Son günlerde aşılama sayıları giderek arttı. 1 günde milyon aşıya ulaştık. Benim merak ettiğim ise yan etkiler. Aşı olanlar yan etki yaşadınız mı? Benim kol ağrım oldu biraz ve halsizlik, ateş gibi klasik aşı yan etkileri. 💉
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
2. dozu olalı 1 ayı geçti. Hiçbir yan etki yaşamadım. Birçok kişi psikolojik olarak kendini etkiledi. Ertesi gün yaşanan kolda hafif bir ağırlık oluşmasının da covid aşılarıyla bir ilgisi yok, genel olarak aşıdan sonra bu durum yaşanır zaten. Yani bu bir yan etki değil olağan bir durumdur. İğnenin kendisi de aşının içeriği de can acıtmıyor. Yakıcı bir ilaç değildir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2021 deyiz ve hala bi gelişme yok. Bir hastalıgı bir aşıyla yokedemiyoruz. Ama o hastalıgı zorla vucuda veriyor ve bekliyoruz. Uzun süreli yan etki umrunda degil kimsenin. aşı icin imzalanan bir kabul kagıdı da var mı? ne yazıyor?
Bir hastalık olur ve bu hastalıgı gecirene aşı yapılır. oysa tam tersi vucut acaba buna karşı direncli mi diye zayıflatılmıs veya ölü virüs enjekte ediliyor ya da gercek virüs mü bilmiyoruz net.
Herkesin kendi secimi olan olur olmayan olmaz. kimse kimseyi zorlamamalı. Cünkü sorumluluk kişiye ait. aşı olup bir problem cıkarsa yine sorumluluk olan kişiye ait. olmayıp bir sorun cıkarsa yine o problem o kişiye ait.00 Yorumla
- Sağlık konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yıl1. doz biontech oldum. Hiçbir yan etkisi yok (kendim için söylüyorum) Hayatım boyunca kullandığım ilaçların ve vurulan iğnelerin yan etkilerinden biri bile görünmedi.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
56Cevap
+1 yılAşılama sayılarının da virüs tablosu gibi kandırmacadan ibaret olduğunu düşünüyorum.
"Aşı olmayan kalmadı, sen de ol" mesajı...
Yan etki yaşayanlar varmış bu dediklerinizin dışında onlarla ilgili bilgi alınıyor şikâyet etmek amaçlı umarım yararlı olur.
"Siz kendiniz geldiniz, sorumluluk sizdeydi..." demezler umarım...714 Yorumla- +1 yıl
Bugün, var olan kanseri beyne sirayet edip beyin ameliyati olan bir tanıdığımla konuştum.
Onun konuştuğu devlet hastanesinde bashekim yardımcısı olan bir tanıdığı, oldugunuz covit aşısından dolayi bu sıçramanın olmuş olabilecegi ve bu ve benzeri konularda aşı olanlardan çok fazla şikayet aldıklarını söylemiş.
Tv lerde bu haberler verimiyor. Tamamen aşı olunmaya yönelik algi yaratmak için özel haberler yapılıyor.
Bu sebepten ben en az yıl sonunda kadar beklemede kalacağım. - +1 yıl
Mümkündür.
Felç geçirenler de olmuş vs.
Lütfen duyurun teşekkür ederim. - +1 yıl
Arkadaşlar zaten TV de virüs veya aşı karşıtı bir doktor veya haber gördünüz mü? Facebook YouTube da çok nadirdir çünkü bu tür haberler veya paylaşımlar yasaklanıyor hiç bir aşı 6 ay içinde çıkmamıştır üstelik sürekli mutasyon geçiren bir virüs e karşı nasıl oluyorda sabit olan bir aşı hepsine aynı etkiyi yaratıyor ki aşı şirketleri ülkelere bazı prosedürler çerçevesinde bunları veriyor hiç şuana kadar aşı olupta vefat eden birisini duydunuz mu TV de hayır bilinçli olmak lazim herkes unutmuş dış işleri bakanın turistlerİn gorecegi herkesi asiliycaz dediğini ve bunun içinde aşılama sayılarını sürekli paylaşıyorlar en iyi aşının bile 1 yıl geçerliliği var sayılıyor geçen sene asi olanlar yine mi aşı olucak peki? Ya da dünya tekrar mi asilanmaya başlanicak saçma sapan bir durum
- +1 yıl
@AddrenaliN sana bir katkı da ben yapayım, şu an İngilitere de yetişkinlerin %65 i aşılı fakat vaka sayısı tırmanıyor, bizim ülkemiz de en çok nereden Turisti bekliyor? Rusyadan bekliyor, çoğu aşı olmuyor orada, İngiltereden bekliyoruz ayrıca... Bir ek daha, Avustralya aşı olmadan ülkede virüsü bitirdi... neden? çünkü burası gibi önüne gelen girip çıkmıyor ülkeye..
