Kardeşimin boy uzamasını desteklemesi için "Argivit" isimli bir şurup aldık. Aslında balık yağı kapsülü alacaktık ama onları yutamaz diye düşündüm, eczane en çok bu destekler dedi bunu aldık o yüzden. Kardeşim her sabah ve akşam 2 ilaç kaşığı içiyor. Ama ergenlik falan derken taktı bu aralar boyuna. Uzarsın diyoruz ama yine de fazla umursamaya başladı. Sırf onun zoruyla sordum diyebilirim bu soruyu.Bu şurup.
Bende kısaydım 1.55 falandım şu an 1.75’im. Ve ailemde ki herkesin kısa olmasına rağmen. Su gibi süt içtim ama bu herkeste aynı etkiyi aynı şekilde vermiyor beni kesinlikle en çok uzatan şey basketbol ve evde günlük egzersizlerimdi yere sırt üstü yatıp kolları ve bacakları esnercesine germek. Bunu 5 dakika boyunda 10 dakika aralıklarla her gün 5 10 defa yapsın ya da ne kadar yapabiliyorsa o kadar iyi. Hiçbir şekilde ilaç kullanmadan aile genlerime meydan okudum😂 basketbola gidemiyorsa söylediğim egzersizi kesinlikle yapsın
5
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Problem de o biraz ya, kardeşim küçüklüğünden beri süt, peynir, zeytin gibi şeyleri sevmiyor ve yiyemiyor. Süt içtiği zaman midesi bulanıyor, peynir sevmiyor, zeytinin kokusuna bile dayanamıyor. Basketbol da oynayamıyor, sporla arası yok. O yüzden takviye edici gıdalara, vitaminlere yöneldik biraz. Çünkü erken ergenlik geçirdi, erken regl oldu. Boyu da uzamıyor 1 yıldır falan. Şu şurubu kullanmaya başladığından beri 1 cm uzadı sanırım. Bir ara çok yüklendi boy uzamasına. Bu şurubu içti, meyve yedi, pek yapamasa da spor yaptı, günde 300-400 kere ip atladı. Ama boy uzaması yaşıtlarına göre daha yavaş ilerliyor gelişim çağında olmasına rağmen. O yüzden taktı biraz kafayı, yaşıtlarının hepsinin boyu 160-165 falan çünkü.
O yaşlarda bende o boylardaydım kendine bu konu için çok yüklenmesin stres her şeyi engeller. Süt vs alışması cidden çok önemli alerjisi varsa bir şey diyemem tabi ki ama cidden aşırı önemli spor ile arası yoksa da en azından dediğim egzersizleri yapmaya çalışsın herkes bu egzersizimi ciddiye bile almamıştı şimdi ağzı açık bakıyorlar
Çocuk endokrinolojisine götürmek doğru mu olur acaba? uzun zamandır söylüyor çünkü doktora götürün diye. Ben boyuna kafayı taktığı için götürün diyor sanıyordum ama cidden bazı sorunlar var galiba hormonları ile alakalı. Hormon bozukluğu da var muhtemelen. En azından bi baksalar uzama potansiyeli var mı, ne kadar uzar en fazla falan. Çocuğun içi rahat eder o zaman galiba, başka türlü olmayacak çünkü.
Aile bireyleri genel olarak uzun mu eğer uzunsa işi daha kolay olur ve evet kesinlikle en doğrusu bir doktora görünmek benimde reglim çok geç olmuştu 14 15 yaşında olmuştum gitmiştim cidden doktora gitmeden bir şey yapılmıyor 👍🏻
Tam bir şey söyleyemem aile ile alakalı çünkü annelerimiz farklı insanlar. Yani öz kardeş değiliz ama gerçekten öz kardeş gibiyiz samimiyet olarak. Babamızın boyu 180, onun annesinin boyu 155 falan. Benim de annemin boyu 160 gibi. Ama onun tarafındaki kişiler fazla uzun değil diye biliyorum, yanlış da olabilir.
Asla haddime değil evet ama yinede söylemek istedim. Babanız bir anneniz farklı ise özsünüz. Anneniz bir babanız farklı ise üvey oluyorsunuz. Ayrıca babanız gayet uzun ve bir umut var :)
Babam ilk benim annem ile evlenmiş, sonra anlaşamadıkları için ayrılmışlar. Yıllar sonra da kardeşimin annesi ile evlenmiş. Tam bilmiyorum o konuları, ben sadece anne ve baba aynı kişi olursa öz oluyor diye biliyordum.
Yok hayır benim dayım da aynı şekilde ilk karısından bir çocuk doğurdu sonra anlaşamayıp boşandılar ikinci karısından da iki çocuğu oldu ve öz kardeşler çünkü babalar bir. Babalar farklı olsa direkt üvey oluyor ama babalar bir olduğu için %100 öz
Gerçekten, hayatta ki en iyi arkadaşım diyebilirim. Yaşıtlarına göre o kadar olgun ki bazen onun o minik kafasını ısırmak istiyorum. Daha dün ilk defa okula gittiği günü hatırlıyorum, anaokulundan aldığım günleri falan. Şimdi neredeyse liseye geçecek olması beni çok duygulandırıyor, evladım gibi seviyorum onu gördükçe "Bu ne ara bu kadar büyüdü ya?" diye düşünmeden edemiyorum.
Ablalık duygusu annelik duygusunun yarısıdır sonuçta🥰🥰 bende erkek kardeşimi kendim büyütttüm sayılır şimdi 10 yaşında ve annesi ben gibi bir şeyim nerdeyse
Of evet, mükemmeller ya. Yatakta kedisine sarılmış uyuyorlar şu an. Gidip "Kalk savaşa gidiyoruz" diye uyandırıp elini yüzünü mıncıklayıp parçalamamak için zor tutuyorum kendimi.
Argivit Focus Şurup 150 ml, çocukların zihinsel performansını, odaklanmasını ve enerji düzeyini destekliyor.
İçeriğindeki L-Arjinin, Fosfatidilserin, Çinko, Selenyum, D vitamini ve B kompleks vitaminleri, çocukların beyin gelişimi, bağışıklık sistemi ve genel enerji metabolizması için ideal bir takviyedir.
içindeki d vitamini ve iyot sayesinde normal büyüme ve kemik gelişimi, kas fonksiyonunun ve normal dişlerin korunmasını destekler. Çocukların normal büyümesine katkıda bulunur. şeklinde üreticinin açıklaması var ama ben boy uzattığına dair bir şey duymadım.
Saçma seyler uzamak icin bol bol süt içmek ve zıplamak lazım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu şurubu bilmiyorum ama balık yağının katkısı olur. Benim kardeşim de boy için kullandı easyfishoilin balık yağını aldık içinde d vitamini olduğu için kemik gelişimi destekliyo hem jel formda çiğnenip yutuluyo kullanımı kolay