Öyle bir çalışmayı israil yapmış 5 milyon kişiye biontech aşısı yapmışlar ,275 tanesinde hafif denilebilecek düzeyde miyokardit tespit edilmiş.. Ama bu haberde epey belirsizlikler var. Örneğin 16-19 yaş arası erkekler de daha sık demişler ama bildiğiniz gibi bu yaş grubu da yerinde durmayan bir grup. Biliyorsunuz israilliler de çok fanatikler, bizimkiler kısıtlamalara uymuyorlarsa israilliler hiç uymuyorlar. Belki de bu yaş grubu sokaklarda gezdiği için covid19 a yakalandı, ama covid i hafif atlattı, o yüzden de hiç test yaptırmadı, sonra da aşı oldu. Bir de 5 milyon kişinin nasıl tarandığı meçhul.. Aşıya bağlı ölümlerden de hiç bahsedilmemiş. Şuanda dünyada aşı savaşları, siyasi savaşlar, ilaç savaşları da var. Örneğin dünyaca ünlü tıp dergisi Lancet bir ara covid19 tedavisinde kullanılan "plaquenil için kalp problemi yaratıyor "şeklinde bir yazı yayınladı. Çünkü o dönemde 20 TL lik plaquenil, binlerce dolarlık ilaçların yapamadığı şeyleri yapınca çin ile amerika arasında da soğuk savaş olduğu için ilaç firmaları kendi ilaçlarını sattırmak için plaquenil i hedef aldı. Tabi olay netleştikten sonra plaquenil hakkında yalan haber yapıldığı anlaşıldı. Lancet dergisi özür dileyerek makaleyi geri çekti. Gerçi şu an plaquenil covid19 tedavi prokolünde yok, favira var. Ama umarım demek istediğimi anlamışsınızdır. Belki de israil, mecbur kaldığı için biontech almıştır fakat biontech alman aşısı olduğu için de karalıyor da olabilirler. İsrail in, Amerika ile arası daha iyi. Buna rağmen israil gidip moderna, astrazeneca ya da johnson aşılarından birini almadı. Demek ki o aşılara hiç güvenmiyor.. İşin aslı biontech canlı aşıdır, sinovac ise ölü aşı. Canlı aşıların yan etkilerinin olma ihtimali her zaman ölü aşılara göre fazladır. Fakat etkinlikleri de çok fazladır. Mesela biz bebeklere polio (çocuk felci) aşısının hem canlısını, hem ölüsünü yaparız. Canlısını yapmak riskli demeyiz, çünkü karşımızdaki mikrop çok acımasız bir virüs, riske giremeyiz. Sırf o yüzden Avrupa'da bağışıklığı zayıf olan herkese biontech yaptılar, diğer aşıları yetersiz olur diye yapmadılar. İşin aslı Türkiye'de ilk aşılar yapılırken sadece sinovac (çin aşısı) vardı. O yüzden sağlıkçılar hep sinovac yaptırdı ancak biontech in Türkiye ye geleceği bilinseydi muhtemelen doktorların çoğunluğu biontech yaptırırdı. Halen de böyle bir ihtimal var. Herkes aşılandıktan sonra sağlıkçılara 3. doz aşı yaptırılması gündemde ve bu aşı da büyük ihtimalle biontech olacak.. Dediğim gibi "veri" her şeydir. Aşı konusunda tereddütleriniz olabilir, sonuçta bunlar yeni teknoloji ve salgın da 100 yılda 1 oluyor. Fakat covid19 un öldürme oranlarını düşününce covid26 nın covid32 nin de ardından gelme olasılığını düşününce aşının olası yan etkileri insanın gözüne gelmiyor. Çünkü hafif atlatsa bile covid19 enfeksiyonu çoğu kişide miyokardit (kalp tutulumu) yapıyor zaten..
13 Yorumla- +1 yıl
Yaptığım yorumun özeti aslında şu:"Çalışmayı yapan israil, ama bu çalışma siyasi nedenlerle ve özensiz yapılmış olabilir. O kişilerde kalp tutulumunun sebebi biontech aşısı olmayabilir. Belki de o kişiler önceden semptomsuz olarak covid19 geçirdiler ama haberleri yoktur. Biontech in kalbi etkileme ihtimali olsa bile ben onu yaptırırdım, çünkü israilin verilerine göre bu oran 5 milyonda 275 kişi oysa Covid19 enfeksiyonunu hafif geçirenlerde bile virüs kalp tutulumu yapıyor.(yüzde 80) Dolayısıyla Biontech canlı aşı olduğu için bana göre daha etkili ve daha iyi bir aşı..
Soran+1 yılHocam ben kendim bedensel engelliyim şu anda aşı sıram geldi hangi aşı olmalıyım yani snovac mı yoksa BioNTech aşısı mı
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 598 cevap paylaştı.
+1 yılHaberi okudum.
DSÖ tarafindan diger ülkelerden de bu konuna bilgi istenip konunun daha aydinlatacagini dusunuyorum.
Diger taraftan Çinin aşı'sı ilk gunden beri bana daha mantikli geliyor. Bilinen bir yontem ile yapilmis. Ayrica son bir habere gore, daha once covid gecirenlerin Çin aşı yaptirdigin da, daha az yan etki hissettigi gorulmus.32 Yorumla- +1 yıl
Tskler eig icin.
Soran+1 yılRica ederim
Sosyal Medyada çok sayıda manüpüle haber dolaşıyor. Hangisi doğru hangisi yanlış bilmiyoruz. Bu konuda bilim kurullarına yetkili ağızlara güvenmek zorundayız. "aşı olanlar eylülden itibaren ölmeye başlayacak" diyenler de var. Olmadı eylüle kadar bekleyelim, baktık kimse ölmüyor aşı olanlardan... o zaman aşı olalım.
10 Yorumla
+1 yılBirinci doz aşım Biontech ve Cumartesi günü ikinci aşımı olacağım Biontech.
Yakın bir arkadaşım iki doz aşısını oldu Biontech ve hiç bir şey olmadı.
Araştırın bence yanlış anlamayın ama kulaktan duyma ya da bilinmedik haberlerle araştırma dahi yapılmamış şeylerle kafanız karışır ve canınız sıkılır.23 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten bu konuda da çok fazla yorumlar oluyor burada mesela ben aşı olmak istemiyorum ilerleyen zamanlarda Ayşe ne yapacak bilmiyorum deyip aklımızda şüphe bırakan insanlar oluyor Ben aşı olacağım öncelikle onu söyleyeyim ama hangi aşıyı olacağım konusunda kararsız kaldı biontech konusunda olmayı düşünüyordum ama dün bu haberi gördükten sonra birazcık kararsız kaldım.
- +1 yıl
Maalesef kulaktan duyma bilinmedik kişilerden aşı hakkında yorumlar olunca insanın kafası karışıyor biliyorum bende de ilk baş öyleydi.
Ben aşı olacağım yere gidip bilgi aldım mesela kafamda soru işareti bırakan buna sebep olan insanlar yüzünden çok korktum ilk başta Doktora sorularımı sorarken okadar açıklayacak şekilde cevap verdi ki anlatamam bütün soru işaretleri çözüldü birden.
Eğer zamanın var ise bir Doktora sor derim kafandaki soru işaretlerin sebebi saçma sapan yorum yapan insanlar bilmedikleri halde ve bu haber siteleri.
Soran+1 yılAnladım çok teşekkür ederim zaten benim annem sağlıkçı ama işte her kafadan bir ses çıkınca insan ister istemez bir tereddütte kalıyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Bir aşı vücuda yapıldığında aşıdaki ilaç vücudun tüm organlarına yayılır. Böylece vücudun tüm organları aşıdan etkilenir. Ancak bazı organlara daha erken bazılarına ise daha geç yayılır. O yüzden aşının yan etkisinin olup olmamasının anlaşılması daha geç sürebilir. Ama Biontech aşısında acil kullanım onayından önce normal bir insanda bu durum denendi. O yüzden aşının yan etkisinin olup olmaması anlaşıldı.
10 YorumlaHiç şaşırmam.
Bu yüzden belki Sinovac tercihim.
Birde bildiğim kadarıyla Binotech aşı içerisinde alkol var.
İnternetteki haberlerde görmüştüm
"Domuz jelatini yok ama alkol var."
Yalan veya doğru, bilmiyorum.12 Yorumla- +1 yıl
Sizin vücut hücreleriniz de mikro düzeyde alkol üretir, ama ben kimsenin bu yüzden sarhoş olduğunu görmedim, aşıdaki alkolü, rakıdaki alkol gibi düşünmeyin , vücut onu kullanamıyor, o alkolün amacı aşının donmasını önlemek. Daha çok arabalardaki antifreeze e benziyor. Miktarı itibarıyla vücuda zararı yok.. Bir de jelatindi, domuzdu vs aşılar ilk çıktığından beridir bunları duyuyoruz. Sırf covid19 aşısında değil, hepsinde duyduk."Aşı kısır yapıyor" denildiğini duyduk. Bayanlar, Spiral (RIA) taktırmasın diye:"Devlet bizi dinliyor" diyenleri duyduk:)) Demek istediğim bu efsanelerin artık suyu çıktı. Madem aşıda alkol var diyorsunuz o zaman musluk sularında da alüminyum var. Çamaşırlarınızı yıkamayın o zaman.. Ya da en baştan da söylediğim gibi aşıya güvenmiyorsanız, ameliyat da olmayın, modern tıbbın ürettiği diğer ilaçları da kullanmayın, doktora da gitmeyin, hastaneleri meşgul etmeyin. Çünkü hepsi aynı aklın eseri, aynı eğitim sistemi ile eğitiliyorlar.. Aşı da yaptırmayın gidin, internette önerilen otlardan için. Siz de kurtulun biz de kurtulalım.
- +1 yıl
Yalnız, ben sadece biontech'i ele aldım.
Biontech'e ben güvenmiyorum ha belki herkesin bünyesi biontech'i kaldırmayabilir onu bilemem. Biontech olup bir problem olmayanda vardır, olanda vardır. Biontech aşısı direk vurulmamalı aşının uygunluğu için incelenmeli. Haberlerde bazı insanda olan genler koruyor demiş ne kadar doğru yanlış bilemem. Ben Sinovac'dan başka aşıya güvenmiyorum.
+1 yılSinovac ol bence herkes ülkesine tıpış tıpış alcak korkma
18 Yorumla- +1 yıl
sinovac aşısı yok ülkede uzun süredir. Ailem için arıyorum yok deniyor...
- +1 yıl
Sinovac aşısı var, her yere dağıtılmış durumda. Sorun şu ki sistem sinovac a randevu vermiyor. Yani aile hekimlerinin elinde sinovac var, randevuları da açık.. Peki o zaman sorun nerede? Sorun bakanlığın sisteminde, bakanlığın sistemi ikinci aşı randevularına izin veriyor ama ilk defa randevu alacaklara izin vermiyor. Bilerek herkesi biontech e yönlendiriyor. Peki bakanlık doğru bir şey mi yapıyor? Bence yaptıkları doğru. Çünkü hem biontech daha iyi bir aşı, hem daha pahalı ve hassas, bakanlık biontech i ziyan etmek istemiyor. İkinci olarak da çin e güvenmiyor. Çünkü çin sözünü tutum göndermesi gereken aşıyı göndermedi. Şimdi bakanlık bütün randevuları açıp herkese birinci doz sinovac yaptırsa, çin in ikinci dozlar için yeterince aşı gönderip göndermeyeceği meçhul.. Aslında gönderir de zamanında gönderir mi? Diyelim ki 3 ay sonra gönderirse millete aşı yapmanın bir anlamı kalmaz.. Peki aile hekimleri ellerinde aşı olmasına rağmen neden aşıyı yapmıyorlar. Yapamazlar çünkü randevu alınmadan yapılan aşıları sisteme giremezler. Sistemden düşüm yapamazlarsa da hem devlet "elinizde aşı görünüyor" diyerek yeni aşı vermez, hem de yaptıkları aşıyı sistemden düşmedikleri için cezalı duruma düşerler.. Ben sizin yerinizde olsam biontech i yaptırırdım, bence en iyi çözüm bu..
- +1 yıl
@DR_ZAFER beyefendi herkes biontech aşısının risklerinden bahsediyor ki aile yakınlarımdan olan herkes ağır geçirdi, hastanelik oldu, babamın amcası vefat etti aşıdan sonra. Siz ne diyorsunuz? Ben aşı tercihi yapmak istiyorum ve biontech aşısını tercih etmiyoruz. Zorla mı vuracaksınız? Tamam aşı olmayız olur biter. Ben değil çoğu insan biontech aşısını tercih etmiyor. Bu yüzden elimiz de bol bol biontech var maşallah hiç bitmiyor. Sizin dediğinize bakılırsa yandık. Verme sinovac şunlara zorla alacaklar biontech kafasındasınız. Elbet haklılık payı var dediklerinizin bazı kısımlarında ama ben kronik rahatsızlığı olan ailemi riske atmam. Aşı olmayız eve kapanırlar ama yine de olmayız. Ne güzel ama Sinovac var ama verme millete. Olsunlar biontech zorla da olacaklar. Mantığınıza inanamadım. Hoşçakalın.
- +1 yıl
Asıl ben sizin mantığınıza inanamadım. Herkes dediğiniz kim Allah aşkına, içlerinde gerçekten bu konuları bilen ya da uyduruk internet bilgilerinden değil de gerçek bilimsel kaynaklardan araştıran kaç kişi var acaba? Daha kaç kişi biontech yaptırdı da siz hemencecik biontech in yan etkilerini gördünüz? Dünyada 170 ülke var.40 tanesi aşı yaptırıyorsa 130 tanesi yaptırmaya aşı bulamıyor ya da almaya gücü yetmiyor. Millet hastalıktan kırılıyor, sizin devletiniz de iki çeşit aşı getirmiş siz aşıyı beğenmiyorsunuz. şu an çıkan dedikoduların aynısı ocak ayında sinovac için de çıkmıştı, bugün herkes sinovac diyor ama o gün herkes sinovac tan korkuyordu."Herkes" dediğiniz kim Allah aşkına? Zamanında aynı "herkes" Avrupa da kadınları cadı diye yakmadı mı? Zamanında "herkes" dünyaya düz demiyor muydu?
- +1 yıl
O konuşanların yüzde 90 ı aşı olmayan kişiler. Diğer bir yandan devletler gerekli gördüklerinde kamu sağlığı için aşıyı zorla da yaptırabilirler ama bunu illa silah zoruyla yapmaları gerekmez. Siz bilmezsiniz ama bir ara fransada aşı karşıtları o kadar fazlaydı ki kızamık salgını oldu. Fransız devleti, aşı olmayanların eğitim hakkını ellerinden alınca herkes kızamık aşısı yaptırmak için koştu. Aynı şey amerikada da var. Çocukluk aşılarını yaptırmayanlar pek çok haktan mahrumlar. Devletler eğer biontech için böyle bir uygulama yapmıyorlarsa bu iyiliklerinden değil, aşı talebini karşılayamadıkları için. Çünkü şuanda binlerce kişi aşı yaptırmaya çalışıyor. Beğenmediğiniz biontech i yaptırıyorlar. Bana göre devlet sinovac konusunda haklı. Bunu bir kez daha söylüyorum. Çünkü şu an randevuları açsa sinovac 1 günde biter. Çin de ikinci dozu zamanında göndermezse sinovac aşısı yaptıranlar ortada kalırlar. Devlet vatandaşı mağdur etmemek için böyle yapıyor. Bir de aşı tercihi hakkı demişsiniz. Hangi haktan bahsediyorsunuz ki? Mesela Almanya'da böyle bir tercih hakkı yok, ingilterede yok. Amerika da yok. Olanı vuruyorlar. Onlar vatandaşa hangi aşıyı istiyorsun diye sormuyorlar, ihtiyaç durumuna göre, vatandaşın adına devlet karar veriyor onlarda. Türkiye neden sorsun ki? Soruyor ama neden sorsun. Ne mecburiyeti var? Öte yandan benim ne mecburiyetim var ki size uzun uzadıya bunları anlatıyorum. Vurmak istemiyorsan vurmazsın, banane. Ben covid19 u da geçirdim, aşılarımı da oldum ola ki devlet üçüncü doz aşı olmamıza karar verir onu da yaptırırım tereddüt etmem. Ben istiyorum ki sizler mağdur olmayın, kafanızda soru işareti kalmasın, bizim yaşadıklarımızı yaşamayın. Yoksa herhangi bir maksadım yok. Yoksa banane..
- +1 yıl
Modern tıbba güvenmiyorsanız, aşıya güvenmiyorsanız, doktorlara güvenmiyorsanız, ilaç da kullanmayın, hastanelere de gitmeyin, ameliyat da olmayın.. Sonuçta tıp bir bütündür. Tıpta her bilgi benzer yöntemlerle öğretilir, tıpta sistem her yerde aynı.. Eğer bir bilgiye güvenmiyorsanız, tıbbın diğer imkanlarından da faydalanmayın. Kendi kendinizi tedavi edin. Ne siz yorulun ne de biz yorulalım..
Soran+1 yılHocam gerçekten ağzınıza sağlık çok güzel yazmışsınız bizim bu cahil millete inanın hiçbir şeyi anlatamazsınız devlet aşı getirir bir şeye bahane bulurlar devlet aşı getirmez devlet aşı getirmedi aşağıda geri kaldık derler bunlara zaten ne istediği belli değil ki neymiş efendim aşıyı getirdikten 5-10 yıl sonra yaptırdıktan sonra insanlar ölecekmiş ya arkadaşım insanlar bugün kalp krizi çeşitli hastalıklar kanser gibi nedenlerle de öyle bilir bunu sadece aşağıya bağlamak doğru değil o zaman tamam sen aşı yaptırma hatta sana göre mas gibi gereksiz maskede takma git kovit ol evinde de öl hiç hastaneye başvurma ne dersin? Bazı şeyleri itiraz ederken mantıklı itiraz etmeniz gerekiyor kabul ediyoruz Bu hastalık hakkında kimse doğru düzgün bir şey bilmiyor şu anda elimizde 2 tane aşı var ya da 1 tane aşı var her neyse çözüm yolu bu yapacak bir şey yok bu aşıyı olacağız, ona bakarsanız normal kullandığınız ağrı kesici çeşitli ilaçlar dahi insan üzerinde birtakım etkiler yapıyor bundan birkaç yıl sonra kullandığınız ilaçların sizde ne etki yapacağını biliyor musunuz bilmiyorsunuz ama mecburen kullanmak zorunda kalıyorsunuz bu durumda öyle şimdi diyorsunuz ki devlet bana bu konuda zorlama yapamaz evet yapamaz ama devlet sana aşı yapdiye kafana silah dayaması şöyle yasalar çıkar derki aşı olmayanlar şuraya şuraya giremez şu etkinliklere katılamaz maskesini çıkaramaz dediği zaman ona da hiçbir şey diyemezsin adam seni sonuçta aşıya zorlamıyor ama diğer taraftan kusura bakma ama aşı olan insanlara bu haklar tanınırken sana da tanınmasını beklemeyeceksin
Soran+1 yılBazı kişiler Bir de benim çevremde adam BioNTech aşısı oldu öldü diyenler çıkıyor nereden biliyorsunuz insanların aşıdan öldüğünü adamın Berke eceli geldi ömrü o kadar yetti biraz da böyle düşünün O kadar aşı olup ölmeyen insan var hatta covid-19 hastalığı geçirdi ölmeyen insanlar var ne yapalım şimdi yani covid-19 dan ölen insanlar oldu diye diğer geçiren insanlar yalan mı söylüyor diyelim neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum ki
Diğer mRNA aşıları da yapıyor malesef. Sputnik aşısı hakkında da hiçbir bilgimiz yok. Sinovac'ı bizden başka kullanan önemli ülke de yok. Bütün aşılar şüpheli. Ben olmak istemiyorum
21 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBiontech'in yan etkileri daha çok ama yeni yöntem ve abd Alman ortak yapımı olduğu için popüler yaptır gitsin ya gençlere bir şey olmaz belli rahatsızlık yoksa.
10 Yorumla
+1 yılKanka aşı tercihi yok ki. Ailem için 1 aydır uğraşıyorum Sinovac yok. Biontech var diyorlar... tercih hakkın yok...
20 YorumlaAşıların hepsi tehlikeli ileride hastalık yapacak İnsanlarda ayrıca iyileştirmiyor aşıyı vurulan da ölüyor vurulmayanda
20 Yorumla
+1 yılArkadaşlar uyanık olun a aşısı b aşısı c aşısı değil olay. olay dsö nün dünya nusufusunu azaltma cabasi
10 YorumlaSağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Artık her kes Çin aşısının en etki olan asi olduğunu kabul etti.
20 YorumlaSağlık konusunda 508 cevap paylaştı. Yahu şu memurlar net sitesinde doğru gerçek bir haber olmaz mı ya
10 Yorumla
+1 yılVar birtakım söylentiler lakin kesin kanıtlanması gerekir.
10 YorumlaFikrim yok ama olabilir Kalp rahatsızlığıolanlar yaptırmasın ne olu ne olmaz
10 YorumlaSağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ben klasik asi olacağım sinovac biotech çok olumsuz görüş var çünkü.
10 Yorumla
+1 yılÇin aşısı yan etkiler konusunda biontech ten çok daha iyi
20 YorumlaYeni bir yöntem ve bilinmeyen bir hastaliğa karsi gelistirilen bir aşi. Üstelik inaktif değil. mrnA teknolojisi ile yapilmis. Ben bu yüzden güvenemedim ve Sino oldum 😊
10 Yorumla
+1 yılBen hiçbir aşıya güvenmiyorum 🤐
25 Yorumla- +1 yıl
@UDixon 😂
- +1 yıl
Ben cidden güvenmiyorum. Bi işe yarasaydı azalma görüldük
Soran+1 yılAnladım güvenmiyorsun da başka bir çözüm yolun var mı?
+1 yılHerkes bir şey diyor sonunda zaten öleceğiz ama dünya sağlık örgütü onay verdi çin aşısına koruyuculuğu da yüksek bence çin aşısı ol
10 YorumlaZararlı bi şey olsa milyonlarca insana aşı yapmazlar. Yap gitsin
10 Yorumla
+1 yılYap gitsin amaaan en kötü geberiz
40 Yorumla- Sağlık konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılHer aşı hakkında rivayetler var
20 Yorumla - Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOnun için Sinovac olacağım
211 Yorumla- +1 yıl
@Kauss Bende bekleyeceğim
- +1 yıl
@Kauss Tam oalrak öyle şu an.. Ailem için 1 aydna fazladır arıyorum Sinovac yok. Biontech olmak istemiyorlar. Tercih bile yapamıyoruz. O yüzden yapmadan bekliyoruz. Aşı tercihi hakkımız...
- +1 yıl
@Kauss baksanıza üstler de bir yorumda yazılanlara... yandık desenize, zorla biontech e muhtaç bırakıyorlar insanı. Biz de olmayacağız. Aşılama da ilerlemeyecek.
- +1 yıl
@Kauss Sinovac aşısı var, her yere dağıtılmış durumda. Sorun şu ki sistem sinovac a randevu vermiyor. Yani aile hekimlerinin elinde sinovac var, randevuları da açık.. Peki o zaman sorun nerede? Sorun bakanlığın sisteminde, bakanlığın sistemi ikinci aşı randevularına izin veriyor ama ilk defa randevu alacaklara izin vermiyor. Bilerek herkesi biontech e yönlendiriyor. Peki bakanlık doğru bir şey mi yapıyor? Bence yaptıkları doğru. Çünkü hem biontech daha iyi bir aşı, hem daha pahalı ve hassas, bakanlık biontech i ziyan etmek istemiyor. İkinci olarak da çin e güvenmiyor. Çünkü çin sözünü tutum göndermesi gereken aşıyı göndermedi. Şimdi bakanlık bütün randevuları açıp herkese birinci doz sinovac yaptırsa, çin in ikinci dozlar için yeterince aşı gönderip göndermeyeceği meçhul.. Aslında gönderir de zamanında gönderir mi? Diyelim ki 3 ay sonra gönderirse millete aşı yapmanın bir anlamı kalmaz.. Peki aile hekimleri ellerinde aşı olmasına rağmen neden aşıyı yapmıyorlar. Yapamazlar çünkü randevu alınmadan yapılan aşıları sisteme giremezler. Sistemden düşüm yapamazlarsa da hem devlet "elinizde aşı görünüyor" diyerek yeni aşı vermez, hem de yaptıkları aşıyı sistemden düşmedikleri için cezalı duruma düşerler.. Ben sizin yerinizde olsam biontech i yaptırırdım, bence en iyi çözüm bu..
bunu yazmış beyefendi... inanılır gibi değil. O zaman aşı olamayacağız. - +1 yıl
@Kauss biontech daha iyi bir aşıymış... nedense aşı yüzünden vefat edenler, ağır hastalananlar kouşulmuyor...
- +1 yıl
Öncelikle sizin alternatif medyanız varsa doktorların da alternatif medyası var. Her yer hükümete yakın insanlardan oluşmuyor, hükümetle taban tabana zıt görüşleri paylaşan kurumlar da var. Örnek vermek gerekirse "Türk Tabipler Birliği". Ben oranın yaptığı yayınlarda bile aşıya bağlı yaygın ölümlerle ilgili herhangi bir haber duymadım. Tereddütünüz varsa siz de açın bakın. Sadece sinovac ile ilgili Almanya da 30-35 kişi var ki Almanya 5-10 milyondan fazla insanı aşılamıştı o zaman. Bu 30-35 kişinin bir kısmının da yaşlılığa bağlı ölümlerden kaynaklandığı söylenmişti. Tamamı aşıya bağlı olmuşsa bile oran 5 milyonda 30-35 oluyor ki normal bir ağrı kesici iğneden dolayı ölüm oranı bile 10 binde 1 dir. Yani diyelim ki hiçbir rahatsızlığınız yok, ağrı kesici yaptırdınız, yaşınız da genç, allerjiye bağlı ölüm ihtimaliniz 10 binde 5.. O nedenle 5 milyonda 35 iyi bir rakam. Covid19 un öldürme oranı 100 de 3.
- +1 yıl
Öte yandan medyada ölümler diyip duruyorsunuz madem öyle isim de verin, yaşını da söyleyin.. Şuanda Türkiye'de öğretmenler ve sağlıkçılar, bir de kanser hastaları ile nakilliler hariç genç yaşta aşı yaptırabilen kimse yok. Aşıda sıra henüz gençlere gelmedi. Şuanda 50 yaş üstü kişiler aşılanıyor ki bu yaş grubundakilerin ise yüzde 80 ninin kronik hastalığı var.. Doktorlara aşı yapılırken dediğiniz yan etkiler olacak da diye çok korkmuştuk, çok şükür herhangi bir sorun yaşanmadı. Aşılarla ilgili hayati derecede ciddi sorunlar yaşanmış olsa illa ki duyardık. Facebookta sırf 1 tane grubumuzda 13 bin tane doktor var. Aşıdan önce yaşlılar yoğun bakımlara dolardı, şimdi yoğun bakımlık hasta sayısı azaldı ve yoğun bakımlık olanlar da daha genç hastalar (yani henüz aşılanmamış grup) aşılılarda yoğun bakımlık olan neredeyse hiç yok gibi. Tamamen yok diyemiycem çünkü o grubun çoğu yaşlı ve illa ki başka problemleri var.
- +1 yıl
Aşı kimsede sorun yaratmıyor da diyemem, illa ki aşı yaptıran bazı kişilerde bel ağrısı, baş ağrısı, bulantı, ateş, allerji, boğaz ağrısı , tat koku kaybı durumlar oluyor. Sonuçta aşı, virüsün özeti gibi bir şey. Fakat aşıya bağlı hayati derecede ciddi durumlar gördünüz mü, ölenler gördünüz mü, diye sorarsanız. Öyle bir şey görmedim. Böyle şeyler oldu diyorsanız da o zaman yararlandığınız kaynakları, hangi sitelerde yer aldığını göstermeniz gerekir. Kimisi diyor ki:"Amcamda oldu, dayımda oldu.. Dayınızın, kuzeninizin kronik hastalığı var mı biz bilemeyiz. Diyelim ki yoktu. Aşı da yaptırdı. Ama yine aşıya bağlı olmayabilir. Aşının bağışıklık oluşturma süresi en az 3 ay. Aşıyı yaptırmış olsa bile hemen anında bağışıklık oluşmuyor. Belki de o esnada covid e yakalandı. Ya da aşılıyım deyip gezmeye gitti. Bunları söylüyorum, çünkü bu şekilde davrananları birebir gördüm.6 ay hiç dışarı çıkmamış, aşıyı yaptırıyor, sonra hooop pazar alışverişine gidiyor.. O bakımdan bir şeyi iddia ediyorsanız, net olmanızda, delillerle konuşmanızda fayda var. Aşı firması 1 ülkeyi,2 ülkeyi kandırdı diyelim. Tüm ülkeleri kandırabilecek mi? Salgında yakınları ölen doktorlar, biyologlar, farmakologlar (ilaç uzmanları), patologlar, virologlar (virüs uzmanları) da var. Onlar demeyecek mi firmalara:"Siz yalan söylüyorsunuz, benim yakınım sizin yüzünüzden öldü, işte kanıtı"O bakımdan komplo teorileri ortaya atılırken biraz daha ölçülü olunursa insanların kafası da karışmaz. Sonuçta sizin yüzünüzden aşı yaptırmayıp ölenlerin vebali de sizin üstünüze olacak..
Suana kadar yan etki görmedim.
10 Yorumla
+1 yılYa boşver biontech i en iyisi Sinovac
11 Yorumla- +1 yıl
sinovac yok ama şu an. Ne zaman gelir, gelir mi o bile meçhul. Aşı tercihi hakkımız yok maalesef şu an...
Çin aşısı sorunsuz gibi duruyor
10 Yorumla- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKanıtlanmasını bekliyorum.
10 Yorumla
+1 yılaşı olmayacağım
10 Yorumlabence olabilir tabi ki
10 Yorumlahiç bir fikrim yok
10 YorumlaKanıtlanmış once
10 Yorumla
+1 yılBilgim yok
10 YorumlaLan beni davet etme
22 Yorumla- +1 yıl
Kendi çok normal de kullandığı sayfada bildirim daveti kapatmayı bilmiyor konuşuyor
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar