Eczaneler de kapali. Sırt agrisina ne iyi gelir? Nasil gecer?
Ara ara kitleniyorum sonra rahatliyo :)
Ara ara kitleniyorum sonra rahatliyo :)
Sinir sıkışması , hareketsizlik , hep aynı pozisyonda uzun saatler boyunca kalma ( bilgisayar , masa başı vs) yüzünden oluyor.
Doktora görünsen bile kas gevşetici verecektir ki bu anlık çözüm. Bunun için 5-6 seanslık masöre gitmelisin. Faydasını görürsün onun harici eski bir yöntem olan hacamat yaptırabilirsin , bu hacamat ise orada birikmiş olan kirli kanı , ödemin vücuttan dışarı atılmasını sağlıyor ve böylece uzun bir süre de olsa , rahatlama kaybediyorsun. Ama hiçbir imkanın yoksa annene masaj yağlarından , masaj yaptırdıktan sonra sıcak bir havluyla dolaşmalısın. Sırtını hiçbir zaman soğuk tutma. O gün içerisinde bile rahatlamayı fark edersin , geçmiş olsun.
rahatlama kaydediyorsun*
Hacamat ne sakats gelmeyelim.
Videolarını izleyebilirsin , hacamatın ne olduğunu söyledim zaten^^
sert zeminde uzan sırt üstü. iyi gelecektir. geçmiş olsun...
dışarıya falan cıkıyormusun böyle cok oturduğundada kilitleniyor cünkü
Cevap
3Cevap
daha yeni doktora gittim sırt agrının nedenıne baglı
Bende sırt icin gittim boyunda sorun cikti. Ama boynum agrimiyo sirtim agriyo iste.
Boyun riskli herhalde ya. İki omur birlesikmis doktor emara git dedi. Sirtta bir sey cikmadi
Omurganın patolojik durumları
Omurga ile ilgili pek çok durum bel ağrısına neden olur. Aşağıda bel ağrısına neden olan başlıca sebepler hakkında bilgi bulabilirisiniz.
Ağrı mekanik mi, basıya mı bağlı
Omurga uzmanları bel ve sırt problemlerini anlamak için bu problemleri farklı kategorilere ayırırlar. Bel ağrısını anlamanın bir yolu da problemi mekanik bel ağrısı ve basıya bağlı bel ağrısı olarak iki ana gruba ayırmaktır.
Belde kasılma olarak da adlandırılan mekanik ağrı bel hareketeri ile ilişkilidir yani belin mekaniği işin içindedir. Bu tip ağrı genellikle omurganın diskleri, faset eklemleri, ligamanları veya kaslarındaki bir hasarlanmadan dolayı ortaya çıkar. Omurganızın mekaniği ile ilgili olduğundan mekanik ağrı adını alır. Sırt ve belinizi ne kadar çok kullanırsanız ağrınız o kadar çok artar. Omurganızdaki pek çok durum bu ağrıya yol açabilir. Bu durumlar arasında omurgadaki kırıklar, paraspinal kaslardaki kas spazmları, omurgadaki ligaman hasarları ve omurganın eklem ve disklerindeki yıpranmalar vardır.
Basıya bağlı ağrı ise omuriliğin veya omurilikten çıkan sinirlerin basıya veya irritasyona uğraması sonucu ortaya çıkar. Örneğin, eğer bir intervertebral disk fıtıklaşır ve omurga kanalına doğru taşarsa bu durumda sinirle ilgili problemler ortaya çıkar. Bu bası veya irritasyon neticesinde sinirin geçtiği yol boyunca ağrı, uyuşukluk ve kas güçsüzlüğü ortaya çıkar.
limon yağı varsa onu sür iyi geliyor..
Superman'i deneyin. Google'da aratabilirsiniz.
Kas gevşetici iyi gelir belki
1 hafta devam eder :D
Sıcak tutucaksınız
Masaj iyi gelebilir
Yağla annene ovdurt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar