Panik atak hastasıyım ve anksiyete bozukluğum var şu an sanki biri ciğerlerimi sıkıyo gibi kalbim sıkışıyor nefesim daralıyor ağlamak istiyorum iş yerindeyim birde daraldım artık işe gidesim gelmiyo sizce nasıl geçer sakinleştirici kullanmalı mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Sağlık konusunda 448 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba geçmiş olsun Öncelikle geçmiş olsun sakin bir yere geç ve imkanın varsa uzan ve burnundan derin nefes alıp ver sakin kalmaya çalış. En sevdiğin müziği aç ve dinlemeye başla zihnen kendini rahatlamaya başla en önemlisi zihnindeki düşünceleri sal kendini rahatlat. Bir bardak su iç. Öncelikle hemen seri şekilde ;
- Derin nefes al ver burnundan
- Burnundan içinden sayarak 4 saniye nefes al 8 saniyede (4 saniyede olur) nefes ver )
- Zihnini rahatlat boşalt
- Sakin kalmaya çalış
- Sevdiğin müziği aç dinle
- imkanın varsa uzan
- Uzanırken nefes egzersizine devam et
Şuanda en önemli şey senin için nefes egzersizi yapmak. Burnundan derin nefes al 4 saniyede 8 saniyede vermeye çalış. Mutlu olduğun anları düşün. Şimdi ki ana gel hemen şimdi yaptıklarını zihninde canlandır. Nasıl mı?
Şimdi Ks’ye mesaj yazıyorum, soruma gelen görüşleri okuyorum, oturuyorum, telefon ile oynuyorum, şimdi yaptığın anını sadece zihninde düşün bununla birlikte dediğim gibi nefes egzersizi yap. İyi olacaksın kendine geleceksin.
şu an vücudun sempatik duruma geçti beynin farklı yönde çalışıyor kalbin daha fazla kan pompalamak için çalışıyor vücudun hayatta kalma için fonksiyonlar yapıyor beynin talimatıyla.
Geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim ☘️☘️☘️20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sakinleştiriciden ziyade etrafında ki herhangi bir nesneye odaklan mesela bir tablo varsa duvarda dikkatini oraya ver nefes alabiliyorsun aklın sana oyunlar oynuyor :)
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle bunu yaşayan tek kişi diilsin. Ben de yaşadım ve yaşıyorum ama eskisi gibi diil çünkü kontrol altına almayı öğrendim. Öncelikle atağın geldiğini anladığın an sakin ol ve derin derin nefes al. Mümkünse sesli konuş etrafında gördüklerini say. Sonra bunun gerçek olmadığını zihninin sana oynadığı bir oyun olduğunu düşün. Sonra bir yere odaklan ve nefes almaya devam et. Panik atak ölümcül diildir öldürmez. Seni korkutan şey kötü bir şey olacak hissidir. Hayır bugün dünden farklı diil sana öyle geliyor. Kahve sigara ve şekerli gıdalardan uzak dur bunlar tetikler. Bol bol nefes alıp ver. Panik yapma sakin kal. Yalnız olmadığını bil. Sorununu bi temele dayandır o zaman daha çabuk atlatırsın. Örneğin çok kahve içtim bu tetikledi. Ya da az uyudum. Ama şu sıra mevsim geçişi olduğu için Panik atak ve kronik yorgunluk olabilir genelde herkes senin gibi şu an. O yüzden rahatla ve sakinleş. Geçici bir durum. Ayrıca uzun vadede tedavi için youtube da ilgili videoları izleyip kendini evde tedavi edebilirsin ben öyle yapmıştım.
