Uzun süredir mide problemleri yaşıyorum. Doktor ilaç verdi geçmez ise endoskopi şart dedi ama ilaçların faydasini da görmüyorum. Endoskopi den de korkuyorum iyice beter olur mu diye korkutuyolar beni? Ama bu midemin ağrısından yediklerim dokunmasın ve şişkinlik yapıp rahatsızlık vermesinden de bıktım daha da beter olur diyolar sizce yaptırmalı mıyım?
Endoskopi mideye iyice zarar verir mi, yoksa yaptırmalı mıyım?
Merhaba geçmiş olsun öncelikle Eğer ilaçlar fayda vermiyorsa endoskopi yaptırmanızda fayda olacaktır. Endoskopi ucunda kamera bulunan ve yaklaşık olarak bir metre uzunluğunda ve parmak kadar kalınlığı bulunan bir cihazdır. Endoskopi işlemi ise ağızdan hortumla girilerek yemek borusunun, onikiparmak bağırsağı ve midenin incelenme İşlemidir. Mide gibi hassas bölgelerde mide hastalığından şüphe duyuluyorsa ve özellikle ilacın fayda vermediği durumda endoskopi yaptırmak sağlık açısından önemli ve gereklidir. Endoskopiden bir önceki gece hastalara 12’den sonra bir şey yiyip içmemesi önerilir. Mide için yapılan endoskopi incelemesinde hastanın aç olması çok önermelidir. Endoskopi de anestezi (lokal anestezi ) uygulanır. Doktor bu sırada işlemi gerçekleştirir. Doktor gastroskopi işlemini uygular. Mideyi inceler gerek görürse biyopsi için bölgeden parça alabilir. Endoskopi genelde 15-30 dakika sürer. Endoskopiden korkulacak herhangi bir durum yoktur işlem basittir. Endoskopik işlem borusu son derece hassas ve hastaya zarar vermeyecek şekilde tasarlandığı için endoskopi işlemi sırasında oluşabilecek riskler son derece düşüktür. Endoskopi sonrası hafif bir boğaz ağrısı veya yutkunmada güçlük çekilebilir. Bu durum genellikle bir saat içinde normale döner. İşlem sonrası doktor beslenmen ile ilgili bilgi verir. Yanında refakatçi ile gitmeni tavsiye ederim. Korkulacak bir durumda yok. Çok basit bir işlem. Geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim ☘️☘️☘️
@яüүαмsı rica ederim çok geçmiş olsun korkma kurulacak bir şey yok çok daha tehlikeli durumlar var ☺️ kendini rahat hiddet bu rahatsızlıktan kurtulacaksın ☺️ Geçmiş olsun tekrar
Hayatını daha güzel yaşamak ve bu sorunlardan kurtulmak için korkma tedavini ol hayat kaliteni tekrar eline al ve gülümse bütün bu sorunları arkanda bırak Sadece kendini güçlü hisset kendini motive et yeter geçmiş olsun tekrardan ☺️
Geçmiş olsun aynı sorun bende de vardı genelde sabah kahvaltılarından sonra delirir çıkardı , çörek otu yağı duydum aktardan aldım bir şişe sabahları bir tatlı kaşığı içiyorum yarım saat sonrada kahvaltı yapıyorum çok şükür en ufak bir ağrı sızı yanma yok artık hemde ne yersem yiyeyim🙏🙄
endoskopi pat dıye dr yaptırmaz cıddı bır durum gormus ise bunu sopylemıstır.
ama mıdenle ılgılı gaz sıskınlık hazımsızlık adı altında ıse sorunun tekrardan baska bır dr fıkrı almanıda onerırım.
boru sokulacak ve parca alınacak zararı yok ama sıkıntılı bırsey.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Banada endoskopi şart, dedi, ama babam, dayanamn kötü bişey dedi, bn ekmek, yemiyorum yiyince midem ağrıyor bide kaç gündür, ayıptır söylemesi geğirince midemden, gurultu geliyor ama rahatlıyorum bilerek, geğirince ses geliyor resmen neden, olur, bilmiyorum
Ciddi bir kanama geçirdim, bağırsaklar üzerinden kanama başladı makattan sonra hastaneye kaldırıldım 13 ünite kan verdiler sonra endoskobi yaptılar öyle yani