Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
Covid miyim grip miyim?
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
saydığın bütün belirtiler maalesef covide benziyor. çünkü aynı şeyleri bende yaşadım. sirke turşu kokla hiç koku alamıyorsan veya zerre kadar alıyorsan covidsin. test yaptırmana gerek yok . evde senden başka kişi varsa bilemem onlar yaptırsın ama sen hiç yaptırma.
1- kendini bir odaya kapat ve asla ordan çıkma lavaboyu ayır sadece sana özel olsun ve oraya gidecekken mutlaka maske tak
2- odandan çıktığın anda hemen iki tane maske tak kapıyı açarken vs
3- ailenizle yaşıyorsanız sizin yemeğinizi kapıya bıraksın kapıya vursunlar onlar uzaklaşınca tepsiyi alın ve bu anda ikinizde maske taksın.
4- yediğin içtiğin kaşık bardak su hepsi çamaşır suyuyla makineye konmadan elle yıkansın , yıkayan kişide elini iyice yıkasın iyicede durulayın
5- çamaşırları 60 derece yıka tek seferlik olsun
6- banyo yapacağın zaman dikkat et hemen işini hallet fazla uzun kalma işin bittikten sonra orayı iyice havandır , hatta mümkünse havaya dezenfaktan sıkın biz öyle yapmıştık.
7- aile hekiminizle irtibatta kal duruma göre ağrı şiddetine göre ilaç alabilirsin. test yaptırmanı çok önermiyorum covidsin açıkca söyleyim.
biliyorum bunları yazmak korkutucu ama ben covid olduğumda bunlar sayesinde ailem hastalık kapmadı. fakat olan arkadaşlarımdan çoğu 10 gün sonra falan ailleride hastalandı. ve ilk belirtin sence ne zaman başladı o günden itibaren 10 gün say bulaştırma özelliği sürüyor. iki hafta sonrada iyileşmeye başlıyorsun bulaştırma özelliğinde kayboluyor. sen genede tedbirli ol. sormak istediğin olursa sorabilirsin
aşı olacaksan test yaptır bence vücudunda zaten antikor olacak bu seni hemen hemen 6 ay korur. vücudundaki antikorla aşı tepkimeye girebilir. tanıdık doktor varsa irtibata geçmeni öneririm. ama içim rahat etsin diyorsan test yaptır. pozitifsen aşı randevun 6 ay sonraya kalır bilgin olsun
Teşekkür ederim ilgin ve bilgin için.
rica ederim umarım korkutmamışımdır. geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşirsin inşallah :)
Geçmiş olsun şekerin düşüyor mu, çıkıyor mu? Tuz çok faydalı bir şey değil önce onu bırak bence. Korona olmuş olma ihtimalin düşükse de mecbur kalmadıkça kesinlikle hastaneye gitmeyi önermem. Geçen gün bizim bir komşumuz dizleri ağrıyor diye gittiği hastanede korona kaptı birkaç gün içinde öldü gencecik kadın. O yüzden boşuna evham yapıyorsun gibi geldi bana inşallah bir şeyin de yoktur
Şekerim 418 kadar yüksek. Tuzu sürekli tadıyorum ki tamamen tat kaybı yaşayıp yaşamadığımı kontrol ediyorum. Allah rahmet eylesin.
Şekerin çok yüksek senin tam tersine tuzun ve şekerin zerresinden bile uzak durman gerek yapma gözünü seveyim baş ağrın da ondandır bol bol sıvı tüket baş ağrısı için acıkınca beklemeden diyet programın varsa ona uygun yoksa diyabetini tetiklemeyecek şeyler tüket. Düzenli beslenme programın olmalı diyet listen olmalı cidden çok üzüldüm diyabete göre bile yüksek 418. 450 - 500 zaten koma yoğun bakıma mı alınmak istiyosun insülinini vuruyosun dimi
Benim şekerim hep böyle ki.
Şimdi viks sürdüm tat alıyorum:)
Ateş?
Sürekli ölçüyorum maximum 37.
Aşı olacaksan geçirip geçirmemen önemli olabilir. Yemaslı olduğun coronalı biri oldu mu? Ya da üşütecek bir şey yaptın mı?
Temaslı*
Çok yüksek değil gibi birkaç gün bekle istersen
Bekliyorum 5 gündür ama tedirgin olduğum kronik olduğum için bana sorun olabilir. Covid belirtilerini sürekli araştırıyorum. Şekerim çok yüksek çıkıyor. Pozitif çıkarsam ketozdan dolayı hemen yatış yaptırırlar.
Senin için daha iyi gibi yatış yapman sanki
Vixksi bir daha boynuna boğazına sürme o en fazla yakana yastığına falan sürmek için o kadar yakından koklaman zararlı
Vicksi*
Cevap
2Cevap
İstersen bir test yaptır bende senin gibi limon ve tuz ile deniyordum ama 3 gündür ne tat var nede koku
Nefes darligi olmadigi surece gitmeyin bitkisel ilaclar kullanin zaten asil hayatni kaybeden nefes darligi olanlar oluyor. gitmeyin ben aşiyada karşiyim surekli mutasyon geciren bi virusun aşısi olamaz hep si yalan bu virusu cikarana lanet gelsin
Şeker hastasıyım, atlatamama ihtimalim var o yüzden artık aşılanmalıyım.
Siz bilirsinz ben olmicam
Test yaptırmanızda fayda var. Covid geçirmiş biri olarak söylüyorum, bendeki belirtiler.
Çok acil şekilde test yaptır covide benziyor..
test yaptır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?