Omuzda ezik olur mu ve ağrısına ne iyi gelir? Dün taşıdığım ağır bir şeyi omzuma düşürdüm ve anında morardı. Sonrasında tüm kolum ağrımaya başladı. Buz tuttum, ağrı kesici içtim, kas gevşetici de sürdüm ama hiç fayda etmedi. Buna ne iyi gelir acaba?
doktora göstermen en sağlıklısi olur.. kursun suyu diye bi ilac türü var , eczanelerde var , gazlı bez üzerine döküp bölgeye uygulaman lazım, ağrı sızı bırakmaz, bir de volteren diye bi ilaç var o da bunun kadar etkili olmasa da iyi gelir.. hareketlerini kısıtlaman lazım, biraz sürer ezilmişse geçmesi.. Açık yara varsa bunu uygulayamazsin... Geçmiş olsun..⚘
Buz sonrası ılık kompres iyi gelir. kan dolaşımını hızlandırır. Ağrı 2 hafta sürebilir. bu aralar kolunu kaldırma. kan akışı artarsa morluğun iyileşmesi daha zorlaşır.
Bence bir hekime başvurmalısınız, ihmale gelmez şayet tendonlarda ezilme söz konusuysa ilaç tedavisinden daha fazlası gerekebilir ama inşallah size gerekmez
Sporcuyken düştüğümüzde vs, Volteren sürerlerdi. Şeffaf bir kren, deri altındaki bu tarz ağrılara iyi gelir. Ancak agrı devam ederse beklemeyin, kronik hale gelmesin. 🚑
Omuz konusunda özellikle hassas hareket etmekte fayda var. Çok eklemli olduğu için basit bir zedelenme bile göz ardı edilirse ileride daha stresli zamanlar yaşatabilir. Sağlıcakla.