Hayır henüz olmadım.. Olma konusunda da oldukça kararsızım. Çünkü; Kurban bayramı arefe gününden bir gün önce Biontech aşısı olan bir tanıdığım, aşı yüzünden kalp krizi geçirdi ve arefe günü vefat etti.. Herkes de aynı tepkiyi illa ki vermez, ama olumsuz bir çok şey duydum ve duymaya da devam edince, insan çekinmiyor değil..
Aşı olmadım (aşıya karşı değilim) çok kısa sürede geliştirilen ve güven vermeyen bir aşı aklımı karıştırıyor. Bağışıklık sistemimi güçlendirmek için bol bol vitamin depoluyorum ve maksimum düzeyde hijyene dikkat ediyorum :) mümkün olduğunca evden çıkmıyorum onlarca yılda geliştiren aşılara bakınca bu covid aşısı yaw he he dedirtiyor.
Aşı
1881 yılında kuduza aşı bulunacak teknoloji varsa ve 4 yılda bulduysa günümüz teknolojisi daha mı kötü? Her hasta olduğunda antibiyotik kullanımı immün sistemimizi baskılayıp virüsleri daha güçlü hale getirmektedir. Son çıkan corona varyantı aşı falan dinlemiyor yani koruyuculuğu hikaye ;) aşı olup öleceğime (vade yettiyse) aşı olmadan ölmeyi tercih ederim. Yani kendi ayağımla aşıya gitmiyorum gelsin virüs beni bulsun :) vade yetti desin ölümden öte köy yok.. Ne zaman aşının koruyuculuğu ve güvenilirliği belli değerlerin üzerine çıkar, ne zaman aşı oldu kalp krizi geçirdi öldü söylemleri biter koşa koşa aşı olmaya giderim..
Kovit'i ağır geçirdim, aşı sıram geldiğinde de 2 aşımı da oldum. 3. çıksın yine olurum. Bu kadar insan boşa ölmüyor, bilime güvenmek lazım. Sonrasında yan etkileri de olabilir tabi onu da yok saymıyorum ama kar/zarar dengesi yapınca şu an başka çaremiz yok.
kararsızlığım bugün son buldu yarın aşı olucam mecbur sözde gönüllü olarak isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz diyorlar ama koyulan şartlar aşı olmayı gerektiriyor
Koyulan şartların bir dayanağı yok. İşverenler kendi kafasından destek olma amaçlı yapmazsan şöyle böyle diyor. Sorsanız 1 insan hakkından bahsedemezler. Öyle bir hakları yok
@Diğerkâm1i geçenlerde iş arkadaşımı aşı kimliği olmadığı için avm e girişini engellemişler. annesiyle beraber ufaktan başladılar yine hayatı zindan etmeye
Öyle bir hakları olduğuna dair geçerli belge göstersinler gösteremedikleri takdirde haklarında dava açılacağından anayasa maddelerini sözlü dile getirseler bile geri çekileceklerdir.
Türkiye nin aşısını bekliyorum fakat diğerleri arasında kararsizim biontech in yan etkisi ağır mesela fakat sinovac a pek güvenmiyorum farklı düşünürsek adamlar kendi hastalığına aşı buldular