Ukulele çaldığım için sağ elimin tırnaklarını hafif uzatmak istiyorum. Ama uzattığım zaman işaret parmağımın tırnağının ortası içe göçüyor. Çok saçma gerçekten. Sadece işaret parmağımda oluyor. Aynı durumu yaşayan var mı bunun sebebi ne olabilir?
Tavsiyen için teşekkürler. Bendeki ukulele bianca markasının soprano boyutu. Başlangıç için soprano boyutu iyi bence. Ama biancanın fiyatı biraz gereksiz pahalı. Ben kedi başlığına kanıp aldım ama daha uygun fiyata daha güzel markalar da var. Mesela kala markasına bakabilirsin o güzel diye duymuştum.
Puka da güzel marka diyorlar. Ben ikisini de kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim. Ama boy konusunda eğer ya tutamazsam küçük gelirse diye korkuyorsan hiç korkma bence. Soprano da gayet rahat çalınıyor. Ve bence sopranonun tınısı concertten daha sevimli.
Yine de çok kararsızsan internetten alacaksan bile yakınındaki enstrüman satan bi dükkana gidip almayacaksın bile boylarına bir bak. En azından için rahat olur.
Ben de gitar çalmayı denedim. Ama içten içe ukulele istediğim için çok sıkıldım gitardan. Bakınca ikisi aynı gibi görünüyor ama bence ukulele çok daha kolay ve çok sempatik bir enstrüman
Ağaç olarak koa mı yoksa bubinga mı alsam acaba hangisi daha iyidir ki koa koyu kahve siyaha yakın olması hoşuma gitti normalde siyah alacaktım boyalılardan güzel ses çıkmıyormuş buna döndük bakalım