Ehli sünnet itikatindan ve dini islam hakkında ilim sahibi birileri sualimi cevaplayabilir mi?
Orucuna devam etmelisin.
Kesinlikle hayır. Orucun bozuldu ve yemelisin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Yemek yiyip icmek degil mesele. Mesele nefsine soz gecirebilmektir.
Oruc sadece bogaz icin degildir.
Regl oldun diye yemek yediginde reglin duzelmeyecegi gibi.
Yani burda asil cevabi sen vereceksin.
Nefsin mi, sen mi.
Hocalar bozulur diyor ama bence yorum hatası olabilir. Çünkü neden bozulsun ki hem istem dışı bir şey hem de yiyip içmiyorsun ya da öyle bir niyetin yok, önemli olan niyet diye düşünüyorum ama bu benim kendi yorumum.
Regl iken oruca devam etmek günah
Öylece oruç bozuluyor. İster tut ister tutma, kesinlikle bozuluyor. Bozulduğu gün sayısı kadar kaza orucu tutmalısın.
yanılmıyorsam ikindiye kadar oluyosa bozmalısın ikindiden sonraysa oruclu olarak davranman ve iftarı beklemen daha iyisi
Birşey yapman gerekmez orucun bozulmuş olur zaten ama bu senin suşun değil herhangibir günahı yok merak etme
Oruçlu iken Regl olman durumunda Orucun bozulur. Yani '' olsun ben devam edeyim '' diye bir şey söz konusu değildir.
Kesinlikle bozulur ve yemen gerekur regl iken oruc tutmak gunah olduğundan
Orucun ortasında böyle bir durum olunca oruç bozulur oruçlu birinin kan alması gibi
Bozacaksın bu kadar cahil olmayın elinizde internet var kitap var araştırın
Oruca devam etmeyeceksin bozuluyor maalesef ama günah değil yani normalde orucu bozarsan bozduğun için 61 gündü sanırım tutman gerekiyor. Ama bu durumda sadece o gün için borçlanmış oluyorsun o günün orucunu bir başka gün tutman gerekiyor
Okuduğum hadislerde oruçlu gibi davranmaya devam etmenin yararlı olduğunu anladım.
oruc tutmayacaksın regl bitince tutmadığın gün kadar tutup borç vereceksin
18-24 yaş arasındasın ve cidden bu soruyu mu soruyorsun? Sa*lak mısın dikkat çekmeye çalışma gören de 12 yaşında sanacak
Çünkü ohalde oruç tutulmaz
Kim demiş nerde yazıyor?
Su içip orucunu bozcaksin
Reglken oruç tutamazsın otomatikmen izinli oluyosun ztn
Bozuluyor bitince kaza yapmalısın
Dilersen yiyebilirsin takva akşama kadar bekle der
Oruç tutulmaz sonradan tutacaksın onları
Ogun devam et bozulmaz ama onun kazasini yapman lazim
Şu an mi kan geldi
Bilgin yoksa fikrin de olmasın kardeşim. insanlari yanlış yönlendirme regl iken oruc asla tutulmaz.
Orucluyken gelirse bozulmaz bisey yiyip icilmez kardeş ramazandan sonra kazasini yaparsın
Saçma sapan konuşmayın lütfen.
Arkadas elinizde internet var bakin
Önce senin araştırman gerekiyor. Oruçluyken adet olunursa oruç bozulur
Aynen vallah baktim
Regl iken oruç tutulmaz
bir bilene sor bence
Ye gitsin işte abi
Regl olma ihtimalin mı var
Oruç bozulur
Orucun bozulur
Orucun bozuldu kardeşim.
Ye gitsin abi