Covid gerçekten 10 günde geçiyor mu?
- Gecmis olsun. Ben yasadigimi cevremde gorduklerimi ve duyduklarimi yazayim sana.
10 ile 14 gun arasi negatife dönüyor.
Ama arada istisnalar oluyor.
Hafif atlatanlar da genelde sirt agrisi, bel agrisi bacak agrisi oluyor ve birazda halsizlik.
Ağır olanlarda en onemlisi ates, kuru öksürük ve gogus agrisi oluyor.
Öksürük onemli cünkü. Artan bir öksürük varsa ve nefes darligida hissediliyorsa bu hastaligin cigere inmis olma ihtimali var demektir.
Hafif gecirenler ilaci kullanmasalar bile negatife donuyor.
O ilac cigere inmesini ve cigerdeki virusu temizlemeye yariyor. Tabiki burada kisinin bagisiklik gucude onemli. Tekrar gecmis olsun.0|00|0Görüş hala geçerli mi?Hafif atlatsan kullanmama ihtimalin olurdu en azindan. Ama simdi ne desem bilemedim. Cevremde kullanan cok oldu.
O ilac cogu kiside hastanelik olacak kadar yan etki yapmiyor.
Yapanlarda ise asiri derecede istahsizlik ve halsizlik yapiyor. Buda ilacin bilinen yat etkileri zaten. Yani doktorlar da bunlari yasamalari dogal diyor. Yasin daha genc altta yatan bir hastaliginda yoksa hic korkma zaten. Kendini bir test et. Her gecen saat agirlasiyorsan eger. O ilaci kullanmaya baslamak daha mantikli olur. Cunku sen kotulesiyorum deyip 112 yi arasan bile sana soyleyecekleri sey o ilaci kullanin lutfen olacaktir.
Evde birileri olmasi iyi olur senin icin. Cunku eger yan etkisi olursa seni halsiz dusurecegi icin. En azindan sana gida su falan getiren birisi olmasi iyi olur.
Diger soruda ilaci kullanmayacagim yazmissin.
Ben yinede sunu ekleyim. Ilaci 5 gun icinde bitirdikten sonra yan etkiler ortadan kalmaya basliyor.- Hepsini Göster Daha Az Göster
Sabahın 6.30 undan beri iyiyim ateş yok , çok nadir öksürüyorum kullanmaya gerek yok bence doğal beslenmeye ve bitki çaylarına sardim
Peki. Bagisikligini ne kadar guclu tutarsan o kadar iyidir.
Zencefil bal limon karisimi yap. Toz zencefil de olur. Meyve tüket. Ac kalmamaya bak.
Sarimsakli birseyler ye. C vitamini tuket.
Insallah sende hafif atlatip negatife dönersin.Portakal suyu, turşu, havuç, limonlu ihlamur, zencefilli pekmez, muz bol bol su tüketiyorum , yememe içmeme de dikkat ederek. Abur cubur da yemiyorum.
Guzel. En azindan istahin yerinde demek ki.
Eve parol agri kesici alin. Parasetomol icerigi olan agri kesicilerden yani.
Agrin olursa ondan icersin. Sicak suya karistirilan Taylot var. Soguk alginliginda kullanilan. Belkide ihtiyacin bile olmaz ama yinede yazdim. Onu da icebilirsin zaman zaman.
Umarim geceyi rahat atlatirsin. Vucut yapimiz geregi hastaliklar gece daha cok hissediliyor.
Evet gerçekten öyle ateş çıkmasın diye dua ediyorum resmen dün gece zor bir gece gecti
Insallah bugun daha rahat olur senin icin.
Parol (parasetamol) hafif ve orta şiddette ağrılar için kullanılan bir ağrı kesicidir. Migren, diş ağrısı ve adet sancılarını kısa sürede dindirir. Grip ve soğuk algınlığında ateşi düşürmek için kullanılır.
Korona'da bu agri kesiyi kullandiriyorlar. Yatmadan once icebilirsin.Dogru o ilac iste.
Neyse seni cok fazla yazdim ve yordum seni. Insallah tez zamanda atlatirsin. Tekrar cok gecmis olsun 🙂Aksine bunları duymaya ihtiyacım var estagfullah çok teşekkür ederim tez zamanda bu hastalıktan sıyrılmak istiyorum allah razı olsun 🤲
Senden de razi olsun.
Eger agirlasip Favicoviri kullanmak zorunda kalirsan. Sabah 8 Aksam 8 degilde.5 5 yap.
Cevremde doktora sorupta oyle kullananlar oldu. Ama onlar yasli ve kronik hastaliklari vardi. Sende belki 8+ 8 tane bile sorun olmayacak. Ne yazik ki bu hastalik boyle. Bazilarimizi iki arada bir derede birakabiliyorFirlattim köşeye içmeye niyetim yok reçeteye baktim virüsleri öldürüyormuş dedim içmeye gerek yok. O o ilactan güçlü bitkisel birsürü şey var icip iştah kaybı cekecem bide Hiç almim. Onun yerine bol sarımsak, portakal suyu, zencefil yiyorum ağırlıklı moralim de yüksek şükür elimden geldiğince iyi olacağım allahın izniyle
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
47- Biz 21 gün durduk garanti olsun diye1|00|0
14 dü sanırım ama bazen nadir de olsa 21 gün daha uzuyor süresi biz kopmle ailecek karantinada olduğumuz için zor gelmedi eşim odadan çıkmadı biz evden
- Öncelikle geçmiş olsuun.
benim izolasyon sürem on gün sürdü ağırda hafif de geçirsen on gün izole oluyorsun. Bittikten sonra yeni bir test yapmaya gelmiyorlar çünkü bulaş riski yokmuş, işe gidebilirsin yani.1|00|0Canım birşey daha sorcam o ilaçları kullandın mi ya da çevrende kullanmayan oldumu ben kullanmak istemiyorum o koskoca kutu nedir ya :(
Şöyle ki kişiden kişiye değişiyor, benim hafif geçtiği için hapları içmedim c vitamini kapsülü içtim meyve çok yedim kekik çayı içtim öyle öyle bitirdim günümü. İçmeyenlerin ciğerine iniyo diyolla ben de bişey olmadı he bu demek değildir ki sende de olmaz.
Kaçıncı günündesin bebişim?Cumadan beri belirti vardı 7 sinde pozitif çıktı bugün 3. Günüm
Sırtta ara ara ağrı var öksürünce göğüs kafesi altından ağrı oluyor bide omuzlarım ağrıyor. 1. Gün kupkuru öksürük vardı 2 gündür çok nadir öksürüyorum gerek yok sanki kullanmaya 2. Günden beri ateş de çıkmadı.- Hepsini Göster Daha Az Göster
Valla iç veya içme diyemiyorum vebal olduğu için 🥴 beslenmene dikkat et, moralini yüksek tut gelip geçiyor zatenn.
Bir kaç defa gördüm seni, iyi ol ayaklan hımhıızzzlııı 🥳🌸🥰🥰 başlıycam ya mecbur, aspirin de istiycem birinden şimdi başka çare kalmadı izalasyon bitmeden ilaçlar biter 😅🤲
- Bünyen güçlüyse 10 günde atlatıyosun değilse bir kaç ay süründürüp oldürüyor1|00|0
- Hafif geciyorsa evet bende gecirdim 10 gun evdeydim sonra hemen ise basladim1|00|0
Hafiften kastın neler yaşadin mesela :-) bunları bilmeye ihtiyacım var
Ateş hep 36.3 37.5 38.4 tarzında
Kuru öksürük var öksürünce ön kısmım komple kasılıyor. Omuz bazen bazende sırtın tam aşağısı ağrıyor.- Hepsini Göster Daha Az Göster
- 13 gün sürdü benim ya1|00|0
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Senin neden 13 gün peki 10 gün değil mi izolasyon dikkat edin bende inanmazdim olduktan sonra anladım bazı şeyleri 10 gün geçtikten sonra daha dikkatli olacağım tüm gün 4 duvar arasında psikolojimi iyi tutmaya çalışıyorum
verdikleri favirayı kullan ama bol su iç virüsün akciğere inmesini engellemek için ilaç akciğere inerse büyük sıkıntı
- Benimki 10 günde geçmişti1|00|0
- Kiminin geçiyor kiminin geçmiyor.1|00|0
- Kimisi 10 kimi 20 günde bitiriyo1|00|0
- 14 degilmiydi1|00|0
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş