kendine zarar verme aşamasına gelmiş birini nasıl sakinleştirebilirsiniz...
saçmalayacak olan bir zahmet yazmasın...
saçmalayacak olan bir zahmet yazmasın...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öncelikle kendisine veya baska birine zarar vermeyeceği bir ortama götürmelisin. Herhangi bir tartismaya girme bu kriz durumunu artirir cünkü. Yumuşak ve ikna edici bir ses tonuyla sorunun nedenini anlatmasini iste. Ancak bunu yaparken fazla tebessüm ya da en küçük bir alay ifadesi hissettirmemelisin daha çok ters teper. Kitlenme durumu oluyorsa elini tutabilirsin bu duygu akışı sağlar ve pozitif enerji aktarimi olur. Geçmiş olsun.
Bu sadece o anki durumu önler. Bir psikoterapiste gitmeli o kisi. Sen cözemezsin tek basina.
Önemli degil.
Eger gercekten sinir krizi geciriyorsa bunu asla yapamazsin. ya da aglayip bagirip cagirip kiripdokup rahatlamasini bekleyeceksin ya da ambulansi arayip, veya bir saglik kurulusuna goturup sakinlestirici yaptiracaksin.
Ben biri nin sinirlerini yok etmek icin dikkatinni baska yone cekerim.
bir ara trafik kazasi gecirdim araba hurda olmustu babam kriz geciriyodu ona sevdigi arkadasinin intihar ettigini soyledigmde kriz diye bisey kalmadi..
Krizin nedenini bul ve daha kotu bir haber o krizi dindirir. Bombanin yangini sondurmesi gibi
Soyun -_- işin şakası tabii...
Dikkatini dağıtmalısın, sakin sakin tane tane hoşuna gidicek şeyler söylemelisin engel olmak yerine yardımcı olmaya çalışıcaksın o an kendini onun yerine koyup sorunu değişik yollarla halletmesini sağlıcaksın... sakinleşir herhalde o. o
Cevap
34Cevap
İlk müdahale kesinlikle yumuşak bir şekilde konuşarak yüzünü yıkamasını sağlamak. Suyun nötrleştirici özelliği var. Daha sonra konuşmaya müsait hale gelecek ve onu dinlemeniz gerekir. Ve en önemlisi bir uzmana gitmesini sağlamalısınız daha sonraki evrede.
Bende sinir krizi geçiren biriyim. Önce ellerini tutup onunla konuş biraz yatıştıktan sonra ayaklarında sarsıntı olur. Aylaklarını tut ve sarsmasına izin verme. Onu sakinleştirecek bir şeylerden bahset. Sakinleşene kadar bunları yapmalısın ardından zaten kendinden uykuya dalar. Sakın tokat atma 10 dk sakinleşir ardından daha da sinirlenir ve yagmacı olur. Ya da sonraki kriz daha büyük olur. Biraz geç cevapladım gibi ama olsun :D
o an onu sakinleştiremezsin. kendi kendine etrafı dağıtmasını izliceksin ta ki yorgun düşene veya bayılana kadar. sonra sakinleştirici 1 iğne ve daha rahat teselli...
Sinir evresinde serin su ve bilinci yerindeyse kullanıyorsa sigara ver. Krize evresine girdiyse titreme, bilinç dışı hareket, kasılma 112yi ara.
Eğer gerçekten zaptedemiyorsan bağlaman gerekir. Veya acile götürüp xanax ve müdamili bir sakinleştirici verilmesi gerekir. Sakin kalmasını sağlayacak telkinlerde bulunmayı unutmayın.
Neden uyumaması gerekiyor? Sinir krizi gerçekten ciddiyse zaten dışa kapalı olur. Bir yere bağlayıp biraz tek bırakman gerekiyor.
acil doktor. bir sakinleştirici iğne... çünkü bu tur durumlar çok ciddi. sinir krizi ve cinnet kötü durumlara yol açar. #Hastahanaye
kimsenin olmadığı çimlik falan bir alana götür küfretsin ağlasın rahatlar bence en azından kendine zarar vermek istemez bide istemese bile zorla dışarı çıkar sürekli
sabitfikir?
Efendim
Su döküp yüzüne pataklayacaksın omuzundan tutup silkeleyeceksin oda olmadı diazam vuracaksın
İki çeşiti var sinir krizinin birisi olduğu yerde çırpınır durur ötekiside eline ne geçerse alır fırlatır tabiki eline ne geçerse alır fırlatandan uzak dur hatta evdeki delici kesici şeyleri uzaklaştır başka yapacak bişeyin yok ben olsam o durumda burnunu kırardım ya da böbrek boşluklarına rokik vururdum nefes alamasın cinnet geçiren adam gözü bişey görmez
Bilemedim ama güçlü kuvvetli olsan tutman gerekirdi sanırım. Soğuk su kendine getirir mi acaba desem. Denemesi bedava da sonu hayırlı olmayabilir.
sakinleştiremezsin. tek yapman gereken sinirini boşaltana kadar kendine zarar vermesini engellemek ne yazıkki
kolay gelsin çok zor bişey :S
oturur konuşur kafasını dağıtırım herhalde veya sakinleştiricek birşeyler söylerim bilemiyorum
Ya elini kolunu bağlıyacan ya da kafasından aşağı buzlu su dökeceksin ki beynine kan gitsn
Onun beni farketmesini saglarim ve gozlerimin icine bakmasini saglarim o an.
Bakmasini saglarim dedim. Saglarim bir sekilde.
Boynula omuzu arasinda ki o boslugu kuvvetlice sık bastir butun gucunle aninda sakinlesir cok ciddiyim dene
Hep öyle yapıyorsa sakinken konuşmak gerek. Ne Yapılır diye. Yani dur demek pek fayda etmez galiba
Önce oturtup derin nefes aldir arka arkaya sırtını yumusak bir yere yasla sonra telkin aşamasına geç
Numara yapıyorsa burnundan içeri kolonyağı dök atlar kalkar bir 112 ci olarak sıkça karşılaşıyorum :)
Ya anlının ortasına bastırmak ağrılı uyaran hastanın ağrıyı hissedip kendine gelmesini sağlamak için ama en etkilisi kolonyağı dökmek :) gercekten sibir krizi geçiriyorsa yapacak bişey yok kendine zarar vermemesi için sabit tutmaya çalışırsın beklersin.
benim başıma geldi bayan arkadaşım geçirdi o an iç yaklaşma yanına kendi haline bırak toparlayacaktır kendini
Kendine küçük zararlar vermesine izin ver canının acıyıcağı bir nokta vardır dayanamayınca hem hıncını almış hemde bidaha sakinleşmesi gerektiğini anlıyacaktır en azından ben böyle yapıyorum kolumda kaç çizikvar bende bilmiyorum
Bilemedim arkadaşım bu konuda kendine güvenen yatistrabilen biri olmali sanrm
Kendisine zarar vermeden sen ona zarar verirsen tokat yumruk gibi neye uğradığına şaşırır ve geçer.
cama kafa atmak :D
https://www.youtube.com/watch?v=jtC7DpQS3wESende krize girer gibi yap deliyle deli ol yani 😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Valla ben yanından uşaklaşırım hemde kaçarak... Bana saldırır felan mk
Benim annemdede aynı hastalıktan vardı ve bu hastalığı haftada bir geçiyordu, baya bir tecrübe sahibiyim sorularını beklerim
Valla ben çok sinir krizi geçiririm o an birinin sesini duymaya bile tahammül edemem yalnız bırak en iyisi
Sinir krizi geçiren kişi sevgilin mi
Kim peki bu kişi ona göre tavsiye vereyim
Şiddetli bir osmanlı tokadı sakinleştirir. :)
Soguk su.. Harika gelir denedler uzerimde 😂😂😂
Hayrun ve serrin min Allahi Teala diyerek.
çaak osmanlıyı görsün sinir nasıl olyoor
Soguk dusun altına sok
Suyu getir sürahıyle dök suratına
moral vererek nasıl olacak başka
okkalı bir osmanlı tokatı iş görürü :)
Ben sinir krizi geciriyorum sürekli. Soylenenler gibi surekli yorgun ve halsizim. Hep bir bunalimdayim. Ve 17 yasindayim. Kriz esnasinda disardki her sesi duyuyorum tepki veremiyorum. Bilincim kapandigi zaman yarim saat ile bir bucuk saat arasinda kendime gelemiyorum. Kriz gecirenlere sunu yaparak onlari kendine getirebilirsiniz. Kafasini carpmamasini saglayin ve birakin bosaltsin sinirini siz her ne kadar sabitlmeye calisirsaniz o kisi okdar daha cirpinir. Kesinlikle yuzne tokat atmayin boynuna soguk su ile masaj yapin. Ve bunlardan sonra kendine gelir. Allah yardimciniz olsun. Kendimden biliyorum cok zor. Krizden sonra dehşet agrilar olur. Anlayisla karsilayin sizde ayni durumda olabilirdiniz.
çok kolay, empati yaparak..
buz gibi suyu suratına çal
ölmüş taklidi yap dayı :D
ben oynatmazsam kimse oynatmaz...
sakinleşene kadar tutacak gücüm var -_-
moral filan ver -_-
totosuna parmak atarak.
Nedeni ortadan kaldir
her seye sakın davrandırıcak bır dost lazım
sakinleşene kadar kendi haline bırak derim
salaktır o kişi ^_^
Kendine gel ŞAMPIYON diyerek :)
bırakıp giderim kendi sakinleşsin
ayakkabılarda %90 indirim varmıs derim
sarıl -sevgilinse-
Sus o zaman konuşup delirtme. Bende bazen oluyor karsımda ki konusunca iyice deliriyorum. sessizce geçmesini bekle
xanax verırım :D
Korkutarak.
sars
xanax vereceksin.
alkoool. d
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar