normalde psikolog falan sevmem ama bi arkadasın tavsiyesi üzerine meraktan gittim. ilk seansta bisey demedi tam anlayamadım seni ikinci seansta tekrar gel dedi. test mest yaptırdılar. biseyler yaptılar. 1 aylık bu seanslar sonucunda paranoid sizofreni tanısı koydu. ilaçlar yazdı. her ay gözükmemi istedi. şimdi ben gayet saglıklı biriyim. bu psikologun söyledigine de acıkcası inanmıyorum. sanki benim hayatımı kıskanıp beni tökezletmek icin bu tanıyı koydu gibi geliyor. bu yüzden verdigi ilacları icmiyorum. tavsiyeyi veren arkadasa da bisey demedim. sizce bu doktorun olayı ne? bakanlıga sikayet etmeli miyim?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
"sanki benim hayatımi kıskanıp" ile başlayan cümle ile aslında hasta oldugun kesinleşti knk ilaçları iç sen. Ayrıca arkadaşın sana durduk yere psikologa git niye desin
önyargı dogru degl. doktor böyle dediyse kesin paranoyaksındır. o doktor diye ilahi bir varlık mı oluyor? adam öldüren doktorlar bile var. Doktor diye ille iyi bir insan olacak değil. Kıskançlık gibi duygulara pekala sahip olabilir. Akademik basarı ile iyi insan olmak arasında hiçbir iliski yok. ben kendimi tanıyorum. çevremde de beni bilirler. hiç paranoyakca bir davranısım yok. Rahat umursamaz bir insanım hatta.
paranod sizofreni hafif bisey degil. baskalarına hatta kendine zarar vermeye kadar gidebilen bir rahatsızlık. ben böyle olsam bu kadar mutlu ve basarılı bir hayata sahip olabilir miyim? doktorun neyi kıskandıgını bilemem. belki bu yasta bu kadar zengin olmamı hazım edemedi.
Neden diyeceksin. Şizofreninin bir alt dalı. Diğer hastalar gibi konuşmada vs sorunların yok ama her şeye paranoya sahibisin. Sanki her şey seninle ilgili. Kesin o kişi seni takip ediyor. Kesin komşun bilerek gürültü yapıyor... Doktoru da suclamissin. Psikologlar zaten yoğun ve iyi maaş alıyorlar. Sen eksilsen de yeni müşteri bulurlar. Ve senin hayatını kiskanmazlar. Daha çok diğerleri onların hayatını kıskanır
Ve evet zarar verme konusunda haklısın. Çünkü ilaç kullanmazsan kasabın sana saldırmaya çalıştığını bile düşünüp ona zarar verebilirsjn. Senli konuştum ama daha çok bu tanıya sahip hastalar için. Alınma lütfen
Böyle takıntılarım yok dedigim gibi rahat hatta umursamaz bir insanım.
Eğer şüphen varsa başka doktolara da git
zaten bu yüzden kendimi paranoid olarak görmüyorum. bi kere paranoid olan birisi durmadan süphe icinde olmaktan hayatında bir basarı yakalayamaz. benim gibi basarılı mutlu olamaz.
Paranoid in başka bir belirtisi kendinin özel olduğuna inanmaktır. Kanka bak ben seni tanımıyorum. Bunları yazmak için pek nedenim de yok. Sadece canım istedi, yazdım. Sadece olasılığı kullan. Dediğin gibi paran varmış. Şöyle bes tane doktor gez
hala daha bana kıskanc bir doktorun dedigini dikte ettirmeye çalısıyorsun. ben paranoyak degilim.
aynı seyi diyorum doktor diye ilahi varlık degil yanlıs karar vereblir kötlük yapabilir bunlar olabilir. Şu an kesn bisey yk. paranoyanın belirtilerini de biliyorum tek tek yazmana gerek yok. bende hicbirisi yok sayılır. doktor dediyse kesin öyledir anlayısı bitmedigi sürece doktorlar ananızı bile miker. bak gecen haberlerde gördüm bi doktor kocasını öldürmüs.
baska doktora gidicem zaten tavsiyen icin tesekkürler. iyi günler.
gidecegim doktor lüks bir yerde olacak. bu doktorun da hicbir tanı koymayacagına adım kadar eminim.
gelip 1 hafta icinde gidecegim doktorun ne dedigi hakkında sonuc bildiririm sizde öyle doktor dediyse kesin dogrudur diyip doktorlara tapınmayı bırakırsınız. bir örnek olurum.
tabi beni tanımayan birisinin böyle düsünmesi normal seni de anlayısla karsılıyorum. mesela bugün 3-4 arkadasımla konustum. bu durumu anlattım. hepsi yok be olum o doktor seni yemis tarzında tepkiler verdiler. çünkü beni tanıyorlar. bende paranoyaklık bir durum yok. bunu baska doktordan da teyit ettirince anlarsınız. neyse tekrardan iyi günler.
Şizofreni testi diye bişey yok parasını almak için sallamış
Birader madem biseyin yok orda isin ne ve ayrica doktorun seni kıskandigini düsünmenin sebebi?
bu genc yasımda bu servete sahip olmamı hazım edememis olabilir.
Ahahhhaa paranla değilde yaptigin basarili islerle övünsen emin ol kiskanan cok olir
Elin boş yollamak istememiş evine. Tanıyı vermiş bas git demiş. Ne diye gittin ki oraya madem. Bir sorunun var demek ki. Başka bir yere de görün teşhis aynı ise durum ortada demektir.
O seni şikayet etsin sağlam iken niye hastaların sırasını alıp doktoru uğraştırılorsun
Bu şüphen bile hastalığını işaret ediyor
niye doktorlar ilahi varlık mı?
Ahaha doktor doğru tanı koymuş iç ilaçları
doktor bile 1 ayda koydu tanıyı sen 2 saniyede nasıl anladın hayırdır?
Paranoid Şizofren Nedir?
Kişiler bu türde yoğun belirtiler yaşamasına rağmen hastalığı kabul etmez ve belirtileri saklamaya çabalar. Bu nedenle de toplumdan gitgide uzaklaşır. Kuşkucu ruh hali oldukça yaygın şekilde görülür. Diğer şizofreni türleriyle karşılaştırıldığında daha geç yaşlarda görülmeye başlandığı ve yavaş ilerlediği görülür.
Ben de doktorum bu arada
ben gayet sosyal biriym hayatıma da basarılıyım. psikolog diye kıskanclık gibi duygulara sahip olamaz diye bisey yok. kötü birisi olamaz diye de bisey yok. paranoyanın ne oldugunu bilyorum. kendimde öyle bisey olsa bu kadar basarılı ve mutlu bir hayata sahip olmazdım.
paranoyanın ne oldugunu biliyorum. paranoid sizofreni insanlar evinden bile zor dıaarı cıkarlar. ben gayet rahat hatta umursamaz denilebilecek bir insanım.
Neyse senle tartışmak istemiyorum ama doktoru şikayet vs hiç birşey geçmez eline istesen gitme uygulama birşey ama özellikle psikiyatri bölümde doktor yani koyar vs yanlış çıkar doğru çıkar ama doktora birşey olmaz yani o an doktor ile ne konuştuğun ne dediğin kayıtlı olmadığı için bu tanılar da doktor ile olan görüsme sonucu konuyor o da ikinizin arasında bilmem anlatabildim mi
Yani öyle olmayabilirsiniz de demek istediğim muaneye kendin gittin kendin devam ettin istemez isen daha gitme hepsi bu
pekala anladım ama önyargı dogru degl. doktor böyle dediyse kesin paranoyaksındır. o doktor diye ilahi bir varlık mı oluyor? adam öldüren doktorlar bile var. ben kendimi tanıyorum. çevremde de beni bilirler. hiç paranoyakca bir davranısım yok.
Ya orda takıldım sana
Tabi ki herkes yanlış yapar
Sizin doktora yazdiklariniz sonra gidiş şekliniz reddetmeniz birebir bu tanım ile uyumlu için öyle yazdım yani de o konuda anlaşalım
eyvallah doktor amca tesekkür ederim tavsiyeler icin
Doktor senin hayatını neden kıskansın?
insanların ruh hallerini bilemem ama doktordan olumlu elektrik almadım. doktor diye iyi bir insan olacak değil. kıskanclık gibi duygulara sahip olabilir o da bir insan sonucta ilahi bir varlık degil. ayrıyetten paranoyak olsam bu kadar basarılı bir mutlu bir hayata sahip olamazdım.
Sen anlatırken yüzünde hiçbir mimik oynamadığı için böyle düşünmüş olabilirsin. Ama bilmelisin ki bugün psikologlar böyledir. Çünkü gelen hastalar hep kendilerine acır veya över.
Şizofreni testi diye bir test yok sallamış