Arkadaşlar 1 aydır diyet yapıyorum ama fazla kilo veremedim ilk 2 hafta 1.5 kilo gitti sonra bugün tartıldım aynı kiloda geldim ve yağ oranım azalmasına rağmen kilom sabit bunun nedeni nedir sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Bunun birkaç nedeni var ama hiçbiri kötü nedenler değil. Öncelikle vücut hacmi korumak için yağ kaybı sonrası su tutabiliyor. Bu yağ kaybına rağmen kilo kaybı olmamasının en yaygın sebebi. Ödem atıcı çaylar, bitkiler kullanarak bundan kurtulabilirsin.
Bunun bir diğer sebebi de tabii ki özellikle spor yapıyorsan kas kütlenin artması olacaktır ki inan bana bu dış görünüşün için spor yapmandan bile kat kat güzel bir şey10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Merhaba 🌸
https://www.dailymotion.com/video/k1MqYZD6bSdSElwR1v9
Bu sorunu anlatabileceğim bir video atacağım izlersen daha iyi anlarsın. 🌸
60 kilo olan bireyin kıyafet bedeni L/XL olurken aynı kilodaki başka birisi S/M kıyafetler giyiyordur. Bunun en büyük sebebi
“VÜCUTTAKİ YAĞ ORANI”dır. L/XL olan kişinin vücut yağ oranı %30 iken (18 kilo yağ), S/M olan kişinin vücut yağ oranı %20 (12 kilo yağ) dir. Aradaki 6 kilo yağ vücut görünümünü ciddi oranda değiştirir ve arttır.
Peki neden? Yağ hücreleri kas hücrelerine göre 2-3 kat büyük olduğundan dolayı aynı kiloda olduğumuz bireylerle farklı görünümde oluruz.
Vücut yağ oranını azaltmak içinse mutlaka bir egzersiz yapılması gerekmektedir. Günde 30 dakika yapacağınız egzersiz hem yağ oranını düşürüp metabolizmayı hızlandıracak hem de daha düşük bedenlerde özgürce gezebileceğizYağ oranınız azalmış evet ama kasınız artmış tartıya değil aynadaki gördüğünüze inanın. 🌸
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
Merhaba 😊
Öncelikle spor yaparken lütfen tartıya çıkıp o sayılara aldanma.
Burda önemli olan vucudun da ki yap oranı. Yağ kaybedersin lakin fitness veya başka birşey yapıyorsan bunu kas olarak kazanmış olabilir.
Önemli olan sayılar değil. Vucudun fit olması. Yağ seviyesini en aza indirip fit vucuda sahip olduğun da sayıların anlamsız olduğunu anlıcaksın 😊👍12 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet zaten yağ oranı azaldığı gibi kas kütlemde de artış vardı. Çok teşekkür ederim açıklaman için
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Sağlıklı sporlar 🌹
Diyete başladığınızda ilk 1-2 ay çok hızlı kilo verirsiniz, daha sonradan bu yağlardan kalan boşlukları vücut su ile doldurur ve siz kilo veremiyorum sanabilirsiniz. Burda diyeti bırakanlar çoktur ancak istikrarlı bir şekilde diyetinize ve sporunuza devam ederseniz kilo vermeniz aynı şekilde devam edecektir.
10 Yorumla- +1 yıl
Spor yapıyırsan eğer kas kütlen arttığı için ilk haftalarda yağ yaksan bile tartıda artış görmen dahi mümkün ama rakam seni korkutmasın sıkılaşmaya ve incelmeye yağ yaktığın sürece devam edersin 1 kilo kas ile 1 kilo yağ arasında dünyalar kadar fark var internette örneklerini bulabilirsin
16 Yorumla- Soran+1 yıl
Spor yapıyorum ama fazla değil aynu zamanda diyet yapıyorum abur cubur tamamen kestim
- +1 yıl
Azıcık bir hareket yoğunluğu bile kas kütlesini etkiler öncesinde çok spor yapmıyorduysan ilk haftalar normal
- Soran+1 yıl
Evet öncesinde hiç yapmıyordum hareketsizdim hep
- +1 yıl
O zaman çok normal tartıdaki rakam seni korkutmasın
- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim aydınlattın 🙏🌸
- +1 yıl
😇😇
Kasların hacim kazanmış yağ oranın düşsede kaslar sayesinde kilon sabit kalmış
17 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok ağır sporlar yapmiyorum aslında günde 30-45 dk arası kardiyo yapıyorum ama diyet öncesi çok sağlıksız beslenen ve hiç spor yapmayan biriydim
- Soran+1 yıl
Evet seviniyorum aslında ama işte tartıda eksiyi göremeyince üzülüyor insan
- Soran+1 yıl
Evet haklısın teşekkür ederim yorumların için
- Soran+1 yıl
Aynenn 👍
- +1 yıl
Kastan gitmiş olabilir.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı