Güncellemeler
10 ay
O fısıltı sesi duymak delirmek mi
Arkadaşlar bende kaygı bozukluğu var. Yaz geldi diye de iyice boşlukta kaldım. Kışın çalışıyordum. Annem rahatsız olduğu için sürekli hastaneye git gel yaptık bu süreçte herhalde tetiklendim. İlk böyle ciddi hastalık korkusu sardı o geçince şimdi de şizofreni korkusu oldu. Sabah uyandım aklıma geldi birden fısıltı duyar gibi oldum. Düşününce. Delirdim mi diye korkuyorum hiç olan oldu mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Uzman bir psikoloğa görün bence. İlerlemeden çözmen lazım. Daha sonraki süreçlerde senin için kötü sonuçlar doğurabilir.
Görüşüyorum zaten psikologla
Ne gibi kötü sonuç
Daha da ilerleyebilir mesela.
Hangisi kaygı mı yoksa diğer dediğim için mi
Hem kötü düşünürsen kötü, iyi düşünürsen iyi olur. Olumlu düşün ki olumlu olsun.
Ses duyar gibi oldum ya delirdim ni sence
Estağfurullah bunun delirmekle alakası yok. Tamamen bilinçaltınla alakalı bir durum. Kötü düşünüyorsun kurguluyorsun belki de o yüzden ses duyar gibi oldun.
Evet nefes darlığım geçince şizofreni korkum başladı sonra şöyle kendi kendime dedim ki
Şizofreni olsam ses duyardım sonra fısıldı sesi duyar gibi oldum
Kendi kendine kurguluyorsun bundan kaynaklanıyor.
Anlamak istersen dinleyebilirim.
Şizofreni başlangıcı değildir dimi :(( çok korkuyorum
Şizofreni çok farklı bir durum. Olumsuz düşünmene gerek yok.
Böyle uyandım dün gece nefes darlığı yaşadım yarın check up a gidicez ya ciddi
Bir şey çıkarsa diye dün tüm gece sürdü. Sabah uyandığımda iyiydim. Ama bir ara da bu şizofren bir kadın var onun haberlerini okumuştum etkilenmiştim. Aklıma o geldi. Ses duyar gibi oldum fısıltı sesleri. Aslında sonra kendi kendime dedim ortam sessizdi belki sesleri benzettim ama birden korktum. Şimdi de buna taktım. Çok üzülüyorum.
Kafana çok takıyorsun. Takmaman lazım
Bilinçaltına yerleşen şeyler seni bu hale getiriyor. Düşünme böyle şeyleri. Seni mutlu eden şeylere odaklan.
O ses neden duydum o zaman
Ses duymadın. Ses duyduğunu düşündün hepsi bu.
Evet işte niye öyle düşündüm offf bıktım kendimden zorla hasta edicem kendimi
Olumlu düşünmen lazım anlıyor musun
Seni mutlu eden şeylerle ilgilenmen lazım
Haklısın annemde boş boş oturmaktan oluyor hiç meşguliyetin yok kime olsa olur dedi
Annen haklı. Birşeylerle ilgilen.
Böyle delirmek gibi olsa söylersin dimi
Çok takıntılısın. Hepsi bu.
Bence biraz herşeyin iyi olacağına odaklan
O sonda yazdım ya delirdim mi sence
Hsyir
Bir daha olmadı zaten eminsin dimi off çok takıyorum böyle ciddi bedensel hastalık veya ruhsal hastalıktan çok korkuyorum
Korkma arkadaş edin vakit geçir sosyalleş unut bunları
Var arkadaşlarım ya yazlığa gittiler bazıları da çalışıyor ben yaz diye araya girdim iş de arıyorum
Hangi şehir bulursun inşallah