Kurdeşen her an ortaya çıkabilir. Kurdeşen veya ürtiker nedenleri çok yaygın görünse de, cilt bu hastalıktan etkilendiğinde aktiviteleriniz bozulacaktır. Bunun nedeni, şikayet ortaya çıktığında ortaya çıkan kaşıntı çok şiddetlidir ve rahatsızlık hissine neden olabilir tıbbi bir bakış açısından, kurdeşen, ciltte kırmızı lekelerin ortaya çıkmasına neden olan reaksiyonlardır. Kurdeşen, başlangıçta vücudun bir bölümünde ortaya çıkar, ancak zamanla yayılabilir.
başlangıç olabilir o halde ve evet çok rahatsız ediyor
Her insanda kurdeşen nedenleri farklı olabilir bununla birlikte durumun en yaygın nedenleri şunlardır yiyecek böcek veya hayvan ısırıklarına karşı alerjik reaksiyonla bitkilere alerjik reaksiyonlar
sıcaklık veya havadaki değişiklikler grip gibi enfeksiyonlar tansiyon düşürücü ilaçlar gibi bazı ilaçları almak koruyuculara veya gıda boyalarına maruz kalma stres alkol ve kafein tüketimi tiroid bozuklukları hepatit lupus gibi bazı hastalıklar
Indian Journal of dermatology'de yayınlanan araştırma, dünya çapındaki insanların %15-20'sinin yaşamları boyunca kurdeşen yaşadığını söylüyor durum kadınlarda ve çocuklarda erkeklerden daha yaygındır bununla birlikte, kovanların tedavisi nispeten kolaydır etkili olduğu kanıtlanmış bazı yollar, antihistaminikler, kalamin içeren losyonlar ve iltihap önleyici ilaçlar almaktır evde tedavide ise kaşıntı şikayetlerini azaltmak için kurdeşen olan bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz bunu yapmadan önce, yaşadığınız kurdeşenlerin soğuk algınlığı alerjisinden kaynaklanmadığından emin olun.
kurdeşen soğuk alerjiden kaynaklanıyorsa soğuk kompres yapılmamalıdır ayrıca koku içeren ürünler sabun nemlendirici veya vücut losyonu gibi tahriş edici ve alerjik reaksiyonlara neden olabilecek ürünlerden kaçının ve sıcak güneşte güneşlenmekten kaçının. Mümkün olduğunca yün bazlı giysiler kullanmaktan kaçının. Teri iyi emen, bol ve vücutta rahat hissettiren giysiler kullanmak daha iyidir aşağıdaki kurdeşen belirtilerini veya semptomlarını yaşarsanız derhal bir doktora gitmeniz şiddetle tavsiye edilir kurdeşen birkaç gün sürer ve iyileşmez
kurdeşen belirtileri zamanla kötüleşir döküntü ağrı ile ortaya çıkar veya morarma bırakır semptomlar günlük aktivitelere gerçekten müdahale ediyor dönen baş dönmesi eşliğinde şişmiş boğaz veya yüz nefes almak zor göğüs bölgesinde baskı hissi nadiren de olsa kurdeşen anjiyoödem şeklinde komplikasyonlara neden olabilir bu cilt altında sıvı birikmesiyle karakterize edilen ve gözlerin dudakların ellerin ayakların ve cinsel organların etrafındaki cildin şişmesine neden olan bir aşırı duyarlılık reaksiyonudur bu durum özel tedavi gerektirir önlem olarak kovanların nedenlerini ve bunların nasıl üstesinden gelineceğini belirlemeniz gerekir bunun nedeni tekrar tekrar meydana gelen kurdeşenlerin bir kişinin yaşam kalitesini düşürebilmesidir sonuç olarak hastalar kolayca strese girer, endişelenir ve hatta depresyona girerler bu tür bir cilt rahatsızlığı yaşıyorsanız, bunu hafife almayın, tamam mı derhal bir doktorunuza görünün.
soğuk algınlığından kaynaklanmadığına eminim zaten suyla ıslatınca bir süre kaşıntısı duruyor teşekkür ederim 🙏🏻
Bende de çok sık olan bir durum ancak sende ki kurdeşen gibi duruyor. Benimki ise tamamen alerjik, soğuk bir ortamdan sıcsl bir ortama geçtiğimde ya da tam tersi durumlarda meydana geliyor, benim için bir çözümü yok ancak senin doktora gitmen lazım.
bunun testi nasıl yapılıyor biliyor musunuz
Kan diye biliyorum, benden kan almışlardı. Tam kan üç tüp.
gidesim kaçtı iyice 😯
İğne korkusu deme. 😂😂😂
öyleee
Önce doktora gürün. Sonra havas ilmiyle uğraşan bir hocaya görün. Korkutmak istemem ama durum ciddi gibi. Yanılıyorda olabilirim. Dediğim gibi önce bir doktora gürün. Cildiyeye ve dermatolojiye.
alerji testini tekrar yaptırmam gerekebilirmiş öyle yapacağım sanırım çünkü güneş alerjisinde de kurdeşen belirtisi varmış
Cevap
6Cevap
Acile git hemen alerjik bu bulaşma olayı olur her yerine bulaşınca havaleye kadar yolu var banada olmuştu
ayy Allah korusun yayılan bir şey mi ki
Ve bu durumdayken bile virüs var diye hastaneye gitmiyorsun, öyle mi? Umarım şakadır.
çok uzun zamandır böyle neredeyse kendimi bildim bileli ve güneş alerjim var sebebi o zannediyordum
ilkokul? daha öncesini hatırlamıyorum güneşe maruz kalınca hep benzer kabartılar oluyor
Bence koştura koştura hastaneye git hiç hayra alamet değil bunlar.
bende hayra alamet görmüyorum ama virüsten dolayı erteliyorum işte
Erteleme işte git.
Aynisi bendede oldu yediğin veya dokunduğum bir şeyden dedi doktor serum verdi
bende güneş diye tahmin ediyorum ama emin değilim işte neyse gidicem mecbur bana doktor yolu gözüktü
Yapcak bisey yok
Hanfendi kolunuzda alerji var sanırım
evet alerjimle bağlantısı olduğunu düşünüyorum biraz araştırdım güneş alerjisi belirtilerinde kurdeşen varmış
Alerji bağlantısı varsa doktora görün derim hanfendi
Ürtiker , kurdeşen derler korkulacak bişey değil.
nedir peki bu alerjimden mi kaynaklanıyor yoksa stres vs mi
Bende de olmuştu
Dondurucudan çıkardığım tavuk budu tarihi bı kaç gün geçmiş. Bişey olmaz dedim. Çözülunce fırınların yedim. Böyle oldu.
10 gün falan sürdü. Bir iki saat durur. Başka yerlerde sırtta karında omuzda bacakta çıkar.
Sana da muhtemelen yediğin bişey, asitli içecek veya ambalajlı abur cubur cips gibi şeyler dokundu
Stresten de oluyor evet ama genelde dediğim şeylerden. Dahiliye git. Gösteren yeter resmi. Ya tahlil yapar ne dokundu ona göre ilaç verir ya da direk yazar. Ben hiç gitmedim iki hafta sonra geçti. Ama kaşıma
kaşımadan duramıyorum ki çok kaşınıyor suyla ıslatıyorum anca öyle hafifliyor ve evet geçen sefer çıkan bir haftada mı ne geçmişti
Kasirsan daha kötü olur. Doktora git. Merak etme hastahanelere sıkıntı yok.. o kadar rahatlarim hijyen açısından kimse korkmuyor. Ben üç hastane ayrı ayrı gittim dış için herkes rahattı. Seninki de Kremlin. Doktor görsün ama.
Kurdeşen o.
böcek olabilir mi
hep aynı yerden nasıl ısırabilir ki
olabilir alerji de olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?