Mesela:çok fazla ya da çok az uyumak İştah kaybı ya da aşırı yeme Çevrendekileri, uzaklaştırıyorsan. Göz teması kurmaktan kaçınmaya başladıysan. Yüksek düzeyde enerji kaybı. Odaklanma, düşünme ya da karar alma güçlüğü yaşıyorsan. kaç ta kaç yaptınız? Başka eklemek istedikleriniz var mı?
Ruh sağlığınızın kötüye gittiğini nasıl anlarsınız?
Ruh sağlığım çok iyi sayılmaz zaten. 😅 O yüzden böyle bir şey anlamıyorum da benimki dönemsel oluyor genelde bazen inanılmaz eğlenceli bazen çok duygusal bazen çok sinirli bazen de çok depresif olabiliyorum. Genelde gece kötü psikoloji ile de uyusam güne güzel psikoloji ile başlamaya çalışıyorum. ♥️
Bipolar tanısı konuldu bana birkaç yıl önce ruh hali değişimleri çok fazla intihar düşüncesi bir ara gecenin dördünde sokağa çıkıp deli gibi yarım saat koştuğumu biliyorum ama spor gibi değil bu çok garip bir şey ama napalım zamanla alıştım bunlara
Ruh sağlığım pek iyi sayılmaz cok uyurum sürekli yer icerim enerjim genel olarak düşük öyle hissediyorum ruh halim sık sık değişiyor tutarsız vss ama yine de gülümsüyorum napim hayat devam ediii
Biry şey sormak istiyorum. Ben psikoloğa gitmek istiyorum ama günde 10 saat çalışıyorum kısıtlamalar da oduğu için doktora gidemiyorum. Sizce ne yapmam lazım patronumdan nasıl izin alabilirim. Bir bahane mi üretmem lazım?
@Kadoooş Bu gibi durumlar için online olarak, uzaktan muayene ve tedavi süreçleri gerçekleşiyor. Ancak devletin böyle bir imkanı olduğunu sanmıyorum, özel poliklinikler bu şekilde çalışıyor. Günde 10 saat çalışıyorsanız haftanın 2 günü en azından 1 günü izinli olduğunuzu varsayıyorum. Bu günleri değerlendirebilirsiniz. Eğer mümkün olmuyorsa patronunuz anlayışlı biri ise size izin vermesi için konuşabilirsiniz.
Online psikologları da araştırdım fakat yüz yüze terapi kadar etkili olup olmayacağını bilemediğim için güvenememiştim. Gönül ister ki yüz yüze terapi almak. Çok teşekkür ederim. Olmazsa online psikoloğa bakıcam artık.
Başkasını bilmiyorum Ams ben yatagi liman olarak görüyorum Derdim sıkıntım... Fazlaca geldiyse üzerime... Vurup kafayi yatiyorum.. Yani fazlaca uyuyorsam... Ruh dünyamda fırtınalar kopuyordur..
Olumsuz düşüncelerin dibini yaşarsan ruh sağlığın kötüye gider demektir. Bu bendede var destek alıyorum. Insanin hayatının monoton olması bile psikoliji bozuyor bir noktaya bakıp düşüncelere dalıyor insan artık