Lenf nodlarının galiba şekilleri oluyormuş yani doktor ultrasonla baktığı zaman kötü huylu bir şey olunca kenarları şekilsiz falan olabiliyormuş benim boynumda lenf nodu gibi bir şey var gözle görünmüyor sadece dokununca hareket ediyor yassı gibi yani uzunlamasına veya yassı olduğu zaman şekilsiz biçimsiz kötü huylu mu demek oluyor yoksa sadece ultrasonla mı görülür şekilsiz olduğu yani dokunduğum zaman uzunlamasına veya yassı olsa bile iyi huylu birşeyde olabilir mi acaba?
Güncellemeler
+1 yıl
Nodu pardon sjdkdfk
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yuvarlak ya da yassı farketmez eğer sınırları belliyse oynuyorsa ve ağrılıysa iyi yönde değerlendirilir
Sınırları belli olup olmadığını elimle anlayabilir miyim veya doktor anlar mi yoksa ultrason şart mı anlamak için
Doktor anlar ama usg şart
Benim yassı uzunlamasına bir şey ama yassı ve uzun olması aynı yuvarlaktaki gibi dimi iyi de olabilir kötü de yani yassı olması daha mı tehlikeli oluyor
?
Yassı olmasının yuvarlaktan bi farkı yok
Asimetrik kortikal kalınlaşma ne demek
Pardon asimetri değil simetrik kortikal kalınlaşma
O usg de belli olur dışardan anlamazsın duvar kalınlığının her yerde eşit artması anlamına geliyor
Benim simetrik kortikal kalınlaşma varmış önceki lenf nodlarımda bu kötü bir şey mi
Kötü bir şey değil
Tamam sağolun yassı ve uzun olsa bile yuvarlakla aynı dimi hiç bir farkı yok yani
Aynen öyle geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Rica ederim
Son bir şey sorcam gerçketen bu son bu raporu yorumlar mısınız acaba tiroit lobu sağ alt pol posteriorda 3 mm çapa ulaşan birbirine yakın yerleşimli hipoekoik bir kaç adet nodül izlenmiştir bu 3 ay önceki rapor şu an boyutu kaç bilmiyorum boğazıma bir şey takılıyor hissi oluyor hipoekoik kötü olma ihtimali yüksek diyorlar doğru mu yorumlar mısınız
Hipoekoikler soğuk nodül oluyor bu işin uzmanı değilim ama biyopsi alabilir doktor bi genel cerrahiye gitmende fayda var
Tamam sağolun
Riica ederimm
Elle muayene ile anlayamazsın. Sadece şişince anlarsın. Dışarıya çıkmış oluyor
Yani yassı veya uzunlamasına olması kötü huylu demek değil yuvarlak olmasıyla yassı olması aynı şey mi
Şekil önemli değil ya. İçindeki durum önemli. Tümor var mı yok mu diye
Bahsettiğin şekilde anlamak güç
Mesela benim yassı ve uzunlamasına böyle olduğu için buna kenarları belli olmuyor şekli belirsiz kötü huylu bu diyemeyiz dimi yuvarlak nasılsa yassı da öyle mi bir farkı yok yani yuvarlaktan dimi
Benim koltuk altimda cikmisti gecti lenf nodu demisti doktor ilac verdi gecti
Yuvarlak mıydı yoksa uzunlamasına yassı gibi bir şey mi
Yuvarlak top gibi kolumu kaldirip hareket ettiremiyodum agriyodu ilk basta meme kanseri olabilir dedi , dedim ne alaka antibiyotik verdi kullandim 1 haftaya gecti gecmese kanser herhalde bilmiyorum
Geçmiş sizin iyi ya çok geçmiş olsun cevabınız için de teşekkür ederim
Rica ederim iyi geceler