Hiç bşy yemek istemiyor ölecek zayıflıktan denemediğim yol kalmadı 😪😪😪

İştahsız Bebeklere Çözüm Olacak 15 Püf Nokta!
1- Yemek saatini bebeğinizin uyku saatine göre ayarlayın... ...
2- Yemekten önce oyun oynayın... ...
3- Yemekten önce şeker, çikolata, gazlı içecekler vermeyin... ...
4- Yemek yedirmek için ısrar etmeyin... ...
5- Yemek sofrasına herkesin oturmasını sağlayın... ...
6- Yemeği televizyonu kapatın, yemek zamanını neşelendirin...
7- Bebeğinizin yemeğini kendi yemesi için teşvik edin...
8- Yemek tabağını tepeleme doldurmayın...
9- Kolay çiğneyebileceği besinleri tercih edin...
10- Bebeğinizin kendi damak tadını oluşturmasına izin verin...
11- Yemek yedirirken acele etmeyin...
12- Yemeğin soğuk ya da sıcak olmasına dikkat edin...
13- Korkutmayın, tepki göstermeyin...
14- Yemekle oynamasına göz yumun...
15- Doyduğunda yemek yedirmeyi bırakın...
😪😪Keşke bunlarla olsaydıı
Sağol 💐💐
Doğal sütün içine cicibebe bisküvisi ve muz ezin o şekilde yedirmeye çalışın efendim.. Bu çocuğun kilo almasına yardımcı olacaktır..
Evet bir süredir böyle yapmayada başladım
Aa öylemi?
Peki tşkler 🍁🍂💐
Rica ederim 💐
Cevap
5Cevap
Sütten yeni kesildiği için ezme şeklinde veya çorba şeklinde şeyler iyi gelebilir. Veya meyveli yoğurt gibi şeyler tercih edilebilir
Onunda payı büyük bence
Dönem dönem hepsi böyle. Benim 4yaşındaki oğlumda bı sorunu yaşadı
Anladım
💐
İlaç kullanmak istemiyorsunuz dur eminim aktara gidin iştah açıcı otnmot bişi vardır çocuklara uygun
Bağırmayan anneler kitabını oku kaç yaşında acikmadan verme
Okurum ilginç ismi
2 yaşında
Ooo çok doğru 😔
Doğru 😅
😅 😅Doğru
Şaka ya pardon hiç farkında değildim
Az baş ağrısı ile fark etmemişim
Aynen ya
teşekkür ederim 💐
Doğum kilosu düşük çocuklarda görülüyor genelde bu. kaç kilo doğdu ufaklık?
4 kg doğru aksine
Bende de küçükken aynı sorun varmış Zamanla düzelmiş sonra alışır. ciddi bir problem değil.
ben 2.800 doğmuşum. bu kilo doğum için nasıl sence bu arada küçük mü sayılıyor biraz?
Yoo normal aslında kilo 2800 ortalama kg
Aynısının biraz büyüğü bizde. Dr a gittik şükür sağlıklı. Bi süt verdi takviyr onu bile içmiyor
Pedia sure ismi
Rapor çıkarıp reçeteye yazılabilir
O sütten bizede var
Dediğin gibi onu bile içmiyor
Aynı bizim ki. Sağlıklı olsun da zayıf olsun demeye başladık valla
Aynen bizde öyle valla
Dışarda bahçede gezdirirek yedirmeye çalışın
b12 vitamini eksik olanlarda yemekte zorlaniyor
Ondada sıkıntı çıkmadı
En azından doktor öyle söyledi
siz yine de b vitamini agirlikli yiyeceklerle veya vitamin takviyesiyle besleyin.. mama sandalyeleri var , onlardan alin, onune koyun yemegi birakin yavas yavas oynaya 9ynaya yesin.. bir de şekerden uzak durun
Henüz şeker ve tuz vermedim
daha bebek demekki. dedigim gibi mama sandalyesine oturtturun eline verin döke saca yesin..
teşekkür ederim
18 aylık
Zorla aç ağzını
Kusuyor bu defada
Mecbur
İştahlı çocuk ve iştahsız bebek kavramları var. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?
Öncelikle iştah tanımını yapmayı arzu ediyorum. İştah, yemeğin zevkle, neşeyle arzuyla yenmesidir. Tabağındaki yemeği bitirmeyen bir çocukta öncelikle fiziksel bir rahatsızlığın olup olmadığına dikkat edilmelidir.
Kansızlık, bağırsak paraziti, yüksek ateş, kulak-burun rahatsızlığı gibi. Bunlardan kaynaklanmayan bir durum ise, çocukların iç dünyalarında yaşadıkları olaylar, onları iştahlı veya iştahsız yapıyor ki benim ilgilendiğim ve üzerinde durduğum durum da bu konu.
Yani siz diyorsunuz ki, çocuk iç dünyasında mutlu değilse bu yemek düzenini etkiliyor.
Cevap: Aynen öyle. Çocuğun iç dünyasında yaşadığı, üzüntü, kıskançlık, kaygı, nefret onun yemek yemesine engel olabiliyor. Yemek yemesi için zorlamak çocukta kronik yeme problemi olmasına neden olmakta.
Bir çocuk kendisine yetecek kadar miktarı alıyor.
Zorla yedirilen yemeğin bir faydası yok. Anneler elinde tabak kaşık zorla bir şeyler yedirmeye uğraşıyor. İç güdüsel olarak aç kalmalarını arzu etmiyorlar. Yanlış mı yapıyorlar?
Cevap: Elbette annelere hak veriyorum. Ancak ellerinde tabak çocuğun arkasından koşturup, ağzına zorla yemek vermek sorunu çözmüyor. Aksine bebek için yemek vakti bir azap oluyor. Her çocuğun yemek kapasitesi farklı. Yemek konusunda yapılan zorlamalar, çocuğun yeme istediği de ortadan kaldırıyor.
Eleştirilerde bulunmak da yemek zevkini ortadan kaldırıyor. Ne demiştik, iştah keyifle, neşeyle ve arzuyla oluşuyor. Bu tarz olumsuz eleştiriler ve zorlamalar çocuğun çok az olan bu isteğini de ortadan kaldırmış oluyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?