Oxford Üniversitesi, bağışıklık koruma düzeyi ile alakalı çalışmalar yapmak için daha önce coronavirüs kapan ve bu hastalığı atlatan insanlara tekrar coronavirüs enjekte etmek istiyor. Bunun karşılığında da 57 bin TL gibi bir ücret sunuyor.
Bu çalışmayla, daha önce hasta olan insanları tekrardan hasta ederek aşının güvenirliğini test etmek ve ileride bağışıklığı daha güçlü kılmayı hedefliyorlar. Bu çalışmayı gönüllü insanlar üzerinde yapacaklar.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. 57 bin TL karşılığında bilim uğruna corona olmayı kabul eder miydiniz? Görüşlerinizi bekliyoruz.57 bin tl karşılığında corona olmak
Sağlığım daha önemli, kabul etmezdim.
Corona çalışmasına gönüllü olurdum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
57 bin TL karşılığında corona olmayı kabul eder misiniz?
Bağışıklığım yüksek, iyi besleniyorum. Dolayısıyla virüsün beni entübe yatıracağını sanmıyorum. Diyelim ki yatırdı, o zaman da kaybedecek hiçbir şeyim yok. 2 yıldır işsizim, iş bulamıyorum, hatta aramıyorum bile. Çalışmam için benim için manevi anlamı olacak bir iş bulabileceğimi sanmıyorum. Asgari ücrete psikolojik sağlığımı satamam kimse kusura bakmasın. Mesleğim gereği teknolojiyle haşır neşirim ve teknolojiden anlamayan asalaklarla sigortam dolması ve sinir sistemimin altüst olup dengesiz bir insana dönüşmem pahasına ömür boyu uğraşamam. Tüketti bu insanlar beni. Alternatif olarak yapabileceğim bir şey de bulamıyorum çünkü eğitim sistemi bizi tek bir mesleğe empoze ediyor. Daha lisede sayısal sözel eşit ağırlık dil diye ayrım yapılıyor. İstediğin bölümü kazanamafığın zaman puanının yettiğine girip mecburen okuyorsun. İstediğin bölümden mezun olsan bile iş hayatı malum. Sevmediğin işlerde sevmediğin kişilerin ağız kokusunu çekiyorsun. Okusan da aynı maaş okumasan da. Kendi hayatını kurabilmek için uzun yıllar çalışabileceğini düşündüğün sana güven veren ve seni içine dahil eden bir firmada çalışmak istiyor insan ki ev, araba alabilip evlenebilsin. Çalıştığımız işler nasıl peki? En düşük ücrete en yüksek performansı bekleyen, seni insan yerine koymayan, kendi istekleri her zaman ön planda olan yöneticilerle nereye kadar devam edebileceğin hakkında düşünüp durdukça kendi hayatını kurma hayallerin hep öteleniyor. Bir noktada umudunu da kesiyorsun zaten. Neden çalışıyorum o zaman? Aldığım ücreti biriktirip (ki bunun için hiçbir borcumun, evimin, arabamın, çocuğumun olmaması gerekiyor) 65 yaşımdan sonra daha çok olacak sağlık masraflarını ödeyebilmek için mi? Hastaneler br gün kazansın diye mi onca sene çalışıp biriktireceğim? Köle miyim ben? Maalesef evet. Çoğumuz köleyiz. İş bul, çalış, işten çık kısırdöngüsünden kurtulamadığım, çalıştığım yerlerde kendimi güvende hissedemediğim için kendi hayatım diye bir şey asla olamayacaksa o zaman ben neden yaşayayım? Belki yurtdışına gitmek, belki tatile gitmek, belki evlenmek ve çocuğuma güvenli bir gelecek sunabilmek istiyorum? Asgari ücretle bunların hepsi yalan. Borca girmeden ve birilerini incitmeden mümkün değil. Hayatın anlamı ne o zaman? Bunları düşündükçe yaşamak bile gelmiyor içimden. Tam da bu yüzden 57 bin lira gibi güzel bir rakam karşılığında corona çalışmalarına gönüllü olmak isterdim. En azından insanlık için bir şey yaparken ölmüş olurum ya da çalışmaların bitiminde dövize yatırıp erimesini engelleyeceğim bir güvencem olur kenarda. O paraya da dokunmam, yaşlılık parası o, hani hastaneler yiyecek ya. Böylece alacağım asgari ücretin bir kısmını kenarda biriktirip mütevazi bir tatil yapabilir, gezmeye gidebilir, evleneceğim kişinin de desteğiyle en azından bir tane çocuğum olabilir. :(
Benim olup olmamam çok önemli değil ama Amerika ülkemizden gönüllü donör kabul etsin bakın o zaman kaç yüzbin kişi gönüllü oluyor seyredin. Hatta ya birde sağlamasını falan yapın ne olur ne olmaz bir daha enjekte edin diyen bile çıkar. Tabii ki 56.000 TL maaşla Türkcell yönetim kurulu üyeliğine seçilen malum şahıslar gönüllü olmaz. Ama onlar için biraz üzücü bir durum. Sitem edebilirler belki, yani bir corona donör’ü kadar bile maaşımız yok deyip maaşlarına zam isteyebilirler. Bunu da anlayışla karşılamak lazım 🤣🤣
" Bunu , bizlerden isteyenlere biz 57 bin lira verelim onlar kabul edecekler mi bakalım ! Herşeyin başı sağlık cidden çok zorlu dönemlere sürükleyen ve bir kere yaşadığınızda bir kere daha başınıza gelmesin diye türlü türlü yollara sokan hastalık. Rabbim kimseye yaşatmasın şifasız bırakmasın."
Tabiiki kabul etmem.. ağır seyreden durumda, solunum cihazına bağlı, kaderini beklerken, melun melun, yalvarır bakışlarla,ölümün soğukluğunu ensende hissettiğinde kabul ederim diyen arkadaşlarının gözlerindeki bakışı görmek bile istemem. yok mu sağlık çalışanı KS canı bi kişi, anlatsın...
Korona oldu olası sırf 15 gün tatil yapalım evde yatalım diye korona olmak istedik piçç korona bize yaklaşmadı bile günde 100 müşteri ile pazarlık yapıyoruz yine de korona piççi gelmedi bana korktu mu bilmiyorum çünkü ben kolay kolay hasta olmuyorum çok şükür. Nazar edenin gözü çıksın hasta olmamanın tedavisi ise 1 takmayacan 2 spor yapacan 3 limon yiyecen okadar
57 bin tl değil sterlindir o :D Koskoca Oxford Üniversitesi 57 bin tl yani yaklaşık 5 bin sterlin teklif ediyorsa tabi ki kabul etmem. 57 bin sterlinse kabul ederim. Önemli olan tıp ve teknolojinin ilerlemesi yoksa parasında değilim :D
Paranın her şeye çözüm olacağını sanıyorlar fakat yanılıyorlar. İnsan sağlığı para ile ölçülemez yapılmamalıda böyle birşey bence. Maddi anlamda zorluk çekenler belki bunu kabul edecek fakat ölümle sonuçlanacağıda ihtimallerden birisi.
olurum abi niye olmayım. zaten yakalanmıştım , bir daha yakalanmayacağımın garantiside yok şans işi. burdan kapacağıma ordan kaparım 3-5 birşey geçer ele. zaten hafif atlatırım. hiç değilse work and travel param çıkar kalanıylada azcık nefes alırız.
Verseler Türkiye'ye aşıyı zaten bizimkiler aşıyı getirttik diye test ederler :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
sadece korona olsa neyse bunun ileride kalıcı hasar bırakıp bırakmayacağı meselesi de var. yoksa o 57 bini de tedavi uğruna hastaneye gömsek ileride ne anlamı kalır? ben o yüzden 57 bine riske etmezdim diyorum.
Görümce felan kabul edilmiyormuymuş, parada almayız valla 😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ikinci kez korona olmayi bunyeleri nasil kaldirir bilmiyorum ben kabul etmezdim benim sagligin cok cok daha kiymetlidir Saglikli bir sekilde sevdigim isi yapip ayda belirli bir miktar para kazanirim Ayrica verilen paranin da cok az oldugunu dusunuyorum
@bilinmezdeniz22 Sentetik virus oldugu kanitlandi, -o da varsa ki bence o da yok hersey herkesi batirmak ustune kurulu- inananlar labaratuvarda uretilen virus oldugunu bilimsel olarak kanitlananan mecralarda okuyabilirler. Benim icin ikisi de ayni, varsa da sentetik yoksa da komplo sonucta bir amac icin uretilmis yalanlardan ibaret. Virusten beri hanginizin hayati maddi/manevi guzellesti de inaniyorsunuz? Herkesi bitirdiler... Virus bitirmedi.