Kocam tam bir takıntılı. Neymiş, aşı olmazsam yanıma bile gelmezmiş. Şimdi de benimle uyumamaya başladı, böyle giderse ilişkimiz mahvolacak. Aşı olmaktan korkuyorum, sizce olmalı mıyım?
Kocam korona aşısı olmadığım için benimle uyumuyor. Kocamla uyumak için aşı olmalı mıyım?
Aşı olan bir kişi neden korkar ki? Yani zaten aşıyı olmuş, denilene göre bulaşma ihtimalini yarı yarıya, ağır geçirme ihtimalini de daha fazla oranda azaltıyor. Yani aşı olan eğer aşı hakkında söylenenlere güveniyorsa korkmaması lazım. Korkuyorsa aşıya güvenmiyordur...
Senin virüs kapmanı düşünüyor olamaz öyle olsa daha önce de uyumuyor olurdu yani bu soru ortaya çıkmazdı.
Senin durumuna gelirsek, aşı hakkında çekincelerin olması normal, ki eşinde bile var gibi duruyor... Dolayısı ile burada karar vermeni sağlayacak şey daha fazla bilgi edinmen ve birlikte uyuma konusunun senin, sizin için ne kadar önemli olduğu. Korkun mu daha fazla, birlikte uyuma isteğin mi...
Canım şimdi Senle aşı olmamasının sebeplerinden bir tanesi Eğer korona olduysan Ve bu süreci aşı olmadığın için ağır geçiriyorsan bu sebeple senden uzakta oluyor olabilir. Çünkü Corona aşısı korona olmamak için değil eğer olduysan bile dahada hafif atlatabilmen için yapıldı mesela Benim üst katımda kübra diye bir ablamlar oturuyor onlar korona olmuşlardı oldukları tarih ise aralık 2020 idi Kübra Abla o koronayı Nefes darlığı, 2,3 veya belkide daha fazla bayılma ile, Mide bulantısı, Kusma, baş ağrısı gibi birçok sebeplerle atlattılar işte eğer korona aşısı olsaydı o zamanlar olsa bile bu kadar ağır atlatmayabilirdi. Birde o zaman korona aşısı henüz çıkmamıştı. Yani demek istediğim o aşıyı olduktan sonra eğer korona olsan bile daha rahat bir şekilde atlatacaksın. Olması gerektiğinden. Kocan ondan seninle aynı odada yatmak istemiyor olabilir o ağır geçirdi koronada ondan bana bulaşçak nasıl olsa o ağır geçirdi ya bende onun kadar ağır geçirirsem? Diye düşünüyor olabilir. Yani Bence aşı olmalısın fakat sakın seninle uyumuyor diye ayrılmayı düşünme lütfen çözüm bu kadar basit. Hastaneden randevu alacaksın ve Günün geldiğinde gideceksin aşını olacaksın geleceksin yani seni emara veya herhangi bir ameliyata sokmuyorlar ki orda. Ondan bahsediyorum. Olmadıysan ol yani.
》Eşinizin aşı olması ölmeyeceği anlamına gelmiyor. 》Eşinizin aşı olması tekrar hastalanmayacağına anlamına gelmiyor. 》Eşinizin aşı olması riskini azaltmıyor, bağışıklık kazandırıyor-muş ancak aşıdan ölenlerin de olduğunu bildirmek isterim. 》3 yıl içerisinde covid geçirip atlatanlarda ölüm oranının 3 4 kat artacağı söylendi. Şimdi aşı olmayanların zaten ağır belirtilerce öleceğini söylersek aşı olanlar da sadece hafif geçirip atlatacaklarını düşünürsek 3 yıl içerisinde aslında kimler, neden ölecek?
Ben kelime oyunlarından başka bir şey görmüyorum. Biontech vurdurdular bir süre sonra önermediklerini bildirdiler, neden insanlar olmadan önce söylemediler? Bu apaçık bir deney olduğunu gösterir. Denedik zararını gördük artık önermiyoruz gibisinden... 3 yıl içerisinde de aşıların sonuçları ortaya çıkacak.
Emin olmadığımız bir şeyde rızamız olmadığı için zorlayamazlar. Bu şekilde açıklayabilirsiniz.
Öncelikle bu korkunuza saygı olması taraftarıyım. Fakat bu korkunuzun sebebini bilmeyerek şöyle söylemeliyim; aşı olmak kendi hayatınızı kurtarmak demek. Hele ki bu hastalığın en ciddi varyantlarında. Çünkü haberlerde görüyoruz, siz de görüyorsunuz ki bu hastalıktan ölen kişilerin çoğu aşısızdır.
Ayrıca eşinizin bu yüzden sizinle yatmaması bence kötü. Eşiniz size bundan dolayı kızabilir, hatta sizden hastalık geçebilir diye endişelenebilir. Fakat bu demek değil ki bir çiftin arasının açılması. Evlilik hem kötü günlerde hem de iyi günde de lazımdır bu yüzden.
İnsan sevdiği için kendi hürriyetinden vazgeçer sevgilisi için arkadaşından vazgeçer arkadaş için kendinden vazgeçer devleti ve hürriyeti için kimseden vazgeçemez ama bu çok ser korona aşısı olmadın diye ilişkiden vazgeçmek bahane şeffaf olayım derken rezil olma bu takıntı evet ama eş olmadım diye dünyanın sonu değil işte bu yüzden aklımdaki fikirlerin dilindeki sözleri farklı o yüzden bir şeyler düşünüyor olabilir ve bir bahane öne sürmek onu takıntı haline getirir sen yine de ehemmiyetli ol kardeşim
Olmak zorunda değilsin zaten kendi aşı olduysa neden olduğu aşıya güvenmiyor çok saçma. Ben de olmuorm nişanlım oldu istediği kadr ol dese olmam benim Özgür iradem ayrıca aşı olanlar da bulaştırı olabiliyor çünkü sana aşı ile ölü veya canlı virüs enjekte ediyorlar. Bırak olma böyle bi sebepten dolayı yatak ayrılmaz ucunda ölüm olsa da insan sevdiğinden ayrı olmamalı. Oluyorsa sıkıntı var iliski biter bigün bitmeli
Takıntısını sevsinler onun. Seni sevdiği, senden cinsel çekim aldığı vs hep şüpheli. İnsan eşi için ölür be. Aşı olmak istemiyorsan olma, o malum ihtiyaca kadınlar daha dayanıklıdır. Bu arada aşıdan korkulacak bir şey yok ama inadına olma epey ya da ol ama çaktırma 😀
Cok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum karsılıklı cinsel istek olunca nasıl ihtiyaçlarınızı nasıl gideriyosunux kac gundur beraber yatmıyorsunuz. size tavsiyem pcr testi yaptırıp sonucu esinize gösterin yoksa durum cok vahim eger gercek ve troll değilse iyi aksamlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hangi çağdayız mk yeter artık sizin gibi düz kafaların her boka muhalif olması milyarlarca insanın canı yok bi sizinki tatlı onbinlerce tıpçı bu işi bilmiyor bi siz biliyorsunuz. aşı olmayanların yaptığı en basit tabirle bencillik.. özetle eşin haklı ben olsam eve girmem
Kocanın dayatmasıyla aşı mı olunur? O istiyor diye yarın kendini camdan sallandırırsın da sen sanırım. Boşanmaya karar ver bak nasıl 365 derece dönüyor hahs
Sağlığını düşünmesi çok normal bir şey ne var bunda? Tamam biraz takıntı ama olabilecek bir şey bu. İstiyorsan yaptır istemiyorsan yaptırma. Ama yaptırman her türlü iyi olur yani. Nesinden korkuyorsun?
Eğer cidden bu tavrı sergiliyorsa konuş. Saygı duymasi lazım sana. bu cinsellik e de yansır. Alındığını soyle. İlla olacan dersede korkularını anlat ve duyarlı olmasını dile getir
Yani anlatmak yerine trip tuhaf olmuş ama aşının nesinden korkuyorsun ben onu anlamadım. Git ol iki doz Biontech, koronaya karşı mücadele edebilsin vücudun. Önyargı yerine güvenli sayfalardan bilgi edinmeni tavsiye ederim
@xhgahsdas virüsler her zaman vardır sadece amaç saçma sapan bi test ortaya atıp bununla virüs tespit edip salgın olduğunu insanlara kabullendirip herkesi asılamaktır. Virüsler her zaman mutasyona uğrar ve aşısı falan olmaz çünkü her mutasyona uğrayan virüs için hangi ara aşı üreteceksin ya da ürettin. Salgın yok İnan. Zaten her yıl solunum yolu enfeksiyonların dan 50 bin kişi ölüyordu ağır gripten 80 bin bunlardan haberin var mı yok simdi iki yıla yakın virüsten 60 bin insan oldu sence salgın var mı bu durumda herkesin ağzında bi laf ee bu kadar insan niye ölüyor arkadaş sen hiç daha önce Hastaneye gittin mi gitmedin daha önce ölenler tv de gösterildi mi ağır gripten su kadar insan öldü diye neden simdi gösteriyorlar sadece virüsten ölenleri çünkü algı oluşturmak için insanları korkutmak için. Her sene ölen insanları senin önüne serdiler simdi ilk kez ölüm var gibi. Her şey nüfus u kontrol etmek insanları ilaçlara mahkum etmek için bu kadr basit gerçekleri görmek bu kadar zor olmamalı beyninizi kullanın gençler geleceğiniz yok oluyor.
@xhgahsdas tüik'e sor 2020 deki solunum hastalıklarından ölenlerin verilerini haziranda yayınlanması gerekirken niye erteleyip bi türlü yayınlamadıklarını : ) @bimunzevi nin de söylediği gibi önceki senelerde her yıl hayatını kaybeden ama senin sözde koviddeki gibi tv ye ççıkarılmadıgı ve kafana tek tek her gün şu kadar kişi öldü diye işlenmediği için umrunda bile olmayan her yıl ölen 50 bin kişi bi yere kaçmadı hepsi yine öcekki yıllarda oldugu gibi ölmeye devam ediyor ha belirtileri, şiddeti artmış olabilir mi ona bişey demem. ama aynı solunum yolu enfeksiyolnarından ölenlerin sayısı asagı yukarı hep aynı. 2020 nin toplam ölüm sayısını tüik bu yüzden erteledi açıklayamıyor maçası yemiyor tutarsızlıklar ortaya çıkınca faka basacaklarını biliyorlar : ) zaten eski tüik başkanıyla gerçekleşen röportajı haber sitelerinde oku kendisi bu durumu facia olarak niteliyor. bu sahtekarlıkların uygulaması için bill gates ve ekibinden veya dsö den arkaplanda ne kadar rüşvet aldılar artık orasını sen düşün. Bütün dünya uyuyor şu an. Türkiye en cok uyuyanlardan biri oldugundan şüphem yok.
@xhgahsdas diyelim ki bilerek yaydılar ki bu da saçma. Çünkü Antalya olsun Muğla olsun aşısız maskesiz test yapılmadan gezen turistler yurt dışından geldi eee bu virüs diyelim ülke ye dışardan geldiyse turizm bölgelerinde neden vaka yok ya da az. Ya da ben gittim Antalya’ya o kadr turistle aynı otobüse bindim maskesiz dolaştım aşım yok bu illlet neden bana bulaşmadı neden turistler Suriyeliler Özgür de ben değilim orası da ayrı bi konu. Türkiye ilerde büyük projeler için kullanılacak Bunlar hep onun alt yapısı ülke elden gidiyor yabancılar parsel parsel toprak alıyor bizim millet de ne yapıçam bu tarlayı deyip satıyor tabii. Yapay gıdalar geliyor tarım bitirilmeye çalışılıyor ki zaten bitti de. Ama güzel ülkem hala milletin yamuk maskesini düzeltmeye ya da kim kaçıncı doz aşıyı vuruldu ya da kocamdan karımdan hastalık bulaşır mı diye boş dertlerle dertleniyor böyle giderse yatacak yerimiz de kalmayacak.
Gripten ölen sayısını geçmiyor mu? TÜİK verilerine göre diğer ölümler kategorisinin tamamını gripten ölüm sayısı olarak alırsanız evet geçmeyebilir. Bu dünyada enfeksiyon hastalığı olarak nitelendirilen tek şey bile grip değilken bütün diğer kategorisini grip varsaymak nasıl bir zekanın ürünü? Amerika'da en ağır geçen grip sezonunda bile ölen kişi sayısı 60 binken covidten ölen kişi sayısı 1.5 yılda 620 bin gelmiş burda grip kadar öldürmüyor diyorsunuz sonra PCR testinin manipülasyon olduğunu iddia ediyorsunuz asıl sizin yaptığınız manipülasyon. PCR testi icat edildiğinden beri tanıda kullanılan bir yöntem bugün çıkmış gibi göstermeye çalışmanız bir şeyi değiştirmez, evet manipüle edilebilir çok küçük bir molekülü arayıp herkesi pozitif gösterebilirler mucidi de bundan bahsediyor, PCR testi yanlış sonuç vermez ama kullanan kişi yanlış kullanıp saçma sapan veriler elde edebilir demek istiyor. 280 bin testin 22 bini pozitif çıkıyor çünkü doğru kullanıyorlar.
@Acılıkoala bir gün pozitif diğer gün negatif çıkan kişileri hangi kategoriye koyalım o zaman. Hasta mı değil mi? Meyveli yoğurt bile pozitif çıkıyorsa bu test neyi gösteriyor? Ayrıca sizin o 620 binin içinde sadece covid değil grip ve diğer grip türleri zatürre de var çünkü bu test griple covidi ve zatürreyi ayırt edebilecek kadar geliştirilmiş bir test değil tanı için kullanılmaz bunu ben değil mucidi söylüyor hatta son zamanlarda doktorlar bile çıkıp söyledi o yüzden kandaki bir değere bakılır. Peki bu zamana kadar kandaki değere bakılmadan direkt teste inanıp tedavi edilmeye çalışan insanlar ne sebepten öldü ya da neden otopsi yapılmadı? Gerçekten covid miydiler yoksa baska tür hastalık mı? Sizin le tartışmak bile saçma gereksiz belki başkası okur da merak eder araştırma yapar diye yazdm.
@Acılıkoala abd de manipülasyonun alası var ne haltlar karıştırdıklarını bilmediğim için beni ilgilendirmiyor ben diger ülkeler ve tr deki verilere bakarım. işine gelene cevap vermişsin ama diger konular işine gelmediği için cevap verememişsin veremezsin de zaten mesela korona nasıl diğer viral pnömonilerden bilimsel olarak BT harici ayırt ediliyor bunun izahı yok. BT ile ayırt bile edemezsin gribal zatürreden. en pcr ne de bu bir tanı yöntemi bile değildir. pozitif cıkınca ateş ve öksürük olacagı anlamına mı geliyor korkuyla manipüle etmenin 1. aşaması burası zaten. agır vakalar agırlıklı 65 yaş üzeri ve çinko eksikken ölüm riski 2.5 kat arttıgı gösterildi keza agır vakaların %82 sinde c vit eksikliği de gösterildi. sen pozitif cıkınca aşını ol amanbilimsel olarak gösterilen bu eksiklikleri yerine koyma.
@Acılıkoala dsö saglık bakanlıgı yerine bana da 5 milyar dolar verse ben de pcr ile istediğim gibi oynar 22 bin pozitif cıkarırım. 280 bin testten 22 bin poztif cıkınca dogru kullanıldıgı kanısını hangi bilimsel veriye dayanarak iddia ediyorsun? oran ufak olunca sana güven mi veriyor pcr: ) öyleyse 560 bin kişiyi test ediyim pcr ile de biraz oynıyım 44 bin yerine 22 bin pozitif cıksın insanlara dedirteyim ki bak bak pcr dogru buluyor herkesi pozitif bulmadı ahahaha nasıl bir kafa bu e içtin? pcr ı şüphe uyandırmıycak şekilde istedikleri oranlara ayarlarlar bunu kimse sorgulamaz otorite onlar. para tatlı ne de olsa oyunun kuralını belirleyen onlar: ) babanın oglu ya cok güveniyosun saglık bakanlıgına, helal süt emmiş ne de olsa. boş zırvalamak yerine haziranda acıklanması gereken 2020 ölüm sayılarının ve sebeblerinin neden acıklanmadıgının izahını yap bana önce. solunum yolu enfeksiyonlarından ölen sayısını açıklayamıycaklarını macalarının yemiyeceğini kendileri de biliyorlar ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar merak etme. saglık bakanı 2020 nin ilk 8 ayındaki toplam ölüm sayısı ile 2019 arasında cok bir fark olmadıgını kendi agzıyla söyledi hani nerde salgın? tüik verileri hele bir gelsin de küçük dilinizi o zaman yutacaksınız.
Tr deki hangi veri gripten ölen sayısının covidten ölen sayısından fazla olduğunu söylüyor? TÜİK verilerinde grip diye bir kategori yok şu an covidten ölüm sayısı 52 bin bu yıllık ölüm sayısının 8 de biri kadar siz gelip grip daha fazla öldürüyor diyorsunuz yani ülkede ölen kişilerin her yıl sekizde birinin gripten öldüğünü iddia ediyorsunuz ve bu size inandırıcı geliyor öyle mi? PCR yıllardır kullanılan bir moleküler tanı yönetimidir sadece covidte değil bir sürü enfeksiyonun tanısında kullanılır çünkü oluşan klinik tablo çoğu zaman ayırt edilemiyor bu yüzden zaten PCR testi ile ayırt ediyoruz ki bunun gibi yöntemler olmasa hâlâ pek çok hastalığı ayırt edemiyor olurduk. Kaç tane enfeksiyon hastalığının tanısı görüntüleme yöntemi ile konuluyor da bundan görüntüleme yönetemi ile tanı konmasını bekliyorsunuz? Pozitif çıkınca niye aşı olayım pozitif çıkmadan oldum aşıyı çıktıktan sonra olmanın bir anlamı yok. Çinko ve C vitamini kullanmadığımı nerden biliyorsunuz? Aynen sağlık bakanlığı verilere isteği gibi oynuyor ama TÜİK verileriyle oynayamayacak öyle mi? Madem iplerin onların elinde olduğunu istedikleri verilerle oynadıklarını düşünüyorsunuz niye TÜİK verilerine bu kadar bel bağlıyorsunuz kendi içinizde fazlasıyla tutarsızsınız ve bunun nedenini soracağınız kişi ben değilim. Tıp okuyorum ben çevremde bir sürü doktor var yoğun bakımların hali ortada hâlâ gelmiş grip diyorsunuz siz asıl bunun izahını yapın bunca doktor, hemşire yoğun bakımların solunum güçlüğü çeken hastalarla dolduğunu söylerken yalan söylüyor herhalde ya da o kadar okumuşlar ama daha önce de aynı seviyede dolu olduğunu fark edemeyecek kadar gerizekalılar.
Bir de DSÖ demişsiniz kısıtlamalar yüzünden kaç kişi battı DSÖ'nün vereceği para aşıya harcadığımız parayı bile telafi etmez ama aynen DSÖ'den para almak için yapılıyor.
@Acılıkoala Pcr sadece covid için kullanılmıyor daha önce de vardı diyorsun o zaman simdi neden covid için kullanılıyor ya da neden pozitif çıkınca covid deniyor eskiden kullanılıyordu da pozitif çıkınca ne deniyordu peki? Sizin yazdıklarınız çelişiyor aslnda. Ayrıca doktor olmak her şeyi bilmek anlamına gelmez biz bilim den bahsediyoruz ve bilim sorgulamak araştırmak demek hür olan her insan aklı ve mantığı doğrultusunda her şeyi araştırıp sorgulayabilir doktorum ben doğru derim diye bisey yok. Hadi var diyelim senin dediklerinin aksini söyleyen bu sacmalıkların farkında olan ve istifa eden doktorlar boşuna mı doktor peki? Doğru bir dir çoğunluk A ya B diyor diye ben A ya B demem araştırma yaparm
Bakın PCR testi koyduğunuz örnekte molekül tarar bunu pek çok farklı molekül için kullanabilirsiniz. Coronavirüse spesifik bir antijeni ararsanız covid pozitif dersiniz, HIV virüsü ararsanız HIV pozitif dersiniz. Mucidi de diyor ki eğer bu test ile herkeste olabilecek çok küçük bir molekülü ararsanız herkese her şey pozitif diyebilirsiniz doğru kullanılmazsa yanlış sonuç verir. Griple ayrılmıyor demişsiniz ve bu doğru değil grip virüsü dediğimiz influenza ile bizim virüs tamamen farklı ailerden geliyor kökenleri bile aynı değilden covid'e ait bir molekülü arayıp influenza var diye pozitif çıkamazsınız. Evet araştırın tabii ki ama bir şeyleri araştırırken yanlış yönlere çekilmemek için öncesinde biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor, diğer türlü çok kolay bir şekilde manipüle edilebilirsiniz.
Kanda bakılan şey ise virüse ait antikordur ve virüs vücudunuza girer girmez antikor üretmezsiniz bu yüzden covid pozitif olduğunuzu hâlde antikorunuz olmayabilir. Aynı zamanda daha önce covid geçiren kişilerde de antikor pozitif çıkar yani aktif olarak virüs taşıyor mu yoksa önceden mi geçirmiş bunun ayrımını antikor testiyle yapamazsınız. Bu sebeplerden ötürü tanıda en güvenilir yöntemlerden olan PCR testi kullanılıyor ha yanında antikor testi de yapılsa iyi olabilir ama PCR zaten yeterince güvenilir bir yöntem bu yüzden gerek görülmüyor.
@Acılıkoala bizim de takıldığımız konu o pcr güvenli diyorsunuz bugün pozitif çıkan yarın baska bir hastanede negatif çıkıyor ya da tam tersi durum. Bizzat ikinci ağızdan Duydum bunları. Güvenilir olduğuna inanmıyorum.
İnanıp inanmamak size kalmış PCR güvenilirliği yüksek bir test ve daha pandemiden önce bile tıbbi biyoloji hocamız bize kullanmayı anlatırken yüz yılın icadı falan diyordu.
@Acılıkoala bak dostum hala anlamıyorsun olayı. gereksiz detaylarla vakit kaybediyon ve yanlış kanıya varıyorsun. şeytan ayrıntıda gizlidir ama dogru noktaya bakıcaksın. 2020 den öncekii senelerde tüik verilerinde toplam solunum yolu efeksiyonlarından ölenlerin sayısı bellidir tüik e girer incelersin (eger erişime engel koymadıysalar :) ).
mesela ; Türkiyeİstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı ölüm nedenleri istatistiklerine göre, ölen insanların tamamının içerisinde, toplam 421164 kişi çeşitli hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Solunum sistemi hastalıklarından hayatını kaybedenlerin sayısı ise 52568 olup, tüm hastalıklardan ölümlere oranla %12,5’tir. Başka bir deyişle, her yıl farklı hastalıklardan ölen insanların sekizde biri solunum sistemi hastalıklarından dolayı hayatını kaybetmektedir. kaynak dergipark.org.tr/tr/download/article-file/904245
@Bimunzevi 2019da da asagı yukarı aynı bu oran yani her yıl ölen 45-50 bin kişi bunu 365 e bölersen zaten günlük 130 ölüm eder. ama medya senin kafana tek tek sokmuyordu bu ölümleri eski yıllarda. hah işte tüikin her ne hikmetse açıklamaktan kactıgı 2020 den itibarenki solunum yolu hastalıklarından ölenlerin verilerini acıklamasını bekle sen. tüik e güveniyor muyum? açıkcası güvenmiyorum ama verecekleri sayıyı da merak ediyorum, güvenmemein sebebini asagıda yazacam
şu an her gün 100 küsür kişi sözde kovidden öldüğü iddia ediliyor ya hani. işte 2020 verileri gelince solunum yolundan ölenlerde toplam sayı değişmeyecek : ) kovid ile gribal zatürreden ölümleri ayırt etme şansları yok. niye mi? çünkü saglık bakanı yanılmıyorsam Mart 2021de kendi agzıyla acıklamıştı 2019 toplam ölüm sayısı ile 2020 nin ilk 8 ayıda ölenlerin sayısı hemen hemen aynıydı verdiği rakamlara göre: ) gelecek yılın habercisi bir önceki senedir her zaman. farklı ölümlerden ne kadarını kovid diye kayıtlara geçirdiler o da belirsiz. çevremde tonlarca insan tanıdım adamın yakını koronadan ölmemesine ragmen korona diye kayıtlara geçirdiklerini söylediler , ölenin yakını diyor biz itiraz etitk ama sonra düzelteceklerini söylediler diyen bi kac kişi tanıdım bu şekilde doktorlara dsö ve saglık bakanlıgınca gelen talimatla sayıyı artırarak salgın var algısı oluşması için manipüle etmek istiyor olabilirler. bu yüzden güvenmiyorum tüik verilerine ama 2020 nin ölüm istatistiklerini acıklamayı ertelemeleri de cok manidar. Bunlar bile ne çakallıklar döndürüldüğünün en büyük işaretidir ama şunu bil ki solunumdan ölenlerin sayısı tüik e göre artsa bile, farklı hastalıkları korona diye kayıtlara geçirmeleri nedeniyle kalp damar hastalıklarında veya kanser gibi farklı hastalıklardaki düşüşten , koronaya kaydırıldıgı az cok belli olacaktır bir haltlar yedikleri. haziranda açıklamamaları büyük şüphe uyandırıcı durum çünkü
Solunum sistemi hastalığı ile solunum yolu enfeksiyonu aynı şey değil. KOAH bir solunum sistemi hastalığıdır ama buna her zaman bir enfeksiyon sebep olmaz bu yüzden siz solunum sistemi hastalığı yüzünden ölen kişi sayısına bakıp gripten ölen sayısı covidten fazla diyemezsiniz. Solunum sistemini etkileyen tek viral enfeksiyon bile grip değil, bunun daha bakterisi var paraziti var bir de üstüne enfeksiyon olmayanları var. 2019'da toplam ölüm sayısı 2020'nin ilk yarısıyla benzer olabilir 2020'nin eylülüne kadar covidten ölen sayısı 6 bin kişi falandı, sokağa çıkma yasakları sebebiyle trafik kazası ve iş kazası gibi durumlar da azalacağına göre toplam ölüm sayısında fazla değişim olmaması anormal bir durum değil.
TÜİK verileri açıklamadıysa tanıdığınız doktorlara solunum sıkıntısı sebebiyle hastanede yatan sayısında artış var mı diye sorabilirsiniz. Benim bildiğim bütün doktorlar artış olduğunu ve bıktıklarını söylüyor.
@Acılıkoala arkadasım kafanda sıkıntı mı var tüik solunum yolu hastalıklarından ölenlerin hepsini aynı kategoriye yazıyor ayırmadan. solunum yolu enfeksiyonu dahil hepsini genel olarak yazıyor, gir aç bak. solunum yolu enfeksiyonundan ölenleri kanser veya kalp damar hastalıklarınndan ölenlerin içine mi yazmasını bekliyorsun sen? yok yasaklar yok maske yok trafik kazaları bilmem ne bunlar varsayım , varsayımlarla gelme bana , net verilerle gel. uyduruk salgınını kendine sakla. hak batıldan ayrılınca şeytanlarınız sizi kibrinizden çıldırtsa bile her türlü yenileceksiniz merak etme. çok zaman kalmadı acı gerçeklerle yüzleşmenize.
Evet aynı kategoriye yazıyor ve attığınız ve adeta taptığınız yazıda gripten ölen kişi sayısı covidten ölenlerden fazla yazıyor. Atmadan önce okumuyorsunuz herhalde.
Önceki yıl ertesi yılın habercisidir diyen biri mi varsayımlardan bahsediyor? İlk 8 ayı diye özelikle belirtilmiş ve Nisan ayına kadar ölen bile yoktu kaldı 5 ayda onda da zaten ölen sayısı 5-6 bin bununla beraber diğer sebeplerden ölen sayısı 5 bin kişi azalmış ve aynı seviyeye gelmiş olabilir. Pandeminin etkisini yavaş yavaş göstermeye başladığı dönemle şu dönemi bir tutup varsayımdan bahsetmeniz komik oluyor.
@Acılıkoala bi anlamadınız gitti yatışlarda artış olacagı kişinin öleceği anlamına mı geliyor? 65 yas üzerinde ölüm riski artıoyr tabi abuk subuk şeylerle öldürmediyseler. hadi diyelim solunum hastalıklarından ölen sayısı 20-30 bi kişi arttı diyelim. tüikin veya hastanelerin manipülasyonlarını da görmezden gelelim. yani 50 bine 20-30 bin eklendiğini varsay. eee 50 bin kişi ölüyorken 20-30 bin kişi daha eklenirse, çok öldürücü bir salgın oldugunu mu kanıtlıyor bu durum :D adama sormazlar mı madem bu kadar saglımızı aşı ve kısıtlamalarla düşünüyosunuz o kadar iyilik meleğisiniz , kanserden her yıl dünyada kemoterapi ile bilinçli öldürülen 10 milyon kişi için niye önleyici tecbirler uygulamıyosunuz? tabi hemen bahaneniz hazır o bulaşıcı değil bu tehlikeli bi salgın hahaha ulan maske takma zorunlulugu ve kısıtlama olmayan isveçteki solunum yolundan ölüm oranı diger ülkelerden pek farklı değil diye kac kere gösterdiler :D bunu neyle acıklıycan:D hala varsayımlarla konuşmaya devam et sen. sana göre TRde kısıtlama olunca maske takılınca salgın önlendi yav bi deget ya yazma bana vaktimi çalma , boş ve bilim dışı zırvalarını kendine ve sen gibi çevrenddeki sorgulamayan ahmaklara anlat bana değil. cakma salgın basladıktan sonra ilk 2 gün tedirgin oldum sonra bu yalan dedim dışarda kalabalıkta ne maske taktım paranoyaklar gibi ne elllerimi sık yıkadım bi bk da oldugu olmadı ne aileme ne bana ne kardeşlerime. hepsinin agzına üfledim yine bişey olmadı cakma planfdemini kendie sakla ben ilgilenmiyorum ahmak işleriyle, bye
Niye artıyor olmayan pandemi yüzünden mi? Evet hiçbir önlem alınmamış olmasına rağmen bütün üst solunum yolu enfeksiyonlarının toplamı kadar ölümü 1 tane virüs tek başına sağlıyorsa buna çok öldürücü salgın diyoruz. Hiçbir farkı olmadığı için mi İsveç'te nüfusun %46'sı aşılanmış? Boş yapıyorsunuz sadece, daha PCR testi nasıl çalışır bilmeden konuşuyorsunuz çünkü cahil cesareti var sizde görüldüğü üzere.
Hastaneye yatışlarda artış olması bunun salgın olduğunu ve önüne geçilmezse sağlık sisteminde ciddi sıkıntılar çıkaracağını gösteriyor. Bunu algılayamıyorsanız ve artış olduğunu bildiğiniz hâlde virüsü yaymak için millete üflediyseniz size zaten ne anlatılabilir. İnsanlıktan nasibinizi almamışsınız demek ki kendinizden başka kimse umrunuzda değil.
@Acılıkoala kimbilir nasıl ikna edip korkutarak kandırdılar senin gibi şeytanlar isveç halkını. senin maske ve kısıtlama salgını engelliyor gibi uyduruk varsayımlarını çürütmek için isveçte maske takma ve kısıtlama olmamasına ragmen ölüm oranı diger ülkeleri geçmiyor diye örnenk verdim ama senin kafa nato mermer nato kafa bir türlü almıyor hadi bye yazma bana değerli vaktimi heder edemem seninle. bi de doktormuşsun şeyimin doktoru. tarihte 2-3 kere greve gitti saglık calışanları ve o ülkelerde ölüm sayıları o grevlerde azaldı , bu da hastanelerin en kadar şifacı oldugunu kanıtlıyor. ahaha beyni yıkanmış doktor müsvettesi seni
Maskenin salgınları engellediği yıllardır konuşulan bir şey ama sen onu da yeni sanıyorsundur cehalet böyle bir şey işte. İsveç halkını biz korkuttuk aynen, onların hükümeti satılmış olmadığı için maske taktırmadı ama aşı satın almış ne hikmetse. Senin kafan almıyor asıl gelip bütün solunum yolu hastalıklarından ölenlere gripten öldü diyen biri kafadan bahsediyor komik. Cevap almak istemiyorsan çeneni kapat etrafa cehalet saçma, ben de cevap vermek zorunda kalmıyım nasıl fikir? Ölüm sayıları herhalde grevde azalacak ölümleri sisteme sokaktan geçen adamlar girmiyor grevdeki sağlık çalışanları giriyor.
İtalya'da yoğun bakımlarda yer kalmadığını görmedin herhalde. Burger king her gün 100 sipariş alıyor olsun buna göre de kurye işe alsın ama bir gün 300 kişi sipariş versin aaa noldu siparişler yetişmedi. Bunun böyle olacağını düşünmek için ortalama ıq yeterli ama sende yok galiba.
Bak arkadaşım aptala anlatır gibi anlatıyorum. Hiçbir grevde acil sağlık hizmetinde greve gidilmez yani yoğun bakımlar ve aciller her grevden muaftır aksi suçtur zaten ama tıbbi sekreterler greve gidebilir bu da o günün ölüm oranını düşük gösterir. Ne sanıyorsunuz yoğun bakımda hasta yatarken doktorun grev yapacağını mı? Böyle bir grev yasal değil, saniyesinde hapse tıkarlar.
@Acılıkoala zorla aşılamayla nüfusu azaltmalıyız diye 2011 de konuşan dsö ortagı ve aşı şirketlerini fonlayan adam seni aşılarla olmayan salgından koruyacak çok haklısın canım, akıllıyım diye bari gezme beyin fukarası. plandemiyi ilk dünyaya tanıtan dsö terör örgütü ve onun türkiedeki köpeği saglık bakanı , aşılarla nüfus azaltmalıyız diyen yine dsö'nün ortagı oldugu bilinen Bill gates. sizin gibi ahmaklar için bunlar zaten hep komplo teorisi . amaa ne hikmetse bu komplo teorisi yaftası vurduklarınızı yalanlayamıyorsunuz. hadi sıkıysa yalanla bunları? yalanla da bu adamın kendi ifadelerini videolarla gözüne yapıştırıyım. https://i.ibb.co/4pMcmXq/image.png
Bill Gates’e göre ebeveynlerin daha fazla çocuğa sahip olma ihtiyacını azaltmak, çocukların sağlıklı olmaları ve hayatta kalmalarıyla mümkün. Dolayısıyla Gates için aşı geliştirmek, bebek ölümlerini azaltmak için şart. Çünkü bebek ölümlerinin yüksek olduğu toplumlarda nüfus artışı da yüksek oluyor. Gates, nüfus artışını azaltmanın yolunun çocuk ölümlerini azaltmaktan geçtiğini 2009 yılında yayınladığı mektupta da dile getirmişti.
Evet böyle bir planı var bunu ulu orta söyleyecek kadar canım. Komiksin gerçekten herkesin çocukken haberi bile olmadan yaptırdığı hepatit aşısıyla bunu yapmak varken, yeni teknoloji olduğu için zaten şüpheyle yaklaşılan mRNA aşısı ile yapmaya çalışıyor çünkü Bill Gates canım ama sen çok akıllısın 🤣🤣🤣
@Acılıkoala aynen o yüzden karbon salınımını azaltmaktan bahsediyor m k s alagı yazma lan bana siniirlerimi bozuyon her konuyu istediğin tarafa çekmedeki salaklıklarınla. iyilik meleği gates konusunda bahsettiğin hüsnü kuruntularını senin gibi mallara anlat. adam salgını biz uydurduk artık kimse inanmasın diye itiraf etse yok canım biz aşımızı olalım demeye yine devam edersiniz. karbon salınımı azaltma ve depopülasyon konusundan acıkca bahseden adamın söylemlerini evirip çevirip ne tarafa çekiyor 😂😂 ya abi ölecem ben bu kadar salaklık cok fazla 😂😂
özürlüye taen tane anlatıyoz plandemiyi tüm dünyaya kabul ettiren dsö de bill gates in ortaklıgı var diyoz yalanlayamıyor da. karbon salınımı ve nüfuz azaltmadan bahseden adam için tabi caım ulu orta da söyleyecketi zaten diyor 😂😂😂 ee söyledi işte youtube da videosu da var 😂😂 sen var ya kafa bulandıran algı yapan si ktiğimin iblisi ve siyonizm için gizli çalışan masonlarından değilsen ben de bişey bilmiyom. hepinizin ebelerini tersten gösterecekler merak etme az kaldı.
Söylediğim hiçbir şeye aksi bir şey söyleyemedin hâlâ konuşuyorsun. PCR testine de aynı şeyi yapıyorsun, evirip çevirip kendi saçma teorisine malzeme çıkaran sensin. Sen cehaletini etrafa tükürüğün sürece de yazmaya devam edeceğim. Aşını olmuyorsan olma ama bir zahmet insanlara hiçbir bilgin olmayan tıp konusunda ahkam kesme.
Valla benim kocam bu yüzden benden ayrı uyursa 1 dk düşünmem ertesi günü dava açarım, psikolojik şiddet dir bu tazminat bie açabilirsin. Öyle biri ile ömür mü geçer be. Fikrine saygı duymayandan eş olmaz.
@Gecelerin_yargıcı_34 Komik olduğunu düşünmüyorum bu 1. Aşı zorunlu değil açıklamasını yapan SN. RTE nin o açıklamasından sonra hangi hadsiz bana tazminat davası açacak çok merak ediyorum bu 2. Ayrıca benim kocam diğer hödükler gibi çomar ve cahil değil buda 3. ;)))) Bak şimdi gülerim.
@Gecelerin_yargıcı_34 Karar değiştirmesine ülkece alıştık zaten yapacak birşey yok. Değiştikten sonra düşünürüz, her tahtın bir sonu vardır. Mutlu haftalar
Eşinin senin korkularını anladığı kadar senin de onun korkularını anlaman lazım. Dışarıda korunmanıza dikkat ediyorsanız ve bundan ikiniz de eminseniz bu kadar büyümemesi gerekiyor.
Ben ağır geçirenleri de gördüm hatta covid geçirip altı ay sonra aşı olup covidden daha ağır şeyler yaşadıklarını anlatanlar oldu. Herkeste aynı etki olmaz tabii ama ben görüp duyduklarım bana yetiyor.
Bilemeyizki ama. Belki öldürecekti adamı ama aşı sayesinde ağır geçirse bile kurtulmuş olabilir. İhtimaldir. Nolabilirki yani, aşı olmak zor bişey değil ya. Bebeklikten bugüne kadar onlarca aşı olduk zaten, ilk aşımız değilki bu.
Bu farklı bi aşı çocukluk aşılarının tarihini ve kaç yıl içinde bulunmuş araştır. Ve bu aşı en kısa sürede bulunan aşı çok ilginç ki virüs ortada Yokken ülkeler birbirine bu aşıyı satıyor belgesi bile var.
Ben bunu inkar etmiyorumki. Aşı satıp ceplerini doldurmak için salgın icat ettiler. Şimdi ona mecbur bırakıyorlar. Bu bir gerçek. Aşıya mecburuz bi yerden sonra. Öldürme riski var mı var. Keşke elimizde bişey olsa ama onların oyuncağı olduk işte. Yine de seçme hakkı var. Aşı olmamak kişinin elinde. Ama yakında bu hak da olmayacak malesef.
Zorlama olamaz olsa da yanlış insan haklarına hakaret. Anayasa da hakların yazılıdır sen direnirsen onlar pes edecek tir. Aşı olmak istemeyen birçok insan var zorlama kısıtlama geldiğinde eminim ki izin vermezler vermeyiz
Daha dün aşı olmayan stadyumlarda maç izleyemeyecek diye karar çıktı futbol federasyonundan. Aşı olmak mecbur demeyecekler elbette ben de sanmıyorum. Ama böyle böyle kurallar koyarak insanların ellerini kollarını bağlayacaklar. Zorlama yok, ama olmazsan da giremezsin diyecekler ki başladılar.
@Bittimb5 Aynen ölen doktorlardan 2 sinin isminide verebilirim, babamın arkadaşı da aşıdan sonra koronadan öldü. Malesef virüsü üreten ülkenin aşısına bile güvenip aşı olmuş olan bir ülkede yaşıyoruz malesef. İmkanlar bu
@Bittimb5 Valla ben aşı karşıtıyım, canlı hücreyi vücuduma enjekte etmelerine asla izin vermem, hele ki yan etkileri aşırı fazla ise,5 yıl sonra patlak verecek olan yan etkileri, arkadaşımı 1 hafta önce acile yetiştirdik, kemikleri kırılacak kadar ağrıyormuş ağlıyordu, gözleri kocaman oldu kızın. 4 gün kalkamadı yataktan.
Bizim de İngiltere'de okuyan bir tanıdığımız vardı. 27 yaşında aşı olduktan sonra kalp krizinden öldü. Otopsisi için kalbini çıkardılar. Bedenini kalbi olmadan gömdüler.
Ev hanımıysan senin yararına :) cinsel ilişki istiyorsan önce güzelce dezenfekte et sonra doya doya çük kocanı sonra yatak odasından at dışarı 😂 😂 💦 yok çükmem derse o zaman işler yaş çünkü başkasını çüküyor ve sana çükü kalkmıyor demektir.
Abi aşı olmayanları ben anlamıyorum vakaların %90'nı aşı olmayanlardan çıkıyormuş yok kısırlık yapıyormuş yok çip takıyorlarmış her duyduğunuza inancak kadar cahil misiniz herkes g. zekalı bi siz akıllısınız zaten mk.
Çip olayına çok gülüyorum ben, ah şu biz türkler kendimizi önemsememiz yok mu bitiriyo beni, ya biz kimiz almanya için ne ifade ediyoruz ne önem arzediyoruz bize çip takıp izlesinler, allahım sen cahilden uzak tut beni.
Eğer bu durum evlilik hayatınızı riske atacaksa olmalısın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kocanın yaptığı senin hür iradene saygısızlık, psikolojik şiddet. Aşının tamamen faydalı olduğu kanıtlanmış bir durum değil. Seni buna zorlaması çok çirkin. Dik dur, yıkılma.