Sağlık Bakanlığı, corona virüs aşısı için randevu sistemini güncelledi. Güncelleme kapsamında, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne girenlere aşı randevusu oluşturulurken, hangi aşıyı olmak istedikleri sorulacak.BioNTech (Alman aşısı) aşısını seçenler, bu aşının olduğu hastanelere yönlendirilecek. Sinovac (Çin aşısı) aşısının aile hekimliklerinde ve evlerde uygulamasına da devam edilecek.
Alman aşısı
Çin aşısı
Aşı olmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Koronavirüs aşısı olurken artık hangi aşıyı olacağımızı seçebileceğiz. Sizin aşı tercihiniz hangisi?
Otur bu soruya sabaha kadar gül, ortada aşı yok üstüne birde olmayan aşıların seçenekleri var tam Türk işi 🤫😎😂 pazar gibi olmuş hastaneler seç beğen al gel vatandaş geeaaeelllll
Allah aşkına benim hakkımı da vereyim o çok isteyenler gitsin olsun. Neye dayanarak aşı oluyoruz ki? Aşı olup ölenleri de duyuyoruz, tekrar virüse yakalananları da. Adamlar aşı yaptırıyor 1 hafta sonra tekrar yakalanıyor. 3 ay içinde aşı bulunmaz arkadaşlar! Aşının işe yarar olduğunu görmek için uzun vade ve uzun denemeler gerektirir. Denek olarak kullanılmak istemiyorum.
Şu anda saklanan bir şey var Afrikadan gelen mutant virüs aşı falan dinlemiyormuş ve çabuk bulaşıp çabuk götürüyormuş.. Zaten astrofizikçiler 27 Martta dünya ile güneş arasından geçen kuyruklu yıldız nedeni ile yeni bir virüs dalgası ola bileceğini söylüyorlar..
Çin aşısı geleneksel aşı yöntemleri ile üretiliyor. Alman aşısı her ne kadar yeni teknoloji ile üretiliyor olsa da uzun vadede ne tür etkileri olacağı henüz bilinmemektedir.
valla gördüğüm kadarıyla astra zeneca dışındakilerin çok yan etkisi yok gibi, işin aslı pek seçim hakkımın olduğunu sanmıyorum aşı olsun da çin, almanya , rusya 3 ü de olur bence. çünkü dünyada bu kadar aşı krizinin olduğu zamanda bu mu bu mu demek biraz lüKS gibi.
Çin aşisı her türlü daha uzun süre koruma sağlıyor ve koronaviruse karşı bağışıklığı daha çök uyarıyor. Uyarı güçlü olduğu için immun (bağışıklık) yanıtı da güçlü oluyor. Bu yüzde çin aşısı diğer bütün aşıları solda sıfır bırakır.
Şu anda aşı olma gereksinimi duymuyorum evden dışarı sadece alış veriş için cikiyorum imdada dikkatli davranıyoruz zaten inşallah bu illet biterse herkes rahata erer.🤲🤲🤲🤲
Ben aşı için çok erken olduğunu etiklerini görüp öyle yapılması gerektiğinin tarafındayım çünkü aşı olan doktor bile hayatını kaybetti şu an pek güvenemiyorum açıkçası
Vurulmayacagim hasta ve bağışıklığı düşük insanlar olsunda ben en son olurum. Alman aşısını tercih ederim tek vurum olduğu için ama komşum alman aşısı saç döküyor dedi onu araştırmak lazım
@tamircik aynen haklısınn viral replikasyonları durdurdugu kanıtlaan çinko eksikliğini sen giderme, aşı yaptırarak doğal seçilimle sen geb er en iyisi. ne de olsa virüsler de kendi görevini yapıyor çinko eksik olanı temizliyorlar dogadan ne güzel :d
Haberlerde altyazı gectı tam okuyamadım , ama almanyada sanırım 60 yaş altına biontech aşısı vurulmayacakmış.. nedenini ögrenmeden kanalı degiştirdim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çin liler virusu hem icat edip hemde aşısını bulabilmesi ne kadar tesadüf değil mi onların kazanmasını istemem o yüzden alman aşısı. Bana kalsa hiç olmam da... Işte olmayınca da normalleşemiyecegiz gibi
Akıllı bir aşı karşıtı bence aşı karşıtı olduğunu söylemeyendir. Yoksa kimse aşı olmaz toplum bağışıklığı sağlanmaz. Aşıya karşıysan bile dile getirme neme lazım bi bakmışsın virüs sana da bulaşmış... Kafanız çalışsın biraz.
@enteresanbiadam Şöyle ki bu admaın açıklaması yüzünden aşılara güven bitecek ve zaten insanların bir kısmı aşı olmayacağı için nüfus yine azalacak. Her halükarda siz bu adama kazandırıyorsunuz. İnsanlar artık sadece covid değil diğer aşıları da olmak istemiyor Aşıların hepsini reddetmek nüfusu zaten azaltır değişen birşey var mı? isteseler sana elma yedirerek bile kısırlaştırırlar kaçamazsınız. Neyin içine ne koyduklarını bilemezsiniz arkadaşım. Çok dar çerçeveden bakıyorsunuz. Dünya nüfusunu azaltma kararı aldılarsa bence kimse engelleyemez. enin tek çaren kendi meyve sebzeni yemektir, hiçbir ilacı kullanmamaktır, her konuda paranoya yapmaktır ki öyle de yaşayamazsın lafla olmaz uygulamada öyle yaşam olmaz.
kanaatlerin çok absürd ve hiç bir bilimsel temele dayanmıyor, bagışıklık aşılarla değil viral çogalmayı durdurdugu kanıtlanmış çinko eksikligi giderilerek ve beslenme yanlışlarının bi neticesi olan c vitamini eksikliğine baglı enfeksiyon riski düşürülerek kuvvetlenir. zira dogadaki meyvelerde bulunan c vitamini içerisindeki J faktör anti zatürre ve akcigerlerde anti iltihap etkileri bilimsel olarak biliniyor. hayvansal besinlerdeki l-serin hasarlı akciger dokusunu iyileştiriyor, soganda yogun bulunan sülfür ve sistein akciger enfeksiyonunu kolay atlatmaya yardım ediyor ve glutatyon yükselterek insülin direncini düzeltiyor
mantıken çin aşısı güvensiz olması gerekiyor çünkü koronayıda onlar çıkarttılar. ama şirketi bilip güvendiğim bir şirket olduğu için çin aşısı diyorum. aşı olun bence koronayı bitiremeyiz aşı olmazsak