İnsanların fiziksel özelliklerine bakarak yargılamak ve onlarla alay etme o kadar kırıcı ki bunu o an belli etmese bile şakayla bile söylemiş olsanız dahi sonradan çok üzülen kişileri biliyorum. Hiç başınıza geldi mi böyle bir şey?
Kilonuz ve fiziğiniz ile dalga geçen birine nasıl tepki gösterirsiniz?
Ben bu konuda, net kötüyüm. Hatta, bir adalet hissi ile, aynı şeyi o insana da yapabiliyorum... Hissedebilmesi adına. Bunu aslında bir kin, duygusu eşliğinde değil, sadece anlaması adına yeni bir kapı açarak yapabiliyorum... Kimi zaman farkında olarak, kimi zaman ise farkında dahi olmadan, tesadüfi olarak...
Kim dört dörtlük ki... Yapıcı ve kırıcı olmayan bir eleştiri ise tamam. Ancak insan kırmanın, insani bir boyutunu göremiyorum... Belki de hatırlama, ve ya hatırlatmalar, insanlara başka şeyler öğretir... Şeffaf olmak gibi...
. . . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Merhabalar 🎈 Kilom ve fiziğim ile dalga geçen birine tepki dahi vermeye layık görmem. İnsan önce kendine baksın. Hayalet misali yok sayarım; duymazdan gelip susarım. Susmak bazen en güzel cevaptır. Fizik benim fiziğim, kilo benim kilom. Kimsenin dış görüntüsü ile dalga geçilmesi zaten hoş değil. Böyle yapan insanlara cevap veremem..
Benim değil ama yanımdaki bir arkadaşımın kilosuyla alay ettiler pişman ettim.. Gelemem ben öyle embesilce hareketlere ağızlarına kürekle vururum.. :D keyifli günler..
Kilom ve fiziğim dalga geçilecek gibi bir kez oldu. Geçen kış ilk defa hamile gibi göbeğım çıktığında bir kız sende doğal sehba var vermiyorum demişti. Bende 10 dakika sonra kız gülerken ağzıma bir fırça tut belediye tuvaleti gibi sararmış demiştim. Ben kinlenirim valla. Neyse ki seksi vücuduma geri döndüm 😂
Birinin fiziksel özellikleriyle alay etmek kadar alçak bir davranış olamaz, başıma gelmedi. Başka birinin fiziksel özellikleriyle de hiçbir zaman dalga geçmedim.
Terbiyesiz insanların yapacağı bir eylem, ciddiye alınacak karakterde olmadıklarini belli edenler yapar.
Geçilecek bisey yokta arkadaslarimla falan dalga gecseler o kişide arkdasimsa onun ağzına sicarim eline veririm götoşun kendini Bi bok sanmasınlar sanki 4 dortlukler en uyuz olduğum tiplerden geliyo yanima kanka şunun tipine baksana bende sen kendi tipine bak oç senin ben tipini s2yim
Dalga konusu olacak herhangi bir fiziksel özelliğim yok. Kaldı ki bu dalga geçme olayı ilkokulda hadi en kötü lisede olur ve sonra ortadan kalkar. Yetişkin insanların bu davranışı sergilemesine anlam veremem. Kimse kusursuz değildir bana göre fiziksel olmasa da huy bakımından illa falso verirler. Önemli olan karşımızdaki insanı tüm özellikleriyle kabul edip kucaklamak. (Mecazi anlamda illa kucaklama yapmaya gerek yok). Aksi takdirde dostsuz kalırız. Yalnızlığımızla baş başa kalırız.
Evet çok maruz kaldım geçmişte. Dalga değil ama kana yorumlar yapılmıştı. İnsanlar empati yeteneğinden yoksun oldukları için bunu yapıyorlar. Kimse kimsenin bedenini yargılayamaz. Bu bir psikolojik şiddettir. O anda uygun cevap verilmeli.
Fiziğimle ilgili olumsuz bir yorumla karşılaşmadım. Aksine olumlu şeyler durmuşumdur. Başa gelmeyince verilen cevap da farazi olacak ama sanırım birlikte dalga geçerdim kendimle :)
Bir iki arkadaşım safinaz demişti valla hem saflık var hem uzun ve zayıfım ve Safinaz gibi iki tane kabasakalla temeli elde tutabilen biriyim yani alınmadım doğru söylüyolar 😂
Ben herşeyi kafasına takan birisiyim seneler sonra bile bu bana böyle söyledi diye üzülüyorum ve modum düşüyor insanların beni sevmediğini aşılamış oluyorum kendime naif kibar ince ruhlu bir insan olmak zor bir şey değil