Solak olduğum için beni biraz etkiliyor; size yazarken zorlanıyorum.
Hafif ateş veya kolda duyarlılık dışında yan etkisi pek görülmüyormuş.
Hâlâ aşı randevusunu almamış olanlar için: Tık Tık

Evet oldum.😊
Sinovac oldum.🌸 Geçen sordugum soruya Sinovac olacağım demistin. Biontech yan etkilerinden cekiniyorum açıkçası iki haftaya baş ağrısı problemi yaşayabilirsin o zaman da Parol iç sonra kendiliğinden geçiyor.
Ama baş ağrısı deyip küçümseme çok farklı bir ağrısı var. Deneyimleyeceksin zaten neredeyse herkesde görülen en ciddi yan etkisi bu.
Geçmiş olsun sana da 😊
Valla Biontech daha etkili diye bunu olmaya karar verdim ben de, Cuma günü yaptırdım.
Benim kolda ciddi ağırlık oldu, dün de kolumda özellikle hareket edince gelen bir sızlama durumu 😔
Baş ağrısı gündüz hafif oldu, Parol icince geçti. Bakalım yarın nasıl olacağız 😄
Geçmiş olsun öncelikle. Görünen o ki pek bir yan etkisi yok, aşı sonrası kolda oluşan ağırlık geçici bir durumdur, bende
henüz olmadım, olacağım en kısa zamanda..
Tesekkur ederim, evet şu anda o ağırlık da geçti; iyiyim.
Hemen ol sen de
Geçmiş olsun ben oldum aşımı epey oldu 😊 Keyifli geceler..
Tesekkur ederim, sana da keyifli geceler ⛼
Teşekkür ederim..
Rica ederim..
Henüz değil size geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Cevap
18Cevap
2 gun once vuruldum kol. agrisi gercekten zordu oynatamiyordum bile bugunde grip gibiydim burnum tikaliydi hapsiriyrodum falan ama baya toparladim gercekten bu ladar yan etki beklemiyordum 😅benim icin zor gecti
Geçmiş olsun sana da, ben de ilk gün kolda duyarlilik ve ikinci gün de ağrı sorunu çektim.
Bugün iyiyim gayet
Evet, bünye durumu yan etkilerin seviyesinde çok etkili oluyor.
Yorumda yazan birkaç arkadaşın kendi ya da tanıdığı daha ciddi sorunlarla karsilasmis.
Ikinci dozda yan etki biraz daha fazla olabiliyor deniyor ama pek zannetmiyorum.
Elbette, Covid'e yakalanmaktan iyidir, ikinci doz için sana gün söylediler mi?
Bana gün söylemediler, 28 gün mü 42 gün mü diye düşünüyordum. Ikinci doz randevusunu aldın mı?
Aynı gün olmuşuz, ben de Cuma günü gece oldum. Korkma, bir şey olmaz 😄
Valla bilmiyorum ki, belki unuttular. Ben de arada sistemde deneyeyim o zaman 8 Ağustos için, büyük ihtimalle Temmuz'un en geç ortası gibi sisteme tanimlarlar.
Evet. Sinovac oldum.
Herhangi bir agri veya yan etki olmadi.
Cok az bir vurulan yerde agri oldu. Oda her aşıda olan birsey zaten. Genelde sizde oldugu gibi Biontec asisin da yan etkiliyor oluyor. Cevremde de oyle oldu.
Evet, Biontech de yan etki dozu biraz daha fazla oluyor.
Biontec vurulup 3 süren agri ates halsizlik olanlar oldu. Ama bazilarinda da hic birsey olmadi. Saniyorum dedikleri gibi bünyeden bünye'ye fark ediyor.
Bünyeye göre yan etkisi fark edebiliyor
Olmadım çünkü o aşılara güvenmiyorum. Kendi aşımız Faz1 çıkarsa anca. Çünkü;isim vermeyeceğim bir aşıyı yaptırınca Annemin akrabalarından biri vefat etmişti..
🤔🙄 anladım, gerçekten tedirgin edici
Küçük bir dipnot:Soner Yalçın'ın kara kutu kitabını okursan aşı firması sahiplerinin neler yaptığını hangi oyunları görebilirsin arkadaşım.
Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, mutlaka ulaşmaya çalışacağım 👏
Rica ederim
Sıram geldide 1 ay önce korona olduğum için beklemem gerekiyor ben 10 kişiye sorduysam 6 7 si aşırı ağrı halsizlik kalkamadim gibi belirtiler cekmis benim kuzenim bayıldı resmen ambulans geldi yengem acilde bayılmış 5 dakka sonra ama babannemde 3 4 gün ishal ateş kusma vardı geçti annannem dedem de sadece kol ağrısı vardı bilmiyorum herkeste farklı yan etkisi var
Evet, bazi kisilerde yan etkileri olabiliyor.
Ben de Cuma gecesi Biontech oldum, şu an iyiyim
Bu ayın ikinci salı gününde ilk doz BioNTech aşısı oldum. Aşının ertesi günü, sadece sol kolum sabahtan akşama kadar ağrıdı. Başka herhangi bir sağlık sorunu yaşamadım.
Benim de ağırlık geçti ama hareket ettirince aşı alanında biraz ağri var.
Geçmiş olsun dostum, anladım...
Sabah 11.30 da oldum ogleden sonra başım ağırdı halsiz düştüm biraz. Ayrıca tıkandım. Sol kolum hshif ağırıyor
Benim de sol kolum uyuşuk, bol bol su iç
Uyumuşum 🤣
Selamlar 😊
Selamlar 😊
Şifa olsun 😁
Biontech iki doz oldum. İlk aşıda hiçbir belirti olmadı. İkinci aşıda ateş, ağrı, halsizlik oldu ama 1 gün sürdü bitti.
Teşekkürler, sana da geçmiş olsun. Ikinci dozda yan etkiler biraz daha fazla demek 🤔
2. doz biraz daha ağır geçebiliyor aşıdan sonra ertesi günü dinlenmeni tavsiye ederim.
Anladım, tavsiyen için teşekkür ederim.
Geçmiş olsun bakalım :) benim korkularım var aşıdan çocukluğunda sürekli okuldan kaçmış biri olarak ne zaman olurum bilmiyorum...
Tesekkur ederim🤘
Gerçekten korkacak bir şey yok, iğneyi hissetmiyorsun bile. Bence en kısa sürede yaptır sen de
Sistem beni duydu sanırım mesaj attı :)
Fenomenlik için değil mi?
Hayır ya aşı diyorum :)
😄 pardon, sistem deyince...
Randevunu al hemen, vakit geçirme
Olmadm olmayı düsünüyorm cevrem de aşı olanlardan birinin gözaltları morardı
Ciddi misin, kaç yaşındaydı bu kişi? Önceden herhangi bir kronik rahatsızlığı var mıydı?
Orta yaş daha önce korona olmus biriydi
Kaç gün sonra bu sorun yaşanmıştı?
İlk gün
peki bu sorun ne kadar sürmüştü?
Bir kac gün sürmüs nefes almakta zorlanmıs
Anladım, teşekkür ederim bilgilendirmeler için
Geçmiş olsun, aşı olmayı düşünmüyorum bir süre daha :)
Tesekkur ederim bro'm😊
Olmadım, olmak da istemiyorum, umarım gerek kalmaz. :/
Neden olmayı istemiyorsun?
Ileriye dönük yan etkilerinden dolayı
peki bakalım, sen bilirsin
Geçmiş olsun sana :) . Benim de haftaya randevum var, umarım yan etkisi olmaz. :)
Teşekkür ederim, hadi bakalım bir an önce yaptır sen de. Yan etkisi bende; ilk gün ağırlık hissiyati, ikinci gunde de hafif ağrı şeklinde oldu.
Parol içtim, su anda iyiyim gayet 😊
iyi olmana sevindim :)
Teşekkürler 🌸
Bugün oldum biontek ilk dozumdu. Şimdilik sol kolumda biraz ağrı var bakalım hayırlısı
Geçmiş olsun, benim de aynıydi. Parola iç bir tane
*parol
Kolunuza madeni para, kaşık ve kepçe gibi metal şeyler yapışıyor mu?
Ya öyle bir duyumlar vardı ama şu an denedim; olmadı
Olmadım olmayacağım da. Sinovac ın koruyuculuğu düşük biontechte ise kalp kası iltihaplaması riski var. Uzun vadedeki yan etkileri muamma.. bu yüzden olmak istemiyorum. Br grip aşısı bile 14 yıl gibi bir sürede tamamlanmış yanlış hatırlamıyorsam.
Randevu aldım zira turistlerle iç içe bir ortamda staj yapıyorum.
Sevindim, şimdiden geçmiş olsun dostun 😊
Teşekkürler uberim sana da :)
Sağol Editor Bey 🙂
Dün oldum, dün bir şey yoktu da bugün kol ağrısı var😂 fazla hareket ettirmeyince sıkıntı olmuyor
Benim de şu an ağrı var, hareket ettirince ağrıyor 😔
Geçmiş olsun 😊aynen benimde uyandığımda beri var, neyseki sol kola yaptılar ödevim vardı
Tesekkur ederim, sana da geçmiş olsun.
Ben solağım, acaba sağ kola yaparlar mıydı; aklıma geldi ama aman neyse dedim 😄
😂😂 Kuzenimle beraber aşı olduk o da solak sordu ama sol kola yapmamız lazım dedi, belki bizi kandırmıştır😂bilemicem
O zaman doğrudur ya, benim de içim rahatladı; acaba sağ kolunu kullananlara gunluk duzeni aksanmasin diye mi soldan yapılıyor diye düşünüyordum, sen böyle deyince rahatladım 😄
Tetanozda soruyorlardı, öyle olsa sorarlardı bence😂 ben sağ kolumu açmıştım soldan yapıcam demişti bence de için rahat olsun😂😂
Solak olmanın dayanilmaz azizligi 😔🙄😄
Çok üzülüyorum solaklara bir ara solakları elemelik sıralar vardı onlar yok artık en azından
😄 Her şey bize ters
Banada cikmis randevu almadim ufaktan tirsiyorum igneden🙄🙄
Hemen ol, inan korkacak hiçbir şey yok.
1,5 hafta önce oldum. İlk gün ağrı olmadı ama 2 gün çok kötü ağrısını çektim
Şu anda ağırlık geçti ama o bölgede kolumu hareket ettirdigimde biraz ağri var.
Geçmiş olsun :)
Ben iki gün sonra olacağım ama o iğnenin koluma girme anı aklıma geldikçe korkuyorum :(
Tesekkur ederim 😊
İnan bana, iğne yapılırken hissetmiyorsun bile. Stres yapma
Vazgeç bu sevdadan. Yapmayın kendinize bu kötülüğü
hayır marketten aldığım rondonun bile içindekiler kısmını görebiliyorken aşının içinde ne olduğunu bilmediğim için olmayacağım.
Henüz olmadım. Son dakikaya kadar bekleyeceğim. Zaten evden çıkmıyorum.
Hala aşı olmadım. Ülkedeki yaptırımlara göre hareket edeceğim.
Benim korktuğum durum hani şimdi yaptık sorun çıkmadı ama ya ilerde çocuğum olursa ve ona bazı Allah korusun hasarlar verirse. Bu konuda endişeliyim
Uzun vadede ciddi yan etkisi olduğuna dair bulgu yok ama sen bilirsin tabi
Bende sinovac randevusu aldım. Yarın saat 11 de yapacam aşımı.
1 Haziran da ilk dozumu oldum 16 Temmuzda da ikinci dozumu olacağım inşallah Biontech
ben oldum covid aşısı
çalıştığım meslek kolu öncelikli gruptaydı..
sinovac yaptırmıştım.
Ben şu Corona olayın gerçek olduğunu pek inanmıyorum ama herkesin kendi düşüncesi ve fikrine saygı duyarım aşıya da pek güvenesim gelmiyor nedense okadar gezdim tozdum ama bana bulaşmadi belki şans belkide Corona diye birşey yok
Ne demek inanmıyorum ya ölenler nasıl ölüyor biz 2 kişiyi kaybettik
Çoğu insan hastanede ölüyor:)
Başın sağolsun yinede
Evet oldum, hiç bir yan etkisi ile karşılaşmadım. Kolumda ağrı bile olmadı.
Olmuyorum olmayacağım... geçmiş olsun tatlım ☺
Tesekkur ederim
Salgın yokki aşısı olsun. Size ne vurdukları belli değil. Bluetooth'tan bir tarama yapın bakalım id kodu çıkıyor mu. Bazılarında çıkıyor. Ayrıca gribin aşısı olmaz. Sizi denek olarak kullaniyorlar
Yakin zamanda corona olduğum için aşı hakkim yok
Geçmiş olsun
2 gün olmuş güncelle öldün mü kaldın mı
Şu anda bomba gibiyim, ağrı ya da sızı yok 😄
iyi bakalım bende olucam içimi rahatlattın geçmiş olsun bu arada ajshdasj
Sen ne zaman olacaksın?
Teşekkür ederim
daha randevu almadım inşallah bir gün amsdfsdf
Ben de olucam diyince aldin zannettim 😄
Al hemen, geç kalma
şu an itibariyle olmuş bulunuyorum.
Geçmiş olsun
Rica ederim
Geçmiş olsunn.
Hayır aşı olmadımm..
Tesekkur ederim🤘
Geçmiş olsun.. hayır yaptırmadım
Tesekkur ederim🌸
Yok daha olmadım olur muyum onu da bilmiyorum 😅
Teşekkürler Kanya🖐
Dün Sinovac oldum. Biontech olacaktım ama doktorum önermedi rahatsızlığımdan dolayı.
Yok yahu ne aşısı allasen
Oldum ama yan etki olmadı bende
Bana geldi mesaj 2 dir gel ol diye aşı olmicam
Olmadım, olmayı düşünmüyorum
Aylar once oldum evet
Olmadım arkadaşım olmayı düşünmüyorum
Mecburi olana dek beklemeyi düşünüyorum
Randevu almam gerek.
Hemen alabilirsin
https://www.mhrs.gov.tr
Evet oldum.
Oldum.