Demir hapı kullanıyorum, demir hapı kullananlarda dışkının siyah olması normal mi? Simsiyah geliyor karın ağrısı yaptı. Demir ilacı kaka rengini değiştirir mi? Demir hapı
Demir hapı kullananlarda dışkının siyah olması normal mi, kaka rengi değişti?
Bu yüzyılın insanının maalesef beslenme alışkanlıkları birçok sağlık sorununa yol açıyor. Özellikle sağlıksız, fast food tarzı beslenme insan vücudunun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almasını engelliyor. Vücutta eksik olan vitamin ve mineraller için dışardan takviye almak şart oluyor. Ee her ilacın etkisi de var haliyle. Senin yaşamış olduğun dışkının siyah olması demir hapından mı kaynaklıymış bakalım.
Demir Hapı Dışkıyı, Kaka Rengini Siyah Yapar mı?
Demir hapı
Halk arasında kansızlık olarak bilinen demir eksikliği anemisi dikkate alınması gereken bir sağlık sorunudur. Zira kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesi için demir gereklidir. Kan ilacı dışkıyı siyah yaparmı bakalım.
Demir hapı kullananlarda dışkının siyah olması şikayeti yaygın bir şikayettir. Peki bunun suçlusu gerçekten demir hapı mı? Demir ilacı kaka rengini değiştirir mi, evet değiştiriyor. Hatta kokunun da farklılaşması diye şikayetler de mevcut.
Demir Hapı Dışkıyı Neden Siyah Yapar?
Dışkıdaki siyah renk, hemoglobindeki demirin bağırsaktan geçmesi sırasında oksitlenmesinden kaynaklı. Demir haplarının içinde bulunan maddeler hem dışkının rengini hem de kokusunu etkiler.
Demir Hapının Faydaları Nelerdir?
Demir hapı
Yetişkin bir insanın vücudunda 4 gram demir bulunur. Demir, hemoglobin ile akciğerlerden dokulara oksijen taşıyarak organların doğru çalışmasını sağlar. Demir eksikliğinin oluşması halinde dokularda ve organlarda oksijen yetersizleşir ve oksijen yetmezliğine yol açar.
Demir içeren gıdaların az tüketilmesi ya da demir emilimini azaltan gıdaların çok tüketilmesi demir eksikliğine yol açar. İşte bu durumlarda imdada demir hapları yetişiyor. Demir hapları bu eksikliği gidererek organlara ve dokulara oksijen taşınmasını sağlıyor. Tabi bu hapları doktor tavsiyesi ile kullanmak gerektiğini hatırlatayım.
Demir ilacı dışkının rengini değiştirir mi sorunu yanıtladım. Buradaki içerikte de Demir ilaçları adet düzensizliği yapar mı? sorusu yanıtlanmış. Kadınların sıkça karşılaştığı demir eksikliği ve demir hapı kullanımı adet düzenini nasıl etkiler cevaplanmış. Bakmanı öneririm. :)
Aynısı bendede oldu. Siyah bok ilk başta haptandır diye düşündüm sonra karın ağrısı oldu biraz. Yemek yedikten sonra yere yıkılıcak gibi oldum tere battım hipotansiyon geçirmişim iç kanama olduğunu düşündüm. Daha bugün oldu hala inşallah haptandır siyah bok. Yoksa tansiyon düşüklüğü iç kanama belirtilerinden biri.
Demir vitamininin yan etkisi korkmana gerek yok, dışkı eger yumuşak cıvık ve pis kokuluysa sorun vardır ama dikkat et
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
aslında yeşil renk oluşturduğunu duymuştum siyah değil... ama kişiye göre değişebilir normalde karın ağrısı yapmaması gerek yan etkilerine bir oku. Ayrıca hemen dotkoruna söyle başka ilaçta aldıysan ikisi birlikte yapmışta olabilir. doktora söyle ve söyleyene kadar içme
Bu herkesin yaşayabileceği normal bir durum kişinin endişelenip kendiyle aynı durumu yaşayan birileri vardır belki umuduyla bu soruyu sormuş olması çok doğal, itham ettiğiniz avamlıkla, terbiyeyle alakası ne, sizler hiç tuvalet ihtiyacı duymuyorsunuz herhalde.
30
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gyneferon türevi demir ilaçları kullanımında bu gibi durumlarla karşılaşılması normal. Zaten ilacın prospektüsünde de yazar;dışkının rengi koyulaşır ve kabızlık yapabilir diye. Endişe edilecek bir durum yok. Arkadaşımda kullanıyordu yani.
Yok daha neler yahu. Her şeyin bir sınırı vardır, bu sitedekiler o sınırı aşıyorlar. Bana göre bu sorunun kalkması lazımdır. Keza hoş ve üslup olarak hoş bir konu başlığı kesinlikle değildir. Bir de kadın olacaksınız, narin olunuz narin. İnsan bunu başka bir dile ile belli eder, direkt olarak öyle denmez. Ailen sana hiç görgü nedir öğretmedi sanırım.
Bir doktora gözükebilirsin, ya da telefondan sorabilirsin. Büyük ihtimal hap öyle yapıyordur.
Köylü müsün arkadaşım ya? Asıl görgüsüz sensin. Tıpta, sağlıkta ayıp üslup vs yoktur. Tuvalete wc diyorsundur sen kim bilir shdjsjd köyden şehire gelip şöyle şeylere takılmayın. Sana yazık asıl cidden hayatta takılman gereken daha ciddi hiçbir şey yok mu? Herkes özgürce soru sorup kendini ifade edebilir bu platformda. Geri kafalı, yobaz ve muhafazakarsan sana göre diğer sitelere git
Öncelikle buraya bakmak yerine reçeteye baktım ve reçetede "ciddi bir yan etki olduğu doktora ya da hastanenin acil bölümüne başvurulması gerektiği" yazıyor. Doktora mutlaka biri gitmiştir nasıl müdahale etmişler bir bakayım derken "demir ilacının yan etkisi normal" ithamlarını gördüm. Uzmanı olmadan bir konu hakkında fikir beyan etmeye bayılıyoruz. Umarım bu densiz yorumlar sebebiyle ciddi sağlık problemi olan yoktur. Sağlıklı günler.