Covidi çok ağır atlattım. Negatife döndükten sonra kontrole gittim ciğerlerim vs düzelmiş. Tek bir sorunum var. Koku ve tat duyumda bi değişiklik oldu. Yani belli gıdaları asla tüketemiyorum. Sosis, salam, sucuk, yumurta, et ve et ürünleri, balık. Bu saydıklarımı (salam hariç) çok severek tüketirdim ama covid sonrası birkaç ay olmasına rağmen kokusunu alınca bile midem bulanıyor. Böyle olan var mı? Geçti mi?
Merhaba, bende de aynı durum var. 8 aydır koku ve tat duyumda bozukluk var. Maalesef ki bunun bilimsel olarak bir tedaviside yok, doktorum bana bunu söyledi. Sadece koku duyunu harekete geçirmek için eskiden bildiğin bir kaç kokuyu her gün koklayıp, hatırlatmaya çalışmalısın. Belki bir faydası dokunabilir
Öncelikle çok geçmiş olsun. Covid19 geçirenler arasında tat ve koku kaybı kişiden kişiye göre değişmekle beraber düzelmesi 3 ila 6 ay arasında olabilmekte. Benim yoğun bakımda tedavi ettiğim hastalarda genellikle 3 ay içerisinde semptomlar düzeldi. Tat ve koku kaybı yine makale ve tecrübelerimize göre en fazla kadınlarda görülmekte ve en uzun süre yine kadınlarda sürmektedir. Bunun için bazı egzersizler yapabilirsiniz. Tadını bildiğiniz keskin tatları ve kokuları olan besinler üzerinden koku ve tat reseptörlerini çalıştırabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimle sağlıklı günler dilerim.
Rica ederim. Eğer geçmezse kbb uzmanı bir meslektaşımla iletişime geçin. Çünkü hayat kalitenizi bozan bir durum ve iştahsızlık sonucu bağışıklık sisteminiz zayıflar ve enfeksiyonlara açık hale gelirsiniz.
Aynı durumdayım ne bir eksik ne bir fazla sucuk sosis yumurta aşırı severdim tüketemiyorum çok leş gibi kokuyor birçok yiyecek benimde 9 10 ay oldu tam iyileşemedi hâla