00 Yorumla
+1 yılDik otur sana iyi gelen birini de arayabilirsin ondan önce soğuk su iç nefesini düzenle "Şu an düşüncelerim korkularım gerçek mi? Yapabileceğim bir şey var mı? " de kendine beyin cevap verecektir ben bu şekilde rahatlıyorum umarım fayda verir:/
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
48Cevap
+1 yılGeçmiş olsun 🙏🏼 Kendinize defalarca şunu söyleyin aslında hiçbir şey yok, siz iyisiniz, bu sadece zihninizin içinde olan bir şey ve geçecek. Geçmesi de sizin elinizde. Benzer sorunları yaşayan bir arkadaşım vardı ve bir psikoloğun videolarını izleyerek sakinleşti bana da faydası oldu çok şükür. Size de tavsiye ederim. İsmi İzzet Güllü youtubeden size uygun videolarını izleyebilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılAnksiyete krizinin başladığını hissettiğinizde 3-3-3 kuralını uygulayın ayağa kalkın ve vücudunuzu dik tutun içinizde bulunduğunuz ana odaklanın derin nefes alıp verin yaşadıklarınızı yeniden isimlendirin düşüncelerinizin doğruluğunu tekrar kontrol edin kendinizi meşgul edin krizin başlayacağını hissettiğiniz anda şekerden uzak durun yakınlarınızı arayarak ikinci bir fikir alın komik bir video seyredin
00 YorumlaÖncelikle pisikiyatristle görüşüp ilaç tedavisine başlamalısınız. İlaç dozu tedavi devam ederken ayarlanacaktır. Aynı zamanda pisikolog desteği almalısınız. Zor ve uzun bir süreç başlayacak. Benim çocuğum da hasta burdan dolayı biliyorum.
*Yalnız kaldığınızda daha çok atak gelir, en yakın birinin yanına veya size yardım edecek rahatlatacak birinden yardım istemelisiniz.
*Yeterince uykunuzu almanız ve düzenli yatmanız kontrol yeteneğini güçlendirecektir.
*Bol su içmek.
*Sağlıklı ve dengeli beslenme
*Kendinizi meşgul edecek uğraş bulmak
* Doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda kan değerlerine baktırıp eksik vitaminlere yönelik vitamin takviyesi bu hastalığı yenmede büyük rol oynar.
En önemlisi bu hastalığın çıkış sebepleri tam olarak neden kaynaklanıyor onu bulmak gerekir. Bunun için pisikolog ile görüşmede her detayı paylaşmak ve doğru fikir almak kaygıları bastırmak ve azalmasını sağlayacaktır. Umarım faydalı olur00 YorumlaPsikiyatriste gitmen gerekli, meditasyonmuş, yogaymış bunlar psikiyatrik çözüm değil. İlaç tedavisi gerekebilir ve buna karar verecek olan kişi psikiyatristtir.
Ben dahil, psikiyatrist olmayan hiç kimse sana doğru cevabı veremez, bu soruda sana tavsiye verenlerin de seni yanlış yönlendirme ihtimali yüksek, o yüzden acilen psikiyatriste git.00 Yorumla
+1 yılBöyle bir durumda olduğunuzu fark ettiğinizde nefes alıp vererek belli aralıklarla önce bedeninizi ve zihininizi sakinleştirebilirsiniz.
Ben böyle durumlarda hissettiklerimi yazarım ve bunların anllık bir durum olduğunu yazarım.
Geçeceğini hiçbir şeyin kalıcı olmadığını telkin etmeye çalışırım kendimi. Umarım geçer.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhiç bir sağlık rahatsızlığım olmamasına rağmen okulda ölüp ölüp dirilirdim. oturmaya pek gelemiyorum. bankalarda korkunç bunalıyorum. senin durumun farklı üstelik. normal olduğunu kabul et ve oluruna bırak... akşam eve gidince sıcak bir duş alırsın rahatlarsın sonra kafanı yastığa koyarsın... kendini rahatlatmayı öğrenmelisin.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılUzun dönemde kendinle uygulayabileceğin meditasyon ve terapi yöntemleri Eğer çalışıyorsan ki öyle söyledim kısa vadede psikolog yaklaşımı ve devam eden ilaç tedavisi daha hızlı sonuç verecektir
00 Yorumla
+1 yılnefes egzersizi yapmak gerek seni bi nebzede olsa rahatlatır birinin eline tutmak sevdiğin kişilerin tabiki fiziksel temas sana eminim iyi gelicektir pasiflora diye bi şurup var reçeteli mi bilmiyorum o çok sakinleştirip uyutuyo yakın zamanda psikoloğa görünmeni tavsiye ediyorum antidepresan ilk başta kötü hissettirsede sonrasında çok mutlu oluyosun çok geçmiş olsun tekrardan
00 YorumlaGenelde yoga meditasyon falan diyorlar anlamıyorum ben okuldayken bir anda yogaya mı başlayayım ne yaşıyorlar merak ediyorum ben hala çözümü bulamadım bazen gece bile uyutmuyor sana tavsiyem aşırı derin nefes al ve üfle ciddi işe yarıyor bunun işe yaradığını kendine ikna et
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle derhal psikiyatriye görünmen gerek. Bu tarz durumlarda nefes egzersizi yapman ve düşüncelerini dağıtacak şeyler ile uğraşman gerek. Eğer kullandığın bir ilaç var ise doz artımı verebilir doktorun. İlk 20 gün içinde doz artımı etkisini gösterir. Tabi doz artımından kısa bir süre sonra hafiflediğini göreceksin. Eğer hafiflemiyorsa aynı hafta içerisinde tekrar kontrole gitmeni öneririm. Geçmiş olsun şimdiden.
00 YorumlaMerhaba benimde aynı şikatlerim var ve bende anksiyete hastasıyım çiğerimde yara vr ve sanki kaşınıyor bıçakla yarmak istiyorum derin nefes alamıyorum nefesim kesiliyor biri boğuyor gibi içimde bir sıkıntı var sanki brnde çözemedim nazara çok geliyorum ve 2 kişi okudu esnemekten nefes anlamadılar vücudları titredi
00 Yorumla
+1 yılProfesyonel destek alsana. Bu çok önemli. Vakit kaybetme, işine de ara ver gerekirse. Psikolojik sağlığın hayattan aldığın zevkin ana kaynağıdır. Kendine iyi bakmalısın
00 Yorumlasakinleştirici kullanma! açık bir havaya ya da en sevdiğin müziği açarak gözlerini kapatmayı dene... kendine her şeye rağmen kendini sevdiğini hatırlat, ne olursa olsun canım ne kadar düşersen düş her zaman kalkmasını bilen belki bazen kendi kendine ağlayan güçlü bir insansın seni sen yapan şeyler bunlar unutma sadece bir kere geliyorsun dünyaya acısıyla tatlısıyla bütün anılar sadece sana ait.
kendini sev.🧡00 YorumlaAnnem de panik atak hastası ve ara sıra oluyor bu durum gelip sarılıyor bize, doktora gittiniz mi verdiği ilaç varsa onu kullanın, ya da yanınızda yardımcı olacak biri varsa onu çağırın.
00 Yorumla
+1 yılyaşadığın sorunların birebir aynılarını geçen senelerde bende yaşadım ilaç tavsiye etmem meditasyon yapmanı öneririm frenks meditasyon müzikleri filan dinle uyurken sana iyi geleceğine inanıyorum
02 Yorumla- +1 yıl
kendi yaptığım bir kaç link bırakıyorum bu boraz ağır
https://youtu.be/o6iVN_yqDHg - +1 yıl
https://youtu.be/YqRKxDCAYAA
bide elinden geldiğince çok yapmaya çalışın en az 21 gün deneyince kendinizdeki farkı siz de göreceksiniz❤
Ben yillarca mücadele ettim ilac kullandim ama en sonunda yendim aslinda beynimiz bize oyun oynuyor ve 4 ay gibi bir surede yendim şu an gayet iyiyim 3 yıldir atak gelmedi
11 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle biraz daha sosyallesmen lazim ve sana iyi gelen seni anlayan insanlarla vakit gecirmelisin yanliz kalirsan daha cok atak gelir ve kendine iyi bir hobi bul yaparken mutlu olacağın bir hobi mesela ben balık tutmaya basladim ayrica hergun duzenli tempolu yuruyus yaomalisin
+1 yılBöyle durumlar için önceden almış olduğun sakinleştirici bir ilaç olsun. Trankobuskas yazdır sağlık ocağı yazıyor o ilacı.
10 Yorumla
+1 yılBipolar+Anksiyeteyim bende kafayı yiyorum herkes birşeyler anlatıyor ama uygulamaya geçiremiyorum çok geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılOfelya Kabral diye birisi var, videolarına bakmanı tavsiye ederim. Allah şifa versin, zor bir durum bilirim.
00 Yorumla
+1 yılHayır kullanma kulaklık tak müzik dinle sonra gördüğün insanlara içinden şunları söyle. Bune ya? şunun tipe bak? gö te bak? yarıma bak?
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik sorunlardan kurtulmanın en etkili yolu sosyalleşmek, spor yapmak ve komedi tarzı programlar izlemektir, abartmamak şartıyla.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılbende de yineleyen depresif bozukluk var bazen iş yerinde tutuyor iş yerim emniyet o an ne yapacağımı şaşırıyorum
00 Yorumla
+1 yılYa Buradaki herkes sallayıp atıyor onun yerine doktora gitsene kardeşim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle koltuğa otur ya da dışardaysan bir yere otur dik bir şekilde derin derin burnundan nefes al ver ve derin derin nefes her alıp verdiğinde gözlerin kapalı bir şekilde iyi şeyler hayal et olumlu şeyler düşün aklındaki kötü şeyler asla olamayacak tamam mı sakin ol iyi olacaksın sen çok güçlü birisisin
10 Yorumlaİmaknin varsa bunhis geldiğinde yarım saat içinde 2 bira yuwarla ben öyle atlattım bu durumu
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle uzman bir psikiyatri desteğiyle ilaç kullanmaya başlamalısınız.
00 Yorumla
+1 yılBende de anksiyete var tavsiyem ilaç tedavisi görmen.
00 Yorumlagit dışarı çık bir hava al yak bir sıgara bir esne sonra içeri tekrar gir
00 YorumlaAllah yardımcın olsun canım doktora gitmek en doğrusu gibi
00 Yorumla
+1 yılBana özelden ulaşırsan bu konuda yardımcı olmak isterim, geçmiş olsun.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılDerin nefes alman bu konuda en güzel şey oturup derin nefes alman ve yanında birinin olması lazım
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle iyi bir psikolog ya da psikiyatriye gitmelisin , kendi kafana göre kullanma sakın :/
00 YorumlaYalnız kalınca mı oluyor bu durum yoksa arkadaş aile ortamında bi anda mı
00 Yorumla
+1 yılAğla biraz sonra uyumaya çalış daha iyi hissedersin 🤘🏻
00 YorumlaKafandaki düşünceleri atmayı dene biraz hava al ve en yakın zamanda psikiyatriye git
00 YorumlaKorkulacak bir şey yok emin ol. o yollardan ben de geçtim. bunu biz yapıyoruz. sana İzzet güllüyu dinlemeni şiddetle tavsiye ederim. ama üstün körü dinleme baya baya sorunlu hissettiğim videosunu aç izle.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbi yabancı filmde görmüştüm kesekağıdı üflüyorlar , şişirip şişirip bırakınca sanırım iyi geliyo nefes kontrolü
00 Yorumla
+1 yılPanik atak hastasıydım yurt duşında tek başıma yaşıyordum en sonunda ne olucaksa olsun korkmuyorum artık dedim ve bi daha olmadı kendimi inandırdım ama
10 Yorumla
+1 yılAllah yardimciniz olsun bende aynisini yasadim 6 aydir ilac kullaniyorum. benimki uyku bozuklugiyla basladi simdilerde ilaci azaltmaya basladim. İnsAllah duzeliriz
10 Yorumla
+1 yılAynı rahatsızlıklara sahibim okuldayken çok zorlanıyorum bende bazen ilaç alıyorum iyi geliyor ama ilaç her zaman çözüm değil terapiste gitmelisin bence
00 YorumlaSana bir Doktor olarak Esrar kullanmani tavsiye ederim Reçete ile veriliyor mu bilmiyorum ama Esrar Tütününü sarip icmeni tavsiye ediyorum sikayetlerin kalici olarak azalacaktir Tedavi sonrasi
00 Yorumla
+1 yılçok çok geçmiş olsun berbat bir durum seni çok iyi anlıyorum. o durumu düşünmemeye çalış mümkün mertebe temiz hava al yüzünü soğuk suyla yıka gözlerini kapat ve derin nefes alıp ver
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbir psikiyatri ile görüşmelisin aynı sıkıntıyı bende çektim çok zor bir durum geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılBak bu durmda sakin ol panik etme evet zor ama başarabilirsin biyere otur ve nefes al açık alan olsun
00 Yorumla
+1 yılBüyü yapılan kişilerde de aynısı oluyor. Panik atak diyip geçmek doğru değil bence. Tedavisini aramak lazım.
00 YorumlaBuradakilerin görüşleri senin için anlık çözüm oluşturur belki de oluşturmaz bile en uygun yol psikoterapi alman olacaktır.
00 YorumlaBendede var tedavi gördüm işe yaramadi cidden çok zor geçmiş olsun
10 YorumlaEczane teknisyeni olarak söylüyorum düzenli olarak yürüyüş yap temiz hava iyi gelecek
10 YorumlaSakin ol derin nefes alıp yavaşça ver açık havaya çık kapalı ortamlarda uzun süre durma
00 Yorumla
+1 yılBen de aynısını yaşıyorum o an içinden bir şeyler yapmak gelmiyor ama kafanı dağıtman lazım
00 Yorumla
+1 yılHemen dışarı cık gölyüzrne bak ve derin derin temiz acık havayı solu.
00 Yorumla
+1 yılDerin derin nefes almayı unutma ve içinden sayı say
00 Yorumla
+1 yılBir çocukla oynamayi dene onu sev saril dans et birşeyler öğretmeye çaliş herşeyi unutur rahatlarsin
00 YorumlaŞakaklarına buz koymak iyi gelir ve meditasyon öneririm
00 Yorumlakendi kendine kötü düşünürsen kötü olursun iyi düşürsen iyi olursun
00 YorumlaEski sevgili beni panik atak yaptı kandırdı hayatımdan çekti gitti bende aynı duruma düştüm 😭
00 YorumlaAnksiyeten tuttuysa neden bu siteden yardım istiyosun komik
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/Q0NEbMYHadEbu video yardımcı olabilir
00 YorumlaUyu sabaha birşeyin kalmaz
00 Yorumla
+1 yılGel benim omuzumda ağla
00 Yorumla- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
https://youtu.be/0h_5pxWJKsgAnksiyete için en iyi yardımcılardan biri yoga ve meditasyon diyebilirim. Bunları yapabilmek başlangıçta zor gelebilir. Sizi zorlayan durumlar yoga ve meditasyon yaparken rahat hissetmenize engel olabilir. Ve kısa sürede vazgeçebilirsiniz.
Küçük adımlarla başlamayı öneriyorum. Bunun içinde size bir video ileteceğim. 15 dakika hem yoga hem de meditasyon içeren bu video stres ve anksiyete için. Yardımcı olacağına inanıyorum.
Nefes çalışmaları da yardımcı olacağına inanıyorum. Tümü size zor gelirse sadece kendi kendinize yapabileceğiniz bir yöntem önereceğim.
Nefes alırken 1 nefes verirken 1 diyorsunuz içinizden sonra devam ediyorsunuz nefes alırken 1,2 nefes verirken 1,2 devam ederken nefes alırken ve verirken 1 den 5 e kadar saydığınızda tamamlanmış oluyor.
Nefes vermeyi ve almayı eşit şekilde yaptığınızda ve giderek nefesinizi uzattığınızda zihin sakinleşmeye başlıyor. Bunu da sağlayan sinir sisteminin sakinleşmesi. Sinir sistemi sürekli uyarılarak kaldığında bizi zorluyor. Sürekli tehdit var şeklinde yaşamak gibi. Ama tehdit geçmesine rağmen bu varmış gibi yaşadığımızda zaten anksiyete oluşuyor. Bu da gelecek kaygısından kaynaklı olabiliyor.
Sorunuz olursa bana yazabilirsiniz.
Teşekkürler.
ne yogası :D hintlilerin puta taparken ibadet şekli yoga