- +1 yıl
@Be_smart hatırlarsın belki dış işleri bakanımız ne demişti turistlerin göreceği herkesi aşıliyacagiz ve göçmen olduğum için biliyorum en azından bazı ulkedelerden 1-2 ay öncesine kadar PCR testi zorunluluğu kaldırılmıştı şuanda ne durumdadır belli dehil yasaklar bana var turistlere yok ne alaka ben virüsü tasiyorum bulastiriyorum ama onlar turist olduğu için mi bulastirmiyor garip garip işler
- +1 yıl
- +1 yıl
@AddrenaliN Açlıktan ölmek serbest, virüsten değil.
Geçinememekten intihar serbest, virüsten değil.
Sözde bizi düşünüyorlar ama ''Sizin bedeniniz, benim kararım'' diyorlar resmen ya...
Yok olmayacağım dışarı da çıkmayacağım desem ikna için yine eve gelirler.
Başka hastalıktan hastaneye gitsek bu kadar iilgi olur mu meçhul...
Anayasanın konuyla ilgili her maddesi bizi haklı çıkarırken bunlar adaletsiz hukuksuz iş yapıyorlar.. - +1 yıl
Dso Afrika ülkeleri için aşı planlaması için yardım kampanyası gibi birşey yapıyordu geçen günlerde ordaki insanların hayatta kalmaları için aşıya değil en basiti 1 kuru ekmeğe ihtiyacı var ama aşılanma daha önemli nedense hatta Belarus cumhurbaskani dso pandemiyi desteklemesi için rüşvet verdiğini söylemişti gibi gibi var bir calismalari bakalım bende nereye kadar dayanabilirsem asi yaptirmiycam zaten aşı olsan bile çözüm değil aşı olupta virüs kapanlar var sonuçta nedir bu aşılanma isteği anlamış değilim aşının geçerliliği bir sene geçen sene asi yaptıranların yine asi yaptırması lazım ama bu iş en çok biontech ve aşı sirketlerine yarıyor arkalarında kimler var acaba merak ediyorum çünkü Avrupa Birliği sadece mRNA aşılarını kabul ediyor hadi pandemiyi çin başlattı diyelim ona tepki için aşısini tanımıyorsun ya Rusya sputnik v kullanımınida onaylamadi mesela
- +1 yıl
Zamanında yine "sağlık" adı altında yapılan aşıların ortada bıraktığı insanları kimse bilmiyor mu?
Yani mantık var abi salgın olsa aşı şovu mu yapılır aşı savaşı mı?
www.instagram.com/.../?utm_medium=share_sheet
güzel özetlemiş - +1 yıl
Bu video yu yapan arkadaşı içeri alırlar birde bu durum var karşı çıkınca vatan hainisin falan filan saçma saçma şeylerle uğraşıyoruz
- +1 yıl
Ya hem senin kararın derler hem vatan haini ne alâka?
Belki de dayatma olmasa kendim gidip olacağım..
Onca aşı mağduru var hiç mi sorgulamıyorlar?
Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaş (tırıl) ırsa gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder diyor ve zaman bırakıyoruz... - +1 yıl
Çünkü doğruları söylemek işlerine gelmiyor aşı konusuyla ilgisi yok ama gündemde. Olduğu için söylüyorum en azından bir mafya babası cikipta hükümeti koyuluyor tüm yapılanları belgeleri ile ifşa ediyor ama hiçbir savcı kolunu kipirtatip birşey yapmiyor milletin çoğunluğu mafya babasina inanıyor TBMM ye bu konular araştırılsın deniliyor hükümetin partisi red oyu veriyor araştırılmiyor hepsini geçtim eski Başbakan'ın oğlu eroin kaçakçılığı ile suçlanıyor saçma bir savunma yapıyorlar ( yani en azindna bence saçma ) yine hiç bir savcı duruma el atmıyor ama herhangi birisi kötü bir yorum yazsın aynı akşam içeri alınabiliyor ne garip durum işte bu yüzden kimse herhangi birşey yapmak istemiyor
- +1 yıl
@AddrenaliN hepsini hatırlıyorum, gecen gun de Cumhurbaşkanımiz, temmuzdan itibaren akın akın turist geleceginin mujdesini veriyorum dedi 😂😂.. ya şaka gibi, bu bizim için mujde değil ki, çünkü turistler yine kontrolsuz gelecek.. en cok turist Rusya'dan bekleniyor, Rusya'da insanlar aşı olmasina ragmen olmuyor... Biontech olayı da belli ki pazar doydu, aylardır bize vermiyorlardı, simdi sevilen müşteri olduk... hani Sinovac daha guvenliydi? Hani vatandasin iyiligini dusunduklero için Sinovac vardi? Sömürge ülkesi gibi bir de aşınin sorumlulugunu almiyormus Biontech... ondan sonra gel vatandaşa parmak salla.. kimse de toplum sağlığı için demesin, ulkeye kontrolsuz giriş çıkış olunca toplum sagligini devlet rafa kaldiriyor, bize öğüt veriyor...
