Geçen birinin fenalaştığını gördüm , cidden insan o ara çok panik yapıyor. ben hep yadırgamıştım. nasıl panik oluyorlar falan filan diye. Yemin ederim ki ambulansın numarasını unuttum :D
Benim oğlum geçirdi. Kalbi durdu. Bir kaç dakikalığına gitmişti. Bu arada bir oluyordu zaten. Doktorun dediklerini yapmıştım o zamanlar. daha 6-7 aylıktı. Dizlerini karın boşluğuna çekmek gerekiyor. Sanki anne karnındaymış gibi. Cenin Pozisyonu derler. Bir taraftan da kalp masajı tabii ki de.
Zor anlar ya Allah kimsenin başına vermesin inşallah
sadece eğer önünü sıkan kravat, gömlek vs. varsa onları gevşetebilirim, çıkarabilirim ve daha rahat nefes alabileceği bir şekilde ortamı hazırlarım (İnsanlar varsa uzaklaştırırım, içerideysek dışarıya çıkartırım). Onun dışında nasıl müdahale edebilirim, bilmiyorum. Hiçbir şey yapmam bunlar dışında. Hemen 112 acil servisi ararım ardından
Zaten mesleğim bu.. Öncelikle ilk iş 112 yi aramaktır. Sonra hastanın üzerindeki sıkı olan kıyafetleri gevşetilir varsa kravat falan gevşetilir çıkarılır. Ayaklarını kalp seviyesinin üzerine kaldırarak kalbe daha çok kan akışı olması sağlanır. Eğer yanınızda kendinize ait kalp ilaçlarınız varsa kesinlikle vermeyin.
Şiddetli şekilde öKSürmesini söylerim, eğer baygınsa 112 yi aramak dışında yapabileceğim bir şey olmaz. Umarım ben kalp krizi geçirirsem sen yanımda olmazsın :D
Güldür kız beni sabah sabah :D O nasıl bir açıklama. :D Ben çok panik yapmam. İki kere sağlık destek eğitimi ve sertifikası aldım. En fazla hastayı kaybederiz. Buna da kader derim.
Ambulansı ararım. Yakasını falan açarım. Öksürtneye çalışırım. Bildiklerim ve elimden gelenler sadece bunlar. Ve heyecanlanırım tabiki de. Ama mok değil.
Veterinerim ama Allahtan sağlık dersi aldım insanlara nasıl yaklaşmam gerek biliyorum. Pandemi dolayısıyla hastanelere dağıtıma çıkartılmıştık orada baya bir şey kaptım.
Yatırıp, ayaklarını havaya kaldırıp, rahat nefes almasını sağlayarak. Ve kesinlikle öksürmesini söylemelisin zorla öksürmeli. Öksürmek kendine kalp masajı yaptırır insana.