Sağlık çalışanlarının yüzde 14’ü, 65 yaş üstünün yüzde 23.6’sı halen aşı yaptırmadı.
Aşı sırası geldiği halde aşı olmayanlar için, aşı ikna timleri kurulacak. Bu timler kapı kapı gezip, aşı olmayanlara; neden aşı olmadığını sorup ikna etmeye çalışacak!
Peki sen, aşı olmak konusunda kararsız mısın?#AşıİknaTimleri
Sıram gelince aşı olacağım
Düşünüyorum, kararsızım
Hayır, aşı olmayacağım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşı ikna timleri kurulacak! Sen de aşı olmak konusunda kararsız mısın?
Olmak istemeyen insanı ikna etmeye uğraşmak çok gereksiz olur, sadece para kaybı olur. Sermayeyi gereksiz yerlerde kullanmada gerçekten üzerimize yok. Karantina kaçaklarının 10 kişisinden birini tutup yurda tıkma saçmalığından sonra ikinci para saçma ve süreç içerisinde oyalanma olayı olacak.
Ben hasta olunca ilk önce hamama giderim. Terleyince hemen iyileşirim Yatağa düşene kadar hastahaneye gitmiyorum da, kim beni hasta olmadan neydüğü belirsiz bir aşıyı vurdurmaya ikna edebilir ki?
Belirsiz tabi, belli madem etken maddeleri nedir söyle de bizde bilelim. Yan etkileri neler söyle öğrenelim madem. Aşı vurulup hastalıktan ölen bir sürü insan var. Alıştınız ya ithalat mallarını kullanmaya aşıyı bile ithal ettiler kimse de çıkıp demedi ki hani kardeşim Türkiye sağlık sektöründe 1 numaraydı diye. Bana kimse martaval okumasın beni ceza evine de atsalar vurulmam aşı maşı
Vurulmayabilirsin. Aşıların etken maddesi senin vucudundur. Etken madde ilaçlarda olur. Aşılar zayiflatilmis virüsün ya da bakterinin vücuda verilip bağışıklık sisteminin tanımasını sağlamaya çalışmaktır. Aşının her şeyi kamuoyuna açık. Saklı değil bunlar. Tabi vurulmamak tercihinizdir ama hasta olmadan vurulmam işini hala anlamadım hasta olunca neden vuruluyorsunuz yerli aşı olur musunuz peki ithale güvenmiyorsunuz
Bu virüs ve bakterileri ne ile zayiflatiyorlar? Ben yerli de olsa milli de olsa farketmez ilaca aşıya ve doktora alerjim var. Vurulmam yani hasta olunca zaten bir anlamı kalmıyor vurulmanın. Benim pisikolojik durumum aşıdan çok daha fazla etkili virüs ile mücadelede. Ben vurulma taraftarı değilim ancak annem babam vuruldu karışmadım isteyen vurulsun.
Aşı olsak bile vakalar 60 bin... Döner dolaşır yine bizi bulur. Etkisi bile hemen geçmiyor demişler. Araştırmacılar öyle söylemiş. 6 ay mı ne sürüyormuş.
Alerjik olduğum için aşı olamayacağım, kovidte atlattığım için şu an kronik olduğum halde bana aşı da çıkmadı zaten. Bilemiyorum aşı çıkarsa nasıl bi prosedür işleniyor, kullanılmayan aşılar başka insanlara yapılıyor mu hiç bilgim yok.
Aşı oldum hem de iki farklı aşı oldum ilk başlarda çin aşısı sinovac daha geçenlerde alman biontech aşısı oldum şimdi ikinci dozun gününü bekliyorum. Benim başından tavsiyem şu, kimse o bunu önerdi şu aşıyı olmuş birileri diyerek gidip aşı olmasın doktorunuza sorun önce şu kafanın içindeki beyni bir kullanın sorgulayın soruşturun körü körüne atılmayın bir şeye... Durduk yere sinirlendim yine ya
@iSLaNDBaZaRr İlk aşı gönüllü değil zorunlu olduk çin aşısı sağlıkçılar öncelikliydi ve koruyuculuğu oldukça düşük olduğu için yeni gelen alman aşısı biontech sonradan oldum şimdi onun ikinci aşı gününü bekliyorum ve kesinlikle de olacağım.
Sıramız gelebilirse ailecek aşı olacağız bunun için ikna edilmemize gerek yok. Aşı ikna timleri kurulursa bence ülkemiz için fazlasıyla doğru bir uygulama olur, sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği var. Sağlık bakanının paylaşımlarına gelen yorumları okuyorum, sürekli birileri aşı bekleyen insanlara araştırın, cahilsiniz falan diyor haliyle insanlar bilmedikleri bir şey olduğunu düşünüp tereddüt ediyor. İşinin ehli uzmanlar tarafından bire bir aşı hakkında bilgilendirme yapılırsa insanların içi rahatlayacaktır. Yalnız adının aşı ikna timi olması bence iyi olmamış, hoş çağrışımlar yapmıyor sanki aşı yaptırmaları konusunda devlet psikolojik baskı yapacak gibi bir izlenim bırakıyor. Bunun yerine aşı bilgilendirme görüşmeleri gibi bir isim verilmesi daha uygun olur.
Aşı olmıcam, doğru düzgün testleri yapılmamış hiç bir aşıyı olmam. Bu kadar kısa sürede nasıl testleri tamamlayabiliyorlar? Tamamen riskli bir hamle aşılar belki yan etki gösterebilir sanılanın aksine kötü sonuçları olabilir dedikleri gibi basit yan etkileri olmayabilir. Doğru düzgün test edilmediler sonuçta. Aşı için gerekli testler tamamlanıp sonra deneklere uygulanmalı uygulandıktan sonra da yıllar geçmeli piyasaya sürülmesi en az 10 yılı bulmalıydı ki doğru olanı bu süre geç ancak sağlık sektöründe durum böyle çünkü. Sıram gelse de olmıcam ikna timleri gelse de olmam. Seyahat yasağı olsa da, dışarıda bulunmamı yasaklasalar da yine de olmam.
Aşı ile ilgili komplo teorilerini yersiz buluyorum. Çocukken yaptığımız aşılarla ilgili de önceleri yanlış algılar varmış fakat aşıları olmadan önce bizim için şu an basit olan hastalıklardan milyonlarca insan öluyormuş o zamanlar. Yenilikten korkmayın
Onlar değil kim gelirse gelsin aşı olmayacağım asla olmam kimse de beni aşı olmaya ikna edemez aşı tamamen bir yalan aşı oldu da ne oldu devlet kendisi bile diyor virüs çoğaldı diyor o zaman niye aşı yaptınız insanlara alın aşıyı göt. Ünüze sokun orus. pu çocukları
Boşuna ikna timleri kuracaklarına isteyen onlarca insana yapmaya başlasınlar oyalanmasınlar. Zaten bir süre sonra seve seve yapılacak zaten istemeyenlerde, zorla olmayacak ama İsrail gibi aşı olmayanlar hiçbir yere alınmayacak aşı olanlar alınacak, bu yüzden sosyalleşmek için zaten ister istemez ikna olacaklar.
Çoğunluk olsun ben ondan sonra olmayı düşünüyorum. Zaten evden dışarı neredeyse adım attığım yok. Malum bazılarının ciddi yan etkileri olduğu ortaya çıktı
Aşı sırası gelmeyip YouTube da aşı olmayan gerizekalıları dinleyenler bende sorunlu... Bu işin şakası yok aşı seçme gibi bir duruma sahip değil kimse... Aşı olunmalı. Antikor seviyesini 2. Dozdan sonra %500 civarına çıkarıyor. Bırakalım herkes olsun ve antikor üretsin. Toplumsal bağışıklık artmalıdır!!!
aşı olmayacağım diyenler aferim size, ama şunu unutmayın türkiye de yeterli aşı katılımı olmazsa türkiye dünyada pandemi merkezi olabilir şu an avrupada yasak bölge türkiye olarak ilan edildi birçok avrupa ülkesi türkiyeye seyahatleri kapattı İtalyadan sonra son hasta çocuk türkiye olabilir
Bende olmaya karşı olanlardanım. Ama sinovic aşıları daha tercih edilesi. En azından ölü virüsten yapılan aşılara yabancı değiliz ve yan etkileri ciddi olmuyor.
Biontech aşılarının, randevu alıp aşıya gitmeyenler yüzünden gün sonu çöp olduğunu okudum. Gün sonu hastaneye gidip bana elde kalan aşılardan bi doz yapar mısınız diyecek kadar çok istiyorum aşılanmayı..
Covid oldum hastanelik olmasam da çok ağır geçirdim. Bi daha yaşamak istemem.
Haberi izlediğimizde aklımıza direk dolandırıcılar geldi.. Yine harekete geçerler.. DİKKATLİ OLUUUN
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben bütün aşılara karşıyım. Hayatım boyunca aşıların tamamından uzak kalmaya çalıştım. Aşıların çoğunun bir çok yan etkileri var. Bçben yurt dışında yaşıyorum ve burda aşı yapmak istemeyenler ve buna karşı olanlarda çok. Bence bunaşılar nesli bozuyor, kısırlık ve hastalıklar çoğalıyor. Ben yaptırmam ama yapanada karışmam.
Ben aşı bekliyorum İşe gidenlerde bekliyor Bu 65 yaş üstünün işi gücü yok Bütün gün sokakta metroda metrobuste otobuste teamvayda gemide aylak aylak gezip risk taşıyor ve baskalarının canını tehlikeye atıyor Bide aşı olmuyor Neymiş öldürüyomuş riskliymiş kısır yapıyomuş Lan 65 ten sonra kısır olsan ne olacak ! seks yapma anası seveyim
Ben yerli aşı olacağım. Alman aşısı olan kişilerin ölüm riski %50 bu risk olacaksa niye olayım ben. 1 senedir kendimi gayet iyi korudum olmadım tedbiri elden bırakmadım. Durduk yere dertsiz başıma dert istemiyorum. Çin aşısını da ölsem yaptırmam. Bu hastalığı yayan gerizekalıların ne aşısını olurum ne başka bir şeyini. Ölmeyi tercih ederim
Alman aşısının riski olduğunu bilmeden önce randevu almayı düşündüm hatta bizzat alman aşısını herkesten önce ben bekledim ama ölenler olmuş. Canlı virüs veriyorlar sana çinde cansız. Ama Çin'drn acayip nefret ediyorum başımıza sarmış oldukları bela yüzünden.
@ANNABOLEYN herkes için hayırlı olsun ama yerli aşı kışın başı gibi çıkacakmış. 1 sene sabrettim yine sabretmeyi deneyeceğim. Allah izin verirse yaşarız. Alman aşısı olursam direk ölürüm ben kalp hastasıyım maalesef.
Düşüncenize saygısızlık ettiğimiz yokta bir toplumu suçlarken kati delil ve ispatınız olmalı. Bende çin deyil abd nin küresel güçleri ulusalcilara karşı yaptı diyorum ama komplo teorisinden ileri gitmiyor
@iSLaNDBaZaRr ben böyle düşünüyorum. Siz öyle. İyi günler. Ben tartışmak istemiyorum. Yaşanan yaşandı, başımıza kaldı. Bu saatten sonra tartışmanın bir fayda getireceği yok. Ancak tatsızlık yaratabilir.
Neden tatsızlık yaratsın salt zeminde tartışmak fikir alış verişinde bulunmak dünyanın en güzel iletişim biçimidir. Ama ne yazıkki bu ülkenin bir çok insanı tartismayi kavga etmek olarak algıladığı için insanlar özgür fikir alışverişinin tartışma olduğunun bile farkında değiller. Size de hayirli günler. Sadece çin kanısına nereden vardiginizi merak etmiştim ama boş bir merakmis. Gününüz iyi olsun
Herhangi bir bilgi birikimi olmadan Facebook ya da Instagram'da yazan aslı astarı lmayan asi karşıtı sözleri ezberleyip aşı olmayacam diyen bilgisiz fikirlilerden olmayıp tabi ki aşımı zamaninda yaptiracagim
şu an ailece covidliyız.. annem babam iyi ki aşı olmuşlar yoksa ağır geçireceklerdi.. Çok şükür süreci hafif geçiriyorlar🙏 Sıram gelince aşı olacağım..
Geçmiş Olsun korkmayın benim amcamda şeker hastasıydı konuşamaz olmuştu şu an sağlıklı iyileşti. Bol bol protein vitamin alın daha çabuk iyileşirsiniz. Allah tüm hastalarımıza şifa versin.
En iyi tedavi doğal tedavidir ve istirahattir kendinizi ilaca alıştırırsanız hep o ilaci almak zorunda olursunuz bir nevi uyuşturucu bağımlılığının yasal hali gibi benim anamda şeker tansiyon kolesterol ve astım var kadın ilaç içmekten bıktı.
@UDixon Valla bak bu üretilen ilaçların hiçbirine güvenmiyorum ben tam tersi insanda başka hastalıklara yol açıyor ben ilaç içmeyi bıraktım hasta olmuyorum yemin ederim.
@Pandamsı_642 İlaç falan kullanmıyorum ben büyük hastalık olmadığı sürece İnsanlar her hastalıkta ilaca sarılıyorlar. En iyi tedavi doğal yollarla olan ve güzel bir dinlenmedir.
@UDixon Valla bak elin kolun kesilir ise gidersin hastahaneye de ilacın her türlüsü zarar dediğin gibi doğal yönler her zaman daha etkilidir, biz topraktan yaratıldık, bize iyi gelen şeyler de topraktan geliyor kimyasal şeylerden değil.
@Pandamsı_642 Zaten kanser vb hastalıklar hep bu çağda yaygınlaştı eskiden bu kadar kanser mi vardı hepsi kimyasal şeylerden dolayı insanları hasta ediyorlar. Yakında yapay et çıkaracaklarmış 3d printerlardan yemek yiyecekmişiz yok daha neler her şeyimiz sahte oluyor böyle bir dünya görmek istemiyorum ben.
Aşı olanları da dört gözle izle ne hâle gelecekler bir süre sonra 😂 adamlar uyanık etkisini geç gösterecek bir şey yapmışlar çünkü insanlar uyanmasın hemen 😂 çoğu insan da bişi olmadı oh ne diyor yazık.
@Pandamsı_642 Dünya git gide boka sarıyor İnsanlığımızı git gide kaybediyoruz robotlara gerek yok aslında biz zaten robot olmuşuz ruhsuz sorgulamayan her olayda panik yapan depresif bir insan modeli istiyorlar bunların sorgulamaktan anladığı tek şey din asıl hayatı sorgulayacaksın bilim adamlarını putlaştırmayacaksın her söylenen doğru değil. İnsanları bilerek hasta ediyorlar para kazanmak için sonra ilaç yapıp satıyorlar ilaçlar İnsanı bağımlı yapıyor tamamen iyileştirseydi bunlar nasıl para kazanacaktı ki? istedikleri insan modeli bu
@Pandamsı_642 Ne abisi 20 yaşındayım ben :D ben böyle robotik İnsanların olduğu bir dünyada yaşamak istemiyorum şu anki dünya bile yeterince boktan geleceğimiz çok kötü olacak teknolojinin fazlası zararlı kardeşim sadece tıp önemli gerisi fasa fiso şu anki teknoloji gayet yetiyor hatta artıyor bile fazla teknoloji İnsanı robotlaştırıyor kapitalizmi doğuran da sanayileşme değil miydi zaten her yeni bir teknoloji yeni bir sorunu doğuruyor galiba bu hep böyle sürecek.
@Pandamsı_642 Aşı için söylediklerin bana biraz itopik geldi birader sonuçta bu aşıyı bir çok devlet başkanı ve bakanlar da oldu vatandaşı geçelim liderler neden alsın ki böyle bir riski?
@Hissizkalpler Onların aşısının bizimle aynı olduğunu nereden bileceğiz belki onların aşısı daha farklı dünya göründüğü kadar masum bir yer değil ne kirli oyunlar dönüyor ama bizim haberimiz yok.
@Hissizkalpler la onlar vitamin vurdurmuştur büyük ihtimalle sen her denilene inanıyor musun? Basında ki insanlar damdan atla dese atlayacak mısın? Adamların doğru yanı yok anlayın artık be?
Amaçları yaşatmak değil öldürmek ve siz hâlâ onlara ısrarla inanıyorsunuz, o başımızda ki insanlar bizden değil bizden olsaydı ülkemiz bu halde olmazdı, baksana ülkenin haline görünen köy kılavuz istemiyor
@Pandamsı_642 Ulkece neye inanancagimizi şaşırdık zaten üstad.. ama şunu net biliyorum ki bu virüs ne medya da söylendiği kadar öldürücü ne de doğal yollardan ortaya çıktı
@Hissizkalpler valla reis bence bunların hepsi algı oyunu her şey kafada bitiyor, sen her gün Corona yazısını görüyosun doğal olarak bilinç altında yer alıyor, onu benimsiyorsun en ufak hastalıkta coronayım diyosun, dediğim gibi her şey kafa da bitiyor bunu ileri de anlayacaksın.
@Pandamsı_642 İnsanları paranoyak hale getirmeye çalışıyorlar bil gates hakkında bir karikatür vardı elon musk bile paylaşmıştı böyle şeylere itibar etmeyin koronadan daha ölümcül hastalılar geldi geçti bu dünyadan ecelin gelmişse zaten ölürsün korona abartıldığı kadar güçlü bir hastalık değil labaratuvar ortamında üretildiği söyleniyor
@UDixon İnsanlar ölüme kendi gidicek zaten bu gidişle o kıvama getirmeye çalışıyorlar, bir de en önemli amaçları şu senin inancını değiştirmek, senin onlara inanmanı sağlamak en büyük amaçları bu çoğu genç insan bunlara inanıyor bu yüzden gidişat hiç iyi görünmüyor.
Bırakın zorunlu olmasın ya yaptırmak isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bişey bilseniz aşıyı asla vurulmazsınız hatta 5 6 yaş gruplarının iğnesi var biride o aşıyı alıp test yapmıyo yapsada kafası kopartılır bu saatten sonra işte bilseler kimse vurulmaz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Olmazsan ölümü gör valla diye kapı kapı dolaşacaklar mı ikna timi ne ya bilgilendirmeler koy hitap ettiğin kesime göre eğitim yap ben aşıya karşı nötr biriyim sıram gelirse koşa koşa gitmesem de bir gün yaptırırım
Aşı ol sonra görüşelim. Aşıdan sonra ölen çevremde dünya kadar insan var 21. yy doğal seçilimi imiş 😂 Bence sizler gerçekten aşı olmalısınız çünkü sonrasını hakediyorsunuz.
@IamGroott canim aşı olmayip olen sayisi daha fazlaya hani evde 90 yasinda dedem annem babam aşı oldu merak etme hicbir seyde olmasi sizin gibi abuk sabuk insanlarin lafiyla iş yapmiyoruz
Yok mercimek kadar beyniniz genetik mi yoksa bedava mi ben bilmem ama ordan burdan duyduklariniz ainanarak cok da uzun yasamazsiniz zaten 😂size haytta bol sans sizin gibiler sayesinde sira bize daha hizli gelicek
İlk başta bana sıra gelmez diyordum olmaz diyordum ama yarın olucam başka çare yok doktor ya aşı olursun ya da hasta olur hastanelik olursun dedi açık açık işin şakası yok yani.