ben rakamlara inanmıyorum artık.. bu virüs insan kanında yaşamaya devam ediyor ve yayılıyor sonuçta.. tatil sezonu açılır açılmaz nereye kayboluyor bir anda? çevremizde insanlar ölmeye devam ediyor.. ama vakalar dipte nasılsa.. çok yüksekken ise , çevremizde kimseye bir şey olmuyordu.. sıradan grip gibi atlattı tanıdığım belki 100 insan.. ama vakalar iyice azalıyor denmeye başladığından beri de son haftada tanıdığım 2 sağlıklı insan , koronaya yakalanıp vefat etti... nasıl oluyor? Haziran ayında 40 yaşın kadar olan herkes aşılanmış olacak diye söz verdi sayın bakanımız 1 buçuk ay önce.. Haziranın ortası geliyor , aşılardan bahseden bile yok.. paylaşımlarında bile aşı yok.. şimdiye kadar yapılan toplam doz sayısından başka.. üzgünüm.. ben artık inanmıyorum.. çok iyi niyetle düşündüm 1.5 yıl boyunca.. ama çok fazla çelişki var.. artık inanmıyorum.. sayın bakanımın iyi niyetli birisi olduğuna inanıyorum ama , çok erken söz verdiği için, dış sebeplere bağlı olarak sözlerini tutamadığında kendisi zor durumda kalıyor.. ben de işte o verilen aşı sözlerine falan inanmıyorum artık.. aşı sıram geliyor mu acaba diye bakmıyorum bile artık.. kendimi daha fazla aptal yerine koymaya niyetim yok.. Beni şu güne dek bu hastalıktan Allah korudu.. tek inandığım şey bu..
Tatil yerlerinin dışında yani günlük hayatımızda okul, iş yeri, otobüs gibi pek çok toplumsal alanlardada saatlerce vakit geçiriyoruz. Ama tatilde iken insanlar yalnız vakit geçiroyor ya da yalnızca aileleriyle temas içerisinde oluyor. Tatil beldelerinde , metropollere göre kilometrekareye düşen vaka sayısının düşük olma sebebini buna bağlıyorum.
Daha küçük tatil beldelerinde sokağa çıkma yasakları varken çoğu insan biraz daha dikkat ediyordu, sokağa çıkana çok rastlamadım daha sıkı yönetim gördüm büyük şehirlere nazaran.. Tam olarak vaka sayısı azalmışken şimdi yasakların kalkması durumu oralarda nasıl etkiler tartışılır.
Sıfır olması kesinlikle inandırıcı değil ama büyük şehirlerdeki kadar yoktur. Ben daha yeni Fethiye'ye gittim geldim. Kimsede maske falan yoktu ama çok kalabalık değildi sezon tam açılmadığı için. Sağlıklı bir şekilde geri döndüm çok şükür.
Demek ki yaz dönem, gelince turistik bölgelerden kaçıp turistik olmayan bölgelere göç ediyor virüs.. Dünyada bir ilk ülkemizde yaşanıyor; Tatil bölglerini sevmeyerek göç eden Corona... Turistik bölgelrde vaka sayıları "0" ama geriye kalan bölgelrde "0" değil...
Ya düpedüz yalan çünkü oraya gelen yuzbinlerce İstanbulludan bir tane bile taşıyıcı yok, ama bütün taşıyıcılar İstanbul'da.. hatta diger şehirlerden gelenler arasında da taşıyıcı yok, oralarda kalanlar hasts... Marmaris ve çeşmede muhabbetli lokantalarda farkli ailelerden insanlar buluşuyor bir şey yok, ama bu mesela Ankarada olsa vaka oluyor... bizimle dalga geçiyorlar... turiste yaranalim dedikçe Avrupa Rusya bize hareket çekiyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ya ben şu algımızı anlamıyorum. Turistlere muhtacız. Bu bir gerçek. Devletin turist çekmek için turizm bölgesindeki insanlara aşıda pozitif ayrımcılık yapması gerek bu yüzden ve yaptılar da. Bu sebeple de o bölgelerde corona olayı epey azaldı veya bitti.
@Oopsss çıkar olduğu doğru. Ama bu ülke adına bir çıkar. Turistler olmazsa zaten halihazırda kötü olan ekonomi batacak. Döviz girmesi gerek ülkeye. Devlet bunu yapmaya mecbur
@Oopsss şöyle diyeyim. Bir işyerinde çalışıyorsun asgari ücret alıyorsun 19 yıldır. Kıt kanaat geçiniyorsun. Geçen yıl korona çıkıyor işten ayrılıyorsun. Birikimin de yok geçmişten bugüne. 2 yıl işsizlik demek senin felaketin olur. Ben turistler gelirse ekonomi şaha kalkar demiyorum. Turizm sayesinde ekonomimizdeki açıklar kapanıyordu. Turistlerin gelmemesi demek o boşalan kaynakların ekonomiyi dibe çekmesi demek. Ben yöneticiler açısından konuşmuyorum. Devletin bizzat kendisi açısından yorumlarım. Siyaset yapmayı sevmiyorum
Hayır dediğine katılıyorum zaten. Ama bizim ülkemiz zaten turizm ülkesi. Yani sadece zor zamanda değil iyi zamanda da turizm ülkesiyiz. O yüzden iyide de kötüde de oraya yatırım yapmamız gerekiyor tabii ki. Ama bana yöneticiler inandırıcı gelmiyor. Yani ne yaparlarsa yapsınlar, artık doğrusu da olsa altından halka bir yarar çıkmayacağının garantisini kanıtladılar.
O hastanelerde çalışan sağlıkçılar aksi durumda vaka sayılarını sızdırırdı diye düşünüyorum ama sindirilmeleri mümkün de olabilir. Tatil reklamından sonra sıfır olmasına nasıl şaşalım ki.
avrupaya gönderme yapılmış getirin turistleri diye aynen sıfır ya zaten köylerde %100dür oran tatil beldelerinde %0 dır bu kalabalığa rağmen dipdibe partilere rağmen kesinlikle 0 dir
Turistlerin mekanında virüs olmâz, akıllı bıdık bunlar. Mesela covidin cumartesi günleri tatil günleri ama pazar günleri sokaklara dökülürler. Gece 10'dan sonra parti verirler falan. Eğitimli baya.
açıklandı ise öyledir. niye güven vermesin. sıcak yerlerde virüs yayılımı çok zayıf. ayrıca tatil beldesinde millet kucak kucağa değil ki illaki hastalık olsun.
marmaris ve çeşme her ikisi de tatil merkezlerinin gözdesi ve yaz gelmesiyle kendi yerli halkı dışında eminim bir sürü yazlıkçı/tatilci/turist dolmuştur oraya sıfırlanması hiç inandırıcı gelmiyor
yalan o yahu çeşmede çekilen bir dizinin ekibinde 4-5 vaka vardı birkaç gün önce nasıl sıfır olmuş hemen yalan haber kesinlikle A habermi söylediyse kesin yalan zaten
Gayet normal karşılıyorum sonuçta tatil beldeleri ve truzimden kazanaç sağlayan yerler vaka sayilarini düşük gösterdiklerini ve güvenilir olmadığını herkes biliyordur.
ya inanmayın hepsi yalan geçen seneden örnek alın inanmıyorsanız saedce hastaları açıkladılar hep sonra vakalar ortaya çıktı 30 binlerdeydi turistler kaçmasın diye bu senede öyle olucak ekime kadar saklıcaklar vakaları