Samsun'da koronavirüse yenilen Lale’nin babası: Cahil kesime inandı ! Ben ve eşimle birlikte ailemizde 6 kişi bu virüse yakalandı. Hepimiz aşımızı olmuştuk ancak çocuğum aşı olmadı, aşısızdı. Ailemizde aşısız olan tek kişi Lale idi. 26 yaşında koronavirüse yenilen genç kadının babası, kızının aşı karşıtlarına inandığını bu nedenle aşı yaptırmadığını belirterek, “Herkes aşısını olsun, kızlarımız Lalelerimiz ölmesin” dedi.
Tabikide cahillik değil. En azından benim gözümde, ben aşı olmadım ve olmak istemiyorum. Bu hastalığın bir oyun olduğunu düşünüyorum kendimde geçirdim ama normal grip yani bulaşma riski resmen yok bile aynı evde kaldığım insanlara yemek yaptım maskesiz eldivensiz hic maske takmadım aynı odada aynı yerde oturduk yemek yedik madem bu kadar bulaşıcı ve tehlikeli niye onlara bulaşmadı? Bu hastalıkta kimin en çok çıkarı oldu? Çin... çıkış yeri Çin'ken en az can kaybını veren yer orası yine kutlamalarını festivallerini yaptılar. Maske desen ordan bütün dünyaya gitti maske makineleri desen aynı, aşı ordan yine ben içinde ne olduğunu bilmediğim bi sıvıyı niye vücuduma enjekte edeyim ki? Korkum kesinlikle ölüm değil vadesi dolan ölüyor Allaha ecele inanan birisiyim. Ama ya daha kötü oyunlar peşindelerse? Bunu kimse bilemez herkesin kendi kararı kendi hür iradesine kalmış birsey. Aşı olanların gözünde aşısızlar. Aşı olmayanlarında gözünde aşı olanlar cahil olur o zaman. Bence herkes aşı olan mi olmayan mi cahil diye tartışmak yerine bu bela her ne ise defolup gitsin diye dua etmeli oyunsa oyunlarının bozulması için. Benim görüşüm herkesin görüşüne saygı duyarım...🙃
Aşı alerjisi hamilelik vb özel durumlar haricinde aşı olunmuyor ve karşı çıkılıyorsa evet cahilliktir.
Kendini çok zeki çok bilgili zannediyor birçoğu fakat konu hakkında hiçbir fikirleri yok. Aşı karşıtlarının yorumlarına bakınca yok efendim kısır yapıyormuş yok efendim doktor tanıdığı bilmem ne demiş, yok efendim aşıyı bulan kişiler bile olmamış gibi altı dolu olmayan, birçoğu yalan pozitif hiçbir kanıtın bulunmadığı cümleler ile karşı karşıya kalıyoruz.
Aşının içinde ne olduğunu bilmiyorlarmış. Tetanoz, grip aşıları olurken içinde ne olduğunu biliyorlar mı? En basitinden içtikleri aspirin veya ağrı kesicilerin içinde ne olduğunu biliyorlar mı? Hayır safi boş laf yapıyorlar. Bu gözler evrim teorisi reddeden doktor gördü. Bu sebeple birinin tanıdığı doktorun aşı karşıtı herhangi bir şey söylemesi benim için bir anlam ifade etmiyor.
Aşı olmamak veya tedaviyi reddetmek kişinin anayasal hakkıdır. Saygımız sonsuz ama sen hep aşıyı reddedip hem de aşı olanlar gibi sosyal hayata karışanazsın. Bu pis virüs değişime uğrayıp aşılara dirençli hale gelir ve milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanırsa, sorumlular bu aşı karşıtı zihniyete prim veren cahiller olur.
Ben aşı olmadım dağda izole bir yerde yaşıyorum ayda 3 kere küçük bir kasabaya iniyoruz tedbirlerimi üst düzeyde alıyorum şu an gerek duymuyorum aşıya. Virüs 3 sene önce olsaydı gider aşımı olurdum çünkü İstanbul'da yaşıyordum. Benim aşı olmamam gayet doğal ama şehirde yaşıyorsanız aşı kesinlikle olmalısınız.
Fahrettin koca aşının süresi 4 ay diyor doktor arkadaşım aşı olma sakın ben seni aşı olmuş gösteririm diyor nasıl yapıcaksın dedim barkotu girerim aşıyı yapmış gösteririm dedi aşı mağduru çok fazlaymış hastanede aşıdan ölen doktorlar var dedi bu o kadar riskliki işinden bile olursun dedim senin şikayet etmiyeceğini biliyorum dedi hemşireye aşı yapmışlar kadın ölüyormuş antikor çok yüksekmiş antikor yüksekse aşı fayda etmiyor insanlara test yapsınlar aşıyıyı öyle yapsınlar abim 2 aşıdan sonra korona oldu ben aşı olmadım koronada olmadım meslegim geregi zorunlu olursa yaptırıcağım 🤗aşı olmak isteyenler önce antikor testi yaptırmalı
Cahillik değil tercihtir. tercihe saygı duymamak cahilliktir. Şu soruda da cahil olan çok kesim var ki onlar zaten kendilerini belli ediyor. Sen hangi doktora hemşireye güveniyorsun ki konuşuyorsun? Hangi aşı ne aşısı ha şunu da ekliyim = öldürmüyor sa aşı olmayandan korkmamaları gerek. Kısıtlama falan bir taraflarına batıyorsa o ayrı.
Var olan bir tehlike var : hastalık! Hastalığın öldürme / süründürme oranı belli. Aşının etkisini bilmiyoruz diyorlar. Yahu sanki aşı olmayınca hastalığın uzun vadedeki etkisini biliyorsunuz! Bundan 5 sene sonra belki covid pozitif olanlarda birtakım rahatsızlıklar başgösterecek... Aşı da böyle etkiler yapabilir hastalık da.. İkisi de belirsiz. O zaman, aşıyı tercih etmek en mantıklısı zira hastalanmamış veya hastalığı hafif atlatmış olmak daha karlı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Evet yaaa ulan aşi aşi seni napsin uff millet miye bu kdr mal ya asi olup kisir olcakmis ayy keske! Keskeeeee! Belki üreyip sokaga attiginiz cocuklarla dolu bi hayat olmazz! Öldürecekmis diyolar. Ayyy keskeee! Keske anti cahil asisi olsa da yobaz herkesi geberttsee! Kendinizii bu kdr önemseeeemeyin tc halki!! Siz ilellebetttttt ssömurulmeye mal yerine konulmaya amaaaan halkimmm buna da sukur al size 1 paket çayyyyyyyy denilmeye mahkumsunuuuz!
Mesele kısırlık değil ki. Aşıların içinde olduğunu bilmeden vucüduna zerkedeceksin. Üstelik kobay olarak. Bikaç yıl sonra sende ne yan etki yapacak hiç bilemiyorsun. Seni ilaçlara mahkum edecekler hastanelerde perişan olacaksın. Sırf kovid olmamak için aşı olalım diyorsun ama aşı olanlarında kovid olma ihtimali vardır bunu kendileri söyledi. Üstelik mesafe ve maskeye devam dicekleri. Her hangi bi yan etki olunca sorumluluğu üstlenmeyecekler sen aşı oldun sonucuna sen katlan dicekleri. E şimdi sorarım sana tüm bunlar aşının bi parçası. Bunları bile bile aşı olun dicek misin?
Aşi zaten covid yapmicak demiyolar bu virus oldurucu bi hastalik. Asi buna engel olur ölümcül olmaz bu sayede ve daha hafif atlatirsin. Ayrica dedigine gelirsek bu bi ilk degil ki kizamik verem vs vs gibi bircok hastalikla dunya zamaninda bas etti ölümler oldu sonra aşı cikti. Oyle diyosun o zmn o asilar da hastalik edecek birkac yil sonra. Oysaki bebeklere bile vuruyolar. Bundan 20 yil once ayni kafada ki cahil yobaz insanlar bu aşilar şoylr yapar boylr yapar diyip bebeklerini göndermiyodu asi vurdurmaya bizzat annem anlatti. Bu da ayni mesele. Senaryo yazmayi seviyor bizim millet. Kisacasi bizim millet fazla hayalprest
O aşıların o bebeklere zarar vermediğini ne biliyorsun? O aşıardan önce insanlar bu kadar sık gider miydi hastanelere? Bu kadar sık ilaç kullanılıyor muydu? Hayır! Her 60 çocuktan biri zihinsel engelli oluyor artık bunu ne diye açıklayacaksın? Aşılar böyle yapıyor aşılar. İçinde cenin genleri olan ya da domuz genleri olan aşıları kullanmak ne zamandan beridir şifa oldu? Üstelik senin ecelin geldiği zaman o aşı seni kurtarmayacak. Bu kadar korkma ölümden. Sağlıklı beslen bünyeni sağlam tut. Küreselcilerin oyununa gelip aşı olalım da kurtulalım deme.
Ölümden korkum yok vaktim gelince her canli gibi toprak olucam. Ama bu dusunce de cok sığ aşilar bağisiklik kazandirir hhicbir aşi icin bu öldurmez bunu olduktan sonra asla hastalanmazsin cok saglikli olursun demiyolat bunu belirten de yok elbet hastalanicaz ilac da kullanicaz vsvs ama bagisiklik kazandirma da onemli rol oynar asilar. Zihinsel engelli bebeklere vs gelince bunlarin cogu akraba evliligi sonucu oluyo farkindaysan aşiya suc atmaya gerek yok ki bu asiyi vurun bebeginiz zeki olsun diye bi asi söylen vs da yok. Toplum degismeli hamileyken kahve sigara kotu beslenme her turlu seyi yiyen insan da gordum sonra bebek saglikli degil sebebi aşilar (!)😏😏 Teyze hala amca vs vs oglu kizi ile evlenen de cok gordum. Akraba evliligi sakıncalidir. Dediginin aşiyla ilgisi yok
Ben asi vurulmayana bisey demiyorum ama aşi kisir yapar yok çip takacaklar vs aşiri sacma bilimsellikten upppuzak seyler soyleyenlere lafim ve lafimin arkasindayim boyle bi seyi anca cahill biri savunabilir
@selmma44 asi karsitligini cahillikle cok iliskilendirmiyodum ama sirf senin surda yazdiklarinla en az %90 iliskili diyorum.. bi gun yuzu gostermiceksiniz su ulkeye.
he atom boyutunda cipler varmis onu enjekte ediyolarmis her yaptigini gorceklermis he. istedikleri zaman istediklerini yaptircaklarmis sana he. 2 yil sonra 2 gr aklinizdan da mahrum edeceklermis sizi he.
Aşıyi tek kişi bile kakmsyacdk şekilde TC vatandaşına yapsak bile, içimizdeki bu surili ve durmadan üreyen ağam afganlar ile bir yere varılmaz. Önce bunları ya bu ülkeden sürün ya da önce bunların üremesini engelleyip önce bunları aşılayin belki ondan sonra olurum aşı o yüzden ötmeden önce aşısızlara, cahil demeden önce bu konuyu temizleyin sayin çok bilmis aşılilar...
Oy veren ben değilim ayrıca madem birsey yapamıyoruz en azından aşıyı bu açıdan da düşünün. Onlarla yaşamaya devam etmeye mahkum olduğumuz sürece her bir kişi aşı da olsa farketmez o yüzden kimseyi cahil cühela yerine koymayın, bırakın herkes ne istiyorsa onu yapsın.
Bende diyorum ki olsan da bu lagim fareleri ile temas ve aynı ortamı soludugun sürece aşının anlamı ne. Bu aşı ya da virus sadece TC vatandaşına mi işliyor bunlari teğet mi geçiyor
Onlar oyle pislik bi mikrop ki onlara korona degil koranin 10 kati virus bile islemez. Kendileri virus zaten. Tiplerinden bile bokkkk akiyor. Ampülcüler ve ampülcu yandaşlari yuzunden her sey onlarin suçu
Temizlenecegini hic sanmiyorm bu halk ya adam olur mahallesinde afganli barindirmaz ( suriyelilere kardeslerimiz diyip tencere tencere yemek yapiyodular bu ampülcüler) ya da o mikroplarin kizlarina karilarina tecavuz etmelerine goz yumarlar. Bu devletten bi sskm olmaz. Afette bile iban atan devletten bir sey beklemekk akıl kâri degil... suriyeliler bile afganlilar geldi isimizi elimizden alacaklar diye bileniyor bu mikroplara. Ülke bok cuvalindan hallice. Burdan umudum kalmadi benim. Ic savas yakindir
Halkın yapacağı tek şey bunlara ev ya da iş vermemek ama bunu yapan ya da düşünen beyin kimde. Giriş ve zemin katlar bunlar için fare yuvası Olan inşallah bunlara kucak açanlara olsun ama kurunun yanında yaş da yanar o ayrı...
