Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Selam,
Diş problemleri uğraşmak istemeyeceğimiz şeyler arasında gelir. Düzenli fırçalamanın yanında düzenli bakım ve hâttâ yılda 2 kez de diş muayenesi kontrolüne görünmeliyiz. Sağlıklı dişlere sahip olmak için kullandığımız en basit yöntem günde 2 kez fırçalamaktır. Bunun dışında ağız bakım solüsyonları da kullanmaktayız. Oluşmasını engellemek istediğimiz tortular için de diş ipi / diş telini kullanırız.
Bugün diş ipi / diş teli nedir ve nasıl kullanılır, kimler kullanır ve neden kullanır? Yararları nelerdir, zararları nelerdir ve daha birçok soruyu merak ediyoruz. Ama herkesin bilmesi gereken ve herkesin kafasında oluşabilecek soru işaretlerini açıklamaya çalışacağım. Bugün sana ve diş ipi hakkında soru işaretleri taşıyan herkes için gerekli ve yararlı topladığım yazımı sunmak istiyorum.
Bu yazımda aklınızda oluşabilecek bazı soru işaretlerine cevabı şu alt başlıklarda arayacaksınız;- Diş ipi nedir? Ne işe yarar?
- Diş ipi nasıl kullanılır?
- Diş ipi kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
- Kimler diş ipi kullanmalıdır?
- Diş teli kullananlar diş ipi kullanmalı mı?
- Diş ipi hangi zaman aralıklarında kullanılmalı?
- Diş ipi kullanmanın faydaları nelerdir?
- Diş ipi kullanmanın zararları nelerdir?
- Diş ipi nereden temin edilir?
- En iyi diş ipi markaları hangileridir?
Olası alt başlıkları detaylıca anlatacağım yazımda aklına ilk gelen soru işaretine kolay cevap bulman için içindekiler rehberini koyma gereği duydum. Bugün diş ipi hakkından bilinen bilinmeyen her şeyi maddelerle açıklamayı düşünüyorum. Umarım işine yarar. Diş ipi hakkında sorulan tüm sorulara en iyi cevap olacağını düşünüyorum, geçelim!
Diş İpi Nedir? Ne İşe Yarar?

Diş ipi ağız bakımı ve diş sağlığında kullandığımız kişisel bakım ürünlerinden birisidir. Diş fırçası ile görünen tüm kirler gitse de diş arası ve diş etleri ile dişlerin birleştiği kıyıdaki köşedeki artıkları tam almıyor malesef. Bu sebeple diş fırçasımın ulaşamadığı yerdeki tortu, artıkları diş ipi yardımıyla alırız. Diş fırçasının ulaşamadığı yerdeki artıkları diş ipi kolaylıkla alabilir. Dişlerde tortulaşma sorunu için birebirdir.
Dişlerimize zamanla gereken bakımı göstermezsek çürük, plak, tortu oluşumları önlenemez bir hal alır. Bu tortu oluşumu içtiğimiz asitli içeceklerden, aşındırıcı içeceklerden, bazen inanmayacaksın ama diş macunlarından bile kaynaklanabilir. Bazı diş macunları dişleri aşındırıyor bu sebeple sadece fırçalamak yetmez. Mutlaka ağız bakım solüsyonu bulundurmalıyız ve günü gününe diş ipi yardımıyla diş aralarındaki artıkları, tortuları almalıyız. Çoğunlukla 2-3 dakika boyunca fırçalanan dişler bazı yerlerince hala temizlenmemiştir. Bu bölgeler uzun süre temizlenmeyince de çürüğe sebep olabilir. Bu sebeple diş ipi önemlidir.Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Diş ipi doğru kullanılması ve dikkarli kullanılması gereken bir bakım eşyasıdır. Fazla zorlamak zarar da verebilir diş ve diş etlerimize.
Diş ipinden bahsettik nedir ne işe yarar dite. Peki kullanımı nasıl olmalıdır? Bunlardan da görseller yardımıyla bahsetmek isterim. Plak, tortu oluşumuna engel olmak için kullanman gereken diş ipini nasıl kullanacaksın görelim!
Ağız bakımında önemli bir yere sahip olan diş ipi bakımı nasıl yapılır? Adım adım!
🦷 Diş ipinizden yaklaşık 35-40 cm bir uzunluk kesin ve ipliğin bşr kısmını parmağınızın çevresine sararak kavrayın. Kullanacağınız kısım 5-6 cm'lik bir alan olacak.
🦷 Diş ipinizi gerdirerek diş aralarınızda yavaş ve dikkatli bir şekilde gezdirin. Dikkatli olmalısınız çünkü ilk kullanımda kanama olabilir.
🦷 Dişlerinizin tüm yüzeyinde gezdirip iyide temizlendiğinden emin olun ve bunu diş ipini fazla bastırmadan, zorlamadan yapın. Diş etinde kesilme sorunu yaratabilir.
🦷Diş ipinin yüzeyini sürekli değiştirin ve temiz kısmıyla dişleriniz arasında dolaştırın. Diş ipini ileri geri hareket ettirerek uygulamayı yapın.
🦷 İşiniz bittiğinde ağzınızı çalkalayarak gargara yapın.
Diş ipi nasıl kullanılır bunu gördük. Peki kullandığımız süreçte dikkat etmemiz gereken bir şeyler var mı? Varsa nedir görelim!Diş İpi Kullanırken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?

Diş ipi kullanırken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Bunlar hijyen ve sağlık açısından önemli şeyler. Söyleyeceğimiz maddelerde uymanız gereken bazı hijyen kuralları vardır. Hijyenik bir şekilde yapmazsanız hijyen vermesini bekleyemezsiniz bu sebeple önemli noktalardan da bahsedeceğim.
Diş İpi Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?
Diş ipini zedelemeyecek ve bastırmayacak şekilde diş etinizin altına kadar ilerletmelisiniz. Tüm tortu oralarda birikir çünkü.
Her gün 1 defa kullanmak düzenli olarak yapacağınızdan dolayı sağlıklı diş eti ve dişlere sahip olacağınız anlamına gelir.
Diş ipini tüm dişlerini temizlemek için kullanmalısınız.
Eğer ilk defa kullanıyorsanız bastırma ve zorlama yapmamalısınız. Diş eti dokusu hassastır ve kanaması durmayabilir. Bu sebeple dikkatli ve nazik şekilde uygulamanızı tavsiye ederiz.
Dişleriniz arasında ipinizi gezdirirken temiz taraflarını kullandığınızdan emin olun.
Dişleriniz arasındaki tortuları rahat temizlemek için ileri geri hareketlerle ipi gezdirin.
Diş ipleri iki şekilde bulunuyor; ip ve kürdan. Hangi şekli size daha rahat gelirse öyle kullanın.Kimler Diş İpi Kullanmalı?

Ağız ve diş bakımı her yaştan herkesi ilgilendirdiği için çocuklardan yetişkinlere hemen hemen herkesi kapsamaktadır. Okul dönemi çocuklarına özellikle ağız bakımı prensibi aşılanmalıdır çünkü bizlere nazaran daha fazla dengesiz beslendikleri için dişlerinde çürük, tortu veya taşlanma durumu daha olasıdır ve bilhassa onların yapması önerilir.
Diş Teli Takanlar Diş İpi Kullanabilir Mi?

Diş ipleri mumlu ve mumsuz olmak üzere ikiye ayrılır. Diş tellerine sahip kişiler de diş teli kullanabilmektedirler ve hangi diş teli daha uygun olur derseniz mumlu diş ipleri daha kolaydır kullanım bakımından.
Diş teli takan bireylerin özellikle de çocukların ebeveynlerinin ağız bakımında daha hassas davranması gerekirDiş İpi Hangi Zaman Aralıklarında Kullanılmalı?

Diş ipi hemen hemen her gün günde 1 defa kullanılması gereken bir üründür. Dişlerinizi iple iyice temizlediğinizden emin olduktan sonra fırçayla 2-3 dakika boyunca fırçalamalısınız. Bu sayede dişleriniz daima bakımlı gözükecek.
Ağız gargarası kullanmanızı da öneriyoruz daha sağlıklı olması açısından.Diş İpi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Bakım yapmanız size artılar sağlayacaktır. Ağız ve diş sağlığına dikkat eden kişilerin diş ağrısı, çürük sorunları olmaz. Ağız bakımında dikkat ettikleri bir takım şeyler vardır.
Bazı şeylerin hem zararı hem de yararı vardır. Bu kısımda da hem faydalarından hem de olası zararlarından bahsedeceğim bölüme geldik. O halde faydaları nelermiş görelim!- Ağız hijyeninde önemli rol oynar. Diş fırçasından daha etkili ve derin temizler.
- Ağız kokusu problemleri yaşanmaz.
- Diş eti hastalıklarının oluşumunu engeller.
- Plak, tortu, taş oluşumunu engeller.
- Dişte çürük oluşmasını engeller.
- Dişte yamulma problemlerine engel olur, düzenli kullanımda dişler sağlıklı bir şekilde sıkılaşır.
Diş İpi Kullanmanın Zararları Nelerdir?

Yararları olduğu gibi zararları da bulunuyor diş iplerinin. Peki olumsuz yönleri nelermiş bir görelim.
- İlk kullanımda hassas davranmamak kanama ve diş etinde yaralanmalara sebep verebilir.
Diş İpini Nereden Temin Edebilirim?
Diş ipi genel olarak eczaneden temin edilen kişisel bakım ürünüdür. Bunun dışında normal market, alışveriş merkezleri ve online alışveriş mağazalarında da bulunuyor. Buralardan temin edebilirsiniz.
En İyi Diş İpi Markaları Hangileridir?
İyi olması oldukça önemli. İyi olmaması diş etine zarar verip zedeleyeceği anlamına gelir bu sebeple iyi olanları tercih etmeliyiz. Bakalım en iyi diş ipi markaları hangileriymiş, maddeler halinde…
En iyi diş ipi markaları hangileridir?- Oral-B Essential Floss
- Oral- B Pro-Expert Clinic Line
- Sensodyne Gentle Floss
- Prokudent
En iyi diş ipi markaları da bu dördünden oluşuyordu. Yararlı oldu diye düşünüyorum. Diş ipi hakkında aklınıza takılan tüm sorulara ışık tutmuş olmak dileğimle, iyi okumalar...
36 Yorumla- +1 yıl
Uwwww baya güzel <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederim :/
- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. - +1 yıl
@KızlarSoruyor Teşekkür ederimm <3
- +1 yıl
<3 <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri <3 <3
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhabalar,
Diş ipi kullanımı diş bakımında çok önemli bir unsurdur. Çünkü diş ipi dişlerin arasında kalan ve fırçanın ulaşamadığı yiyecek artıklarını temizler. Bu yüzden diş ipini dişleri fırçalamadan önce kullanmak çok önemlidir.Diş İpi Kullanımı ve Diş Sağlığı İçin Önemi Nedir?

Diş ipi kullanımı diş sağlığı açısından büyük önem taşır. Maalesef ülkemizde diş ipi kullanımı pek yaygın değil o yüzden kullanımı konusunda pek çok kişinin kafasında soru işaretleri vardır diye tahmin ediyorum. Diş fırçasının en fazla 6 ayda bir değişmesi gerektiğini bile çoğu insan bilmiyor. Bunu bilmeyenlerin arasında diş ipinin önemini bahsetmek biraz değişik olacak bunun farkındayım.

Diş ipini bu şekilde alırsanız 3 ay dayanır. Sürekli masraf yapmazsınız. Dişleri fırçalamak tek başına dişlerin temizlenmesinde etkili değildir. Diş fırçasının yapamadığı eksik temizliği diş ipi ile giderebiliriz. Bu yüzden her diş fırçalama öncesi kullanımı diş doktorları tarafından önerilmektedir.

Özellikle nane aromalı olanları tercih edin. Böylelikle dişlerinizi daha ferah hissedeceksiniz. Diş ipi kullanırken dikkatli olmanızda fayda var. Diş ellerinizi çok zorlamamanız gerekmektedir. Diş etinizin yapısına uygun olan diş ipini size doktorunuz önerecektir.

Diş İpini Nasıl Kullanırız?
Hemen hemen 45-50 cm'lik bir ip alınır, işaret parmaklarına dolanır. Yaklaşık 10-15 cm uzunluk kalacak şekilde ipi parmaklara dolamaya devam edilir. Daha sonra ip dişlerin arasina sokulur ve aralar temizlenir. Her bir diş arasını tek tek temizlemek hedeflenir. İpi dişlerin arasına soktuğunuzda yanlama bir şekilde sokun ki olası diş eti kanamasının önüne geçmiş olursunuz. Aslında diş ipi kullanımına yeni başlayanlar için hazır aparatlar var. Bunları kullanmanız daha kolay ve basittir. Bunlardan her iki damak için birer tane kullanabilirsiniz.

Kürdanlı diş ipi. Bahsettiğim kullanımı kolay diş ipi aparatı bu şekilde. Diş ipini ilk defa kullananlar için kullanımı daha basit. Bunu kullanmakta zorluk yaşamazsınız.
Umarım basit bir şekilde anlatabilmişimdir. Sağlıklı günler dilerim. 🙌52 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık kuşum <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri teşekkür ederim canım 🥰
Merhaba. Öncelikle diş sağlınız için bu durum oldukça önemlidir. Ancak kullanmaya başlamadan önce diş ipi nedir ve ne amaçla kullanıldığını hakkında ayrıntılı bir şekilde bilmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar hakkında size detaylı bir şekilde bilgi vermek istiyorum.Diş ipi nedir?

Diş ipi, ağız bakımımızda olmazsa olmaz nadir ürünlerindendir. Diş fırçamızın ulaşamadığı bir çok yerde diş ipiyle kolayca temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca günde bir kez kullandığınızda ağız ve çürük kokusunu oldukça engelleyici bir özelliğe sahiptir. Uzmanlar tarafından da en az günde bir kere kullanılması önerilmektedir.
Diş ipi nasıl kullanılır?

Diş ipinizi “C” şeklinde eğip, dişlerinizi kavrar bir biçimde diş aralıklarınızda aşağı ve yukarı doğru nazik bir şekilde temizlemelisiniz. Bu işlemi yaparken bazı yerlerini kesinlikle atlamamalıyız. Bir sonraki dişe geçeceğimiz zaman, diş ipinin kullanılmayan kısmını kullanmaya özen göstermeyi unutmayınız.
Diş ipi yıkanıp tekrar kullanılır mı?

Diş ipleri için bu soru en popüler sorulardan biridir. Çoğu kişi tasarruf olsun diye tek kullanım olarak düşünmemektedir. Ancak diş ipleri kesinlikle ve kesinlikle bir kez kullanılmalıdır. Yıkanıp tekrar kullanılması tamamen yanlıştır. Normal şartlarda belki oluşmayacak problemler bile, bu şekildeki bir yanlış kullanım sonrasında oluşabilmektedir.
Diş ipi diş etine zarar verir mi?

Diş ipi, diş etine kesinlikle zarar vermemektedir. Ancak her diş için uygun bir diş ipini belirlemeniz gerekmektedir. Size en uygun diş ipini belirlemek için en yakın sağlık kuruluşuna giderek diş hekiminizden bilgi almanız gerekmektedir. Diş ipleri fırçanın ulaşamadığı noktalara ulaşır ve ince yapısı sayesinde dişlerinize zarar vermeden aralarında bulunan mikropların temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
61 Yorumla- +1 yıl
Kuşum emeğine sağlık <3
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
15Cevap
+1 yılflorürlü bir diş ipi lazım öncelikle. 20 cm olacak kadar koparıp işaret parmaklarımıza doluyoruz. baş parmağını çenene yerleştirip sırasıyla bütün dişlerin arasında diş etine baskı uygulamadan ipi gezdiriyorsun. başta çok zor gelir ama çabuk alışırsın. diş ipinin zararı falan da yok. aproximal çürük dediğimiz yani ara yüzlerde çürüklerin oluşmaması için diş ipi şart. florürlü olması extra bir koruma sağlar. bunun dışında düzenli olarak diş taşları da temizletilmeli. bonus olarak da dil sıyırıcı tavsiye ederim.
00 YorumlaDiş ipi kürdandan daha sağlıklıdır
Çünkü kürdan dişin arasındakini tam çıkarmıyor ve buda zamanla diş çürüğüne sebep oluyor
Diş ipi kullanımı ise 25-30 cm arasında kullanılır
Diş ipi ıslandığında elden kolayca kaydığında dişlerin arasına sokmakta zor oluyor
İpi gereken uzunlukta dişin arasına girdikten sonra ipi sağa veya sola çekip çok az yukarı aşağı yapılarak dişin arasına sıkışan yemek artığını kolaylıkla çıkartabilirsiniz
Sağlıklı günler dilerim 😊00 Yorumla
+1 yılSensodyne total care gentle floss' u kullanıyorum diş ipini kendine göre bi uzunlukta ayarlayıp- rahat edebileceğin- baş ve işaret parmağına dola dişinin arasından geçirdikten sonra "v" şeklinde hareketlerle diş etini zedelemeden iki tur ileri geri geçir ve bu kadar bu harrketi her dişini uygula😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının öncelikli sebebi olan plak ve yemek artıklarını temizlemek için her gün düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır.
00 Yorumla
+1 yıl16 yaşımda diş teli/braket kullanırken başladım diş ipi kullanmaya.
O kadar titizdim ki nihayet diş doktorum bana ben böyle güzel temizleyen görmedim diye iltifat etmek zorunda kalmıştı.😃
Dev Bence kombinasyonu için teşekkürler.😃❣️❣️00 Yorumla
+1 yılDiş ipiyle dişler arasında kalan gıdaları kolayca temizleyebilirsin. İki ucu eline gelecek uzunlukta ip koparman yeterli. Diş ipi sağlıklıdır fakat sıkışık yapılı dişlerde aşırı kullanmak dişi aşındırabilir
00 Yorumla
+1 yıl
Dişinizin arasına sokup, dairesel ve düzsel hareketle temizliyorsunuz. En iyi markalar oral b ve colgatedir.
00 Yorumla
Kopar ileri geri bu kadar tertemiz sonunda 00 YorumlaDış ipiyle nazik bir şekilde dış aralarına sokarak aradaki yemek artıklarını çıkaracaksın. Kesinlikle fazla bastırmaya alsın yoksa diş etlerini kanatırsın bu da enfeksiyona sebebiyet verir.
00 YorumlaEczanelerde bu diş ipi satılıyor uzun boş sağlıksız ipe gerek Yok
00 Yorumla
+1 yıldişlerin arasında kalan artıkları temizliyor bakteri cürük olusmasını engelliyo bana doktor onermişti diş ipi kullanmayı hep kullanıyorum bi zararınıda görmedim oral b alıyorum hep
00 Yorumla- Sağlık konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılDiş ipi olmazsa olmazım. Unutmayalım ki diş bakımı sadece görünen taraf için yapılmaz.
00 Yorumla VAlla hocam ben ilaç kenarını makasla kesiyorum inanılmaz etkili oluyor üzerindeki aleminyumuda sökersen defalarca kullan
00 Yorumlakesinlikle kullanılması gerekiyo nekadar ayrıntılı fırcalasam da hep aralarda kalanlar oluyo, nasıl kullanıldıgını da youtubedan izleyebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılDiş ipinin şerit halinde olanı bulabilirseniz baya faydalıdir
10 Yorumlaİki dış arasına koyarak ileri geri hareket ettirirsin
00 Yorumla
+1 yılcok basit, bir parca kopar, sonra tek tek dis aralerine gir temizle
00 YorumlaZararları disler arasinda acikligabsebep oluyor kullanma bnc. Gt dişçi temizlesin
00 Yorumla
+1 yılİlginç bir soru hiç denemedim denemek isterim bende
00 Yorumla
+1 yılOral-b var ben kullanıyorum şu an bunu dişinin arasına sokup dairesel hareketlerle temizle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer gün kullanıyordum ara verdim diş etim acıyor artık yemek yiyemiyorum diyebilirim bence 1 gün ara verip kullanılmalı
00 Yorumla
+1 yıldoktorum kullanmama gerektiğini dile getirmişti. diş etlerinin sağlığı için düzenli fırçalamak yeterli.
10 Yorumla
+1 yılEkstra diş fırçasının ulaşamadığı gözenekler için kullanmakta fayda var ayrıyetten boşlukların hava almasını sağlar
00 YorumlaZararı dişlerini gün geçtikçe sagliksizlasitirr fazla kullanmayın bence
10 YorumlaKurek kullanmak lazim dis icin ya hepsi bos seyler firca basha bisey vurmayin dislere zarar
00 Yorumla
+1 yıldiş ipi çok kullanışlı ama bence dişlere daha çok zarar veriyr sizin fikriniz ney bilmiyorum ama
00 Yorumla10-15 cm ip alinip ileri geri cekilir
00 Yorumla
+1 yılonu 15 yaşındayken öğrendim
00 Yorumla
+1 yılOral -b pro expert kullanıyorum baya iyi.
00 YorumlaAlışkanlık kazanmak lazım
00 Yorumla
+1 yılFırça kullanıyorum
10 Yorumla
+1 yılHiç kullanmadım dişim boşluk olcak diye
00 Yorumla
+1 yılDiş fırçasından daha iyi orası kesin
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı