Merhabalar, 1 çay bardağı yulafımı koysam sıcak suyu da yulafın üstünü az geçecek şekilde koysam onu okula götürsem 2 saat sonra yenir mi? Başka türlü nasıl yapacağımı bilmiyorum da yardımcı olur musunuz?
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Merhabalar, 1 çay bardağı yulafımı koysam sıcak suyu da yulafın üstünü az geçecek şekilde koysam onu okula götürsem 2 saat sonra yenir mi? Başka türlü nasıl yapacağımı bilmiyorum da yardımcı olur musunuz?
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Selamlar🌸
Hem beslenme düzenime dikkat ettiğim hem de hemen hemen her öğünümde pratik tarifler tercih ettiğim için yulaf sanırım en çok kullandığım şey olabilir. Gerek kahvaltıda gerek ise atıştırmalık olarak hazırladığım birçok tarifin ana kahramanı olduğunu söyleyebilirim. Sorunu görünce de okula götürebileceğin pratik yulaf tariflerimden birkaçını seninle paylaşmak istedim.🤩

Yulafın en sevdiğim özelliği, birçok farklı şekilde hazırlanabiliyor olması. Süt ya da su ile pişirebilirsiniz ya da bir gün önceden sütte bekleterek soğuk tüketebilirsiniz. Ayrıca smoothie tariflerinizde kullanabilir, harika atıştırmalıklar da hazırlayabilirsiniz. Sadece bunlar da değil üstelik! Yumurtanıza karıştırarak omlet, toz haline getirerek kendi fit tost ekmeğinizi bile yapabilirsiniz.😍
Böyle güzel güzel anlatıyorsun da nasıl yapılacak bunlar diyorsanız hemen en doyurucu yulaf tarifleri listemi anlatmaya geçiyorum.🎉 Bakalım okul için yulaf tariflerimi beğenecek misiniz?

Eğer okula yulaf nasıl götürülür diye merak ediyorsanız birazdan size kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik ve doyurucu tariflerden bahsedeceğim.😊

Yulafınızı, müslinizi süt ya da su ile kısa sürede pişirebilir, güne mükemmel bir öğünle başlayabilirsiniz. Ben süt kullanmayı daha çok seviyorum. Ayrıca üzerini istediğiniz kuruyemiş ve meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Soğusa bile okulda yiyebileceğiniz harika bir tarif.🤩

Eğer yulafı sıcak ya da pişmiş şekilde sevmiyorsanız bence buna bayılacaksınız. Pişmeyen yulaf tarifimizde yapmanız gereken tek şey yulafınızı süt ya da yoğurtta bekletmek. Ben bu tarifi önceki geceden hazırlamayı ve buzdolabında bekletmeyi tercih ediyorum. Sabah da üzerine yine en sevdiğim meyveleri ekleyerek afiyetle yiyorum.🍓

Ay dışarıda yumurta mı yenir demeden önce mutlaka bu tarifi denemenizi öneriyorum. Çünkü kıvamı krep ve kek arasında, tadı da i-na-nıl-maz oluyor.😍 Ben direkt yulafı yumurta ile çırpıp tavaya döküyorum ve tavanın üzerini kapatarak kısık ateşte altı pişene kadar bekliyorum. Daha sonra diğer tarafını da pişirip bayıla bayıla yiyorum.😇

Evde dışarıda yediğiniz yulaf barlardan çok daha güzelini yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tarifi muzla da yapabilirsiniz yumurtayla da. Tamamen size kalmış, tadı ikisiyle de müthiş oluyor. Yapmanız gereken tek şey fit barınızda olmasını istediğiniz tüm malzemeleri bir araya getirmek. Muz ya da yumurta ve balla da tüm malzemeleri birleştirmek.🤩 Daha sonra fırına atacağınız kapta üzerine iyice bastırarak malzemelerin birbirine tutunmasını sağlıyorsunuz ve fırında pişirmeye bırakıyorsunuz. Günün en güzel atıştırmalığını hazırlamak işte bu kadar basit.🎉
Ben gün içerisinde yulafı daha çok bu şekilde tüketiyorum. Umarım önerilerimi beğenmişsinizdir.😍
Cevap
55Cevap
Ben okula geceden kalma yulaf götürürsün. Yarım elmayı küp küp doğrayıp tarçın ile yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyorum. Küçük bir muzu eziyoruz. Minik bir kavanozun için 3 yemek kaşığı yulaf koyuyoruz. soğuyan elma ve muzu ekliyoruz. Üstünü gecene kadar süt koyuyoruz. Tatlandırmak için biraz bal ekleyebilirsiniz. Ceviz içi, cia, keten tohumu koyuyordum ben ama şart değil. Tüm malzemeleri karıştırın ve kapağını kapatıp buzdolabına koyun. Ertesi gün okula giderken yanınıza alın.
Selamlarr🥙 Düzenli olarak diyete giren biri olarak sanırım yemeklerimi yanıma almaya başlayalı uzun bir zaman oldu. Yulaf da özellikle kahvaltılarda sürekli tercih ettiğim bir besin. Bu yüzden yulafı nasıl pişirip yanıma aldığımı paylaşmak isterim seninle.🤩

Eğer sıcak su ya da sütle karıştırılmış yulaf yiyebiliyorsan ki sorunda o şekilde belirtmişsin benim tavsiyem, direkt üzerine eklemektense önce pişirmen olur. Küçük bir sos tenceresine istediğin kadar yulafı ekledikten sonra piştikten sonra aşırı sıvı bırakmayacak derecede süt ya da su ekleyebilirsin üzerine. Zaten hemen kıvam alıyor, biraz kaynadıktan sonra altını kapatır ve saklama kabına o şekilde koyabilirsin. Böylece kıvam almış olacağı için de akma vs. yapmaz. Ben bu şekilde yapıyorum sabahları yanıma yulaf alacaksam, sana da öneririm.😊 Afiyet olsun şimdiden.
2 saat sonra o sıcak su yulafı mama kıvamına getirir ama değerlerinden bir şey eksilmez. eğer o tat seni rahatsız etmezse götür yenir. plastik kaseler var küçüklerinden alıp içine yulafı koyabilrsin yanına da küçük paket sütlerden alırsan canının istediğinde karıştırıp yiyebilirsin. afiyet olsn
Götürebilirsin nasıl yemeyi seviyorsan.. yoğurt ve sütle karistirip küçük boy bir kavanozda buzdolabında bekletirsin. Sen yiyene kadar bozulmasin diye. Malum havalar ısındı. Rica edersin kantin çalışanlarından dolaba koyarlar senin için. Kaynatarak götürmeni tavsiye etmem tadi tuhaf oluyor.
Yulaf çekti şu an canım hemen yapacağım. 2 yemek kaşığı yulaf kullanıyorum ben ve bana yetiyor. Sonra içine muz ezip koyuyorum ve kakao. Ayrıca üzerine de hindistan cevizi ve meyveler. Bu favorim. Ama ben birçok yapıyorum. Şu an hurmalı yapacağım. Hurmaları küçük küçük doğrayacağım ama evde neler var bilmiyorum kafama göre
Tatlım 3 yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı bal
1 muz
1 çay bardağı süt
En kısık ateşte karıştır kaynamaya başlayınca kapat akşamdan dolaba koyarsan istediğin süreçte yiyebilirsin gün içinde bozulmaz
Farklı tarif olarak da yulaf Tiramisu yazarsan YouTuba güzel bi tarif tatlı ihtiyacını da karşılar :)
şöyle yapabilirsin marketlerde büyük meyveli yoğurtlar satılıyor ya onun içine yulaf döküp içine kuruyemiş falan atabilirsin genelde bu şekilde starbucksta falanda satılıyor ve çok güzel oluyor
Kız suyla olur mu o. :D Ben yoğurt, yulaf ve damla çikolata parçacıklarını karıştırıyordum. Çok seviyorum o şekilde. Çikolata yerine karışık meyveler de ekleyebilirsin, ben çikolata çok sevdiğimden onu koyuyordum.
Ben okulu bırakmadan önce hep gotururdum ufak sporcu kaplarına yulaf fıstık ezmesi süt ve böğürtlen katardim mükemmel oluyor bak canım çekti diyince bile ama fıstık ezmesi kakaolu olunca daha da mükemmel oluyor
Ben avcilardan göztepeye götürüyordum üniversiteye. Yulaf içinde de istedğiniz kueuyemişeri koyun. Kantinden de sıcak suyu alıp üzerine dökün 5 dakikaya hazır. Ha bie dd 1 kaşık pekmez cok çta güzel tat verir ya da yarım çay kaşığı tarçın
Yani okula da o gitmez sandiviç yap onu da tambuğday ekmeğiyle yap beyaz süzme peynir domates salatalık filan veya bşka şeyler şu anda bilemedim bakmam gerekiyor ama sana Refika ablamız yardımcı olabilir bak
Suyla değil sütle yaparsan daha tüketilir olur
Okula ben şahsen take n go lar var kaşıklı 1lt felan bide küçüğü var büyüğünü al sızdırmaz da yulafla sütü lapa haline getir meyvelerle süsle abartmadan veyatta fıstık ezmesiyle ama sana tavsiyem o şekil götürme şöyle yap
Yulaflı çek un gibi olsun 1 muzu ez iyice çatalla 2 yumurta kır çırp iyice yulaflıda ekle kısık ateşte iyice pişene kadar pankek yap götür öyle mükemmel oluyor
Ben yulaf yemeyi çok severim ve sık sık okula götürürüm. En sevdiğim tariflerden biri bu
1 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı yulaf
1 tatlı kaşığı kahve
Önce bunları lapa olana kadar pişir sonra
(İsteğe bağlı) içine 1 tatlı kaşığı labne
1 tatlı kaşığı bal (istersen daha da fazla eklersin)
Üzerine de kakao ve muz koyabilirsin
Umarım hoşuna gider, afiyet olsun
Al sana benden pankek tarifi.250 gram yulaf+2 adet muz+1 yemek kaşığı fıstık ezmesi+3 adet yumurta+yarım su bardağı süt. ilk önce yulafı iyice çek ki topak topak olmasın. sonrasını rastgele kat gitsin sıvık hale getirene kadar. iyicer karıstırdıktan sonra tavanın altını hafıf aç dök gitsin pankek panpa ;D (okula götürmüştüm ve bozulmamıştı)
15 tatile girmeden önce okula pankek götürmüştüm aynı tarifle protein tozu felanda vardı ayrıyetten ve 15 tatilde sıranın altında kalmış temizlik görevlisi fark etmemiş... Geldiğimizde sınıfa girememiştik
@MaximilianoLorenzo Tabi fazla bekletince bozulabiliyor, ama tadı gayet iyi cidden de 😁
Küçük güzel kapaklı bir kavanoz al magnolia için olanlar. İçine yulafini akşamdan koy 1 tatlı kaşığı bal bir bir tatlı kaşığı kakao kararınca süt koy bunlar sabaha kadar yumusucak sabahta içine istediğin meyve muz olur çilek olur şeftali ne istersen koy çok lezzetli ve kolay. Pişirilmiş şeyleri yiyemezsin mesela yulaf lapası miden almaz benden söylemesi.
yorumlardan sonra sağlıklı beslenme kararı aldım xoskxsk
Sütle daha güzel olur ya da yogurtla. Tatlandırmak icin bal kullanabilirsin. Ben beklemiş yumurta yemem ama eger yiyorsan omlette yapabilrsn.
Lapasını yiyebiliyorsan süt tarçın kuru üzüm yulafı bır kaba alıp kaynatablrsn sonra meyvelerle vs tüketebilrsn
yogurtla müsli tarifleri var. geceden buzdolabina koyup sabah dahi yiyebilirsiniz. internette vardir tarif.
Yulafa kakao ve bal ekleyebilirsin güzel bi tatlı altrnatifi oluyo ve tabii sütle pişiriyoruz yulafı ilk
1 domatesli yulaflı poğaca 2 yulaflı bol tahıllı ekmek 3 elmalı hurmalı yulaflı toplar 4 yulaf böreği
Yulafı ılık sütle ıslatıp muz ve hurma püresi ile karıştır birazda parça çikolata ve fındık ekle enfesss
Bire bir ölçüde yapıp kavonoz koy götür durdukça daha iyi şişer güzel olur zaten ben sütle yaparım. üzerinede biraz meyve ya da yemişler
daha guzel olur şişer ve yumuşar ruslar bu sekilde yiyo zaten. hatta kaynatiyorlar bile.. bildigin pure seklnde yerdim rusyada
Ben is yerinde tam bugday ekmegi icine yagsiz kasar ve zeytin koyuyorum biraz da badem goturuyorum ise bu seyde 136 kg den 90 kg ye düştüm
Yulafı genelde smoothie yapıyorum. Geneldede içine muz çilek hurma veya bal çok ufak tuz ile yapıp öğün olarak tüketiyorum
Muzu ufak ufak kes, yulafla karıştır, fıstık ezmesi de koy 1 yemek kaşığı karıştır, saklama kabına koy ve afiyet olsun.
Bitane plastik ksba koy hotur yogurt ve peynir ksbi da olabir bidr plastik kasik yedikten sonra atarsin.
Migrosta kasikli bardakalr var onlardan alabilirisn. Yulafin ustune meyve kuruyemis de koy ben goturuyodum hic bisey olmuyodu ama suyunu az koy
Yoğurla karıştır seni biraz meyve filan ama tabii ki yulafı daha önceden kaynat
Yulafı saklama kabina koy üstüne sicak süt 2 saate icine cekmis olur sütü
Hiç yulaf yemedim.
İnek miyiz biz? yulaf nedir ncjkvolg
Yulafi yogurt beyasutle karistir kaba birak istedigin zaman yiyebilirsin
Koy çantana götür hazır satılıyor onlardan alabilirsin
Yulaflı ekmek yapsan o ekmeği götursen yanında meyve suyu veya sütle daha kolay olur sanki.
Yoğurtla karıştırıp ye. Sıcsk suyla çok kötü olur tadı
yulafi kutuya köy bir kaşık bide derin tabak hemen okulda bı ayran al içine kat harika olur
Kakao ekle sutle pisir usten meyve. youtuba kakaolu yulaf tarifi ya
bir saklama kabina yulaf ve meyveleri dograyabilirsin hazir sutlerden alirsin okulda hazirlarsin
En son kendimi yulaf yemeye zorladığımda miğdem bulandıydı. 😂
Yulaf benim midemi bulandırıyor ya
Bilemiyorum okulda ye desem bu sefer miden bulanmaz mı, o kadar beklicek ki bi de havalar da çok sıcak yani
Ay bilemiyorum dikkat et knk
Tatlı olan tarifler acayip kötü geliyor bana. Şey yappp. Kase Yoğurdun içine salatalık rendele 3 kaşık yulaf ekle istersen 2 farketmez nası istiyorsan. Bu tarif bence çok güzel. Ayriyeten yüz maskesi bile yapıyorum bunla 😂
1 bardak süt, 1 bardak yulaf, 4 kesme şeker, tarçın
bunları bi tencerenin icinde yulaf sütü emene kadar karıştırıp ocaktan aldıktan sonra icine elma muz gibi meyveler doğrayabilirsin (kuru üzüm kullanırsan şekerden kısabilirsin)
Diyette kesme şeker ne alaka?
@öylesinebirisiigg parantez icini sesli okurken es geciyoruz tamam da icinden okurken lütfen algilamaya calis
Beslenme kabına dök yulafı kapat ağzını, okulda da kantinden sıcak su istersin üstüne dökersin yersin
Ben mükemmel bir tarif biliyorum. Yulaf sevmeyenler bile bayılır
2 yemek kaşığı yulaf, 1 su bardağı süt ile iyice haşla. İçine 1 tatlı kaşığı kakao, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tane muzun püresini koy. Bu kadar
ben sütlü seviyorum az once yedim daha djdbjd ama bence yogurtlu falan da yapabilirsin kuru meyveli falan
Yulafı sadece yoğurtla yiyebiliyorum. Diğer türlü yenilecek gibi değil
YouTube tan tarif bakabilirsin soğuk ya da sıcak yemek istiyorsan ona göre araştırabilirsin zamanla kendi damak tadına göre uydurma tarif bile yapmaya başlıyosun
Benim kapağına yulaf koyma yeri olan bir kabım var. Yoğurda meyve doğuyorum. Yiyeceğim zaman yulafı ekliyorum çünkü şişiyor bekleyince ve mide yakıyor.
normal plastik bi kaba yulafını hazırla. Muz ile fıstık ezmesi kesinlikle kullan. Rahatlık da yersin kimse bişi demez hatta önünde dizilirler bana da bi lokma versene diye
Ben götürüyorum herhangi bir kavanoza 1 bardak süt meyve ceviz fındık vs. Kakao tarçın koy karıştır ve kapağını kapat yanına da bir kaşık koy öyle yiyebilirsin
soruyu kaçıncı görmem tekrar tekrar mı paylaşıyorsunuz anlamadım
Yulaf çok severim ama dışarı götürmedim hiç yanımda
Sıcak suyu termosta götür. Yulafı bir saklama kabına götür
Yulaf tost her gün yapar getiririm hem pratik hem rahat çantama atıyorum
1 bardak süt 3 kaşık yulaf 2 tatlı kaşığı kakaoyu karıştır fokurdayana kadar pişir ardından 1 muzu çatalla ez içine ekle 1 çay kaşığı da vanilin ekle kabına koyduktan sonra üzerine ceviz serp ya da hindistan cevizi mmmm mükemmel
Bak simdi alıyorsun yulaf veya hatta Müsliyi hasliyosun suda sonra bi kaba alıp içine fıstık ezmesi, muz, elma falan koyuyosun miss
Süt ile pisir icine hindistan cevizi at üstüne bi kaşik bal ya da ne seviyosan ve evde ne meyve varsa onu koy üste al sana dogal tatli
Hiçbir fikrim yok sağlıklı beslenme ile alâkam da yok zaten
Blender yulaf süt muz kapağı geniş olan protein li süt kabı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Çeşitler süpermiş yalnız her damak zevkine uygun seçeneği var gibi görünüyor daha çok meyveli olanlar tercihim benim
Kavrulmuş müsliler kalp ben 🤩 Kek daha önce denemedim hiç nasıl oluyor acaba bir bakayım hemen
@Aleyna Yalnız smoothie de çok iyi görünüyor ona da bak