-Bazıları yumurtaları yıkamadan kırmaz, pişirmez.. -Bazıları ise yıkamadan direkt olarak kırar o şekilde pişirir..
°Size göre hangisi doğru olandır peki¿
-Bazıları yıkamayı gereksiz bulur iken , bazıları ise aldığı her sebzeyi, meyveyi yıkadığı gibi yumurtalarında, toz ya da kir var ise temizlenmesini istediği için yıkarlar..
'Ben şahsen annemden görüp bildiğim için hep illaki yıkarım yani sudan geçiririm, bazen üstünde tavuk tüyü, dışkısı, toz gibi leke tarzı şeyler görüyorum mesela , evet kabuk yemiyoruz belki ne gerek var diyen olur fakat diyelim ki kırar iken elimizden düştü içine flan bakteri, mikrop vs olabilir gözle görünmeyen bu yüzden pek hijyenikte olmazdı diye düşünüyorum ve bu yüzden bi sudan geçiririm illakii..'
•Fakat arkadaşım ile sohbet eder iken yumurta konusu açıldığında yıkadığımı söylediğimde şaşırmıştı yumurta yıkanır mı gibisinden bu yüzden aklıma takıldı..
°Yıkanır mı ¿ Yıkanmaz mı?
~Birde size sormak istedim..
🐣🐥🐤🐔🥚🍳
Yumurta kırmadan önce yıkanmalı mıdır¿ Yıkanmamalı mıdır?
Yıkamak dışındaki mikroorganizmaları sadece daha çok etrafa yayar. Sonuçta su temizlik malzemesi değil. Şimdi kuru haliyle rahatlıkla omlet yapabilirsin.
Babam yıkamadan helal olmaz derdi. Nerden çıktığı belli sonuçta. Ve bizde ellerimizle dokunuyoruz. Ben çoğu zaman omlet yaparken illa ki kabuğu da düşer tavaya 😏
Üzerine kolonya sıkılıp dezenfekte edilmeli sonra tuz ruhu ya da klorak (tercihe bağlı) iyice sürüp 5 dk bekletilmeli. Ardından ılık suyla yıkanmalı ve selpak ile kurulanmalı ve bir müddet oda sıcaklığında bekletildikten sonra kullanılmalı