kaygıyla yaşar. Tum hayatini elalem ne der diyerek yaşar ve bunun sonucunda mutsuz olur. Seçtiği mesleği ya puani tuttu diye ya da statüsü var diye secmistir. Bu ülkede gercekten işini seven insan bulamazsınız, nadirdir. Okulunu seven ogrenci de bulamazsiniz. Malum sinavlar ve egitim sistemi. Cocuklar daha cok kucuk yaşlarda kaygıyı ve stresi öğreniyor bu sinavlardan ve yanlis sistemden dolayı. Ayni carpik sistem üniversite zamaninda daha da ortaya çıkıyor. Gelecek kaygisi, iş bulamama, istedigin yetenegin oldugu bolumu ya puan tutmadi diye ya statusu/parasi iyi degil diye ya da aile baskisindan dolayi okuyamamakta var.
Sonra cevre ve insanlar. Akrabalar. Ben akrabalara ömür yiyici diyorum. Canını sıkarlar, keyfini kaçırırlar. Bizim millet zordur ve olumsuzdur. Bardagin bos tarafını görür. Bardagin dolu tarafını görenleri de itinayla boşu görmesini saglarlar. Bolum okursun bir ton laf ederler, girisim/ticaretle ugrasayim dersin vazgecirirler yapamazsin ne ugrasacaksin diye şevkini kirarlar. Hangi yola girersen gir mutlaka bir kulp bulurlar.
Evlenmeye kalkarsin bizde sulalece evlenirsin. Önce milleti ikna etmeye çalışırsın, cogu ailede kendi buldugu erkek/kizla evlendirmeye kalkar. Gunumuzde mutlu, huzurlu yuva olsun diye degilde evlilik olsun diye evlendirirler. Aman yasin gecmesin, aman torun sevelim artik vs vs gibi bir ton lafla yikarlar ve strese sokarlar insani. Evlensen onun ugraslari ve stresi vardır. Kadinsan kaynana, gorumce derdi nazi, tribi cekersin. Evlendigin kisiye laf ederler bununla mi evlendin. Baska kiz/erkek yok muydu diye laf eden olur. Evlenirsin tamam rahat ederim dersin cocuk diye baslarlar kendileri bakacaklarmis gibi.
Yani bu ülke ekonomiyi, refahı vs geçtim. Bu ulkenin insani yaşamı biraz da kendisi zorlaştırıyor. ülke bireysel olmadigi, milletin işine karismayi birakmadigi, cocuklarina birey olarak davranmadigi, cocuklarinin hayatinda kritik kararlar almayi hak gördükleri, mukemmeliyetci olduklari, paraya/statüye/elalem ne dere onem verdikleri sürece bu duruma mahkumlar. Bazi durumları bizim insanimiz zorlaştırıyor.
Turk insani zor bir tür. Evet Şu an ekonomik kriz var, gelismis ulke degiliz vs vs bu sorunlar var ama bu toplumun insanları zaten dogustan kaygılı doğuyorlar ve yetişiyorlar. Bu ulkede ekonomik kriz yokken de bizim insanimiz mutlu degildi. Bizim ulkenin insani gelismis ulke olsa da mutlu olmaz. Mutlaka takacak, memnun olmayacak, mutsuz olacak bir sey bulur. Bu millet buna programlı cunku. Hem kendi hayatında mutsuzlugu arar, mutlu olandan da rahatsiz olur gider onu da mutsuz eder. Esini, cocuklarini da mutsuz eder.
Bu mutsuzluk nerden geliyor bilmiyorum. Yetistirilmekten mi, ailelerde huzur yok yanlis evlilikler yapiliyor ondan mi, birbirimizin her seyine cok karisan, bireysel davranamayan bir milletiz ondan mi bilmiyorum ama toplum olarak hangi konumda olursak olalim sanki genlerimizde bir kaygi, stres, kara bulutlar var. Ve buna programlilar.
Ya tv de en cok izlenen programlara, dizilere bakin. Nerde aglanacak, kasvetli, can sıkıcı, kaygi/stres edecek, insani mutsuz edecek yapım/dizi var onlara reyting rekoru kırdırırlar. Milletin damarinda bu var. Bizim milletin insani gercekte de mutlu insan görmekten haz etmez, gercek olmayan dizi filmde de. bu arastirma cok normal o yüzden.
Birbirimizi belki de istemeden delirtiyoruz. Bu ulkede ben saglikli insan oldugunu düşünmüyorum. Cogu gecmiste travmatik olaylarla büyüyor. Bunda toplumun, kültürün, gelenek goreneklerin cinsiyetlere bakis açısının önemi cok büyük. bazi insanlarin iclerini kazsak kucagimiza yığınla enkaz düşer. Daha bizleri kucukken delirtiyorlar, buyuyunce de deliriyoruz ve baskalarini delirtiyoruz. Bu kisir dongu ne yazik ki boyle devam ediyor. Travmatik vaka olmasa bile kisilerde, dedigim gibi bizim milletin damarinda mutsuzluk, kasvet var.
Çok değil, kolay etkileyebiliyor olaylar ve bu etkilenmelerin sonucu ağır geçebiliyor benim için. Hassas bir yapım var, dolayısıyla güçlü durmaya çalışırken dahi yorulabiliyorum. Bu durum en başta kendime olmak üzere çevremdekilere de yansıtıp can sıkıcı bir hal alabiliyor…
Çoğu kişi ekonomiden dolayı mutsuz olduğunu söylüyor. Bir insan dolar yükseldiği için depresyona girmez. Depresyon / anksiyete öyle bir şey değil. Psikolojik rahatsızlıklar
İnsanlar çok sert eleştiride bulunuyor, ikili ilişkilerde sosyal, mesleki ve finansal statü önemseniyor, ekonomi çok kötü durumda bu nedenle birinciyiz.
Neredeyse sokaktan geçen her 10 kişiden 7-8 inde kesinlikle obsesif kompulsif bozukluk vardır. Dile kolay sürekli olmasa da kafasına taktığı, bir sürü kafasında tikilerin döndüğü bir çok konuda keşkelerin dolandığı çok insan olduğuna inanıyorum..
Bu konuda batı bence çok daha ileri düzeyde anksiyete ve deprosyon durumlarını yaşamakta. Nedense hep bizleri bir 1. çıkartmanın derdin en sorunlu klasmanında..
13 yıllık evden çıkamayacak derecede bir anksiyete hastasıyım. tedavi aldığım doktorlar beni iyileştiremedi en son psikiyatri arif verimliye gittim adam doktor gibi doktor cidden 5 ayda çözü beni şu an parkları bahçeleri marketleri restoranları geziyorum. Adama ne yapsam hakkını ödeyemem ötenazi olucaktım isviçrede bu hastalığım sebebiyle bu fikrimden vazgeçirdi beni iyileştirerek.
Türkiye de ansksiyete hastalığının çok olmasına sebep olarak gördüğüm en önemli şey ailenin ve çevrenin bilinçsizliği. Çocuğıu onun kişilik özelliklerine göre yetiştirmemesidir. Cidden anskiyete hastalığı birde agorafobili ise tam bir işkence. Ölmek istiyorsun ama ölemiyorsun. Darısı diğer anksiyeteli kardeşlerimin başına inş sizde iyileşirsiniz
Evet her şeyi dalgaya alıyorum ve balon gündemi takip etmiyorum. Dünya gündemini takip edip eğlenceli şeylerlr (film, kitap vs ) takılıyorum. Sigara, alkol, antidepresan falan yerine erken yatıp erken kalkarım spor yaparim öyle devam ediyor 🤙
Denizde yüzüyor boy boy odun Evde ne şeker kaldı nede un Denizde balık gibi yatıyor ay Şınanay yavrum şınanay Böyle giderse pahalılık vay vay Kafada ne tahta kalacak ne de yaş.
Muhtemelen maddi koşullardandır. Silsilesi maneviyata yansır ve tüm çevresine gayet normal bu durum garipsenecek bir durum yok ortada Nedenler ve Sonuçlar
O dediğiniz tüm dünyanın sorunu gelişmiş gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerin genel sıkıntısı Neticede beyin bu durmadan çalışıyor zaten durduğunda da malum süreç başlıyor
Herkes sağlıksız bir yaşam sürüyor ne doğru düzgün beslenebiliyor nede doğru düzgün bir hayat sürdürebiliyor birileri soğan ekmek yiyecek diye bizler çamur içinde geziyoruz
Ben zaten çocukluğumdan belli depresyondayım bu yaşıma kadar içime kapanık çekingen utangaç sessiz asosyal eve kapalı işsiz yalnız mutsuz yaşamak psikolojimi mahvetti
Sağlıklı insan nadir var sosyal medyada gördüklerim hepsi erkek yapar kadın yapamaz erkek kızı kullanınca veya bir şey yapınc her zaman suçlu kadın veya anne diyen kafadnlar akıl sağlığı yerinde olmayan çok işte. Mantık sıfır
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
En komiği de şu 30 yaşındaki dayı 20 yaşındaki kadını kendiyle yaşıt sanıyor tedavi bile kurtarmaz bunları
Herkes ekonomi yazmışta bence toplumsal olarak ekonomi iyi olsa bile bir çok insan yine anksiyete hastası olurdu. Toplumun içinde oluşmuş kültürel yapı buna çok müsait.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır. Türkiye’de değilim ama yıllardır anksiyete ile yasıyorum bu halde asla sağlıklı değilim 😂
Şaşırmadım çünkü ben de de sosyal anksiyete bozukluğu var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
18 yıldır arınma gecesi yaşanıyor ülkede. Pskilolaglara bakıyorum çoğu yanlış yönlendiriyor insanları. Yani doktora bile güvenemiyorsun ne bekliyorsun ki..