Öncelikle bende biontech aşısı oldum. Ama toplumsal olarak biraz ön yargılar mevcut. Bunları açığa kavuşturmak maksadıyla bazı şeylere değinmek istedim. Kromozomlarımızdaki ve Dna nın ihtiyaç duyduğu proteinleri üreten hücresel mekanizma arasında kimyasal taşıyıcı olarak hareket ediyor. Yani proteinlerin bir araya gelmesi için gereken iletim görevini yapıyor. Mrna ile Dna aynı şeyler kesinlikle değildir. Genetik değişiklik için Mrna nın Dna ile birleşmesi söz konusu değildir. Hassas bir yapıya sahip olmasından dolayı hücre içinde maksimum 72 saat kalabilir. Soğuk zincir altında taşınması nın neden ise budur aslında.
Sorun aslında şurada doktorlar dahil yan etkilerini kimse bilmiyor ilacı üreten firma şimdi ya da ileride oluşacak problemlere karşı güvence vermiyor sorumluluğu üstünden atıyor. Bu durum haklı olarak insanlarda tedirginlik yaratıyor.
Adam diyor ki "nüfusu azaltacağım." Biz diyoruz ki "hangi aşı güvenilir?" Üstelik bir aşının tamamlanması için süre ve aşama gereklidir. Yani bu aşılar gerekli süreyi geçirmişse ki 2 2,5 yıl mı olacak virüs olalı aşının bundan önce çıkarılmış olması gerekiyor ki süresi tamamlansın. Hadi süresi ve aşaması tamamlandı diyelim aşı hemen olunmazsa yok etkisi yitirilir yok bozulur gibi söylemler var. O kadar süre kalıyor da ben vurdurmayınca mı bozuluyor? Virüs mutasyona uğruyor ve daha tehlikeliyse aynı aşının ona ne etkisi olsun? Sorularımın hiçbirinin cevabı yok ya.. Bir sorun olursa da sizin sorumluluğunuzdaydı derlerse ne yapılacak çok merak ediyorum. Hangi aşı güvenilir sorusunu geçtim biz zaten vürüslerle yaşıyoruz ve bu virüs hayvanlar için yararlı üstelik öldürme riski çok düşük bir virüs... Ortada aşı mağdurları var ya hangi aşı ne önemi var? Şüphe uyandırmaz mı? Kız eniştem görmüyor diyor adam hangi aşı umarım geçer diyor.. Diğeri çip taktırdınız mı diyor.. Anlam veremiyorum.. Haklarımız var ya bu konular sadece sağlıkçıları ilgilendirmiyor ki hukukçuların çoğu bunlara hakları yok bırakın aşı dayatmasını, kısıtlamalar bile sınırını aştı diyorlar. TV yi izlemeyi bırakın. Sosyal Medyadan internetten araştırın. Yerli aşı üretilse bile aşamaları varsa aşıların üretilmesi ne kadar normal? Gerçek bir salgın olsa ortada aşı şovu olmaz aşı savaşı olurdu ya Olmayın da demiyorum artık bunları da bilin öyle karar verin. Dayatma var diyorlar oraya giremezsin şunu yapamazsın diye bunları demezse seni aşıya nasıl ikna etsin? Anayasa maddelerine bakın haddinden fazla zararları var bize ya..
Aşı son çaredir. Aslolan bu tür salgınların temelinde yatan etmenleri tespit edip, salgınların önlenmesi için çalışmaktır. Bu ise her şeyden önce gıda güvenliğinden geçer. Yediğimiz, içtiğimiz, soluduğumuz havada bulunan zehirleri görmeyip, pandemi ile karşılaşınca acaba aşı güvenli midir değil midir diye tartışmak zaman israfından başka bir şey değildir. Tarımda kullanılan her türlü pestisit, herbisit ve fungusitlerin yasaklanması ile işe başlamamız gerekiyor. NBŞ tamamen yasaklanması gerekirken, NBŞ kotasını iki misline çıkararak çocuklarımıza çikolata şekerleme adı altında zehir yedirmekten vazgeçmek olmalıdır.
50 yıldır Marmara'yı fotseptik çukuru gibi kullanıp, şimdi ortaya müsilaj belası çıkınca onu nasıl temizleyeceğimizi konuşmak da aynı aymazlıktır. Aslolan Marmara'yı zehirlemekten derhal vazgeçmektir.
yurtdışında biontech aşısı olan arkadaşlarım var. evrak imzalatılmamış.. Türkiyede biontech aşısı yaptıran herkese, başıma bir şey gelirse kimse mesul değildir, aşı firması da mesul değildir diye evrak imzalatılıyor.. bu ikinci sınıf insan olduğumuz anlamına geliyor... yarın bir gün yurtdışında yaşayan insanlara biontech sebebiyle kötü bir şeyler olursa dava edebilecekler. tazminat talep edebilecekler.. Türkler edemeyecek.. :) nasıl ama..