Benim kullandığım bir tabir yok. Ama kızların "Halam geldi." Dediğini biliyorum 😅
Sizin var mı bildiğiniz tabirler?
Sizin var mı bildiğiniz tabirler?

Hasta oldum diyenler varmış kızlar regl bir hastalık değil tam tersine sağlıklı olduğunun bir göstergesidir , regl bir hastalık değildir , eğer bir iki ay bile regl olmasaydınız hemen korkup doktora giderdiniz ben de bir sorun mu var diye regl mens adet gibi tabirleri kullanmaktan utanmayın regl utanılacak birşey değildir regl olabildiğiniz için mutlu olun hala sağlıklı ve kadınsınız.
Cevap
37Cevap
Hastalandım diyorum ya da bir geçmiş olsun alırım diyorum anlıyorlar zbdjdjd
Bu gün "özel günüm" dediğimde herkez anlıyor artık (ilk başlarda özel gündediğimde insanlar doğum günü gibi günşer filan sanıyordu ama şimdi çok şükür herkez alıştı lzsmsmdkdk. Bu gün özel gün0m dediğimde jerkez adet olduğumu anlıyor çok şükür.) birde özel günüm demek daha nazik bir tabir gibime geliyor
Yorumlara baktımda hiç özel günüm diyip geçiştiren yokmuş ya laksksos. Bende sanıyordum ki herkez o güne özel günüm diyor xldkldld. Demek ki birtek ben öyle diyormuşum
Evet :) özel günüm de tatlı bir tabir beğendim.
Hassas dönemdeyim dıyordu eski sevgilim sonra bende abartma diyordum diyordu senin de bir yerlerinden hergün kan gelsin o zaman HAHAHA😂
Halam geldiyi ilk duyduğumda çok şaşırdım mantıklı açıklamasını düşündüm bulamadım bulabilen varsa aydınlatsın
Eskiden doğuda kuzenle evlenme çok yaygınmış kız ilk regl olduğu zaman artık çocuk olmaktan çıktığında, doğurganlığı başlar başlamaz hala gelir halanın oğluyla evlenilirmiş o yüzden de hala geldi denir
@ayperikızıbu hiç böyle düşünmemiştim hahaha teşekkürler
Bazen hastayım dediğim oluyor ama genelde regl oldum derim
regl derim neden başka kalıplar bulayım bunun adı neyse odur. halam geldi ne ya ne kadar yobazca eski kafalı bir tabir 👎👎👎👎👎
Adet oldum, hastalandım gibi :D Regl kelimesini söylerken zorlanıyorum çünkü :D
evet eğer yanımda bir erkek varsa genelde hastayım ya da karnım ağrıyo gibisinden ama kız ortamındaysam regli oldum diyebiliyorum rahatça
Halam geldi diye bir film var, o sebepten ötürü tabiri sevmiyorum. Ben hastayım, belim ağrıyor, üşüyorum diyorum. Eşek değilse anlar sjsjs
-Hastayım,
-Ay başındayım,
-Karnım ağrıyor,
-Kanıyorum,
Bunlar benimkiler. Duyduklarımı da bi yazayım :)
-Ana vatan kan ağlıyor (bu ne böyle yaa :))),
-Tarla çamurlu,
-Boyacılar içeride.
Boyacılar muhabbetini yeni duyuyorum
Âdet oldum diyorum ama duyduğum ilginç tabirler de var. Ana vatanım kan ağlıyor, tarlayı su bastı, okan camdan bakıyor gibi.
Bazen kızlarla aylık misafirlerim gelmek üzere geyiği yaparız da halam geldi nedir ilk kez duydum. İlginç.
Ben küçükken ablaların "hayız " oldum dediğini duymuştum eve gelip "anne ben hayız oldum " demiştim annem suratıma değişik değişik bakmisti büyükler olur falab demişti 😀😂
ben hiç ömrümde halam geldi falan demedim yahu neymiş o öyle hep saçma gelmiştir
bir de hasta oldum diyenler oluyor regl hastalık değil ki
Tabir falan yok ya direk ben muayyen günümdeyim diyorum :D
Genelde hep regl oldum derim fakat samimi ark arasında ana vatan kan agliyor diyip guluruz😂😂😂
Yollar çamurlu gelme... Derdi eski kız arkadaşım :P
ayıp bir şey olmadıgı için direkt regl oldum diyorum
en çok
(o) kan (c) amdan (b) akıyor tabirine gülmüştüm.
ama ben hiç uğraşmam direk reglim diyorum.
ayrıca halam geldi çok komik.
Adetliyim , mazeretliyim, regl oldum tabirleri kullanılabilir.
Pek dile getirmiyorum getirmeyi de sevmem zaten genlede de hastayım veya özel günümdeyim derim.
Regl oldum demekten daha kibar bir tabir varsa onu söyleyebiliriz. 🌸
Ben olsaydım: "Motoru yaktım. Tamir edene kadar meşgulüm." derdim...
Ana vatan kan agliyor derler genelkikle ya da hastayim dendin de havaya bakar insan bu havada mi diye dusunur ve anlar
Hiç halam geldi diyeni görmedim. Direkt söylüyorum
Eskiler dermiş
Utanicak birşey yok ki bunda ben açıkça soyluyolarim regl im bana bulaşmayın diye bdhcbbx
Duyduklarım;
-Hastayım
-Ay başım
-Özel gün
-Karnım ağrıyor
Ben lisedeyken kız arkadaşlarım yavru vatan kan ağlıyor derlerdi.
Valla tanıdığım insanlar sağolsun ben sormadan diyor daaha
Tarla çamur oldu
Salça kaynatıyorumAna vatan kan ağlıyor
Kızlar "işte şeyim anla ya" ve "malum işte" diyorlar genelde
Utangaç olanlar öyle diyo😂
ben direkt söylüyorum regl olduğumu ama hasta oldum denildiğini biliyorum
Hayır yok. Neden olsun ki?
Regl işte. Tabi bazı kişiler adet, aybaşı gibi şeyler de söylüyor ama ben "regl" kelimesini kullanıyorum.
Bir filmde görmüştüm halam geldi diyorlardı sonraaa anavatanım kan ağlıyor diyen var
Ay hali, bazi arkadaslar kirlendim der tabi ben sevmem bu tabiri
Niye farklı bir tabir kullanayım. Regl oldum diyorum direkt
Pek dile getirmek zorunda kalmam. Kalırsam da 'Özel günümdeyim' derim.
Regl olmak ayip degil dunyanin yarisi oluyor ve bilmeyenin oldunu sanmiyorum direkt soyleyebilirsin ben pedleri babama alfiriyorum lutfen su pis zihniyetinizden kurtulun
Mens oldum diyorum biraz daha tıbbi bir terim olduğu için 🙂
+1
Halam geldiyi bende biliyorum ama bence çok saçma jdjdkd direk regl oldum diiremm.
Merhaba,
Hayır direk regl diyorum.
Direk deme canım direkt de
@Nezeninsin klavye değiştiriyor pek dikkat etmiyorum
😊👍🏻
Bir gün kiz arkadaşım arkamdan yürürmusun dedim şaşırdım ilk seferinde acaba ailesi mi geliyor dedim darbe var vatan kan ağlıyor dedi ne saçmalıyorsun dedim güldü sonradan anladım
Bunun için neden arkadan yürü dediki
Acaba arkasında leke oluştu mu oluşmadı mi diye
Haa anladım bişey var mı baksana bi 🤪😜sjsjsj😂😂😂
Baktim temiz kullandığı bez kaliteli demek ki 🤣🤣
nişanlım -okan camdan bakıyor- dıyordu anlamadım sordum kelımelerın ılk harflerını kaldır deyınce uyandım mevzuya
@MeLoMs aynen ama bu kızlar arsında yaygınmıs galıba bızım cahıllıgımız
Genellikle "hasta oldum" derim ama çok nadir "Regl oldum" derim.
Ana vatan feryat figan sjsjs
Hastayım derim cok sacma bunlar
Halam geldi ne alaka ya
Bilmiyorum deniliyor ama.
Eskiden doğuda kuzenle evlenme çok olurmuş kız ilk regl olduğu zaman hala gelir evine götürür halanın oğluyla evlenmiş olursunuz yani
Taneliyim.(adet eş anlamlısı: tane)
Biliom çok saçma ama neden olmaısn😂
Adet farkli Âdet farkli ama o da iyiymiş 😄
😊😊
19 yillik kadınım. halam geldiyi ilk kez duydum. hasta oldum denir. karsi taraf anlar zaten
Halam geldi ne alaka
Ana vatan kan ağlıyor
Direkt regl oldum diyorum gerekiyorsa
Yerine kullandigim hicbir sey yok. Regl oldum bu kadar
neden bu kadar kasiyosunuz kendinizi regl oldum diyip gecin ayip bisey degil ki
Hastayım deniliyor genelde
boş, ailem gözlerini şişiriyo regl diyince. karşımdaki kişi regl oldum da desem hasta oldum da desem aynısını anlayacak reglin nesi ayıp anlamıyorum.
Kızsal durumlar derim 🤔
Hastayım rahatsızım gibi
Olmaz mıı hiiiçç? Muayyen günümdeyim diyorum benn 🦄
Erkekler de regl oluyor herhalde cevaplara bak. Regl de geç neden başka tabirler kullanırsın ki.
Yaa ben şey diyorum ksvakdvdjah ana vatanım kan ağlıyo
hjkhjkhjkhj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?