Bi kere geldi başıma ölüyorum sandım. Mide bulantısı, kusma, halsizlik, karında ağrı, sonrası doktor tabi 2 çeşit serum takılmıştım 2 gün kendine gelemedim ya hayır herkes aynı şeyi yedi neden bir tek bana dokundu hâlâ onu anlamadım.
Zehirlendiğimizi nasıl anlarız hiç besin zehirlenmesi yaşadınız mi?
Baş dönmesi sonrasında üşüme titreme mide bulantısı olmuştu bende.. Ayakta duramıyordum.. Eşimle sevgiliydik o zaman. O hastanelik oldu sabaha kadar kaldı ama ben evde yoğurt falan yedim geçti benimki.. O daha kötü oldu nedense...
İstanbul dan Bingöle iş makinesi götürüyorduk Elazığda herkese ekmek arası bir şeyler yaptırmıştım. Bir tek bana dokundu zehirlendim, saydıklarına ilaveten terleme ve sıtma gibi belirtiler de vardı. Bingöl de işimiz bitince yatağa zor attım kendimi ilaçsız doktorsuz kendimi terlete terlete ertesi gün ancak düzelebilmiştim. Çok felaket bir durum hele ki aileden kimse yoksa yanınızda yalnız başınızaysanız x2 koyun üzerine.
İlk olarak sofradan "ne güzel yedik la" diye kalkarsın bir kaç dakika sonra giderek kötüleşen mide bulantısı başlar sonra baş dönmesi, ishal bazen ateş. Sonra o güzelce yediklerini kusarsın, çoğu zaman bir ve ya bir kaç güne iyileşme olur aksi takdirde kesbişolsun hemen doktora
2 sene önce iş seyahatimden bir gece önce bozuk yumurtadan zehirlenmiştim. Öyle bir halsizlik oluyor ki, zaten anlamaman mümkün değil. Tek çaresi serum, başka türlü kısa sürede atlatması zor.