Selam gençler. Karantinaya girmeden önceki 4 aylık süreçte sağlıklı bir şekilde diyetisyen kontrolünde vermiş olduğum 17 kilonun bir kısmını almış bulunmaktayım. Özellikle son dönemlerde yeme alışkanlığım eski haline döndüğü ve kendimi kontrol edemediğim için kilo aldığımı hissediyorum. Korkudan tartıya çıkamıyorum. Bugün eski rutinime dönmeye karar verdim, umarım başarırım. Birazdan markete gideceğim ve hem metabolizmamı hızlandırmaya yardımcı olması hem de iştahımı bastırabilmem adına bitki çayı alacağım. Sizce yeşil çay mı almalıyım yoksa kayısılı çay mı? Bu ikisini diyet yapanlardan çok duyduğu için karar veremedim size sormak istedim :) Bu ara karantinada benim gibi olup da tekrar kilo vermeye çalışan /veren varsa benimle bu süreci de yorumlarda paylaşabilirse çok sevinirim, motivasyon olur :) Teşekkür ederim şimdiden yazan herkese.
Diyette yeşil çay mı kayısı çayı mı tercih edersiniz?
Eski kiloların hepsini geri almadan tekrar zayıflama sürecine girmeniz de çok mantıklı, bu süreçte size tavsiyem eski diyet listelerinize tekrar uyum sağlayıp aynı performansı yakalamanız.
Bu süre zarfında muhakkak günde 2.5-3 litre arası su içip en azından 30-40 dakika yürüyüş yapmak zayıflama sürecinizi kolaylaştıracaktır.
Bütün bu zaman diliminde ise tabi ki tercihinizin yeşil çay olması taraftarıyım. Çünkü genelde marketlerde "diyet" veya "form" çayı altında satılan, ya da size zayıflama vaadi veren şeyler büyük ihtimalle yoğun diüretik ve laksatif madde içeren ürünlerdir.
Laksatif maddeler, dışkınızın hacmini değiştirerek veya dışkınızı yumuşatarak veya aynı şekilde dışkılamak için sizi uyararak normalden daha fazla tuvalete çıkmanızı sağlarlar. Diüretikler de laksatif maddeler de idrar ve bağırsak hareketlerinizi hızlandırarak tartıldığınız zaman zayıflamış görüntüsü verirler fakat maalesef kayıp yağ kaybı olmaz.
Özellikle laksatif maddelerin uzun süre farkında olmadan veya farkındalıkla kullanımı bir noktada bağırsak tembelliği yapabilir.
Dışarıdan alınan bitki çaylarından ise özellikle içinde sinameki olanları almamanızı tavsiye ederim.
Doğal laksatifleri beslenmenize ekleyerek çok kolay bir şekilde yine aynı sonucu alabilirsiniz. Bütün bunların yanında yeşil çay da diüretik bir maddedir, bundan kaynaklı olarak bitki çaylarını günde taneden fazla içmemenizi öneririm. Ama yeşil çay aynı zamanda metabolizma hızlandırıcı bir besindir.
Öncelikle yesil cay veya baska cay falan kilo verdirmez, verdirir, sadece cayla beslenirsen. Bakin, kalici saglikli zaiyf kalmak istiyorsaniz yeme seklinizi degistirin saglik beslenin ve yeme aliskanliginizdan kurtulun. Yemekte sigara gibi bir bagmlilik, sigarayi 2 ay icmeyip, aaa nasil olsa birakabiliyorum, bir tane iceyim tekrar birakirim derseniz, birakmamis gibi baslar, tekarar paket alir icersiniz.
Formülü, seker, gizli sekerden uzak durun, beayz unlu yiyeceklerden uzak durun, tarnsyaglardan uzak durun ve yemegi yedikten sonra, doyduktan sonra kasigi catali birakin keyfe devam etmeyin. 3 ay dayanin, bu yeni aliskanlik olussun, olsutuktan sonra balon misali sönüp tekrar sismezsiniz.
Kayısı çayı daha lezzetli sindirime yardımcı Yeşil çay sabah ac karnına içiliyor metobolizma hızlandırma ve yağ yakma etkisi var. Ancak tadı korkunç öğürtüyor adeta. Ben almış olduğum yüklü kgları şimdilik devede kulak kısmını yalnızca ekmeği keserek ve daha az yemek yiyerek günlük 2 ogune düşürdüm ve su tüketimi arttirdim 2 ayda 6 kg verdim. Spor yapmadım hiç yoksa garantisi vardı 8 kgnun. Spor için bir şevk bulamıyorum kendimde Önceleri iki defa biri 15 biri 24 kg olmal üzere başarılı maceralarım mevcut ama geri alma konusunda üzerime tanımıyorum. Vermek mümkün de almamak çok büyük başarı
O kadar haklısın ki.. Ama sana bir şey söyleyeyim mi ben de hep ne zaman kilo versem diyeti bıraktığım an fazlasının geri alırdım. Ama Dİyetisyenle o kadar güzel ve kalıcı kilo vermişim ki bak 2 sene oluyor korona geleli ve evdeyiz. Bazı zamanlar deli gibi yiyordum ve bu süre çok uzun sürüyordu diyordum ki kesin 6 7 kilo almışımdır. Ama tartılınca hep 1 2 kilo aldığımı görüyordum. Zaten sürekli 1 2 kiloyu alıp veriyordum. gerçekten kilo vermek değil sağlıklı ve kalıcı kilo vermek çok önemli bence
Bende diyetisyenle verdim ve diyetisyen benim kadar anlamıyor bu işlerden 😂 Metabolizma hizim çok yavaş benim Bilgim var ama aşırı da aşığım yemeye 2 yila alıyorum tekrar o 24 kgyu
Kayısı çayı, tuvalete çıkma konusunda yardımcı oluyor. Tabi böyle bir şikayetinde varsa, tüketebilirsin. Yeşil çay ama, genelde vücut yağlarını eritme konusunda destek veriyor. Yalnız çok fazla gün içinde tüketim de zararlı. Hele ki yemek yerken tüketim olursa, aşırı derecede kansızlık yapıyor. Ve herhangi bir yarar sağlamıyor. Kahvaltıdan birkaç saat sonra tüketimini öneririm. Bir de gece yatmadan öncede içilebilir. Günlük 2 kez içmek yeterlidir. 2 den fazlası zararlıdır..
Ayyyyyy Şöyle mantıklı yorumları görünce o kadar mutlu oluyorum ki... bu yoruma gelen bir yorumu okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için ❤️
Ben de geçen yıl bu çaydan alıp içiyordum sık sık. Sindirim sistemimi alt üst etti zamanla.. Sonra içini açıp baktım içinden minik minik parçalara ayrılmış beyaz hapa benzer şeyler çıktı. Bir de şeffaf küçük küçük toplar vardı. Istersen sende açıp bakabilirsin. Guvenilir değil kesinlikle tavsiye etmem.
Yeşil çayı tüketirim. Kayısıyı çay olarak değil de yaş ve kuru olarak yemeyi tercih ederim. Diyetlerin ve sağlıklı yaşamın olmazsa olmazıdır kuru kayısılar.
Ne kadar terbiyesiz ve saygısızsınız. Yazdıklarımda ne sizi bu kadar rahatsız etti de böyle saçma saygısızca bir yorum yapma hakkını kendinizde gördünüz? Burada insanlara hadsizce ahkam keseceğinize gidip kendinizi geliştirmenizi, çevreye ve insanlara saygılı bir birey olmayı öğrenmenizi tavsiye ederim. Çünkü kilolar her zaman her yaşta verilir de ahlak ve duyar bi yaştan sonra değişmiyor maalesef :)
Pardon burada sana niye saygı gösterim. Sen bu saçma soruyu sormaya utanmıyor da kıçını kaldır dediğin icin edepsiz mi oluyorum. Önce sen dediğini kendin yap ondan sonra gel
Pardon da saçma olan ne? Burda bitki çayı önerisi sormuşum hangisi yağ yakımına daha yardımcı olur diye? Ayrıca sana neden saygı göstereyim ne demek? Beni tanımıyorsun ve benim sordupum soruya cevap veriyorsan tabiki de saygı çerçevesi içinde yapacaksın bunu. Önce büyü bence biraz daha insanlarla nasıl konuşman gerektiğini bile bilmiyorsun. İyi günler
Saçma dediğin soru süper soru seçildi ve insanlar senin gibi hadsizlik yapmadan yorum yaptı farkındaysan. Hatta en iyi bilen bile yorum yaptı. Biraz sorunu kendinde arayıp vizyonunu genişletsen iyi edersin :) öpüyorum :*
Merhabalar,
Öncelikle zayıflama süreciniz için tebrik ederim.
Eski kiloların hepsini geri almadan tekrar zayıflama sürecine girmeniz de çok mantıklı, bu süreçte size tavsiyem eski diyet listelerinize tekrar uyum sağlayıp aynı performansı yakalamanız.
Bu süre zarfında muhakkak günde 2.5-3 litre arası su içip en azından 30-40 dakika yürüyüş yapmak zayıflama sürecinizi kolaylaştıracaktır.
Bütün bu zaman diliminde ise tabi ki tercihinizin yeşil çay olması taraftarıyım. Çünkü genelde marketlerde "diyet" veya "form" çayı altında satılan, ya da size zayıflama vaadi veren şeyler büyük ihtimalle yoğun diüretik ve laksatif madde içeren ürünlerdir.
Laksatif maddeler, dışkınızın hacmini değiştirerek veya dışkınızı yumuşatarak veya aynı şekilde dışkılamak için sizi uyararak normalden daha fazla tuvalete çıkmanızı sağlarlar.
Diüretikler de laksatif maddeler de idrar ve bağırsak hareketlerinizi hızlandırarak tartıldığınız zaman zayıflamış görüntüsü verirler fakat maalesef kayıp yağ kaybı olmaz.
Özellikle laksatif maddelerin uzun süre farkında olmadan veya farkındalıkla kullanımı bir noktada bağırsak tembelliği yapabilir.
Dışarıdan alınan bitki çaylarından ise özellikle içinde sinameki olanları almamanızı tavsiye ederim.
Doğal laksatifleri beslenmenize ekleyerek çok kolay bir şekilde yine aynı sonucu alabilirsiniz.
Bütün bunların yanında yeşil çay da diüretik bir maddedir, bundan kaynaklı olarak bitki çaylarını günde taneden fazla içmemenizi öneririm. Ama yeşil çay aynı zamanda metabolizma hızlandırıcı bir besindir.
Sevgiler.