Nolur bilen biri yardım etsin haftalardır öKSürüğümü geçiremiyorum. 1 ay önce hafif bir nezle başlangıcı gibi oldum sonra öKSürük başladı test yaptırdım tabi covid durumu falan yok. Nezleden geriye bir şey kalmadı ama öKSürük hala geçmiyor. Bal limon karabiber ne vasa denedim çare etmiyor kesin çözümü yok mu bunun gün içinde konuşamıyorum gece uyuyamıyorum
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
Doktora git o sana ilaç verecek ve test yapar. Covid olma ihtimalina karşı favicovir ya da favipiravir verir ve mucovit c verir c vitamini. C vitanini ve d vitamini basmak iyi gelir ve pastil de alabilirsin. Portakal falan ye et ye bence
01 Yorumla- +1 yıl
Peynir süt ayran falan da tüket
- +1 yıl
Sinuzitin var kbb ye git once sinuslerini kurutmalilar. Sinuslerden bogazina akan iltihap öKSürük yapıyor
02 Yorumla- +1 yıl
doktor sadece antibiyotik verdi
- +1 yıl
Düzenli kullan sinuslerin kurusun burun spreyi de kullanmalisin
Zencefilli bal ve limon bunu çay olarak içince iyi oluyor. Aynı şekilde ada çayı.
Pastil.00 Yorumla- +1 yıl
Denermisin bilmemde cok iyi geliyo cayinin icine limon ve kara biber koycaksin icceksin
00 Yorumla - +1 yıl
Ya ben de hep yaşıyorum bu sorunu. Her kış bir hastalanırım sonra bütün kış öKSürüğü geçmez bir sürü şey denedim iyi gelmedi çok geçmiş olsun. En son optivita thyme ekstrakt şurubu verdi eczacı bana tek iyi gelen o oldu tavsiye ederim
02 Yorumla- +1 yıl
bunu ben de kullandım iyi
çok geçmişolsun - +1 yıl
şimdi baktım kekikli falan bir şurup galiba kekiğin iyi geldiğini duymuştum bir deneyeyim çok sağolun
Kara turbun içini oyup oyduğun kısma hakiki bal ekle. 1 gün boyunca karanlık bir ortamda tut sonra altından süzülen balı iç iyi gelir
21 Yorumla- +1 yıl
denemiştim bunu ya geçirmiyor. sağol yinede
- +1 yıl
Kekik çayı içebilirsin biraz da limon ve bal ile tatlandırırsan harikaaa gelirr
00 Yorumla - +1 yıl
Bol dayak.
10 Yorumla Hastanede buhar alma şansın varsa çok iyi gelir
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 2,6b cevap paylaştı. propolis deneyin.
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Haftalardır öksürüğüm geçmiyor, bağışıklığımı nasıl artırırım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Ham bal, antibakteriyel ve antiviral özelliğiyle üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında görülen öksürük semptomlarını azaltır.
Bilimsel çalışmalar öksürük semptomlarını azaltmada ham bal alımının ilaç kullanımına kıyasla daha etkili olduğunu göstermektedir. Güçlü antienflamatuvar özellikte olan ham balı beslenmenize dahil etmeniz hem bağışıklığınızı güçlendirecek hem de öksürük gibi durumlarda tedavi edici etkisini göreceksiniz.
Propolis, içerdiği fenolik, flavonoidler, lignanlar, amino asitler, yağ asitleri, vitaminler ve mineraller sayesinde antioksidan, antiviral, antimikrobiyal, yara iyileştirici, kalp koruyucu ve bağışıklık destekleyici etkiler göstermektedir. Yapılan bilimsel çalışmalarda, propolisin ise viral ve mikrobiyal enfeksiyonlarda etkili bir destek olabileceği bildirilmiştir. Aynı şekilde güvenilir kaynaktan temin edeceğiniz ve Anadolu propolisinin günlük 20-80 damla arasında kullanımı mevsim geçişlerinde görülebilecek viral ve mikrobiyal enfeksiyonlar için koruyucu olacaktır.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiler.