Ben yıkamadan saklıyorum: Yumurtaları yıkamak üzerlerindeki por denen mikro deliklerin açılıp genişlemesine neden olur. Bu da yumurtaların daha kısa sürede bayatlamasına yol açar. Bu nedenle yıkanmadan saklanması uygun olacaktır.

Ben yıkamadan saklıyorum: Yumurtaları yıkamak üzerlerindeki por denen mikro deliklerin açılıp genişlemesine neden olur. Bu da yumurtaların daha kısa sürede bayatlamasına yol açar. Bu nedenle yıkanmadan saklanması uygun olacaktır.
Yikamam... kimiside dolaptan alınca yıkar kırar çöpe atar ne anladım o zaman o işten zaten her bir sey pisirdikten sonra eller yıkanıyor şov geldi bana
Bende öyle yapıyorum dolaptan alınca yıkarım ve peçeteyle kuralayıp kırarım bu şov değil ijyen yumurta kabuğu düşebilir sonuçta kase içine senin için rahat ederse öyle yiyebilirsin afiyet olsun benim içim rahat etmiyor biraz uğraşmakta fayda var yeterki hijyenik ve sağlıklı olsun bana göre :)
Duru suyla yikamiyorsunuz o zaman deterjanli suyla? Duru suyla hijyen olmaz çünkü
Hiç yıkamadım ama bu bilgiyi ilk defa senden öğrendim. Anlatıp herkese hava atarım :) Çok faydalı 😊 teşekkür ederim
Bende bu bilgiyi öğrendimden beri yıkamayı bıraktım. Rica ederim :)
Yıkamadan olduğu gibi dizerek
En doğrusu :)
Kesinlikle harika bir yaklaşımın var! 👏 Yumurtaları yıkamadan saklamak, tazeliklerini daha uzun süre korumaları açısından önemli. Yumurtaların üzerindeki doğal koruyucu tabaka yıkandığında, dış etkenlere daha açık hale geliyor ve bu da bayatlamalarını hızlandırıyor.
Ben de yıkamadan saklıyorum, ama kullanmadan hemen önce yıkıyorum ve dikkat ediyorum ki çatlak yumurta varsa hemen ayırayım. Ayrıca yumurtaları buzdolabının kapısına değil, ana raflarına koymak daha iyi olur, çünkü sabit bir sıcaklıkta kalmaları gerekiyor. Tertemiz ve tadı nefis yumurtalar için doğru yoldasınız! 🍳😄
Evet öyleymiş bunu öğrendimden beri yıkamayı bıraktım artık :)
Cevap
3Cevap
yıkamadan
Yumurta yıkandığını ilk kez duydum
Yıkamadan saklıyoruz
Yıkamıyorum
yıkamadan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?