Midenin kendisi dert zaten. Yersin arıza verir, yemezsin sıkıntı yaratır, üzülürsün ağrır, zehirlenir. Ben mutlu insanken ufak bir mide kanseri geçirdim ve hiçbir sebebi yok. Durduk yere dikkat çekmek için oldu gitti bitti.
Keşke şunu düşünseydin psikolojiden etkilenen tek yerimiz beynimizdir. Orası da bu sıkıntıyı başka yerlere aktarabilme özelliğine sahiptir eğer kendisi etkilenirse ölürsün o yüzden en rahat atlatacağı yerleri gönderir sıkıntıları bu yüzden kiminin midesi kiminin kalbi kimin de sivilce kiminde Sedef hastalığı vs vs vs herkes de farklı olur o yüzden etkilenmemek için beyninizi anında sıkıntıdan kurtaracak sevdiğiniz sizi mutlu eden şeylere yönelmek gerekir. Herşey beyin de başlar ve beyin de biter nokta
Değişim hemen de olamıyor bazen. Ben de çok stresli biriyim ama kalıplaşmış düşünceler için hemen bir değişim olamıyor. Yıllardır uğraşıyorum mesela psikoloji kitapları falan da okuyorum ama çok yanlış yapmışım teknik konularda.
Trafiğe çıktığımda falan hata yapacağım diye stres oluyorum. Ama umutlu olmak önemli.
Ben ilaç da kullandım faydası olmadı. Kafayı değiştirmek için birçok farklı noktadan bakabilmek gerekiyor. İyi bir psikolog çok önemli bu süreçte bence. Ben derdimi psikoloğa anlattım bana uygun bir yol gösteremedi bana şunu dedi "sizinle bir türlü teğet gecemiyoruz, ben de zorlanıyorum" halbuki ben yardım almaya gittim oraya. Bilmiyorum ücretsiz diye mi beni sallamadı diye de düşündüm içimden.
Bence psikolojiden en çok etkilenen organlarımız sırasıyla 1- Beyin 2- Mide veya bağırsak 3- Cinsel organımız
Psikoloji ilk önce beynimizi etkiler, psikolojik durumumuza göre davranmaya başlarız. Daha sonra mideyi etkiler. Daha sonra da cinsel organımızı. Mesela buna şöyle örnek verilebilir; günümüzde genç erkek bireyler aile evinde yaşarken, ailelerine yakalanmamak için hızlı şekilde mast yapıpvişlerini bitirmeye çalışırlar. Bu durum daha sonra erkekn boşalmaya dönüşür. Bu tip kişiler evlendikten sonra 1 dk olmadan boşalırlar, bu yüzden eşi olan kadınları mutlu edemezler. Aynı şekilde kızlar da cinselliğin kötü olduğu bilinciyle yetiştirilirse, evlendikten sonra vajinismus durumlarını yaşıyorlar.
İbn-i Sina demiş ki, Öfke Karaciğeri, Keder Akciğeri, Üzüntü Mideyi, Stres Kalp ve Beyni, Korku ise Böbrekleri yorar.. biz bu duyguların hepsini dibine kadar yaşıyoruz, kararsız kaldım ama Türk insanı Öfke ve Stresini kontrol edemiyor Kalp, Beyin ve Karaciğer diyorum
dolaylıdır sinir ve mutluluk benim mideme vurur, olay beyindedir ama en hızlı tepkimeyi herkezde kalp verir insanlarda kalbe maneviyat yükler aslında yok öyle birşey duyguda beyindedir kalpte değil kalp sadece değişik bir pompadır
kesinlikle mide. Ben üzgün olduğum günler mide ağrısından gece uyandığımı bilirim. Ve üni. Sınavına hazırlanırken açıklık olmuştum midem yüzünden ve ülser çıkmıştı. Direk psikolojik olaylar mideye vuruyor bence.
Psikolojiden beyin etkilenir. Beyinden sonra kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Biz erkekler aklımız cinsellikte olduğu için orasıda etki etmez ve bu soruya bir çok erkek penis demiş. Ama beyinden dolayı olduğunu kimse söylememiş sanırsam. ( erkekler arasında bazen "stresten cüküm bile kalkmıyor" deriz )
Benim midem etkiliyor. Sinir stres yaptığımda hemen mide bulantısı ve kusma oluyor. Bir çok tanıdığımda da bunu duydum. Mideden sonra bağırsak veya baş olabilir
Bak burada @ojelikadin ' ın bir sorusu vardı. Kendine, sağlığına, dikkat ediyor musun ve nasılsın? demek ile ilgili. Orda da yazmıştım. Aklıma geldi. Kendime gerçekten zaman ayırdığımdan beri artık stresim ve öyle mide kramplarım kalmadı. Artık yaşam da çok inişli çıkışlı değil de, biraz daha stabilite istiyorum huzur adına. Her şeyden gerektiği kadar. Belki de o iniş çıkışlar beni hasta ediyordu gerçekten.
Beynim tabii ki fakat götüm de olabilir diye şüpheleniyorum değil, öyle günlerde daha çok odaya saliyorum gibime geldi ama ben hep depresyonlu olduğum için diğer günlerle kıyas etmem kolay olmuyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mide maalesef bi zamanlar ağrıdan duramaz hale gelmistim