İlk devlet olan Sümerlilerden Aristo'ya kadar tıp ve hastalıklarda büyü ve sihir, bitkisel tedaviler kullanılıyordu. Aristo büyü ve sihrin yerine bilimi ön gördü. İnsanlık tarihinin başında keşfedilen bitkisel tedavi (bitkisel ilaçlar, bitkisel çaylar, bitkilerden yapılan kokular, merhemler vs.) günümüzde de geçerliliğini kılıyor.
İlaç tedavisi, günümüz teknolojileriyle hastalıklarda kullanılmakta, hastalıkları tamamen ortadan kaldırmadan uyuşturmaktadır. Yani başımızın sürekli ağrıması ve ilaç kullanmamız ağrıyı tamamen yok etmez, uyuşturur. İlaç tedavisi ileride böbrek sorunlarına da yol açabilir (böbrek taşı)Peki siz hangi tedavi yöntemine güvenirsiniz? Hastayken bitkisel şeylerden mi yararlanırsınız, ilaçlardan mı?
Doğallıktan yana, bitkisel tedavi
Teknoloji ve yenilikten yana, ilaç tedavisi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hastayken ilaç tedavisini mi tercih edersiniz bitkisel tedavi mi?
Değişiyor aslında eğer doğal yöntemlerle geçiyorsa doğal yöntemler tercih ediyorum; mesela örnek olarak mide bulantım varsa ilaç kullanmam kesinlikle nane limon içerim. Ama ağır bir baş ağrım varsa ilaç kullanırım.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bitkisel %60 İlaç tedavisi %40
Bu da demek oluyor ki insanlarda gelişme var. Her zaman bütüncül tedaviden yana oldum. Bitkisel + gerekirse ilaç tedavisi birbirini destekler. İkisinin birbirine sırt çevirmesi daha doğrusu insanların bu şekilde kutuplaştırması çok yanlış. Fakat özellikle şu pandemiden sonra modern Batı tıbbına olan ön yargım artmış durumda.
Merhaba! Hastalandığım zaman, hastalığım benim kontrolüm dışında ve ileriliyor ise doktora giderim ve ne ilaç yazarsa onu kullanırım. Zira bir sürü alternatif tıp ürünü alarak kendimi deneme tahtasına çeviremem. Çünkü hepsi şifalı olmayabiliyor. Ölçüsü veya dozu kaçar sonra zehirleyebilir. Bu şekilde düşünüyorum. Saygılarımla...
Bitkisel tedavi diye bir şey yok bu tür şeylerle iyileştiklerini sananların hastalık saydığı şeyler ilaçsızda geçer ama ciddi hastalıklarda ilaç tek tedavi yoludur.