Reklamlarda orkid reklamını izlerken utanmıyoruz ama sjdjhdhd kız kardeşimde utanıyodu hatta deliriyodu dokunmayın regl döneminde dediğim de, normal bi durum olduğunu anladı annemde başta öyleydi hiç takmadım ben takmadıkça annemde durumu normalleştirdi hdjdjddj ayrıca ben ilk sınıfta türkçe erkek öğretmenine söyledim karnıma ağrıyo gitmem gerek dedim bırakmadı inanmadı, bende adet oldum diye bağırdığımda tüm sınıfı bi sessizlik aldı djddhdhdh sanırım ilk gün aştım bu durumu ayrıca bazılarımızın sancılı geçiyo söylenmesi gerek anlayışlı olunabilmesi için, yeri gelmiştir erkek kardeşimde babamda ped almıştır o kadar çok ayıp durum varki onlara odaklansınlar olağan durumlara değil..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim annem hocalık yapıyor kaldırmaz babamda abime bilir. Annem olunca ben olmam genellikle ben hazırlarım annemi uyandırmam. Babamda izin vermez kaldırmama :) İnsanın fıtri bir durumu bizim toplumda büyütülüyor. Bazen annem şey der bari bizimle yemek ye hep beraber olalım gibisinden onun haricinde utanılacak bir şey değil. Ben bir ara pedlerimi babama abime bile aldırmıştım. Dışarı çıkamıyordum rahatsızdım.
00 Yorumla
Kuzum bu ayıp bisey değil tabiki bazılarımız babalarımızla bunları konuşabiliriz onlar da tabii ki bizim regl olduğumuzu biliyolar bi genç kızın her ay adet dönemi olduğunu biliyolar fakat her insanın bi mahremiyeti özeli vardır bu yüzden annelerimiz de saklama gereği duyuyor söylemek istersen babanla aranda böyle bi diyolog varsa tabiiki söyleyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılBir keresinde babam yanına çağırdı. Dedim sıçtık ağzımıza edecek. Sonrasında kadınların bazı durumlarda oruç tutmadiklarini ve ablamın da o durumlardan birinde olduğunu söyledi. Oruç olduğum için görmemi istemediler ablamın yemek yiyişini.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
+1 yılEvet çok haklısın. Annen anlamsız bir baskı kuruyor üzerinde.
Sahura kalkmayacağını annene net bir şekilde söyle annen anlamıyorsa babana söyle. Baban o senin ayıp diye bir şey olmaz babaya karşı.
Baba ben oruç tutmuyorum şu an regl dönemindeyim. Bitince sizinle sahur yapabilirim diyebilirsin. Bence anlayış gösterecektir.
Pedlerini evde gizleme gayet orta bir yere koy. Yavaş yavaş bunun normal olduğuna annen de alışacaktır umarım. Alışmasa da alışmasın sen rahatça yaşamana bak.31 Yorumla
+1 yılAyıp bir şey değil ama neden regl bu kadar olay oluyor anlamıyorum yani gizlenmesi gereken bir şey olmadığı gibi herkesin bilmesi gereken bir şey de değil mesela babam sabah namazına uyandiriyor beni bazen regl olduğum zaman kılmıyorum diyorum kaldırmıyor sahura gelince yine namazdan dolayı regl olduğumu biliyor ama ben sahura kalkıyorum yani sahura kalkmasam sabah kahvaltı için yumurta filan yapsam kokar canları istemez belki ama ben rahat edemem sahurda kahvaltı yapıp gün içinde acıkırsam mutfağın kapısını kapatıp yiyorum bir şeyler annenij sana böyle bir baskı yapması saçma kadının büyümesi eskiden ayıp bir şey olarak görüldüğü için galiba ayıp olarak karşılanıyor dediğim gibi herkesin bilmesine gerek olmayan bir durum ama aile içinde bilmeleri çok normal yavaş yavaş anneni de alıştır bu duruma fen bilgisi dersinde bile işleniyor bu konu yani
20 Yorumla-Regl gizlenecek bir durum değildir.
-Regl ayıp bir konu değildir.
-Regl olmak iğrenç bir durum değildir.
-Regl utanılacak bir durum değildir
-Regl olmak olgunluktur.
-Regl olmak sağlıktır.
Ama gel gör ki bunu bazılarına anlatamazsın, kafaları basmaz.
Ailen gibiler...
Kaçıncı yüzyılda yaşıyorlar merak ediyorum doğrusu.
Umursama, onların yanlışlarıyla değil kendi doğrularınla yaşamaya bak.
Git net bir şekilde söyle ama kuvvetle muhtemel anlamayacaktır.
Yapacak bir şey kalmaz o zamanda.
Bir an önce o evden kurtul.20 Yorumla
+1 yılBu ben ya :D iki gündür kendi isteğimle sahura kalkıyorum babam ve abim fark etmesin diye. Şimdi millet üstüme çullanmasın lütfen regl ayıp demiyorum utanç diye bir şey var bende. Benim söylemek istediğim şey şu kadın ile erkeğin arasındaki çizgiyi aşmamak gerekiyor. Ben erkeklerin ereksiyonlarından haberdar olmuyorsam onlarda benim reglimden ve tüm bayansal mevzularımdan haberdar olmamalı. Sevgili, nişanlı ve eş haric kimsenin bilmesini istemem babam dahil. Birde çok saçma bir şey var ya niye pedi elimizde sallaya sallaya marketten çıkalım ya da lavaboya gidelim :D Başkalarına ne benim özelimden..!
10 YorumlaBence regl, kızların doğal durumlarıdır. Ayrıca pedi alıp, normal bir poşette getirmek ayıp değildir. Regl durumundayken oruç tutulup tutulmadığını bilmiyorum. Ama sen yine de oruç tutmuyorsan, nazikçe babana sahurda kaldırmamasını söyleyebilirsin. Baban inat ederse, sen de inat edebilirsin. Bir anne ile kız arasına girmek istemem. Ama annenin sana söylediği laflar çok yanlış. Aileni bu gibi özel konularda nazikçe uyarabilirsin. Her insanın doğal ve özel bir durumu vardır. Bu konularda kimsenin kimseyi ayıplamaması gerekir.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadinlar kizlar adet/regl oldugunda kirlenmis olur, evet cok normal ve dogal bir sey bunu bende cok derim burda boyle karsi gelenlere ve bu tarz sorulara, siz kadinlar bu sekilde yaratildiniz ve bunun bi sebebi var, sizde istemezsiniz her halde olmayi ama insaniz ve ureme var ve bu sekildedir Allah boyle yaratti sizi de. Ama bunu da goz gore gore de ayip degil ve dogal diye de "ben reglim ondan oruc tutmuyom, reglim ben, kanamam var" diyerekten de gezmez, demez bi insan. Hani soran olursa tabi yalan soylemeyeceksin, hastasin dersin cogu kadin/kiz dedigi gibi, tutamadin dersin, sabah sahurda rahatsizdim dersin olur biter, illa ki detayina kadar anlatmana gerek yok, hee anlatmak istersin anlatirsin orasi sana kalmis bir sey ama anlatmamak daha dogru ve uygundur ozel bi durum cunku, kime anlatiyon o da mesele tabi...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu regli saklama ve ya her kese soyleme konusu sıktı artık. Bir şeyin normal olması onun her kesin önünde konuşulması demek değil. Ben de utanırım şahsen. Sünnete gelince sünnet olmakla bu ayni değil. Sünnet olan kuçucuk cocuk. Erkeklerin ilk ereksiyonunu kutlayan var mı? Yok. Onlarda bunu saklıyor. Genç bir erkek her kesin içinde ben bu sabah boyle filan oldum mu diyor? Sonra tuvalet ihtiyaçlarimiz duş falan da her kesin içinde konuşulmuyor. Bu sadece feministlerin ortaya attidiği boş bir konu
61 YorumlaBu konuda annenin sana yardımcı olması gerekiyor. Çünkü, baba ile kızın arasında anne adeta köprü görevi görür. Annenin bu konudaki fikirlerini değiştirebilirsen, babana da annen bu durumun normal olduğu ve sahura kalkmana gerek olmadığı düşüncesini babana aşılayacaktır...
20 Yorumlasana katılıyorum hatta cıplak poz verdirip fotoğraf çekiyorlar bu oğlumuz buda penisi ama regl olunca ayıp bilmem şu bu ben katılmıyorum hiçte ayıp değil biz erkekler nasıl sperm ürettiyorsak ve bunu boşalma yöntemi ile vücuttan atıyorsak kadınlarda ayların bazı dönemleri yumurtalarda döllenme olmadımı kanama ile atılıyorsa bu bir eşitlik nlamına geliyor ama ha anlat eşitliği veya geri kafalı insanlara ha anlat
20 Yorumlaaşabileceğimizide sanmıyorum. bağnaz ebeveynler de bağnaz, aşırı dinci, radikal islamcı çocuklar yetiştiriyor. aşamayacağız. 2039 yılında bile toplu taşımada sevgilini öpmene biri git evinde öpüş kardeşim der.