+1 yılDünya nüfusunu 7 milyardan 2 milyara indirmek amaçları ben Ayasofya , Sultanahmet kapalı çarşı Eminönü falan hiç maske takmadan gezdim 10-15 gün önce hicbirsey olmadı. Sizi psikolojik baskı ile öldürmeye çalışıyorlar. Normal gripten bile gunde 2-3 bin kişi ölüyor zaten.
518 Yorumla- +1 yıl
(+) Hamburg Üniversitesi:
600 kişinin otopsi raporundan yalnızca 1 inin virüsten öldüğü tespit edilmiştir. - +1 yıl
Ayrıca vurulur vurulmaz öldürmeyecek zaten DNA'larınızı mutasyona uğratıp 5 yılda dermansız hastalıklarla öldürecek genç kesimde çocuk doğurma (yumurta) ve sperm kalitesini düşürüyor %20'e indiriyor. Siz safsınız cidden. Bu nüfusu akıllı ve akılsız olarak ikiye ayırıp yok ediyor.
- +1 yıl
Hemfikirim.
- +1 yıl
O yüzden cümlenin sonuna ünlem koymaya gerek yok 😄
- +1 yıl
Aşıların içinde robotlar var vaziyet alın
- +1 yıl
Onlar napsın bizi di mi?
- +1 yıl
@Diğerkâm1i 2 3 tane şovmen doktorun söylediğine bakıp binlerce komplo teorileri üretiyorlar bu kadar cahillik olmaz kimse kusura bakmasın da. Milyonlarca doktor olun diye bas bas bağırıyor bizim insanlarımızın yaptığına bak ya. 2 ay önce her hafta 1000 kişi oluyordu unuttular o günleri. Ya hiç mi sağlıkçı arkadaşınız yok onlara sorun inanmıyorsanız
- +1 yıl
Sağlıkçı arkadaşımın ona söylenilenlerden başka nasıl bir bilgisi olabilir?
Birçok doktor da olmayın diyor üstelik bunlar kendi kanallarından söylüyorlar TV kanallarını yükledim insanların TV yi kullanmadıkları saatlerde yayında oluyorlar fırsat verilmiyor yani TV de herkes aynı şeyi söylüyor internetten araştırın.
TV ye çıkanlar da o şovmen dediklerinizden çok kazanıyor. - +1 yıl
@Diğerkâm1i Arkadaşım Avrupanin yüzde 70 i Aşı oldu haberin olsun. Sen olma onları izlemeye devam et. Hamburg raporu falan demişsin de ben Hamburg da yasiyorum burada vaka sayıları düştüğü için artık maske zorunluluğu bile kaldırılması konuşuluyor. Bunlar aşılanma oranının yükselmesi sayesinde oldu
- +1 yıl
Kardeşim biri ne yapıyorsa ben yapmak zorunda mıyım ya?
Göreceğiz diyorum size sadece - +1 yıl
@Diğerkâm1i değilsin de kimseyi öldürmeye de hakkın yok insanlar ölmemek için Aşı oluyorlar keyfi değil
- +1 yıl
Ben mi öldürüyorum insanlar kendisi gidiyor ya da gitmiyor ben sadece bildiğimi söylüyorum.
Aşı sorunlarından sonra onlar da aynı böyle diyecek:) - +1 yıl
Akrabalarim patır patır virüsten döküldü
Bir tanıdığımda komple teorilerine inandı
Ilaç kullanmadı
şu an hastanede ciğerinin anası ağladı
Bana da virüs bulaşmadi Hastane de olmama rağmen ama etrafımdaki insanlar ya sakat kaldı ya öldü elbetteki hiç bir şey olmayanlarda oldu
Ama sanırım sizlerin sağdan soldan duyum alabilecegimiz akrabalarınız filan yok🤔🤔🤔🤔 - +1 yıl
Virüsten ölen olmadı şükür
Virüsü de hastaneye gitmeden atlattık
Aşı olan oldu henüz problem yok
Ayrıca bir şeyin her insanda aynı sonuçlanacağını düşünmeyin bu kişiye bağlı hepimiz aynı değiliz ki
Üstelik nerden biliyorsunuz virüsten?
Ben ölüm raporuna kalp kriziyse covid yazsam bunu siz nerden bileceksiniz?
Testlere mi güveniyorsunuz?
600 kişinin otopsi sonucunda yalnızca 1 tanesi virüsten ölmüş diğerleri?
Hepsinin ölüm nedeni virüs olamaz.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i adam ilaç kullanmadı sakat kaldı
Başka bir olayda şu oldu
Dedemin akciğerleri gitti
En sonda makineye bağladılar
Virüsü durdurmak için ilaç verdiler
Kalp krizinden öldü
Buna elbette kovit yazacaklar
Koviti durdurmak için ilaç verdiler
Bu sebepten öldü
Başka bur köylümüz hastalığı kaptı öldü
Aşı filan olmamıştı
Yine bir akrabam hastalandı
Perperişan haldeydi
Ilaç verdiler kurtuldu
Annem de perişanlasmaya başladılar ilaç verdiler kurtuldu
Bu süreçte aşı olmamış
Kaç tane tanıdığım önce akcigerlerinde öksürmeye başlayarak durumu agirlasti ve öldü
Niye hepsinde aynı belirtiler var peki hadi yer altında ki planları bozan akıllı doktorlarımız bunu da aciklasin - +1 yıl
@Diğerkâm1i başka bir tanıdığımin yine aynı belirtilerle ailesi öldü
Yine başka bir tanıdığımin oğlu oldu
Ihtiyar teyze kurtuldu
Aynı ilaçları içmişlerdi
Bir ilacın piyasaya sürülmesi 10 sene sürer ve piyasaya sürülen ilaç kötü olursa bunun hakkında mutlaka makaleler yazılırdı
Belki dünya da milyonu aşkın doktor var
Hiç biri mi farketmedi
Çevrem ölü dolu
Bense hastanede olmama rağmen bir halt olmadı
Madem virüs sizlere bulaşmıyor
Bir gün göğüs hastalıkları hastanesine gidinde
Ordaki doktorlarla konusun
40 alimi 1 delille yendim
40 delille bir cahili yenemedim
- İmam ı Gazali - +1 yıl
Aynen güzel demiş İmam ı Gazali
İnsanlar dava açıyor siz hâlâ her şey çok masum sanıyorsunuz
Ölenlerinize Allah tan rahmet diliyorum
Hastalarınızın da yardımcısı olsun diyorum
Kişiye göre değişiyor. Biontech olup yüzü şişip gelen de elleri günlerce titreyen de bayılan da hiç bir şey yaşamayan da var.
Ben sağlıkçı olduğum için en başta sinovac oldum hiçbir şikayetim olmadı. Bazı arkadaşlarımın kolu ağırdı ama biontech daha fazla yan etki yapıyor gördüğüm kadarıyla.
Şunu da kesinlikle söyleyebilirim insanların çoğu sinovac istiyor.32 Yorumla- +1 yıl
Ciddi misin
+1 yılYan etki max iki gün sürüyor o da herkeste olmuyor.
Sadece biontech daha ağır bir aşı daha koruyucu olması da bence ondan kaynaklı. Canlı virüsü verdiği için yan etkiler biraz daha yoğun hissediliyor ama koruyuculuk %90 üzerinde.
İkinci dozda kusma dışında tüm yan etkileri yaşadım yani aşırı abartılacak bir şeyi yok 24 saat zor geçiyor sadece o23 Yorumla- +1 yıl
@Pulsarr aynen, kimse derinlemesine araştırmıyor. Sinovac, Sinopharm, Sputnik-V bunlar klasik aşı türleri yani mikroorganizmayı zayıflat bazı ekstralarla birlikte sıvı şekilde enjekte et. Tahminimce bu aşıları üreten firmalar ilerleyen yıllarda influenza aşılarında güncelleme yaparak sars-cov-2 de ekleyecekler. Halihazırda domuz, kuş, Yamagata-B vs hepsini içeriyor grip aşıları. mRNA bambaşka bir olay, klasik yöntem değil. Herkesin bağışıklık sistemi aynı reaksiyonu aynı şiddette verir mi bilinmez. Ya da bağışıklık sistemi başka benzer protein yapılarını da virüse aitmiş gibi zanneder mi bilinmez. Bunlar hep belirsiz. Ara ara geçmişte geçirmedim ilginç İnfluenza diye kendimce mecburen isimlendirdiğim enfeksiyonlar geçirdim ve 3 ayda 1 mutlaka. Üç günde akciğere iniyor, bambaşka. Maalesef böyle bir virüs var (artık üstünde oynanmış birşey mi değil mi bilemiyorum, ama var) ve çoğumuz bununla temas ettik, ufaktan bağışıklık kazandık. Ben de Sinovac aşısı yaptırdım, bağışıklık tepkisi oldukça azdı çünkü zaten bünye tanıyor virüsü. Hafif baş ağrısı falan ki bahsettiğim periyodik griplerdeki gibi, fark yok. mRNA için düşünün derim, ama klâsik olanlar için sadece her sene yenilemek gerektiğini bilmek yeterli
- +1 yıl
Her bünyeye biontech de tercih edilmiyor zaten belli rahatsızlıkları olan misal kalp krizi geçiren veya kanser geçmişi olanlar genelde sinovac tercih etti. O yüzden genelde doktora sorun deniliyor burda gördüğüm sorulara da öyle yazıyorum ama koruyuculuğu yok gibi bir şey gibi geliyor bana, aşılı olmak tabikide tamamen korumuyor lakin beklenilenden de az koruyor bence cunku sinovaclı tüm arkadaşlarım kısa süre sonra yeniden virüsü kaptı
+1 yılYa bütün dünya Aşı olmak için ölmemek için sıra bekliyor hala günde 10 binlerce insan ölüyor bizim milleti anlamak mümkün değil. Aşı olmayacaksan git evinde otur insanları öldürmeye hakkin yok. Saçma sapan düşüncelerinizi de alın oturun evinizde çıkmayın. 2 3 tane da. ngalak doktorun ağzına bakıp binlerce komplo teorileri üretiyorlar. Ulan milyonlarca doktor olun diyor biraz da bunları dinleyin
24 Yorumla- +1 yıl
@Hexapoda Bütün dünya oldu Türkiye Afrika ülkeleri gibi geriden geliyor. Bunlara laf anlamazsın neysek yurtdisindayim
- +1 yıl
@Hexapoda 1 dakika durma her sene gelir tatilini yaparsın özlemini giderirsin. Zaten 1 aydan fazla kalınca bunalıyo insan
+1 yılBenim 2. aşının ertesi günü ateş, halsizlik, ağrı oldu. Doktor akrabamız var aradık, ona sorduk. Normal olduğunu, vücudumun direnç geliştirdiğini dolayısıyla aşının işe yaradığını söyledi. Eğer ateş daha yükselirse acile gitmem gerektiğini söyledi. Ama çok şükür korkulacak seviyede ateşim yükselmedi.
10 Yorumla
+1 yılKol ağrısı, şişme, kızarıklık, baş dönmesi, tansiyon ve haraket ettirememe gibi şikayetleriniz varsa çok normal.. yok benim gözümden kan geliyor boğazımdan kan geliyor işte kolum koptu yok bacağım koptu diyorsanız yan etki olabilir vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna koşun..
10 Yorumlasinovac aşısı oldum bugün ve kulaklarımda tıkandı bir ara çok tuhaftı , sonra ateşim çıktı hafiften ve kısa sürede hepsi düzeldi ☺️
50 Yorumla
+1 yılKimsenin yan etki filan yasadigi yok. O ilaca garanti vermiyor diyenler hayatinda hic prospektus okumamis. Sadece uydurma pembe masallar ask kitablari okuyanlar acip prospektus okumayip buradan asiya salliyor. Cehalet kotu birsey.
00 Yorumla
+1 yılÇin dışında diğer aşıları güveniyom snejjejej bence de herkes olsun bitsin artık
50 YorumlaBiraz baş ağrısı ve kolda ağrı oluşuyor bir kaç gün başka birşey olduğu yok. Umarım herkes aklını başına alırda aşı olur şu hastalıktan bir an önce kurtulalım artık
10 YorumlaSağlık konusunda 646 cevap paylaştı. Aşı olmadım, olabilirim veya olmam. Bir çok aşı olan kişi olmayanları ötekileştirmeye çalışıyor.. kimsenin buna hakkı yok... olan olur, bu onun hakkı, istemeyen de olmaz.. bu da onu dışlamaya fırsat sayılamaz
20 Yorumlaaçıkçası sinovac düsünüyorum varsa, biontech in yan etkileri beni ürkütüyor biraz.
40 Yorumla
+1 yılDaha yan etki icin cok erken iyi misiniz. 5 yil sonra konusun bunlari. Kanser ve kisirlik deli gibi arttiginda.
20 YorumlaAnnem, babam, halalarım, amcalarım, arkadaşlarım çevremde ben hariç herkes oldu neredeyse ve allaha şükür kimsede hiçbir problem yok, yan etki yok
20 Yorumla
+1 yılhenüz olmadım olanlarda da pek bisey olmadı gördüğüm kadarıyla
33 Yorumla- +1 yıl
sıramız gelince olcaz özlem sakin ol😀
+1 yılCovid geçirdiğim için 6 ay aşı olamıyormuşum. En erken 28 ekimde olabilirsiniz yazıyor. Çokta umrumda değil..
10 YorumlaKardeşim birinin bu aşıyı vurdurduktan sonra hafızasını kaybettiğini söyledi ama ne kadar doğru ne kadar yalan bilmiyorum 🤷🏻♀️
12 Yorumla
+1 yılPerşembe olacağım bakalım yan etkisi olacak mı yazılanları okuyunca bi korkmadım değil hani umarım bisi olmaz
10 Yorumla- Sağlık konusunda 962 cevap paylaştı.
+1 yılKomşumuz sinovac'ı yaptırmıştı. Yan etki olarak fazlaca yüksek ateş yaptığı için hastaneye götürmüşlerdi.
10 Yorumla Yan etkisinin olması iyi bisey. Aşının vücutta etkili olduğunu anlamış oluyoruz
20 YorumlaBen olmadım ama arkadaşta şiddetli baş ağrısı yapmıştı. Bünyeye göre değişiyor sanırım bazısında hiç belirti olmazken bazısında yan etki yaratıyor.
00 Yorumla
+1 yılBen henuz yaptirmadim ama annem yaptirdi. Biontech i tercih etti. Onun başı ve kolu ağridi. Bizim orda sinovac yoktu
01 Yorumla- Sağlık konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılKol agirisi çok hafif ateş yorgunluk
Grip aşısı olunca grip olan bana göre çok normal bu yan etkiler00 Yorumla Ağır bir aşı bu bayontek, haliyle diğer her ağır aşıda olduğu gibi, omuzda yumruk yemiş gibi bir ağrı yaptı.
Başka bir etki yaratmadı..00 YorumlaYakın arkadaşım oldu tansiyonu düşmüş rengi falan atmış şu an iyi
20 YorumlaBen ikinci dozumu Nisan ayinda oldum ve hayatimda boyle bir aci cekmedim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirkaç hafta önce babam Biontech oldu adam ölüyordu neredeyse aşı olduktan 3 4 gün sonra fenalaştı ateş bastı konuşamaz oldu hastaneye kaldırdık kan zehirlenmesi yaşadı turp gibi adam. 2. dozu oldurmayacağım kendim de olmayı asla düşünmüyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Vay be
Yaptırmadım Son ana kadar da yaptırmicam Çıkmaza Girdiğimde Bakarız 🥴
10 Yorumla
+1 yılBazi ilaclarin yan etkisi seneler sonra cikar hayirlisi.
10 YorumlaVar. Ben. Şu an yatakta yatıyorum işe de gidemedim. Nezle belirtilerinin hepsi var.
12 Yorumla
+1 yılYan etkiyi salın artık aşı olunmazsa pandemi bitmez hangi aşıyı bulursanız olmak vatan borcunuzdur.
71 YorumlaAşıya guvenmiyorum. Yan etkileri içinde beklemede kalınız
00 YorumlaHedef 2023
2023 bekliyorum ben 2 yıla dökülür aşı olanlar doğal seçilim 💖02 Yorumla- +1 yıl
Aşı olmayanlar için yaptırımlar yolda. Mesela kısıtlamalar aşı olmayanlar için devam edecek.
+1 yılBiz çok önce olduk. Nüfusun %85 i aşılandı ve normale döndük. Bir tan etkisi de olmadı.
00 Yorumla
+1 yıl2006 yapimi son umut adli filmi izlemenizi oneriyorum. asi olmadan once izleyin
04 Yorumla- +1 yıl
İnsanlarintamami kisir oluyor. ve ureme duruyor. oyle bi distopyayi islemis
- +1 yıl
Kisir olmak isteyenler rahatca vurdursun asiyi
+1 yılİki aile dostumuz aşı yaptırmasına rağmen covid’e yakalandı. Nasıl koruyucuysa artık siz düşünün
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiontech oldum. Hiçbir yan etkisi olmadı. Kolum bile ağrımadı.
00 Yorumla
+1 yılIlk aşı olduğum gün 2 gün süren kol ağrısı dışında birşey yasamadim
00 YorumlaBiontech oldum. Göğüs ağrısı, kol ağrısı, baş dönmesi, üşüme
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şey olmadı nötr. Hiç bir şey olmasa da bir şey olmuştur 😀
00 Yorumla Kol ağrısı hemen hemen herkeste var sanırım. Annemde de acayip kol ağrısı varmış.
00 YorumlaSağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı. aşı yeri dokununca çok acıyor hala.. etkisi bu sadece.
00 Yorumla
+1 yılAnnem oldu annemin başı dönüyordu midesi bulaniyordu üşüyudu ve kolu çok ağrıyordu
08 Yorumla- +1 yıl
Kolu ağrıması gayet normal. Başı dönmesi ve midesinin bulanması saçma geldi bizimkilerde oldu ama hiç bir şey olmadı
- +1 yıl
Bilmiyorum annemde böyle oldu
- +1 yıl
Gerçi bizimkiler sinovak mı ne ondan oldu
- +1 yıl
Mesela teyzem oldu oda hiç hissetmedi benim annem olduğu gece saat 1 de başı döndüğü ve midesi bulandığı için uykudan kalktı
- +1 yıl
Geçmiş olsun yakında herkese vurulur da işe yarıyor mu cidden merak konusu
- +1 yıl
Çok sağol 🙏bilmem ki ınșllah yarar
- +1 yıl
Sinovak vurdurucam bende sanırım ama henüz gelmedi bana da
- +1 yıl
Vur gelir gelir merak ettme
+1 yılOlmadım, olmayı da düşünmüyorum. Covid geçirdik. Allah'ın izniyle bir sey de olmaz bu kadar endişe etmiyorum artık.
525 Yorumla- +1 yıl
@M-B-B umarım böyle saçmalık yapmazlar. Aşı olmamak benim kişisel yasal hakkım. Bu kadar vaka, yan etkiler varken aşı olmak da istemiyorum.
- +1 yıl
Sen yan etkiden bahsediyorsun da 4 milyon insan öldü onu ne yapacağız? Senin ailen ölmedi diye başkaları olsun mu. Maskeyle gezeceksin mecbursun kimseye hastalık bulaştırma hakkın yok
- +1 yıl
@Соломон__Кейн maskemi hiç, asla indirmiyorum ailem dışında. Ne konusuyorsun? Covid oldugumda 1 ay disari cikmadim, markete girmedim tasiyiciysam diye. Bana bu üslupla konuşamazsın. Ben ölsün herkes demedim, ben aşı olmayacagim. İsteyen olabilir!
- +1 yıl
@M-B-B bu kuralların hepsi durumdan firsat cikarip baski kurmak için, 1.5 yildir maske takip hasta olmayan insanlara bunu zorlayamazsin... madem olunmasi gerekiyor ve mecburi, devlet bu ilaclarin uzun donemli yan etkisi ile ilgili sorumluluk kabul ediyor mu? Ureten firma bile kabul etmiyor... ayrica madem oraya buraya giremezsin diyecekler, yahu ulkeye davet ettikleri turistler Ruslar, yüzde 90 i aşılı değil, vaja sayısı yüksek, İngilterenin yuzde 65 i aşılı, vaka sayısı bizden yüksek... o turistleri ulkeye sokup aşı olmayana otobüse binemezsin derlerse kıyamet kopar...
- +1 yıl
Turistlerin hepsi aşılı. Ben de hasta olmadım ama aşı oldum. Devket değil ama dünya aşı olmanız için zorlar bu konuda iş yeriniz bile baskı yapabilir hatta işten çıkarabilir. Adalet diye bir şey zaten hiç olmadı bu dünyada o yüzden o mevzuya girmeye gerek yok. Dediğim gibi evden çıkmayacaksanız zorunlu değilsiniz. Çıkacaksanız illa olacaksınız kaçışınız yok maalesef. Bu kurallar artarak gelecek çünkü. Her sene olduğunuz grip aşıdının bile içinde ne var bilmiyorsunuz.
- +1 yıl
@M-B-B turistlerin hepsi aşılı filan değil nereden çıkardın, bizde öyle bir kural yok... test kuralı bile kimi ülkeye bak kimisine yok uydurma... avrupada o kural var,1.5 yıldır maskesini giyen insanlara evden çıkmayı kısıtlamadın da şimdi mi maskeli diye kısıtlayacaksan.. apır sapı konuşmalar bunlar.. olan olur, olmayan da karışamaz... İngiltereye bak yüzde 65 i aşılı vaka sayısı bizden yüksek... yahu uydurma uydurma şeyler söyleyince haklı olacağınızı sanıyorsunuz da mesele sizin haklı olmanız değil.. insanları hürriyetini engellemey hakkın yok
- +1 yıl
@M-B-B yahu trusitlerin hepsi aşılı diyorsun.. bu laf uydurma, öyle bir şey yok... konacak kurallardan bahsediyorsun buna uydurma demedim, bu kurallar insan haklarına aykırı... sana ne hem? evden çıkması yasaklanırsa çıkmaz, sana ne? yasağı koyan utansın... bak aşılı olsa bile 65 yaş üsten otobüse binmek bile yasak.. buyur mantık ara bunda... baskı kurma fırsatı bunlar, toplum sağılını korumayla alakası yok...
- +1 yıl
@M-B-B ürün ihraç ediyor olman ülkeye her giren turistin aşılı olup olmadığını bilmeni sağlamaz.. ikisi ayrı şeyler.. bir çok ülkeye Pcr zorunluluğu bile yok, olanlar aşı zorunluluğu yok.. senin olmana ses çıkaran yok, ... sen çıkıp da aşı olmazsan şu olur bu olur diye insanlara bir şey diymezsin.. Viüs olur ölürsün ne kadar çirkin bir söz, 1.5 yıldır hem işe gittim hem maskemi taktım hasta olmadım.. şimdi sen ölmemi istedin diye mi öleceğimm? ağzınızdan çıkanı kulağunız duysun...
- +1 yıl
Aileni ve diğer insanları düşünmüyorsan o senin bileceğin iş. Bu zamana kadar olmaman bundan sonra olmayacağını garantilemiyor. Virüsün de çeşitleri var. Dediğim gibi bu senin bileceğin bir şey ama şimdilik. İleride aşı yaptırmak zorunlu olacak brn bundan bahsediyorum ve ilerisi de öyle uzak bir zaman değil.
- +1 yıl
@M-B-B herşeyin bir sonu var... istemeyen olmaz, sinemaya bir buçuk yıldır girmiyorum biraz dhaa girmem, devet dairesine de gerekirse girmem... yahu sana ne sana ne? bu baskıları mazur görmek normal davranışlar değil... şimdiye kadar maskeyle devlet dairesine giren kişi yine maskeyle girince tehdit mi sayılacak? bunun bilimsel açıklamasını yap, öyle konuş
- +1 yıl
Hes kodunda artık aşı olup olmadığın gösteriliyor. Sen futuristik bir dünyada yaşıyorsun ben ise gerçekleri konuşuyorum. Nereye kadar kaçacaksın bundan illa bir şey yaparlar ve o aşıyı olman gerekir. En basitinden araç muayene istasyonlarında hes kodu ile aşı olma şartı ararlar veya yeni kimlik kartı değişikliği olur devlet dairesine girip işlem yapman gerekir aşı olmak zorunda bırakılırsın. Ben sana ol ya da ooma demiyorum. Brn sana olacakları anlatıyorum. Baskı yapan brn değilim ülkeler, devlet, toplum, kurallar. Öyle yani.
- +1 yıl
Belki virüsle karşılaşmayacak bir insan, aşı ile virüsün mRNA sını almıs olacak. Çok endişe eden aşıyı olabilir ama aşı sizi virüsten korumaz. Aşı oldun diye Covid olmayacağını sanıyorsan yanılıyorsun. İkinci kez covid geçirenler, ikinciyi daha ağır atlattıgını ifade ediyor. Vücudumun aşı ile virusu tanıması ne katacak? Aşı olup ölenler var hatta ve hatta vücudunda tümörü canlananlar varmış. Yalan haber değilse tabi bir hastaya doktorun ifadesi bu olmuş. :)
Alman aşısı olanlarda baş dönmesi, mide bulantısı ve eklem ağrısı şikayetleri duydum.
00 Yorumlaİkinci gün biraz kırgınlık oldu onun dışında henüz bir sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılAşı olmadım henüz sıra bana gelmedi ama çevremdeki çoğu kişi oldu ailemden de olanlar var tabiki sağlık sektöründe oldukları için. Kimse de kötü bir etki olmadı. Aşı olmayı istememek bana çok cahilce geliyo
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk aşı olanlar çok şanslı bakalım 🤔
Olmak istemeyenler nasıl anıra anıra olmak isteyipte bulamayacak😂10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSıram gelmediği için henüz olamadım ama olan yakınlarımda genelde kol ağrısı oldu.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşı zararlı da olsa faydalı da olsa vurulacağım. Etrafımda herkes oldu hepsi de şu an çok sağlıklı 85 yaşında dedem vuruldu yan etki yaşamadı
02 Yorumla- +1 yıl
Daha erken cunku
Cevap sahibi+1 yılSen hiç aşı olmadin mı? Bebekken, okulda vesaire bir sürü aşı oldun amaçları eğer kısırlaştırma vesaire ise zaten onlar ile yapmışlardır.
+1 yılaşı yaptırdıktan sonra beyaz şahin alıp yanlama eğilimim arttı
00 Yorumla
+1 yılFaz 3 e bile geçmeyen aşıyı ne akla hizmet oldunuz? Bağışıklık sadece aşıylamı kazanılıyo?
42 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı bir yorum hanımefendi
- +1 yıl
İyi su çiçeğide kızamıkta kabulak hatta tetenoz hatta HIV virüsü de bunu düşünüp olmayalım hasltalıklar yayılsın sonuç da bu aşılar da tam korumuypr ben su çiçeği geçirdim ama ölüm ve büyük salgın engelleniyor! Bu corona aşılarıda aynı durum ölümü ve büyük salgını engellicek olay bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu aşıların koruyuculuk süresi ne kadar bilen var mı? Yani ikinci dozu olan birisi, tekrar ne zaman aşı olacak?
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Aurelya teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılKlâsik aşılar tamam, ama yeni teknoloji için tamamen sorunsuz herkes için demek zor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDayım, eniştem yaşadı yan etkiyi. Kasları bütün kasları ağrıyormuş.
00 YorumlaSağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı. duyduğum kadarı ile 3-4 güren bir ağrı haricinde şikayet etmiyorlar
00 YorumlaSağlık konusunda 316 cevap paylaştı. Bende şuna ladar birşey olmadı, kol ağrısı ya da ateş falan şuana kadar bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılBen biontech oldum sadece omzum ağrıdı başka herhangi bişey olmadı çok şükür
00 YorumlaKol ağrısı ama ilk dozda böyle ikinci doz biraz daha ağırmış
20 Yorumla- Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği