Johns Hopkins Üniversitesi araştırmasına göre vejetaryen beslenen kişiler bu hastalığa %73 oranında daha az yakalanıyorlarmış. Siz yakalanmamak için vejetaryen beslenir misiniz? 🤓🥗
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEt ağırlıklı besleniyorum aslında, hatta biraz da çiğ seviyorum kanı hafif üstünde.
Böyle de diyince kendimi yamyam gibi hissettim ya 😂
Ancak bazı zamanlar çalışmalar yapacağım zaman perhize giriyorum. O zamanlar vücudum daha hafif oluyor gibi sanki, psikolojik de olabilir o kısmından emin değilim.
Protein ihtiyacını et harici takviye ile karşılamaktan çekiniyorum açıkçası çünkü GDO hormonunu üreten ile hormonun verdiği hastalıkları üreten ilaç firmaları aynı, işin kötü tarafı takviyeleri üretenler de aynı firmalar. Kısacası proteini doğal yoldan almak yani et yemek en iyisi.02 Yorumla- +1 yıl
Pembemsi süper olur et. hafif sulu
Cevap sahibi+1 yıl@Xxxsudenaz değil mi ya hafif de baharatın kokusu esicek üstünden ohh mis
En İyi Cevaplar
+1 yılBurada temel veriler, hasta olan insanların çok az bir bölümünün vejet olması mı yoksa vejet olanların gerçekten yakalanmaması mi bilmiyorum ama isterse Dünya'nın en güçlü bağışıklık sistemine sahip insanı olsun, yoğun miktarda virüse maruz kalırsa, kişi pozitif olur yani yakalanmış olur. He tabiki hastalığı hafif geçirir ama sonuçta yakalanmış olur. Bu araştırmaya güvenmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılBen yakalandım hiç de bir zorluğunu görmedim her halükarda ölmeyecek miyiz sırf korona olmamak için et mi bırakılırmış ya herhalde öleceğimi bilsem bırakmam daha gelmişim 27 yaşıma daha fazla yaşayıp ne yapacam lisede dil anlatım dersi hocamın sürekli sınıfta söylediği bir söz vardı o söze de sonuna kadar katılıyorum
'Hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun'
😂😂😂00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBakın et yemeğe karşı olanları anlıyorum çünkü bir canlı öldürülüyor bu iş için saygı duyuyorum bende kemikli tavuk yiyemem mesela çünkü hayvan sahibi olunca daha çok empati yapmaya başladım ama yeri gelince yemek durumunda kalıyorum gerek ilik suyu olsun gerek et olsun bunlar vücut için gerekli olan vitaminlerdir sebzede olmayan şeylerdir bunlar ve çabuk etki eder bu soruya ne cevap verebileceğimi bilmiyorum saçma geldi et yiyen insanda daha çabuk yer bulup çabuk mu ürüyormuş?
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
52Cevap
Sağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı. ben bunu mantıklı bulmuyorum.. çok vejeteryan tanıyorum. hastane hastane geziyorlar kansızlık demir eksikliği vs vs.. et yemeyen adamın bağışıklık sistemi yiyen birine göre daha güçlü olmaz. geçenlerde de bilmemne üniversitesi , sigara içenler içmeyenlere göre daha az yakalanıyor diye bir saçmalığa imza atmıştı.. bu mesele bana biraz şu meşhur , isviçreli bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre diye başlayan 3. sayfa haberlerini anımsattı..
geçen yıl da , veganların da kuvvetli olduğunu ispatlamak için evereste tırmanmaya çalışan bir kadın , yolun yarısında ölmüştü.. vejeteryanlık ve veganlığa inanmıyorum yani.. tamam istemeyen yemesin kendi bilir ama , güzel bir şeymiş gibi de anlatmasın20 YorumlaAt yalanı sevsinler inananı..
Hastalık vuhanda çıktı, adamlar börtü böcek ne varsa yiyorlardı.. Tüm dünyayı hastalık kasıp kavururken hala, o vahşiler aynı şekilde her boku yemeye devam ediyorlar ama virüsü yiyorlar. Bu tezat vejetaryen safsatasını nasıl açıklayacak?21 Yorumla
+1 yılSebebi çok açık, doğal C vitaminini ve inflamasyon azaltıcı fitokimyasalları meyve ve sebzeden çok alıyorlar ama B12 eksikliğini imkanı yok gideremezler. Er geç B12 eksikliğinin etkileri patlak verir. B12'siz yeni DNA bile oluşamıyor.
04 Yorumla- +1 yıl
Aynen B12 ihtiyacını gideremezler.
- +1 yıl
@ZeytinliGofret ironi yaptıysan ben de ironi yapayım sana, veganlar son 50- 100 yıl önceye gelene kadar da b12 takviye alarak bu zamana geldiler zaten 😂😂
- +1 yıl
Haklısın, iyi akşamlar 😃
- +1 yıl
@ZeytinliGofret yenilgini kabul etmen de güzel.
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Türkiye'deki et tüketim oranına bakarsak, vakalarda sonuncu olmamız lazımdı. Corona'ya yakalanmamak için sağlığımdan olmazdım. Protein vücudun ihtiyacı sonuç olarak. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak bu mantığın adı.
00 Yorumla
+1 yılBu araştırmalara ben inanmıyorum ya. Kim yapıyo neye göre yapıyo? Anket mi oluyo kişi başına? Nerden anlıyolar?
30 Yorumla
+1 yılBunun gerçekliği araştırma sonucu paylaşılıp bilgi sahibi uzmanlarında incelemesi sonrasında kahret verilmeli. Herkes kafasına göre araştırma sonucu yapıp bunu doğruymuş gibi paylaşmamalı
00 YorumlaVejeteryan olmayı basit sananlar var :D et yemek pahalı diyorlar ama vejeteryan olmak daha masraflı etten de pahalı sebzeler meyveler var 😂😂 ülkemizde hiçbiri olamıyoruz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz inek degiliz surekli ot yiyelim. Biz kaplan degiliz surekli et yiyelim. Insaniz insan kim neresinden uyduruyor bu garip seyler sadece ot ye et yeme ne kadar aptlca seyler
30 Yorumla- Sağlık konusunda 456 cevap paylaştı.
+1 yılVejetaryenım zaten yıllardır.
Korona olmadım hiç, et yememem mi etkiledi bilemem.21 Yorumla- +1 yıl
aslında sebebi çok açık, dogal C vitaminini ve inflamasyon azaltıcı fitokimyasalları meyve ve sebzeden çok alıyorlar ama b12 eksikliğini imkanı yok gideremezler, er geç b12 eksikliğiin etkileri patlak verir. b12 siz yeni dna bile oluşamıyor
Balık sezonu da kapandıktan sonra ülkede zaten et alabilecek kişi sayısı kaç ki? O yüzden ülkem adına sevindim. Zaten vejeteryan olarak yaşıyoruz.
00 YorumlaSağlık konusunda 646 cevap paylaştı. Zaten sebze ağırlıklı beslenmenin daha sağlıklı oldugu biliniyor... daha az et tuketmek zor değil... aşı %91 koruyorsa, beslenme ise %73 ise, aşı riski almak gereksiz
10 Yorumla
+1 yılVeganlığı bıraktım ama yine %90 vegan bir hayat yaşıyorum, o kadar koronalı insanın içinde bulundum, belki de bu yüzden hiçbir şey olmadı bana. 😃😃
00 Yorumlabu araştırma sonucuna pek itibar etmiyorum.çünkü Türkiye de et tüketimi fazla değil.öyleyse bu salgının Türkiye de şimdiye dek çoktan sona ermesi gerekiyordu
00 Yorumla
+1 yılAğzı olan konuşuyor her diyenin her dediğine inanırsak vay halimize
10 Yorumla
+1 yılVejeteryanlık o kadar tehlikeli ki virüs bile yanına yaklaşmıyor
10 YorumlaBen türkiyede yaşıyorum malesef :( ben hiç et yememek. Ben vejetaryan olmak
10 YorumlaTest yaptirmadiklari icin yakalanmiyorlardir skdhskxhdk
10 Yorumla
+1 yılHiç olamam bana göre bir beslenme tarzı değil. Hayatta soğurum ben.
11 Yorumla- +1 yıl
Hayattan*
Yok ya et giren yere dert girmezmis ben özellikle tavuk ağırlıklı besleniyorum bırakamam
10 YorumlaHer besinin yeri ayrı ya sebzesizde olmaz etsizde sonuçta ikiside yenmeli kimi etsiz duramaz kimi sebzesiz çok şükür korana felan olmadım ette yiyorum sebzede diğer etlere göre tavuk kanatı cok seviyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBende bir ara vejetaryen olmak istemiştim hayvanları sırf biz yiyelim diye öldürüyoruz ama sonra daha çok hasta oldum bazı vitaminler vs. Sadece etten alabildiğimiz şeyler bundan dolayı kaynaklandığını düşünüyorum ve corona virüsünde sağlıklı olmak önemli yoksa tam tersine daha çok yakalanacağımızı düşünüyorum ben.
00 YorumlaSağlık konusunda 2,8b cevap paylaştı. Hiiiç işim olmaz vejeteryanlikla. Layt erkeklerin işidir o.
00 YorumlaKaç vejetaryen varmışta bu oran ölçülmüş bırak breeh :D
00 YorumlaSaçmalık bu şeyler haram olmayan her şey yenilir... bana göre
01 Yorumlabilmem, zor ya. dönemsel olarak belki ama sürekli olmz gibi
00 Yorumlabu oran vejetaryenlerin et tüketenlere göre oranının çok az olması sebebiyle olmasın? :)
04 Yorumla- +1 yıl
Bence koca üniversite bunu düşünmüştür. :)
Vejetaryen olanlar kendi olmayanlar kendi arasında hesaplanmış olabilir. - +1 yıl
Ben araştırmalara pek bakmıyorum bile. Maskemizi takalım, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edelim yeter ama bu tür araştırmaları bakkal necmi abi yapmıyor o yüzden biraz dikkate alıp saygı duymak lazım. :) :)
- +1 yıl
aslında sebebi çok açık, dogal C vitaminini ve inflamasyon azaltıcı fitokimyasalları meyve ve sebzeden çok alıyorlar ama b12 eksikliğini imkanı yok gideremezler, er geç b12 eksikliğiin etkiler patlak verir. b12 siz yeni dna bile oluşamıyor
Çok et yememem bir işe yaramış ama gel gör ki ben zaten virüsten korkmuyorum.
00 Yorumla
+1 yılKorona olmadan önce de kırmızı et yemiyordum iyi ki yemiyorum o zaman
02 Yorumla- +1 yıl
aslında sebebi çok açık, dogal C vitaminini ve inflamasyon azaltıcı fitokimyasalları meyve ve sebzeden çok alıyorlar ama b12 eksikliğini imkanı yok gideremezler, er geç b12 eksikliğiin etkileri patlak verir. b12 siz yeni dna bile oluşamıyor
- +1 yıl
Az da olsa unutkanlık oluyor ama ne biliyim Kurban Bayramin da bile mutfakta kurban etleri doğrama filan oluyor o mutfaga burnuma mandal takarak giriyorum girersem
Sağlık konusunda 3,1b cevap paylaştı. Olmam. Atın ölümü arpadan olsun misali devam etçil olmaya
00 YorumlaBana biraz abartı geldi verelim bi keyif çayı içsinler, kendilerine gelsinler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliskendersiz adana kebapsız mangalsız bi hayat olamaz be
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır! Bu haberin gerçek olduğuna da pek inanmıyorum.
00 YorumlaHayır, olmam. Etsiz bir hayat düşünemiyorum doğrusu.
21 Yorumla- +1 yıl
Büyük büyük milyon yıllık atalarımız olan Tyrannosaurus Rex, soyunun Tükeneceğini bile bile yine de et'den vazgeçmemiş biz mi vazgeçecez :-)
00 Yorumla
+1 yılVejeteryanlık kadar saçma bişi aklıma gelmiyor valla ya çok saçma olanlara hakaret etmem ama yazık yine de
00 YorumlaGerekirse ölüyüm de etden uzak kalmayım ya ahshs o derece bayılıyorum ete sevmeyen de iyi pişen bir yerde yemiyordur bence
00 YorumlaYani büyük konuşmayayım vejeteryanlara çok büyük saygım var ama hiçbir güç beni vejeteryan yapamaz
10 Yorumla
+1 yılAz yakalananlarin yüzde 73 ü vejetaryen oluyordur bence
00 Yorumla
+1 yıl'O beni bağlar ben yine durmam sor bana pişman mıyım'
00 Yorumla
+1 yılBende deli gibi et yiyorum ama yakalanmadım.
20 YorumlaCoronayı et suyu içerek atlattım
20 Yorumla
+1 yılasla asla doğuluyum ben etsiz bir yaşam düşünemem
24 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@enteresanbiadam kardeş iyi güzel açıklamışsında ben bilimselliğe bakmam neyi seviyosam onu yerim
- +1 yıl
her 2si de lazım etsiz de olmaz otsuz da
- +1 yıl
@enteresanbiadam aynen
- Sağlık konusunda 985 cevap paylaştı.
u +1 yıl@terskadeh sen ne diyosun bu işe
16 Yorumla- +1 yıl
@terskadeh Bizimki fakirlikten
- +1 yıl
@terskadeh yapta yiyek
- +1 yıl
@terskadeh aslında sebebi çok açık, dogal C vitaminini ve inflamasyon azaltıcı fitokimyasalları meyve ve sebzeden çok alıyorlar ama b12 eksikliğini imkanı yok gideremezler, er geç b12 eksikliğiin etkiler patlak verir. b12 siz yeni dna bile oluşamıyor
+1 yılSebebi neymiş onu da aciklasaydin keşke
21 Yorumla- +1 yıl
+1 yıletimi yerim 20 sene az yasarım :D
20 YorumlaAsla olmam. etsiz bir hayat dusunemiyorum
10 Yorumla@genelokuyucu biz olamayiz 😂😂😂
11 Yorumla- +1 yıl
Evet çünkü eti çok seviyoruz😂😂😂😂 Etsiz bir hayatı düşünemem jsjsjssj ot yiyerek hayatın tadı çıkmaz
Sağlıklı beslendiğimiz içindir.
10 YorumlaSağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bayramdan bayrama et yiyoruz saten😀
10 Yorumla
+1 yılZaten dünya yakında vegan olacak
00 Yorumla
+1 yılbunlar hep emeriganın oyunları
00 Yorumla
+1 yılVe buna inanan laleler
00 Yorumla
+1 yılmillet olarak zaten vejeteryanız, et pahalı 😅
00 Yorumla
+1 yılEt ete değecek. Etsiz bir hayat düşünemiyorum.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİstemezdim. Hepçilim zaten.
00 Yorumla
+1 yılSemi vejetaryen olan ben bunu beğendim
01 Yorumla- +1 yıl
Sağlık konusunda 445 cevap paylaştı. İlginç. Oran çok Yüksek.
01 Yorumla- +1 yıl
aslında sebebi çok açık, dogal C vitaminini ve inflamasyon azaltıcı fitokimyasalları meyve ve sebzeden çok alıyorlar ama b12 eksikliğini imkanı yok gideremezler, er geç b12 eksikliğiin etkiler patlak verir. b12 siz yeni dna bile oluşamıyor
+1 yılAsla vejeteryan olmam
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu görüş bana doğru gelmedi.
10 YorumlaSağlık konusunda 598 cevap paylaştı. Olmam böyle gayet iyi
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı