Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Sağlık konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılSiğil nedir?

Siğil, karnabahar gibi küçük bir görünüme sahip vucudun herhangi bir bölümünde meydana gelen iyi huylu tümördür.. Siğil, İnsan papilloma virüsü ya da adıyla Human papilloma virüsü ailesinden kaynaklanır..
İnsan papilloma virüsü ya da diğer deyişle Human papilloma virüsü (Hpv) bir DNA virüsüdür..
İnsan papilloma virüsü Siğiller vücudun herhangi bir yerinde oluşan siğiller, küçük karnabahar görünümünde olup iyi huylu tümörlerdendir..
Siğiller genel olarak eller ve ayaklarda oluşur ama vücudun diğer yerlerinde de oluşur ve bulaşıcıdır..
Siğillerin oluşumuna sebep olan Human papilloma virüsünün (Hpv), yüzden fazla çeşidi bulunmaktadır..Siğilin Oluşma Sebebi Nedir?
Siğilin oluşumuna Human papilloma virüsü (Hpv) virüsü , bir başka deyişle İnsan papilloma virüsü sebep oluyor ve virüsün yukarda da ifade ettiğim gibi yüzden fazla çeşidi var.
Siğiller genel olarak insanların ten rengine göre oluşur, meydana gelir.
Herkeste siğil oluşmaz, çünkü her kişinin bağışıklık sistemi Human papilloma virüsüne (Hpv), farklı tepki verir, bundan sebep Hpv virüsüyle temas eden herkeste siğil oluşmaz. Burdan da anladığımız üzere bağışıklık sisteminin güçlü olması kişiyi Hpv virüsüne karşı korur ve böylelikle siğil oluşmaz, çünkü virüsün oluşmasına Hpv virüsü sebep oluyor.
Siğillerin oluşumuna sebep olan Hpv virüsü yani diğer adıyla da İnsan Papilloma Virüsü derinin en üst kısmındaki hücreleri etkileyip keratinlerin üreyip, hücrelerin de artmasına, çoğalmasına sebep oluyor ve
bunun sonucunda keratinin aşırı ve çabuk büyümesiyle cilt yüzeyinde siğiller yani pürüzlü çıkıntılar meydana gelmeye başlar..Siğilin Belirtileri Nelerdir?
Şu bu gerçek ki düşmanımızı tanırsak onunla başa çıkmamız da bir o kadar kolay olur. Genellikle siğiller kendiliğinden kaybolup azalsa da, hafife almamak gerekir.
Siğillerin kansere sebep olma olasılığı vardır, kesin olarak kansere sebep olur demiyorum ama böyle bir ihtimalin olma olasılığı bile tedbirli olmamız gerektiğini ve siğil konusunu hafife almamamız gerektiğini gösteriyor.
⭐Siğillerin belirtileri nelerdir?- Ciltte meydana gelen kabartılı yapı siğilin göstergesidir
- Ciltte oluşan kabartılar kahverengi tonlarında, deri renginde olabiliyor
- Ciltte oluşan kabartılı yapı farklı boyutlarda olabiliyor.
- Özellikle de ayak tabanında oluşan siğillerde kabarık olmadığı için, kabartılar olmadığı için nasır seklinde ağrılı sertlik olabilir, bu konuda da dikkatli olmak gerekir.
Her derdin bir çözümü vardır, onun için panik yapmamalıyız..
Siğillerde Risk Faktörleri Nelerdir?
Risk demek tedbir demektir. Risk kelimesi bile zarara uğrayacağımız, istemediğimiz bir durumun başımıza gelme olasılığını vurgular. Onun için risk oluşturan unsurlara dikkat edip tedbirimizi almalıyız..
⭐ Siğillerde Risk Oluşturan Unsurlar Nelerdir?- Siğile doğrudan olacak şekilde temas etme
- Tırnak yeme alışkanlığı
- Siğile temas edecek olan kişisel eşyalar ayakkabı, terlik, havlu gibi
- Hijyene önem vermeyen kuaförler, güzellik merkezleri
- Ortak kullanılan havlular ve nemli kalan havlular
- Ortak kullanım alanları (tuvalet, hamam, havuz)
- Cinsel ilişki (genital bölgede siğile sebep oluyor)
- Bağışıklık sistemininin düşmesine sebep olan hastalıklar, ilaçlar
- Bağışıklık sisteminin düşük olması
- Alerjik bir bünyeye sahip olmakta siğile davetiye çıkarabiliyor
Siğil Çeşitleri Nelerdir?
Siğiller sadece el ayaklarda oluşmaz. Boyunda, genital bölgede de oluşur.
Siğil Çeşitleri nelerdir? Şimdi o konu hakkında bilgi vereceğim..
1) Ayak tabanı siğilleri
Ayak tabanındaki siğil Ayak tabanında oluşan siğil tek tek çıkacağı gibi aynı zamanda birden fazla, gruplar halinde de çıkar. Bu siğiller kabarık değildir ve nasır görünümündedir.
Ağrıya sebep olur..
2) Düz Siğiller
Düz siğiller.. Yüzde ve saçlarda oluşur daha çok.. Bu siğiller adından da anlaşılacağı üzere düzdür ve miniktir. Vücudun her yerinde görülebilir, daha çok saç ve yüz çevresinde görülen bu siğiller aynı zamanda yumuşaktır..
3) Genital Siğiller
Erişkinlerde görülme sıklığı fazladır Genital bölge çevresinde görülür, kesinlikle tedavi şarttır, çünkü kansere sebep olabilir ve cinsel ilişki sırasında bulaşma ihtimali yüksektir..
Siğil geçirmek için doğal yöntemler nelerdir?
Evde uygulanabilen doğal yöntemler vardır. Araştırıp tavsiye edebileceğim doğal yöntemler hakkında bilgi vermeye çalışacağım..
1) Hindistan cevizi suyu ve karbonat
🌴 1 çorba kaşığı karbonatı ve 15 gram hindistan cevizinin suyunu kremsi bir hal alana kadar karıştırıp, kremi siğilin üzerine sürüp beş dakika o bölgeye masaj yap ve 30 dakika bekle ve yıka, siğil geçene kadar her gün uygulayabilirsin..
2) Sarımsaklı Limon
Siğil tedavisinde etkili ve zararsız bir yöntemdir 🍋💛 Sarımsaklı limon yöntemi siğil tedavisinde mucizevi bir yöntemdir. Sarımsağın antiviral etkisi ve limonun asidi birleşince ortaya böyle harika, sağlıklı, doğal, zararsız bir yöntem çıkıyor.
1 diş sarımsağı ezin ve 10 ml limonun suyunu ezdiğin sarımsağın içine kat, karıştır. Bu karışımı siğil üzerine uygulayıp 40 dakika beklet ve suyla yıka. Bu yöntemi siğiller geçene kadar her gün uygulamalısın..
Sarımsak ve limon karışımı siğillerin yayılmasını önleyen, siğilleri kurutan bir karışımdır..
3) Aloevera ve elma sirkesi reçetesi
Aloevera ve elma sirkesi 🍏💚 Mucizevi bir bitki olan Aloevera bitkisi antiviral ve antibiyotik bir özelliğe sahiptir, bazı insanlar Aloevera bitkisini evinde yetiştirip krem haline getiriyor, ne güzel değil mi? Neyse ki Aloevera jelini almamız çok kolay, eczanelerde satılıyor. Elma sirkesinin asidiyle, Aloevera jeli birleşince siğiller küçülüyor..
30 gram Aloevera ile 1 çorba kaşığı elma sirkesini karıştır ve karışımı siğillerin üzerine sür, durulama, öyle bırak, durulama. Siğiller geçene kadar bu karışımı bu şekilde uygula..
4) Asprin ve yoğurt
Asprin ve yoğurt karışımı cildi temizler ve cildin pH dengesini korur. 3 adet asprini ez ve 2 yemek kaşığı yoğurt ile Asprin tozunu karıştır, karışımı sigillerin üzerine uygulayıp 30 dakika beklet, ardından sıcak suyla durula..
5) İncir Sütü
İncir sütü, siğil tedavisinde etkili bir yöntemdir 1 yemek kaşığı incir sütünü, arpa unu ile lapa hale getirip siğillerin üzerine uygula ve karışımı siğillerin üzerinde kurumasını bekle ve yıkama. Bu tarifi haftada iki kez uygula, siğillerin kaybolduğunu göreceksin..
Şifa olsun inşallah 🌷
Bu arada siğiller için evinde uygulayabileceğin doğal yöntemler bunlar, doktora da gitmende fayda var..
Şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim, sakın siğilleri kopartma, bu yöntemlerle siğiller kendiliğinden düşer, azalır, kesinlikle doktora da git..
Sağlıcakla kal 🌸🌷31 Yorumla- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSiğil Nedir Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Siğiller, derinin üst tabakasına yerleşen Human Papilloma Virüs- HPV olarak bilinen bir virüsün oluşturduğu enfeksiyonlardır. Siğiller vücudun herhangi bir yerinde bulunabilirler. Vücudun bir bölümünden vücudun başka bir bölümüne yayılabilir

Siğillerin oluşmasının bir çok sebebi falan yok bir tek sebebi var
Papilloma Virüsü (HPV) fakat bu virüsün birçok tanımlanmış çeşidi yani mutasyonu vardır.
Bu bir virüs oldugu için her insana bulaşsa da her insanda aynı tepkiyi vermez özellikle bağışıklık sistemi düşük olan insanlarda ortaya çıkar ve yayılma gösterebilir.
Bu nedenle tedavisi de kişiden kişiye değişebilir.
Tedavi için evde ilaç tedavisi ya da kriyoterapi veya lazer yöntemleri uygulanabilir.
Tedavi şekline doktor karar verebilir.
Doğal yöntemlerle tedavisi ise sağda solda sıklıkla duyabileceğiniz şeyler var ancak bir virüs kaynaklı olması nedeniyle her insanda işe yaraması ya da genel anlamda sağlıklı oldugunu söylemek kolay değil. Ben bu gibi bir durumda doktorunuzun işaret ettiği tedavi şeklini uygulamanızı tavsiye ederim20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
38Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılDoğal yöntemler ile siğil tedavisi olacağını sanmıyorum. Hele ki ayak ve genital bölgede çıkan siğiller çok daha inatçıdır.. Hekim tedavisi şart bunun için.. Eczanelerde satılan ilaç bile etkisiz olmuştu bir ara parmaklarım için..
20 Yorumla Sağlık konusunda 300 cevap paylaştı. Benim elimde parmaklarımda siğil vardı, üniversite çağına gelinceye kadar yıllarca onunla yaşadım. Ama hep rahatsızım, utanırdım. Bazan çatlar kanardı neyse.
Daha sonra İzmirde 9 Eylül Üniversitesi İ. İ. B. Fak. İşletme Bölümünü kazandım, Kredi ve Yurtlar Kurumunun İnciraltı Öğrenci Yurdunda barınarak okumaya başladım.
Yurttan her sabah çıkışta bahçede bolca bulunan incir ağacından bir yaprak kırıp sütünü siğilime sürer, akşam dönüşte tura giriş yaparken bu işlemi tekrarlardım. Bu böyle bende alışkanlık oldu. İki ay sonra iyice kurudu döküldü ben yine de o yere dönem bitene kadar incir sütünü sürmeye devam ettim. Artık yıllar geçti, tekrarlamadı ve hiç yok şimdi.
Her siğil aynı olmayabilir ama imkanınız varsa deneyin lütfen. Sağlıcakla kalın efendim. 😎💚20 YorumlaMedical park sitesi üzerinden edindiğim bilgiye göre:
Siğil için ne yapılır?
Tedavide sıklıkla salisilik asit çözeltisi içeren ilaçlar, kriyoterapi adi verilen dondurma yöntemi ya da cerrahi prosedürler uygulanır. Tedavi sonrası bazı kişilerde HPV virüsü pasif duruma geçer ve siğil tekrarlamaz. Bazı bireylerde ise bağışıklık sistemi zayıflığı nedeniyle tekrarlama olasılığı vardır.
Doğal bir Yöntem kullanmak istersen
30 gram aloe vera ile 1 çorba kaşığı elma sirkesini karıştırın. Karışımı siğillerin üstüne sürün ve öylece bırakın, durulamayın. bırakın ve durulamayın. Bu yöntemi siğillerinizin geçtiğini göreceğiniz güne kadar her gün uygulayabilirsiniz
Eğer Dini bir yöntem istersen
Allahümme müsağğira'l-kebiri ve mükebbira's-sağiri sağğir ma bi00 Yorumla
1 yılMerhabalar bende cok magdurdum bianda yuzumde sebebini bilmediğim yara tarzı siğiller çıkmaya başladı ve hızla dagıldı eşim asker iş yerinden arkasşnn eşi bitkisel ilaçlarla aktar tarzı çevresi vardı saolsun bikaç karışım bikaç ilaç 1 ay oldu neredeyse geçti sayılır özellikle şunu kullanın diyemiyorum bi ilaç ismi yok bikaç karısım var Ankara'da olan varsa yardımcı olmaya çalışırz herkese bu tedavide sabırlar diliyorum cildiyelerde bunun çözümü yok bizde tesadüfen denk geldik saolsun herkese geçmiş olsun
20 Yorumla
+1 yılBakın arkadaşlar yanlış bir tedavi uyguladığınız zaman, artık geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz. Yanlış bir işlemde artık o siğil sizin genetik kodunuza işler. Artık doktorlarda çözüm üretemez. Gidin doktor yok etsin. Ha bu arada kesin kesmeyin koparmayın
30 Yorumla
+1 yıl- Kesmesiz , %100 çözüm 2 tür bizzat kendim de ve babamin gözünün icinde cikandan kurtulduk , 1 yontem dogal ve Fototerapi de kullanilmasina sundum 2. Yontem benim goz kapaklarimda çıkardı o siralar bir cok yontem hatta kezzap bile denedik sonuc Alamayinca Annem ogretmen cevresi çok birinden bunun duasina erişti , 1 hafta icinde eriyerek sıfırlandı , , bicak vb lazer önermem çünkü daha cok kuduruyor. Sanslisin yazini gordum rastladim , bazi deneyimleri bir etek para verir edinemezsdin. Ben oyle degilim ama hak talep ederim , sonrasinda ticarete dökmemen yeminiyle !
21 Yorumla- +1 yıl
Duayı söyleyebilir misin rica etsem
İki hafta falan oldu ben kurtulalı. Benim elimde çıkmıştı. Ablamda da vardı ayağındaydı. O önce verrutol sürdü sonra da pamuğa sirke döküp kapattı altı saat bekletti ve tamamen kurtuldu. Ama bunu bir kere yapmadı tabii ki. Ben sadece verrutol kullandım ve şu an tamamen düştü. Tabii bunu sabırla yapmak lazım deri kurdukça o siyah kökler gidene kadar ilaç sürülmeli. Hatta ben bunu kullanıp düşürüp cildiyeye de gittim bana ilaç sürmedi nerde siğil yok olmuş sürersem de tahriş olur dedi. Böylelikle iki hafta gibi bir sürede kurtuldum ben. Ayrıca eczanelerde siğil için iki ilaç var diğerini de kullanmıştım pek işe yaramadı. Yani verrutol almanı tavsiye ederim.
00 YorumlaBununla ilgili olarak daha önceden ilaç kullanmıştım parmağı sürülen bir ilaç vardı onu kullandım herhangi bir faydasını görmedim ama genel itibari ile gördüğüm kadarıyla biraz acayip olacak ama mezarlık toprağı ya da mezarlığa sürtünce geçiyor. Bundan birkaç sene evvel mezarlığa gitmiştim babaannemin geri döndükten sonra bir baktım ki geçmişti ama sonradan tekrar çıktı uzun zamandır da öyle elimde duruyor bir zararını görmedim
00 Yorumla
+1 yılÇıkan siğili önce bir güzel temizle etrafını felan koparmaya çalışma bildiğin bir incir ağacı bul pişmamiş bir incir kopar ondan gelen sütü siğilin üzerine sür bunu günde 2-3 defa yapmalısın saat aralıklı 7 gün boyunca aynı işlemi yapın göreceksiniz siğil ve nasır kaybolur gider nasırda %100 etkilidir bu işlem
00 YorumlaSağlık konusunda 354 cevap paylaştı. Merhaba,
Siğil için doktora gitmen gerekli evde doğal yöntem herhangi bir tedavisini duymadım görmedim.
Nasır sanıp nasır bandi tarzı şeyler kullanmıştım ama onlarında faydasını ben göremedim tavsiye bile etmiyorum kimseye.
Doktora gidersen 2 dk da kontrol edip sana 2 tane ilac yazacak büyük ihtimalle. Biri krem diğeri de oje tarzı bir ilac kurutmaya yarıyor 1 haftada kurutup kavlatiyor ve atıyor. Hiç acı çekmene veya baska bir sey yapmana gerek kalmıyor. Geçmiş olsun 😇🤗00 Yorumla
+1 yılMerhabalar,
Siğile çay ağacı yağının iyi geldiğini duymuştum. Siğilli bölgeye çay ağacı yağı sürüp temiz gazlı bezle sarabilirsiniz. Düzenli kullanımda siğillerinizde hafifleme görülecektir.
Ancak en iyisi bir cilt doktorunun görmesinde fayda var. Önereceği kremler daha hızlı etki gösterecektir.
Geçmiş olsun.10 YorumlaBende 3 yıl çektim bu hastalıktan. Denediğim bir çok tedavi yöntemi oldu ama sonuç alamamıştım. Sonra internette hpvgent diye bir kremi buldum. Bu kadar kısa sürede siğil geçiren başka bir şey yok. 4 günde bütün siğillerimi yok etti. Ve kullanalı 3 ay olmasına rağmen hala tekrarlama falan olmadı. Bu derdi çekenler için kesinlikle öneriyorum. evde kolayca tedavi oldum.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılaslında duası var camii hocası varsa tanıdığın çok çabuk geçer inanıyorsan eğer yoksa ben küçükken tırnak makasıyla çok kesmişliğim vardı kan revan içinde kalırdı elim
00 Yorumla Fito krem var o kurutuyor. Annemin yüzünde et parçası vardı denedi kaç haftadır kullanıyor küçüldü kurudu. Siğil de bi nevi et parçası oluyor herhalde 🤷
00 YorumlaHerkes birşey yazmış ama benimki farklı.
Rahmetli ebeciğim (annenne) köyde siğilden ve dermadan gelenlere çizer ve tükürürdü 3 günde iyileşirdi. Ocak derlerdi kendine ama yeni genç nesil bilemez.00 YorumlaSigil bagışıklık sistemi zayıf olan insanlarda görünür. El ve ayaklarda daha çok rastlanır. Sigiller insanın ten rengine göre ulaşmaktadır. Sigillerde kanama ve iltihablanma varsa mutlaka uzman cilt doktoruna görünmelidirler.
Sigilleri dogal yöntemlerlede tedavi etmek mümkün. Sarımsaklı limon yöntemi uygun.
Sigiller virüs kaynaklı oldugu için bagışıklık sistemi güçlendirici gibi omega-3, beta glukan , çinko gibi besin destekler alına bilir.00 YorumlaSiilin geçmesi için süt felan kaytip sürüyorlardı galiba benimde vardı bı ara kuccukken ben yiye yiye kopara kopara bitirdim şükür şimdi düzgün elim felan da yani ama tavsiye etmem sen doğal yollarla işi çözmeye çalış.
Galiba süt kaynatıp parmağını sararsan iyi gelebilir diye biliyorum.00 YorumlaMerhabalar bende de siğil sorunu var ve ben sigilin üzerine siğili kurutucak seyler sürüyorum. Örneğin elma sirkesi siğilleri küçültüyor. Ama sivilce ilacın falan varsa ondan da sürebilirsin ben şu an sivirce ilacı sürüyorum ancak siğillerine okutursan daha iyi olur. Okutmak senin için kesin çözüm olur. Yasinde siğil duası var ya annen ya da sen oku ya da bir hocaya okutabilirsin.
00 YorumlaSağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kokune kadar kes dediler kestim gecmedi, incir sutu sur dediler surdum gecmedi. Birgun arabanin parcalarini sokup temizledim aksama kadar elim tinerin icinde kalinca sigil filan kalmadi😀
00 Yorumla
+1 yılMesela bir pilot kalem yardımıyla geçer desem? :) onun yani siğilin üstünde daireler çiz çözümü olabilir şimdiden başarılar geçmiş olsun :)
00 Yorumlabendede vardı 4 5 sene önce dikiş ipliği ile kökünden bir düğüm atmıştı amcam 1 2 hafta sonra düşmüştü şimdi izi bile yok
00 Yorumla
+1 yılBunu iple bağladın zaman kendi kendine kuruyup düşüyor
Daha sağlıklı yöntemi ise cerraha aldırmak en akıllicasi00 Yorumla- Sağlık konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılİnciri dalından kopartın sütü çıkar.. O sütü bir kaç uygulayın sigil en Fszla 3 gün içinde kuruyup düşer.. Bir çok kez şahit oldum..
00 Yorumla İncir yaprağını bildin mi onu o bulunan yere dök geçer zamanla.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmcamın başına gelmişti dua ile geçmişti. Hem de ertesi sabah hepsi yok oldu. Yemin ediyorum kanım dondu duyunca. Genelde pek inanmazdım böyle şeylere.
00 Yorumla
+1 yılBence iş işten geçtikten sonra değil öncesine bakmak daha mantıklı. Siğil nasıl ve neden oluşur?
00 YorumlaYaş maya kıl torpagi süt karıştir popona sür sivilcele kalmaz
00 YorumlaEczanede ilacı var alıyosun üzerine sürüyosun 10 günde kuruyup köküyle birlikte düşüyor.
00 Yorumla
+1 yılKrioterapi dışında hiçbir şey işe yaramaz. Doğal ilaç falan da yoktur.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSiğil doğal yöntemlerle geçmez zannetmiyorum herhangi bir sağlık kurumuna gitmen daha iyi doktorlar boşuna yok sonuçta
00 YorumlaBenim de bundan 10 tane vardı elimde kaç kere tedavi için doktora gittim bir işe yaramadı. Bir kadın üzerine okudu zaman geçtikçe küçüldü sonra bı daha da çıkmadı
10 Yorumla
+1 yıluzman bir hekime gitmek ve önerdiği tedaviyi uygulamak bu kadar kolay işte.
20 Yorumlaevde doğal yöntemlere olması zor kendimde olmadığı için kesin cevap veremiyorum doktor tavsiyesiyle ilaçlarla olmazsa ameliyatla olacağını düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılBenim küçükken elimde vardı. Amcam dua okumuştu sanırım çok küçüktüm hatırlamıyorum. İnce sütüne kadar dememiştik. Dua ve incir sütü olabilir ya hatırlayamıyorum 😅
00 YorumlaSigil zor bir problem Propolis ve çay ağacı yağı ile kurtmayi deneyebilirsiniz ama ihtimal %50 kurumassa cerrahi yöntem tek çare
10 Yorumla
+1 yılRahmetli babam hafızdi ve küçükken bir kaç defa parmağımda siğil çıkmıştı elime bir dua okurdu ve ertesi gün hemen geçerdi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyın 14. Günü gece samanlıkta ayı gördüm hoş gördüm sivilcemi yerinde boş gördüm diye 14 defa zıplayarak söyle sabaha yerinde olmaz
11 Yorumla- +1 yıl
😂
+1 yılBende siğil vardı dedem dua okurdu tabi hiç geçmezdi hasteneye cildiyeye gittim direk bişey sıktılar 1saat sonra yok oldu puff
00 Yorumla
+1 yılSu kenarında olan söğüt ağacı yapraklarından faydalanabilirsin söğüt yaprağını siğil olan yere sür ve bildiğin dualardan oku. Emin ol geçecektir.
00 Yorumla
+1 yılİncir ağacının sütünü siğilin üstüne sür her gün 1 haftaya geçiyor zamanla küçülüyor
10 Yorumla
+1 yılKanka doktora gorun intten baktigin seylerle yapma bi ise yaramiyor
00 Yorumla
+1 yılBen sigarayı ostunde sürdürdüm direk kökünden kaldırdım parmak la
00 Yorumla
+1 yılOnun çözümü var sütlü bir ot var onun sütünü kullanacaksınız
00 YorumlaPatatesi kesip içini sürmek iyi geliyor hatta geçiriyor diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılSoğanın beyaz zarını ısıtıp üstüne ılık şekilde koy ve aynı zamanda diş macunu sur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoğal yoğurt ye düzenli ilaç gibidir kokusunu da düzeltir vajinanın internette okumuş uygulamıştım düzelmiştim
00 Yorumlalazer tedavisi. 15dk.
00 YorumlaCildiyeciye gitmek 👍🏻
00 Yorumla
+1 yılÇok basit bende de vardı … 10 günde geçiyor
00 Yorumla
+1 yılsabun sürme sakın daa
00 Yorumla
+1 yıltek bildiğim incir sütü ile geçer kurutur yani
00 Yorumla
+1 yılİncir sütünu kullanın. Geçirecektir.
00 YorumlaMuz kabuğuna çok işe yarar diyorlar.
00 YorumlaIncir sütü antibiyotik ve sigile cok iyi geliyor
00 Yorumla
+1 yılBen ısıra ısıra koparmıştım geçti
00 Yorumla
+1 yılDoktor daha iyi bilir
00 Yorumla
+1 yılRahmetli dedem okuyunca hemen gecerdi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBendede var siğil geçmiyor yıllardır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşım papatya suyuna oturuyordu
00 YorumlaHastanede gaz siktirabilirsiniz