Kış aylarını ve soğuk havayı hiç sevmem üstüne spor yapan biriyim. Ama gel gelelim kışın hiç bir şey yapasım gelmiyor. Resmen enerjimi yiyor. Her şey daha zor geliyor bana.Neden kışın diyet ve spor yapmak daha zor?
kışın havalar soğuk olduğu için daha çok katı yemek ihtiyacı duyuyor vucudumuz yazın daha kolaydır çünkü çok sıvı kaybederiz ve canımız bol bol sıvı şeyler çeker buda kilo vermemize yardımcı olur
Kış mevsiminde hava soğuk olduğu için evde daha fazla vakit geçiriyoruz, yaptığımız tempolu yürüyüşler azalıyor hatta tamamen bitiyor. Bu da metabolizma hızımızı yavaşlatıyor. Tam aksine yürüyüşlerimize her zaman olduğu gibi devam edersek vücut üşüdüğü için yağ hücrelerini yakarak enerji açığa çıkarmak ister. Bu da metabolizma hızımızı artırır. Kış mevsiminde diyet yapmak kolay aslında. Lif içeriği yüksek mevsim sebzeleri fazla olduğu için mideyi tok tutmak daha kolay olur. Sadece dengeli ve düzenli öğün planlaması yapılmalı.
Tam tersi yazın Antalya sıcağı dolayısıyla sanırım. Kolumu kıpırdatamam. Havalar soğuduğunda spor daha keyifli oluyor. Terlemekten de oldum olası nefret ederim. Yazın yemek konusunda da idareci olamıyorum. Kışları hem gündüzler kısa olduğu için diyet kolay. Serin olduğu için terleme az ve daha mecalli oluyorum.
Abi nasıl daha zor kışın daha çok kalori aldığın için aksine daha kolay. Bulktasın ve ağır idman yapıyorsun. Güç ve kondisyon daha yüksek. Yaz gibi sıcak hava + su kaybı olmuyor.
Havadan dolayi insanin modu dusuyor. Enerjide bi dusukluk oluyor. Kapali hava insanda istah acikligina neden oluyor cunku can skntisi var. Hava erkenden karariyor eh nolacak homini girtlak ye anam ye. Diyet miyet hak getire 😅
Bende bir sorun var sanıyordum 😂demekki böyle kişiler var yani diyet yaparım ama evet hava soğumasını geç az kötü olsun evde ne temizlik ne bişey yapasım geliyor
@yarımgöz_25 🙏🏼 İnanki bugün 6. Gün sigarasız ve şu an biraz daha iyim ilk 3 gün çok fenaydı 🙈 ve evet Abur cubur yedim 😭😭😭 teşekkür ederim 🙏🏼 denerim 😘