Corona aşısının güvenilirliği ve koruyuculuğuna güvenim yok aşı karşıtı değilim ama aşı olup kalp krizi geçirerek ölenler var. En ufak hastalıkta antibiyotik kullanımı konusunda hiç tereddüt edilmiyor, immün sistemi zayıflarken virüsler güçleniyor. İlaç firmalarının amacı zaten belli hal böyle olunca insanın kafası karışıyor.
inancı kuvvetli olan insan zaten ecel geldiğinde kaçınılamayacagını bilir ve bunu aşıya bağlamaz diğer inançsız insanlar ise aşı olmadı diye öldü olarak yorumlayacak bukadar basit. Eceliniz eğer o gün geldiyse kurtulamazsınız. Bu covidten ölen insanların hepsinin eceli gelmiş covid ise buna sebep olmuştur sadece. Allah herkese uzun ömürler nasip etsin diyelim biz yinede
Aşı olmamak bie tercihtir, fakat tercih ettiğiniz şey buysa sonuçlarına da katlanacaksınız. İşiniz varsa mecburen haftada iki kere virüs testinden geçeceksiniz, aşı zorunlu bir yerde çalışıyorsanız işinizi bırakacaksınız. Ha bir de, aşı olan, virüs kapmak istemeyen insanlardan uzak duracaksınız. Mümkünse sokağa bile çıkmayın, kimse sizin deli saçması "küreselcilerin oyunu" hikayeniz yüzünden hasta olmak, ölmek istemiyor.
Su korona ve aşısı cikti cikali. O kadar cok komplo teorisi, yalan, gercek veya algi duyduk ki, bende insanlari nasil siniflandiracagimiza karar veremedim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eceli gelmiş ölmüşş işte aşı olmadı diye öldü demeyecekainiz heralde
evet sana katılıyorum ama bunu hersey için söylemiyoruz. mesela kazada ölen yangında ölen afette ölen herkes eceliyle ölmez mi. ecel konusunda da kayırmacı mıyız?
İşimize geleni söylüyoruz ecel konusunda. Burda da bazı aşı yandaşlarının ekmeğine yağ sürüyoruz yok aşı olmadı bu yüzden öldü diyenler çok sayıda. Sırf aşı olmayanlar korksun da aşı olsunlar diye. Umarım emellerine ulaşmazlar
Evet cahilliktir ilaç kullanırken bile risk varken aşıda da tabi olacak hiç değilse yoğun bakımlık veya ölme ihtimalimiz azalıyor aşı olunca ama yaptırmak istemeyen yaptırmasın kimse beni ilgilendirmez
aşı olmamak cahillik değildir bir tercihtir kişi kendi iradesiyle karar verme yetkisine sahiptir kimsenin de hükmü yoktur her koyun kendi bacağından asılır aşı olan da olmayan da ne yaparsa kendine yapar.
Cahilliğin zirvesini yaşıyorlar. Neymişte aşı olanlar hasta oluyormuş, 1 yıldır bas bas bağırıyor doktorlar aşı ölümden koruyor sizi diye, dinlemeyen varsa kendisi bilir umurumda değiller.
Başta ben de karşıydım ancak Atatürk'ün beni Türk doktorlarına emanet edin sözünü hatırladım ve Biontech'in yaratıcısı Türk doktorun aşısını oldum. Ölsem de gam yemem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
aşı olmamak cahillik varsa başka yolu söylesinler o zaman abi