30 Yorumla
+1 yılAyıp değil. Aslında iş biraz anne de bitiyor. Babalar bu konulara pek karışmaz.
Zaten sahura kalkmadığını görünce ne olduğunu tahmin edebilir.
Annenin sana karşı daha anlayışlı olması gerekirken seni illa sahura kaldırmaya çalışması garip.
#Cassie10 Yorumla
+1 yılAyıp değil de mahremiyet gibi bişey benim babam anlamıyor mesela geçen ağrıdan kustum ne yedin de mideni bozdun diyo ben ölüyorum ağrıdan 😂😂. Öyle duyurulacak kadar güzel bişey değil ya regl olmak. Yobazlık değil bu mahremiyet erkeklerde bilinçsiz yorum yapmış. Çok biliyorlar ya herşeyi
11 Yorumla- +1 yıl
En güzel yorum bence.
+1 yılŞu an ben de aynı şeyi yaşıyorum ama istesem kalkmam ve bundan da çekinmem ama yine de söylemek istemiyorum yani bilsin istemiyorum tabii ki ayıp bir şey değil ama bizim Türk halkımız bunu hep bize böyle kabullendiredi böyle gördük ondan dolayı. Annem kalkma diyor ama ben kalkıyorum.
10 Yorumla
+1 yılEskilerden gelen birşey eskiden kız olmakta ayıpmış hatta kız çocukları olunca babalar sokağa çıkamazmış kızları diri diri gömerlermiş , asıl reglden utanmak ayıp küçükken ben de utanıyordum çünkü regl olduğumda herkes hastalandığımı söylüyordu ben de kötü birşey olduğunu düşünüyordum şimdi bağıra bağıra regl oldum diyorum
10 YorumlaÇok eskilerden kalma saçma sapan bir gelenek. Günümüz koşullarında artık reglin ne olduğunu bilmeyen erkek mi var. Ve doğal fizyolojik bir olay olmasına rağmen her kadının her ay bunu gördüğünü bile bile saklamanın bir manası yok. Eski kadınlar maalesef hala aynı adetleri sürdürmeye çalışıyorlar
20 YorumlaSağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bizim toplumda bunun normal bir periyot olduğunu ayıp birşey olmadığını ve bunu kabullenmesini torunlarımız görür umarım
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım
Yanlış bişey ayıp değil ki dünya alemin bildiği şey zaten saçma sapan triplere giriyor insanlar. Benim babam oruç tutmuyor ilaç kullanıyor regl olduğum da gel beraber kahvaltı yapalım boşver onlar oruç biz senle yiyelim diyor
53 Yorumla- +1 yıl
O kadar haklısın ki...
- +1 yıl
Doğanın bi mucizesi regl kendi kendini yeniliyor kutsal bir olay bu erkeklerin ve toplumun bu konuda kadına destekçi olması gerekir
Toplumda iki bacak arasını çağrıştıran cinselliği çağrıştıran şeylerde böyle
Neyin kafasını yaşıyorlar bilmiyorumCinselliği neden bu kadar baskiliyorlar Onuda anlamış değilimNeyi sokarsan şık bir gün elinde yumurta gibi kırılır Valla doğru ama değiştirmek zor imkansiz00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen regl olunca babam uyandırmaya gelince annem o yiyip yattı diyor babam da anlıyor haliyle.. Ama daha önceleri adet olmama rağmen ben de sahura kalkıyordum... Zamanla böyle bir çözüm bulduk. Ben regl olunca bile anneme demiyorum, babama niye diyeyim ki? Bunun utanmayla alakası yok bu arada bu benim özelim ve kimsenin bilmesine gerek yok diye düşünüyorum. Anneme bile. Sen rahatsız olmuyosan babana diyebilirsin ama.
30 Yorumla
+1 yılBu tarz durumlarda annenin araya girip babayı bilgilendirmesi gerekiyor. Annene durumu bildir. Eğer bir şey yapmıyorsa sen söyleyeceksin açık açık.
"Benim özel günlerim var. Oruç tutamayacağım veya namaz kılamayacağım günler oluyor. Bunları sen bilemezsin. Ben ne zaman kalkacağımı ve ne yapacağımı biliyorum."00 Yorumla- Sağlık konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılsana çok hak veriyorum. bizim evde kız kardeşim kalkmazdı. annem tutamayacakmış derdi babam sorduğunda. ilerde annesine de diycem kızım kalkmasın diye. ne var bunda. baban sanki bilmiyo, kaç yıllık karısıyla yanyana bu işin içinde yani bi nevi.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAy çok şükür böyle saçmalıklara karşı savaşmıyorum en azından. 🤦🏻♀️ Gerekirse babamdan isterim gelirken getirir ya da görmesinde falan bi sakınca yok. Reglim düzensiz doktora gitmem lazım diye annemle de babamla da abimle de konuşabiliyorum.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü onlarda ahlak yok bak ahlak çok önemli birşey onlarda ahlak yok s. et hepsini nefret ediyorum bu toplumdan hepsinin gelmesini geçmişini si***yim ahlak yoksunuz haysiyetsizler
40 Yorumla
+1 yılAyıp değil ama zamanında öyle aşılandık eski alışkanlıkları bırakmak öyle birden olmuyor...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnne baba nesline bunu anlatmak çok zor ama bizim nesil bu kadar cahil değildüzelecek ben inanıyorum Eğer erkekler regl olsaydı smin ol ayıp bir şey olmazdı regl çünkü eskilere göre kadın olmak ayıp bir şey! Onlar kadınlığı ayıp kötü gördükleri için kadınlıkla alakalı her şey de ayıp
00 Yorumla
+1 yılKonunun sağlık sorunundan birdenbire nasıl feministliğe dayandığını hiç anlayabilmiş değilim. Ama genel olarak haklısınız. Öyle ki ufak bir deri için halay çekip düğünler yapan Türk İnsanı aynı konu ufak bir zar veya sağlıkla ilgili bir konu olunca edepten bahsediyor. Garip.
20 Yorumla
+1 yılBaban kızarmıda bilse Regl Olduğunu Kızarsa hay ben onun cahil beynine Regl olmak elinde olmayan bir şey her kız regl Oluyor Bunda ne var ki Hem Zaten Regl olan bir kız oruç tutamaz haram Baban bence bunu iyice bir kafasına yer etsin karışmasın sana
00 Yorumla
+1 yılBenim babam bana alıyor sahura da kalkmıyorum hatta gündüz dalga geçiyor kızım kahve mi içennnn diye xkxkakxlsd
Neden utanılsın ki annemi de o konu da yola getirdim artık bunun utanılacak şeyi mi olur00 YorumlaSağlık konusunda 764 cevap paylaştı. Babanın bu durumu anormal değil normal olarak karşılayacağını umuyorum dolayısıyla gizlemenin bir anlamı yok, kaldı ki dini bir ibadet yaparken dinin gerekliliğininden sakınmak saçma, o gereklilik ki "hayz" halinde ibadet yapılmaması.
00 Yorumlaİşte bu, insanların hep İslam'ı eksik ve yanlış bilmelerinden dolayı.
Annenin yaptığı ilim eksikliği cahilliğinden kaynaklı bir şey ama sen çocuksun haklı olamazsın ve kalkacaksın o sahura. :) Ne yazık ki...00 YorumlaRegl olduğunda erkekler direk senin na mahrem yerini aklına getirir iğrensin iğrenmesin getirir annende orası mahremin diye öyle diyor bu kızların ulu orta duş aldım dememesi gibi bişey
05 Yorumla
Soran+1 yılİğrençsiniz allah kahretsin böylelerini
Soran+1 yılSiz namahrem yeri +18 e çeviriyorsunuz o yüzden iğrençsiniz dedim
Niye saklıyorsunuz ki? Babam kendi elleriyle alıp getirirdi pedi. Annenin şekillendirmesi gerekiyordu bunu, saçmalık.
30 Yorumla
+1 yılBabana oruç tutamıyacagını söyle
Direkt reglim diye söylediğinde tepki verebilir Neden oruç tutmuyosun diye sorarsa kadınlara olan özel iznimi kullanıyorum de Ben büyüdüm ve kadınım de Eşşek değilse anlar10 Yorumla
+1 yılBu durum maalesef tamamen annenin yetistirilme tarziyla alakli. Yoksa diğal bir olay ayip değildir
10 Yorumla
+1 yılhâlâ bu sorunları yaşayan var mı ya valla yazık 2021 deyiz ama hâlâ ped saklama olayı var yazık cidden ya
13 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten yazık.
- +1 yıl
ne diyeceksin
+1 yılBu kadar kasmana gerek yok. Tutmadıgini gizlemek zorunda değilsin
40 Yorumla
+1 yılayıp değil ama aldığın pedi milletin gözüne sokamazsın
30 Yorumla- Sağlık konusunda 590 cevap paylaştı.
s +1 yılBu devri biz değiştireceğiz işte, çocuklarımıza ayıp vs demeyerek... regl mevzusuna gelene kadar sayısız ayıp var yani 🤷♀️
10 Yorumla Sofranın başın da ben adet oldum kanıyorum diye bağır o da kaldırmasın
13 Yorumla
Soran+1 yılSorumu anlamayacak kadar beyinsizsen ben napiyim ya
- +1 yıl
Jsjsjzjsbzbzzbhahshzbssb
Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. regl dönemlerinde kadınların hormon dengeleri bozulur. bazen onlarda kendilerini tanıyamaz. ya çok agresif ve huysuz olurlar ya da çok itaatkar. manüpüle edilmemek için bu duygusal sinüs dalgalarını saklıyorsunuz aslında.
00 YorumlaBu ayiplanma sanirim pedin *ma degmesinden kaynaklaniyor kaskjdkshdj
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSahura kaldırmalarına izin verdiğin için ayıplanıyor. Ped alırken sakladığın için ayıplanıyor. Açık açık konuşulmaya başlanmadıkça böyle olmaya devam edecek.
20 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılYaygın bir durum. Annen söylemesi gerek babana aslında. Neyse 4-5 gün öyle olsun. Ailecek yemek yemek güzel şey.
00 Yorumla
+1 yılYa baska birine surekli denmeside hos degil ama anne baba da bilmeli pelesenk olcak sekilde sürekli reglim diye dolasanlarda itici mesela
00 Yorumla
+1 yılAyıp değil tabiki bu tarz durumlar bizde sorun olmuyor ama aile yapına uygun değilse söylemen zor oluyor :/
00 Yorumla
+1 yılBende kalkıyorum ama ayıp değil. Saygıdan yapıyorum bunu. Babam benim oruç olmadığımı biliyor ve birşey demiyor çünkü bu çok normal birşey.
00 YorumlaRegl mı oldun!
Pü Allah senin belanı vermesin
Rezil kepaze seni
Regl olmuş utanmadan Şıllıkkkk05 Yorumla- +1 yıl
komik mi lan it
- +1 yıl
dalga geçiyon lan resmen bak arkadaşım algını s... yim senin
- +1 yıl
salak uygulamda bi yazdırtmıyo çevirip duruyo
Baban cenabet olunca napiyorsunuz? Hepiniz komsuya mi giriyorsunuz baban dusa girip abdest alana kadar?
00 YorumlaYobaz ve tutucu toplum olmak bunu gerektirir 😎bu zihniyet değişmediği sürece de böyle devam eder herşey
00 YorumlaYetiştirilme tarzindan dolayı okyunca annem gözümun önünde canlandı 🥴
Ama şu an yapsam yine yapamam bende bu şekilde yetiştim 🥴00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılBabayla çocukların arasında biraz mesafe olmalı böyle konularda sonuçta mahremiyet.
16 Yorumla- +1 yıl
alakası yok
- +1 yıl
Sen ve ailen bunu sıkıntı etmiyor olabilirsin ama herkez de sizin fikirkeriniz gibi olacak diye bir kaide yok küçük bayan.
- +1 yıl
o zaman çocukta yapmayın lan bu ne terbiyesizlik xd
- +1 yıl
Yapmıyorum zaten size benzer diye
- +1 yıl
sen kendine bak lan geri kafalı
- +1 yıl
Tamm
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaa öff bağırıp durma ayıp değil ama saygı sonuçta bu bize özel saklamakta afişe etmwkte bizim elimizde ama neden bilsinki babam bu bana özel veözel kalmalı herşeye muhalefet olmayın
10 Yorumla
+1 yılAnnen , kız biraz rahatsız dese baban anlar bu kadar basit
10 YorumlaAyıp değil. Aile tarzınla alakalı. Bazı aileler ayıplanası görüyor. Oysa ilgisi yok.
10 Yorumla
+1 yılKızım yanlış anlama da senin anan vara çok acayip bi karıymışş
10 Yorumla
+1 yılAnnen edep ne demek biliyor mu a q. Utanılacak bir şey yok bunda.
10 Yorumla
+1 yılBen de😔. Annem kaldırıyor. Kıpraşçak halim yok bir de yemek yiyorum zorla😔
00 YorumlaHala bu kadar cahil ebeveynler kaldığını görmek üzücü
00 Yorumla
+1 yılben erkek arkadaşlarıma bile söylüyorum regl olduğumu xd ne varmış yani bunda
00 Yorumla- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat