Gizli Üye(25-29)+1 yılçin aşısısı inaktif aşı, alman aşısı antikor aşısı. muhtemelen bir kronik rahatsızlığın var randevu önceliğin olduğu için anladığım kadarıyla. ve o aşıyı yaptır bilime güvenmekten başka şansımız yok. bütün sağlık çalışanları aşı oldu bir risk olsaydı onlar da aşı yaptırmadı emin ol.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖnceleri aşıya karsiydim, çünkü durduk yere. cikarilan bir birus ve buna bağlı gelişen Multi milyar dolarlık çin aşı ticareti ve illlaki yapan başka bir devlete, dünyayı insan üzerinden ele geçirmenin en kolay yolu, bedenine hakim. olmak.
Ama. sonradan baktım hem politik dayatmalar, yok aşılı olana özgürlük , aşısız olanın sosyal haklardan mesela seyahatten mahrum kalabileceği ve çok haklarından dolayı kisitlanacahi ihtimalleri mecbur bırakmaya başlayacak gibi geldi. Aşıya bu ve benzeri sebeplerle mecbur sıcak. bakmaya başladım.
Sonra aşı ayrımı çıktı , orda da tercihi sebeblere dayandirdim.
Şimdi Çin'e seyahatim belki hiç olmayacak ama Avrupa'ya seyahat belki daha yakın olduğu için kaderde. olacak. gibi.
Eh adamlar zaten bizim asikiz alman aşısı deyip. cin. asisi olanları kabul etmezlerse. napacayiz diye düşündüm.
Alman aşısını mantıklı buldum06 Yorumla- +1 yıl
@Berivann6 mecburiyeti geçtim , dedim ya bize Avrupa daha yakın ve onlar aşı pasaportu yani aşı kartını kastediyor kar, öyle bişey çıkardılar. Misal Avrupa'ya çıkacak oldun, sen çin aşısını yaptirmissin sana vize yok deseler gelse delirme😂
- +1 yıl
@Berivann6 bilmem.
Sen nedne gidemiyorsun - +1 yıl
@Berivann6 Sohbet edelim mi canım sıkılıyor, takibat
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
Alman aşısı olacağım birkaç güne. risklerinin yaşlılar ve kronik rahatsızlıkları olanlar için olduğunu duydum. Ablam doktor ve kendisine sordum, İsviçre'de çalışıyor. Bekle sana dönüş yapacağım, dedi ve dönüş yaptığında buradakiler BioNTech oldu, ondan ol, dedi. Kendisi yakın zamanda korona geçirdiği için aşı olmadı.
30 Yorumla- Sağlık konusunda 598 cevap paylaştı.
+1 yılCin aşısı yillardir yapilan diger grip asilari ile ayni prensipte yapilan bir asi oldugu icin daha guvenilir diyor doktorlar.
Guvenilir demeleri bilinen bir yapim asaması olusu yani.
Alman asisi da guvenli ama yapim sekli yeni. O yuzden biraz acabalar var.31 Yorumla- +1 yıl
KS'nin %70 batiyi medeniyet doguyu ise tam tersi olarak gordugu icin. Alman asisi'ni seciyorlar. Yoksa bildiklerinden degil.
Birde Cin mali zihniyetine yenik dusuyorlar.
Ben kronik rahatsız olduğum için bana mesaj geldi aile hekiminden randevu almam gerektiğine dair.
Aile hekimime gittiğimde bana
Çin aşısı >>> Koruyuculuğu az ama yan etkisi az
Alman aşısı >>> Koruyuculuğu çok ama yan etkisi fazla
Dedi ve hastalığımla yan etkiler etkileşim gösterdiği için doktoruma danışmam gerektiğini söyledi.
Demek istediğim Alman aşısı daha iyiymiş ama yan etkisi daha fazlaymış.03 YorumlaŞimdi çin aşısı biraz kalitesiz işçilikten çalmışlar birazda yanma yapıyor yani kısmen fiyat/performans ürünü diyebilirim. Bide kargoda gelirken kutusu yırtık çıktı bilmiyorum belki de kargocular yapmıştır. Alman aşısı da kaliteli tamam ama yani bu kadarda pahalı olmaz ki üstelik sepete eklediğimde "bu üründe taksitlendirme yapılamamaktadır ibaresi çıkıyor" Ama parası olan arkadaşlara kesinlikle alman aşısını öneririm.
00 YorumlaÇin aşısı 1 sene sonra nasıl bir yan etki yapıyor bundan eminiz.
Ama
Alman aşısı bulunalı kısa zaman olduğu için henüz 1 sene sonra ne tür yan etki yapacağı bilinmiyor.
Bu yüzden Çin aşısı tercih edenler daha çok diye biliyorum.20 Yorumla
+1 yılAlmanya’da yaşıyorum Çin açısının daha iyi olduğunu düşünüyorum Alman aşısının yan etkileri diğer aşılara göre daha fazla olduğu gözlemlendiği söyleniyor
316 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Sıranız geliyor gidip aşınızı oluyorsunuz
- +1 yıl
Var tabiki yaşlı halk aşılandı
Kronik hastalığı olanlar
Daha sonra hastane de çalışanların tümü
Daha sonra eğitimciler
.
.
.
- +1 yıl
Kronik hastalığı olanlar grubundayım
- +1 yıl
Diyabetim sadece
- +1 yıl
Rahatım alıştım artık hayatımdan bir parça eksiklikde yok fazlalıkta herkes gibi yaşıyorum yanımda Hep taşımam gereken kalem insülinle beraber.
- +1 yıl
2 çeşit var diyabet ben tip 1 diyabetim
Sebepsiz çocukluk ve ergenlik çağlarında çıkıyor genetik faktör de yok beslenme de. Anne baba tarafımda vs vs sülalemde kimse de yok. Beslenme ile olan tip 2 diyabet oluyor beslenmeye fazla kiloya ve genetiğe bağlı çıkıyor. Tip 2 diyabet de kilo verince veya hap ile diyabeti yönetebilirsin. Tip 1 diyabet de dünya üzerinde insülin takviyesi almadan yaşayan kimse görülmemiş henüz. - +1 yıl
Günde 4 doz, ara ek dozlar hariç insülin iğne evet
Sağlık konusunda 366 cevap paylaştı. Araştırmalarıma göre Alerjik rahatsızlıklar.. sürekli kullanılan ilaçlar varsa ya da bağışıklık düşükse biontech uygun değil. Çin aşısı olan sinovac daha uygun. Ama bunlar yoksa biontech daha uygun olur.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok değişen bir şey yok aslında biontech olanlardan da kapan var hastalığı. Ama dayıoğlunun kayınvalidesi Almanya'da iç organlar komple kanser biomtech denrme ilacını vermişler sadece yumurtalıkta kalmış onu da almışlar.
02 Yorumla- +1 yıl
bi arkadaşım var. onunda iç organları komple kanser. fransada artık yapacak birşey yok dediler. turkiyeye geldi. türkiyede de aynısı söylendi. bu bahsettiğiniz ilacın adını ve arkadaşınızın doktoru, tedavi gördüğü hastanenin bilgisini verebilir misiniz? belki bi faydası olur. hayatı kurtulur kızcağızın. hayatının baharında ölmeyi bekliyor şu an
- +1 yıl
Çok samimiyetim yok dayıoğlunun eşi anlattı geçen bir şekilde gittik annemle o zaman anlattı. İlaç test aşamasındaymış o tür hastalar gönüllü denek oluyormuş. sadece Almanya'da oturanlara yapıyorlarmış zaten.
Bu çinlilerden en iyi copy eşya alınır ama sağlık ürünü almak doğru değil. Bu adamlar çıkardı ztn başımıza. Güvenmek büyük hata
30 Yorumla- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence Çİn aşısı. Çünkü adamlar en büyük darbeyi kolayca savuşturdu.
40 Yorumla bence etki oranlarına bakmak lazım, Çin aşısının %50 küsür etkisi varmış ama Biontech'te bu oran daha yüksek.
21 YorumlaCin Asisi tabi ki sonucta bu hastalik Çin de yayildi membahi Çin yani biz daha ugrasirken bu hastalikla adamlar Çin asisiyla kisa bi sure de bunu atlattılar
00 Yorumla- Sağlık konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılHangi aşı türkiye ye girdiyse hepsi kötüdür yarın biontech diye alınan aşı sivonac çıkarsa şaşırmam
Türkiye de iyi yönde şaşırmalarımız olmaz hep kötü yönde olucaktır00 Yorumla Benim Çin'li arkadaşlarım var. Çin virüsü aşıyla değil hapla aştı. Bana hap kutusunun fotoğrafını da attı hatta. Ama nedense kendi ülkesinde aşı kullanmayan Çin dünyaya aşı satıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Adı ne bu hap kutusunun?
Sağlık konusunda 513 cevap paylaştı. Millet aşının içeriğine değil ülkelere gire oyluyor. Kaç kişi aşı içeriğini biliyor mesela. Genelde alman malları çin mallarına göre daha Iyi olduğu için almanlar bu anketi kazanır.
00 Yorumla
+1 yılHiç bi aşı bu saçmalağa inanan koyunlar varmış cidden
31 Yorumla- +1 yıl
Olmaz mı ya maskeye tapıyorlar neredeyse. Adamların ekmeğine yağ bal sürüyorlar...
Nasip hangisi ise o olacak çok dert etmiyorum
30 Yorumla
+1 yılBen alman aşılarının geldiğini düşünmüyorum. Alman aşısını olmayanlar kesin sinovac i olsun diyem bakana güvenmiyorum ben
10 YorumlaÇin alışı geleneksel, çiçek alışı gibi bence zararsız. Diğeri modern aşı ne getireceği genlerimizi bozup bozmayacağı belli değil 😎
10 YorumlaSağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yan etkisi azlığı ve çok yapıldığı için çin asisi derim. Hangi asi olursa olsun aşı olun. Hepsi koruyor.
00 Yorumla
+1 yılSeçme şansım yoktu, çin aşısı oldum. Ama seçme şansı verselerdi de çin aşısı olurdum. Ineaktif aşıyı da güvenilir buluyorum.
00 Yorumla
+1 yılbirçok yerde çin aşısının daha iyi olduğunu okudum..
10 Yorumla
+1 yılÇin alışısını geçen gün anneme yaptırdık annem hiç menmun değil
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki
- +1 yıl
Bilemiyorum, annem aşı olduğunda alman aşısı yoktu belkide bu yüzden olabilir
- Sağlık konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılİnaktif olduğu için Çin dedim. Çünkü zehrin ilacı panzehirdir.
Ama ikisini de olmayı düşünmüyorum.00 Yorumla
+1 yılÇin in hangi ürünü tam randıman verdiki. Yüzde 50.1 olan çin aşısı mı yoksa yüzde 70 üstü alman aşısımı etkili?
00 Yorumla
+1 yılİkisi de iyi değil. İkisi de insanlığın hayrına değil.Özellikle Alman aşısı...
10 YorumlaAşı olmayı hiç düşünmedim o yüzden tercih de yapamadım
10 YorumlaHem virüsü çıkaran hemde ilacını satan bir ülke vay canına çok manidar!
10 Yorumla
+1 yılÇinden ne hayır gördük ki bir de aşısından görelim?
10 YorumlaTatmadim bilgim yok.
Vakalar artmaya devam ettiğine göre ikiside bir bka yaramıyor sanırım10 Yorumla
+1 yılNormal hayatta da ilaç kullanmayan birisi olduğum için aşı olmayı düşünmüyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılBende ilaç kullanmam ama kalabalık ortamlarda çalışıyorum olacağım o yüzden
+1 yılAlmanya bizi kıskanıyor bişeler yapabilir çin de çip katacak diye duydum amma
11 Yorumla- +1 yıl
Çipe gerek yok hes kodu ile an be an sinyal gönderiyorsun zaten.
+1 yılÇin yüzünden bu hallere düştük zaten onlara güven olmaz Alman aşısı
10 Yorumlaİkisinede güvenemiyorum ama alman aşısı daha riskli diye duydum
00 YorumlaEn güvenli Çin aşısı. Bikaç ay a yerli aşı çıkıyor. O çıkana kadar Çin
00 YorumlaBence Alman aşısı ama en iyi aşı bulabildiğin aşıdır. Bulan hiç kaçırmasın durum kötüye gidiyor...
00 YorumlaAnnem için epey araştırdık doktor arkadaşlarımız Çin aşısını tavsiye ettiler
00 YorumlaBizim burda cin asisi yok o yuzden alman asisi yani umarim.. astrazeneca olmasinda pfizera raziyim
07 YorumlaAlman önde gider çünkü çin malı kötüdür, alman malı kalitelidir düşüncesi var.
00 Yorumlaçinliler yaptıkları çakma oyunlar gibi aşı üretiyorlarsa zaten :D millet naneyi yimedi mi :D
00 Yorumla
+1 yılBakalım öüm sayısının düşmesi , aşıdan mı, yoksa kurallara uymaktanmı azalıyor?
00 YorumlaAlman aşısını seçtim ama esasen hiç bir fikrim yok benimki tamamen alman kalitesine atıf
00 YorumlaAlman aşısı çini sevmiyorum ölürsem alman gacının eliñden öleyüm
00 Yorumla
+1 yılAçıkcası ikisinin de başarısı var bence buna doktorların karar vermesi lazım siyasilerin ve halkın değil...
10 YorumlaÜç harfliler sağlıkta bayağı ilerlediler 😊
14 Yorumla
Soran+1 yıl😆
Soran+1 yılBen olacağım kurumdaki herkes oluyor bende randevu alacağım ama Çin düşünüyorum :)
Ben hiç birine güvenmiyorum. Başka bir ülkeden, bi dünya ölen hasatalanan insanı geçiyorum bizde bir etkisi olmasada birkaç nesil sonra etkisi olur mu hiç bir fikrimiz yok
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence her ikiside aynı halt, hepsi kandırmaca bunların.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAstra zencae nin asisini olmada ne olursan ol bizim burda o asiyi olanlar teker teker kan pihtilasmasindan gidiyo kalanlarda cöktü
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAvusturya
Cevap sahibi+1 yılAstranin var ama biontech in asisi yok henüz burda oyüzden herkes astraya yüklendi komsumuzda yaptirdi 30 yaslarda sportif saglikli insandi simdi 80 yasindaki insana döndü
Cevap sahibi+1 yılAynen Biontech almanyanin ama bize gelmedi daha ve cidden asi olanlarin durumu kötü 2 hemsirenin vurunduktan sonra kan pihtilasmasindan öldükleri ve buna asinin sebep oldugunu acikladiktan sonra baska insanlarda ölmeye basladi ve devlet de aciklamasinda asi yüzünden oldugunu söyledi. Sadece o adamin 80 lik gibi olmasi degil bu durumu yasayan bir sürü insan var dün forum gibi yerde makale okurken alman kadin yazmis biz ailecek olduk asiyi ama 1 hafta sonra kendimizi kötü hissettmeye basladik diye. Astranin asisini durduran son ülke avusturya oldu diger ölüm vakalari duyuldugunda hala asi burda devam ediyordu simdide astra z. Adini degistirerek ayni asiyi satmaya üretmeye devam ediyormus. Almanlar dahil burdaki cogu insan ölürsek virüsden ölelim diyorlar
Çin aşısı. o devir geçti artık Çin her şeyin daha iyisini yapabiliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de Alman dedim ama hangisini bulsam, İngiliz de dahil aşı olurdum. Bir profesör bağışıklık sistemi zayıf olanlar Biontech olmalı dedi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇinlilerin ki daha güvenilir bence çünkü virusü de o lar buldu panzehiri de daha iyi bilirler.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yıldoktorum ne diyorsa o
10 Yorumla ya da hiç birisimi? Ben aşı olmamayı tercih ediyorum. hiç birisine güvenmiyorum
12 Yorumla
+1 yılAlman asisini bir turkun yapmasi huvenceyi iki katina cikartiyor galiba
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAlman aşısı Çin aşısına göre daha iyi nerden randevu alıcaz bende aşı olucam.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYine 2 b. yinsiz diss atmış 😂😂😂😂😂😂
hepsinden yarım porsiyon :D şaka bir yana da çin aşısı kimseye yan etki etmedi Alman aşısı da ABD 10 kişi öldürdü artık bilemiyorum benim alerji durumlarım olduğu için uzun süre vurdurmayacam
00 Yorumla- Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılRNA tabanlı aşıdansa, geleneksel aşıyı tercih ederim
10 Yorumla
+1 yılduyduğum kadarıyla biontech çin aşısı daha etkiliymiş
00 YorumlaNeden mi Çin aşısı değil, Çin dediğin zaman adamı bir korku sarıyor :D
20 YorumlaBen ikisini de istiyorum bir ondan bir ondan tam bağışık olayım
00 Yorumla- Devamını Gör (70)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne